LATEST NEWS
 
Ειδήσεις /ΚόσμοςΔημοσίευση: 17 Μαΐου 2023 13:28 | Ανανέωση: 17 Μαΐου 2023 14:51

Εκλογές στην Τουρκία - Charlie Hebdo: το εξώφυλλο για τον Ερντογάν και οι αντιδράσεις

Έντονες ήταν οι αντιδράσεις από την Άγκυρα για το καυστικό εξώφυλλο του Γαλλικού περιοδικού με τον Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

AP - Ερντογάν - Εκλογές - Τουρκία

Λίγες ώρες μετά τις προεδρικές εκλογές στην Τουρκία, που ανέδειξαν νικητή του πρώτου γύρου τον Τούρκο Πρόεδρο με ποσοστό 49,6% στον πρώτο γύρο των εκλογών στις 14 Μαΐου, το Γαλλικό σατιρικό περιοδικό Charlie Hebdo, φιλοξένησε στο εξώφυλλό του μία καρικατούρα του τον Ρετζέπ Ταγιπ Ερντογάν, και έφερε αντιδράσεις. 

Στο εξώφυλλο του Charlie Hebdo, εμφανίζεται γυμνός ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν σε μορφή καρικατούρας να παθαίνει ηλεκτροπληξία στο μπάνιο και δίπλα του υπάρχει η φράση «Ερντογάν, μόνο η μοίρα μας μπορεί να μας σώσει από αυτόν».

Αντιδράσεις από την Άγκυρα

Ο Διευθυντής Επικοινωνιών Φαχρετίν Αλτούν δήλωσε πως: " Ό,τι και να κάνετε, δεν μπορείτε να εκφοβίσετε τον Ταγίπ Ερντογάν."

Ο εκπρόσωπος Τύπου του ΑΚΡ, Ομέρ Τσελίκ, δήλωσε πως "είναι προϊόν της φασιστικής τους νοοτροπίας."

Έντονη αντίδραση ήρθε από τον Υπουργό Εξωτερικών της Τουρκίας, Μεβλούτ Τσαβούσογλου, που ανέφερε μεταξεί άλλων ότι «το διαβόητο περιοδικό συνεχίζει να προσβάλει το τουρκικό έθνος».

«Το Charlie Hebdo, το διαβόητο Charlie Hebdo, συνεχίζει να προσβάλλει το τουρκικό έθνος. Ας μην ξεχνάμε! Αυτοί που εξυμνούν το κακό, πάντα πνίγονται στο δικό τους μίσος και στην κακία τους. Αυτό που είναι πραγματικά υποδειγματικό είναι ότι αυτοί που δεν μπορούν να ξεπεράσουν την ελεύθερη βούληση του Τουρκικού Έθνους με διάφορα παιχνίδια βασίζονται απεγνωσμένα στη μοίρα.», ανέφερε χαρακτηριστικά σε tweet του.

Ο Ιμπραήμ Καλίν, ο εκπρόσωπος τους τουρκικής προεδρίας, χαρακτήρισε το περιοδικό «κουρέλι» και τόνισε ότι «στις 28 Μαϊου, το έθνος μας θα σας δώσει την καλύτερη απάντηση». «Αφού το κουρέλι του Charlie Hebdo έχει τρελαθεί τόσο πολύ αυτό σημαίνει πως είμαστε στο σωστό δρόμο. Το κακό μερικές φορές είναι έτσι. Οδηγεί το καλό. Μην ανησυχείς CH. Το έθνος μας στις 28 Μαϊου, θα σας δώσει την καλύτερη απάντηση, με πιο δυνατή φωνή» ανέφερε χαρακτηριστικά.


Ειδήσεις σήμερα:

Γιος Φρέντι Μπελέρη στον ΑΝΤ1: Ο πατέρας μου είναι ψυχολογικό ράκος

Γιάννης Βογιατζής: Θρίλερ με την κηδεία του σπουδαίου καλλιτέχνη

Μητσοτάκης: Η μπίρα με τον Κουτσούμπα, ο έρωτας με την Μαρέβα και οι πολιτικές για τις γυναίκες

Pοή στη κατηγορία: Ειδήσεις
Ρέθυμνο: Ήταν έτοιμοι να πουλήσουν όπλα, σφαίρες, ναρκωτικά και…. χιλιάδες κροτίδες (εικόνες)10:56Ιωάννινα: Ανήλικος στο νοσοκομείο μετά από καβγά10:42Τροχαίο στον ΒΟΑΚ με νεκρή συνεπιβάτη μοτοσικλέτας (εικόνες)10:28Χατζηδάκης - Διασύνδεση ταμειακών με POS: Η συντριπτική πλειοψηφία των επιχειρήσεων συνδέθηκε 10:15Ο νέος Δικαστικός Χάρτης ψηφίστηκε από τη Βουλή10:01Μεγάλη Πέμπτη: Ο Μυστικός Δείπνος και η Σταύρωση09:47Champions League: Η Ντόρτμουντ πήρε προβάδισμα πρόκρισης από την Παρί Σεν Ζερμέν09:34Δολοφονία Λυγγερίδη: Συνελήφθη ακόμη ένα άτομο 09:20Κοζάνη: Αγώνας δρόμου για αντίδοτο σε παιδί που κατανάλωσε φυτοφάρμακο09:07Διασύνδεση ταμειακών με POS: Οι επιχειρήσεις που παίρνουν επιπλέον παράταση08:54Πολ Όστερ: “Έφυγε” από τη ζωή ο Αμερικανός συγγραφέας08:40Greek Mafia: Φωτογραφίες και στοιχεία των εκτελεστών του Σκαφτούρου08:27Εορτολόγιο - Μεγάλη Πέμπτη: Ποιοι γιορτάζουν σήμερα 2 Μαΐου08:27Τραγωδία στην Κρήτη: Γυναίκα έπεσε νεκρή μπροστά στον 7χρονο γιο της08:26Ο καιρός του Πάσχα08:13Rapid test δωρεάν τη Μεγάλη Πέμπτη σε 156 σημεία08:00Πρωτομαγιά στην Κωνσταντινούπολη: “Πλημμύρισε” με διαδηλωτές η Ταξίμ, παρά την απαγόρευση (εικόνες)07:46ΚΥΣΕΑ: Η συνεδρίαση της Μεγάλης Τετάρτης υπό τον Μητσοτάκη07:32Πρωτομαγιά: Η πορεία στην Αθήνα και το μήνυμα για τη Γάζα (εικόνες)07:19Καιρός: Άστατος με τοπικές βροχές τη Μεγάλη Πέμπτη07:07
Δεν υπάρχει καταχώρηση
BlogsΔεν υπάρχει περιεχόμενο