LATEST NEWS
 
Ειδήσεις /ΥγείαΔημοσίευση: 14 Μαΐου 2023 11:30

Γιορτής της Μητέρας: Η Σακελλαροπούλου στην Ογκολογική Μονάδα Παίδων

Κοντά στις μητέρες, που αφιερώνουν τον εαυτό τους στη φροντίδα, την θεραπεία και αποθεραπεία των παιδιών που νοσούν με καρκίνο,  βρέθηκε η Πρόεδρος της Δημοκρατίας με την ευκαιρία της Γιορτής της Μητέρας.

Σακελλαροπούλου -  Ογκολογική Μονάδα Παίδων ΕΛΠΙΔΑ

(εικόνα αρχείου)

Κοντά στις μητέρες, που αφιερώνουν τον εαυτό τους στη φροντίδα, την θεραπεία και αποθεραπεία των παιδιών που νοσούν με καρκίνο, που μετατρέπουν τον πόνο τους σε αντοχή και κερδίζουν καθημερινά μικρές μάχες, στη μακρά διαδρομή της ασθένειας, βρέθηκε η Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου με την ευκαιρία της Γιορτής της Μητέρας.

Ειδικότερα, η κ. Σακελλαροπούλου παρέστη την Παρασκευή σε εκδήλωση που διοργανώθηκε στην Ογκολογική Μονάδα Παίδων «Μαριάννα Β. Βαρδινογιάννη - Ελπίδα» από τον Σύλλογο Φίλων Παιδιών με Καρκίνο «Ελπίδα», με την ευκαιρία της Γιορτής της Μητέρας, την οποία παρακολούθησαν μητέρες και παιδιά του ξενώνα του συλλόγου, καθώς και μητέρες γιατροί και νοσηλεύτριες του νοσοκομείου.

Η Πρόεδρος της Δημοκρατίας, αφού άκουσε συγκινημένη τις προσωπικές ιστορίες μητέρων με άρρωστα παιδιά, εξήρε το θάρρος και την δύναμη αυτών των γυναικών, υπογράμμισε τη συμβολή των γιατρών στον αγώνα τους και ευχήθηκε γρήγορα να βγουν νικήτριες από αυτή τη μάχη.

Όπως τόνισε: «Στην εποχή μας έχουν προστεθεί πολλές παγκόσμιες ημέρες. Δεν είναι τυχαίο ωστόσο ότι η Γιορτή της Μητέρας είναι ίσως η πρώτη γιορτή που θυμόμαστε όλοι από παιδιά, η πιο ισχυρή. Γιατί για τον καθένα από εμάς, για την καθεμία, η μάνα του είναι κάτι μοναδικό. Όταν οι άνθρωποι έρχονται αντιμέτωποι με κάποιο θέμα υγείας, για τη μεν μάνα το παιδί της είναι η ίδια της η ζωή, αλλά αυτό που είναι τόσο κρίσιμο για τα μικρά παιδιά, που καλούνται να δώσουν μια δύσκολη μάχη στο ξεκίνημα της ζωής τους, είναι ο ρόλος της μάνας. Η πολύτιμη προσφορά των γιατρών είναι βέβαια δεδομένη, η συνεισφορά της επιστήμης είναι αυτή που κάνει τη διαφορά και ευτυχώς σώζονται ζωές. Ο ψυχολογικός όμως παράγοντας, το δέσιμο κάθε πλάσματος με την μητέρα του, έχει τεράστια αξία».

Σακελλαροπούλου -  Ογκολογική Μονάδα Παίδων ΕΛΠΙΔΑ

Αναφερόμενη στη συμβολή της Μονάδας, υπογράμμισε τη σπουδαιότητά της, όπως και άλλων αντίστοιχων, και τόνισε ότι «στην ουσία είναι η πρώτη που δημιουργήθηκε, και μάλιστα με τόσο σημαντικό έργο, καθώς παρέχει τη δυνατότητα να συνυπάρχουν οι μανούλες, να φιλοξενούνται, να έρχονται από την επαρχία κι από άλλα μέρη, να υποστηρίζονται με πολλούς τρόπους. Γιατί ποιος μπορεί από εμάς να σκεφτεί τι περνάει μια μάνα όταν το παιδί της έχει να δώσει μια τέτοια μάχη;».

Καταλήγοντας, επισήμανε ότι «πιστεύω απόλυτα ότι σήμερα είστε εσείς όλες που πρέπει να τιμήσουμε. Σας εύχομαι καλή δύναμη, μακάρι να βγείτε όλες νικήτριες. Είμαι βέβαιη ότι ήδη έχετε νικήσει, γιατί είστε τόσο δυνατές ώστε να σηκώνετε αυτό το φορτίο. Ήταν μοναδική και εξαιρετική η ιστορία που μας είπε η Άννα (δότρια). Μπράβο συνεπώς και στους δότες, που έχουν τον ηρωισμό να βοηθούν. Ήταν πραγματικά συγκλονιστικά όσα έζησα σήμερα και είμαι ευτυχής που είμαι εδώ. Να είστε πάντα καλά, να έχετε δύναμη και γρήγορα όλα τα παιδιά στο σπίτι τους».

Ειδήσεις σήμερα:

Eurovision 2023: Νικήτρια η Σουηδία - Εκτός δεκάδας η Κύπρος (βίντεο)

Η Σάο Πάολο απέκτησε τον... Λιονέλ Μέσι! (εικόνες) 

Όρος Δίκτη: Τα “Ηλύσια Πεδία” της αρχαιότητας εντάχθηκαν στα “Απάτητα Βουνά” (εικόνες)


Σημαντικότερες ειδήσεις στη κατηγορίαΠάνος Ρούτσι: Τι έδειξαν οι εξετάσεις - Η επίσημη ανακοίνωσηΣήμερα 11:47 | Ειδήσεις

Σύμφωνα με την ομάδα των ιατρών που τον παρακολουθεί καθημερινά, ο Πάνος Ρούτσι έχει χάσει δέκα κιλά.

Τελεσίγραφο Τραμπ: Η Χαμάς έχει διορία για την συμφωνία μέχρι την Κυριακή – Είναι η τελευταία ευκαιρίαΣήμερα 18:15 | Ειδήσεις

Η ανακοίνωση του Ντόναλντ Τραμπ έρχεται λίγο αφότου η Χαμάς ζήτησε περισσότερο χρόνο για να μελετήσει τη συμφωνία.

Βουλή: Ο Κώστας Μπάρκας κατήγγειλε την Ραλλία Χρηστίδου για απειλή ξυλοδαρμούΣήμερα 16:21 | Ειδήσεις

Επεισόδιο στην Ολομέλεια ανάμεσα στον βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ και στην ανεξάρτητη βουλευτή

Άρτα: Το Σάββατο η εκταφή της 28χρονης εγκύου που πέθανε στο νοσοκομείοΣήμερα 16:53 | Ειδήσεις

Η διοίκηση του Νοσοκομείου Άρτας έχει διατάξει τη διενέργεια ΕΔΕ, προκειμένου να διαπιστωθούν οι ακριβείς συνθήκες γύρω από τον θάνατο της άτυχης κοπέλας.

Pοή στη κατηγορία: Ειδήσεις
Λάρισα: Συλλήψεις ενός ανηλίκου και ενός 19χρονου για κατοχή κοκαΐνης (εικόνες)19:06Τι καιρό θα κάνει το Σάββατο18:52Νάσος Γκαβέλας: "Χρυσός" στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα το Νέο Δελχί18:38Τελεσίγραφο Τραμπ: Η Χαμάς έχει διορία για την συμφωνία μέχρι την Κυριακή – Είναι η τελευταία ευκαιρία18:24Ισπανία: Η κυβέρνηση θέλει να περιλάβει στο Σύνταγμα το δικαίωμα των γυναικών στην άμβλωση18:10ΗΠΑ: Θλίψη με την δολοφονία της 17χρονης ομογενούς στο Νιου Τζέρσεϋ - Πρώην σύντροφός της ο δράστης 17:56Πέλλα: Εξιχνιάστηκαν 2 τηλεφωνικές απάτες σε βάρος ηλικιωμένων17:42Άρτα: Το Σάββατο η εκταφή της 28χρονης εγκύου που πέθανε στο νοσοκομείο17:28Ολοκληρώθηκε η εθνική άσκηση "Παρμενίων – 25" (εικόνες)17:14Υπό πλήρη έλεγχο η μεγάλη φωτιά στις Μελέσες17:00Βουλή: Ο Κώστας Μπάρκας κατήγγειλε την Ραλλία Χρηστίδου για απειλή ξυλοδαρμού16:46Η Εθνική Τράπεζα στο πλευρό του ΕΚΑΒ16:32ΕΦΚΑ: Πότε θα καταβληθούν οι συντάξεις Νοεμβρίου16:18Στην Αμοργό το Σαββατοκύριακο ο Κυριάκος Μητσοτάκης16:04Πάτρα: Έπαθε έφραγμα την ώρα που την έλουζαν στο κομμωτήριο15:50Ηράκλειο: Φωτιά ξέσπασε σε χορτολιβαδική έκταση15:36Πάτρα: Ανήλικοι πήγαν να κλέψουν ηλικιωμένο - Έπεσε στην προσπάθειά του να τους πιάσει (Βίντεο)15:22Βόλος: Αυτοκίνητο άρπαξε φωτιά μετά από τροχαίο ατύχημα (εικόνες)15:08Βουλιαγμένη: Συνελήφθη 47χρονος για κατοχή όπλων και αρχαιοτήτων14:54Βρετανία: Γυναίκα για πρώτη φορά στην ιστορία η νέα Αρχιεπίσκοπος της Αγγλικανικής εκκλησίας14:40
Δεν υπάρχει καταχώρηση
BlogsΔεν υπάρχει περιεχόμενο