LATEST NEWS
 
Ειδήσεις /ΚόσμοςΔημοσίευση: 17 Μαΐου 2023 16:16 | Ανανέωση: 17 Μαΐου 2023 23:33

Γερμανία - Sabah: Οι συλλήψεις δημοσιογράφων και η αντίδραση της Τουρκίας

Το τουρκικό ΥΠΕΞ κάλεσε τον Γερμανό πρέσβη στην Άγκυρα για διαμαρτυρία. Τι αναφέρει η ανακοίνωση. Το μήνυμα του Ομέρ Τσελίκ.

Γερμανία - αστυνομία

Η γερμανική αστυνομία πραγματοποίησε έφοδο στα γραφεία της τουρκικής εφημερίδας Sabah στη Φρανκφούρτη, όπως δήλωσαν στο πρακτορείο Anadolu εργαζόμενοι της εφημερίδας.

Στο πλαίσιο της εφόδου, συνελήφθησαν οι αρχισυντάκτες Ismail Erel και Cemil Albay, ενώ πραγματοποιήθηκαν έρευνες και στα σπίτια τους στην πόλη της Φρανκφούρτης, ανέφεραν πηγές.

«Πράξη εκφοβισμού» η σύλληψη των Τούρκων δημοσιογράφων της εφημερίδας Sabah στη Γερμανία υποστηρίζει το τουρκικό υπουργείο Εξωτερικών, το οποίο κάλεσε τον Γερμανό πρέσβη στην Άγκυρα για να του επιδώσει νότα διαμαρτυρίας.

Όπως μεταδίδει η ανταποκρίτρια του ΑΝΤ1 στην Τουρκία, σε ανακοίνωσή του το τουρκικό ΥΠΕΞ αναφέρει ότι «η αδικαιολόγητη σύλληψη εκπροσώπων της εφημερίδας Sabah στο Γραφείο της Φρανκφούρτης σήμερα (17 Μαΐου) από τη γερμανική αστυνομία αποτελεί πράξη παρενόχλησης και εκφοβισμού κατά του τουρκικού Τύπου. Καταδικάζουμε απερίφραστα αυτή την αποτρόπαια πράξη».

Ζητά την «άμεση απελευθέρωση των δημοσιογράφων που βρέθηκαν στο στόχαστρο ψευδούς καταγγελίας μέλους της FETO μετά την αναφορά τους σε δραστηριότητες της τρομοκρατικής οργάνωσης FETO στη Γερμανία».


«Θεωρούμε σκόπιμη ενέργεια τη σύλληψη από τις γερμανικές αρχές των προαναφερθέντων δημοσιογράφων, χωρίς καν να τους καλέσουν να καταθέσουν. Η δράση της Γερμανίας κατά του ελεύθερου Τύπου, που στοχεύει να διδάξει σε ολόκληρο τον κόσμο την ελευθερία του Τύπου και της έκφρασης, αποκαλύπτει την προσέγγισή της με δύο πρότυπα. Για το θέμα έχουν ληφθεί οι απαραίτητες πρωτοβουλίες στη Γερμανία και η έντονη αντίδρασή μας μεταφέρεται στον Γερμανό Πρέσβη στην Άγκυρα, ο οποίος κλήθηκε σήμερα στο Υπουργείο μας».

Αντίδραση Τσελίκ στην «σύλληψη δημοσιογράφων» από την Γερμανία

Ο εκπρόσωπος του κυβερνώντος κόμματος ΑΚΡ, Ομέρ Τσελίκ έγραψε στο Twitter:

«Η Γερμανία πρέπει να σεβαστεί την ελευθερία του Τύπου… Καταδικάζουμε την κράτηση του Γερμανού εκπροσώπου της εφημερίδας Σαμπάχ, Ισμαήλ Ερέλ, και του αρχισυντάκτη της εφημερίδας Σαμπάχ Αβρoύπα, Τζεμίλ Αλμπάι, μετά από καταγγελία μελών της FETO. Τα μέλη της FETO αποτελούν απειλή για την ασφάλεια κάθε χώρας, στην οποία βρίσκονται. Αυτό πρέπει να το σκεφτεί η Γερμανία…».

Ειδήσεις σήμερα:

Θεσσαλονίκη - Διπλή δολοφονία με αρσενικό: την ενοχή του λέκτορα ζήτησε ο εισαγγελέας

Θεσσαλονίκη: Την έδειρε και την απείλησε ότι θα την σκοτώσει γιατί μάλωσε την κόρη τους

Περιστέρι - Τροχαίο: Ανήλικος έκλεψε μηχανή και λίγο αργότερα σκοτώθηκε

Σημαντικότερες ειδήσεις στη κατηγορίαΤραμπ: Σε μία – δύο εβδομάδες θα ξέρουμε αν θα βρεθεί λύση στον πόλεμο στην ΟυκρανίαΧθες 22:48 | Ειδήσεις

Οι εγγυήσεις ασφαλείας και η τριμερής σύνοδος βρέθηκαν στο επίκεντρο της σημερινής συνόδου με τους Ευρωπαίους ηγέτες, στο Λευκό Οίκο.

Νεκρός άνδρας από πυροβολισμό στον Άγιο ΠαντελεήμοναΧθες 22:24 | Ειδήσεις

Η σορός του εντοπίστηκε επί της οδού Μιχαήλ Βόδα.

Τραμπ: Αν όλα πάνε καλά στη συνάντηση με Ζελένσκι θα έχουμε τριμερή με τον ΠούτινΧθες 22:10 | Ειδήσεις

Ο Τραμπ επανέλαβε επίσης ότι θέλει να οργανώσει μια τριμερή συνάντηση με τον Ζελένσκι και τον Πούτιν «εφόσον όλα πάνε καλά».

Οι γονείς της 15χρονής που σώθηκε από παραλυτικό ιό, στον ΑΝΤ1: Μόλις ξύπνησε, ζήτησε να αγκαλιάσει τους γιατρούςΧθες 21:04 | Ειδήσεις

Οι γονείς της κοπέλας μιλούν αποκλειστικά στον ΑΝΤ1, για την περιπέτεια της υγείας της.

Pοή στη κατηγορία: Ειδήσεις
Συρία: Έως και 300.000 άνθρωποι "εξαφανίστηκαν" τα τελευταία 55 χρόνια00:00ΗΠΑ: Ο Τραμπ διέκοψε τις συνομιλίες με τους Ευρωπαίους ηγέτες για να μιλήσει με τον Πούτιν23:48Οι γονείς της 15χρονής που σώθηκε από παραλυτικό ιό, στον ΑΝΤ1: Μόλις ξύπνησε, ζήτησε να αγκαλιάσει τους γιατρούς23:34Χαλκιδική: Απαγορευτικό απόπλου σε πλοίο που παρουσίασε βλάβη23:20Σεισμός 4,3 Ρίχτερ νότια της Καρδίτσας23:04Τραμπ: Σε μία – δύο εβδομάδες θα ξέρουμε αν θα βρεθεί λύση στον πόλεμο στην Ουκρανία22:50Φωτιά στο Αμύγδαλο Τυρνάβου: Ενισχύονται οι πυροσβεστικές δυνάμεις22:36Νεκρός άνδρας από πυροβολισμό στον Άγιο Παντελεήμονα22:22Τραμπ: Αν όλα πάνε καλά στη συνάντηση με Ζελένσκι θα έχουμε τριμερή με τον Πούτιν22:08Πάτρα: 50χρονος κατηγορείται για γενετήσιες πράξεις εις βάρος της 9χρονης ανιψιάς του21:54Τι καιρό θα κάνει αύριο Τρίτη21:40Τραμπ σε Ζελένσκι: Οι ΗΠΑ "θα εμπλακούν" στη μελλοντική ασφάλεια της Ουκρανίας21:26Βοιωτία: Μηχανή συγκρούστηκε με τρακτέρ – Νεκρός ο 33χρονος μοτοσικλετιστής21:12Τραμπ - Ζελένσκι: Οι πρώτες συζητήσεις στο Οβάλ Γραφείο20:58Έφτασε ο Ζελένσκι στον Λευκό Οίκο (εικόνες)20:44Διακοπή της ροής του πετρελαίου προς την Ουγγαρία, έπειτα από ουκρανική επίθεση σε ρωσικό υποσταθμό20:34FIFA: Εξετάζει Παγκόσμιο Κύπελλο συλλόγων κάθε 2 χρόνια, με 48 ομάδες20:20Ζελένσκι: Η Ουκρανία είναι έτοιμη να δημιουργήσει μια νέα αρχιτεκτονική ασφαλείας20:06Θεσσαλονίκη: Ελεύθεροι με περιοριστικούς όρους οι πέντε ανήλικοι που κατηγορούνται ότι λήστεψαν 15χρονο19:52Γάζα: Η Χαμάς απάντησε θετικά στη νέα πρόταση εκεχειρίας19:38
Δεν υπάρχει καταχώρηση
BlogsΔεν υπάρχει περιεχόμενο