LATEST NEWS
 
Ειδήσεις /ΚόσμοςΔημοσίευση: 14 Μαΐου 2023 08:32

Προφυλάκιση Μπελέρη – Κεφαλογιάννης: “Μπλόκο” στην Κοινοβουλευτική Επιτροπή ΕΕ- Αλβανίας

Δεν είναι απλώς σκανδαλώδης η απόφαση του δικαστηρίου, είναι αντιδημοκρατική, αναφέρει μεταξύ άλλων ο Μανώλης Κεφαλογιάννης. 

Φρέντης Μπελέρης

Ως «αντιδημοκρατική» και «εκτός πλαισίου του Κράτους Δικαίου», χαρακτηρίζει, σε ανακοίνωσή του, την «παράταση της κράτησης» του υποψηφίου δημάρχου της Χειμάρρας, Φρέντι Μπελέρη, ο ευρωβουλευτής της ΝΔ και πρόεδρος της Μικτής Κοινοβουλευτικής Επιτροπής ΕΕ- Αλβανίας για τη Σύνδεση και τη Σταθερότητα, Μανώλης Κεφαλογιάννης.

Επίσης, αναφέρει ότι, από τηνΠαρασκευή, έχει ενημερώσει το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο ότι, όσο παραμένει προφυλακιστέος ο Φρέντι Μπελέρης, δεν προτίθεται να προεδρεύσει στην 16η Σύνοδο ΕΕ-Αλβανίας για τη Σύνδεση και τη Σταθερότητα, που έχει προγραμματιστεί για τη Δευτέρα, 22 Μαΐου.

Ολόκληρη η δήλωση του κ. Κεφαλογιάννη έχει ως εξής:

«Η σημερινή απόφαση του δικαστηρίου της Αυλώνας για παράταση της προφυλάκισης του υποψήφιου δημάρχου Χειμάρρας, ενός σημαντικότατου κέντρου της Ελληνικής Εθνικής Μειονότητας, δεν είναι απλά σκανδαλώδης. Είναι αντιδημοκρατική. Εκτός πλαισίου του Κράτους Δικαίου. Η Αλβανία, ως ένα υπό ένταξη κράτος στην Ευρωπαϊκή Ένωση, οφείλει να παραμένει προσηλωμένη στις δημοκρατικές αρχές και αξίες. Στο Κράτος Δικαίου. Αυτός είναι ο ευρωπαϊκός δρόμος.

Ήδη από χθες, Παρασκευή, ενημέρωσα το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο ότι, όσο παραμένει προφυλακιστέος ο Φρέντι Μπελέρης, δεν προτίθεμαι να προεδρεύσω της 16ης Συνόδου ΕΕ-Αλβανίας για τη Σύνδεση και τη Σταθερότητα που έχει προγραμματιστεί για τη Δευτέρα 22 Μαΐου».


Ειδήσεις σήμερα:

Η Σάο Πάολο απέκτησε τον... Λιονέλ Μέσι! (εικόνες)

Eurovision 2023: Νικήτρια η Σουηδία - Εκτός δεκάδας η Κύπρος (βίντεο)

Γιορτή της Μητέρας: Η ιστορία της ημέρας που είναι αφιερωμένη στην “πηγή της ζωής”


Σημαντικότερες ειδήσεις στη κατηγορίαΜητσοτάκης - Ερντογάν: Η μειονότητα στη Θράκη, η Μονή της Χώρας και η διαφωνία για τη Χαμάς (βίντεο)Σήμερα 18:21 | Ειδήσεις

Τι είπαν στις κοινές τους δηλώσεις ο Κυριάκος Μητσοτάκης και ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

Βραυρώνα - Νεκρό βρέφος: τι ισχυρίστηκαν οι γονείς του (βίντεο)Σήμερα 20:19 | Ειδήσεις

Προθεσμία για να απολογηθεί έλαβε η μητέρα του νεογέννητου που βρέθηκε νεκρό στη Βραυρώνα. Τι ισχυρίστηκε η ίδια αλλά και ο πατέρας του παιδιού.

Σκόπια - Σιλιάνοφσκα: "Έχω το δικαίωμα να λέω Μακεδονία"Σήμερα 16:32 | Ειδήσεις

Αμετανόητη δείχνει η νέα πρόεδρος Γκορτνάνα Σιλιάνοφσκα. Τι αναφέρει η νέα ανακοίνωση.

Δολοφονία Λυγγερίδη: Ο “Ρουμάνος” αφέθηκε ελεύθερος με περιοριστικούς όρουςΣήμερα 17:04 | Ειδήσεις

Ποιος είναι ο 36χρονος κατηγορούμενος για την δολοφονία Λυγγερίδη με το παρατσούκλι “Ρουμάνος”.

Pοή στη κατηγορία: Ειδήσεις
Conference League - Χρυσοχοΐδης: Τι αποφασίστηκε στη σύσκεψη 21:00Επικοινωνία Τσίπρα - Ζάεφ για την Συμφωνία των Πρεσπών20:46Βραυρώνα - Νεκρό βρέφος: τι ισχυρίστηκαν οι γονείς του (βίντεο)20:33Δολοφονία Κυριακής Γρίβα: η επιστολή της μητέρας της στον δράστη (βίντεο)20:19Καιρός: βροχές, μπόρες και άνοδος θερμοκρασίας την Τρίτη20:06Έφυγε από τη ζωή η Αγγελική Γρηγοριάδου19:53Σόιμπλε: Άγνωστοι βεβήλωσαν τον τάφο του19:40Κρήτη: Υπάλληλος των φυλακών προσπαθούσε να “περάσει” κινητά σε κρατούμενους19:26“The 2Night Show”: Eυθυμιάδης και Modern Cinderella στην παρέα της Δευτέρας19:12Τουρκία: Προσπάθησε να βγάλει από την χώρα εκατοντάδες σκορπιούς και αράχνες18:59“Παγιδευμένοι” - Sneak preview: Η ομολογία και η αγωνία για τον Σταύρο (εικόνες)18:45Μητσοτάκης - Ερντογάν: Η μειονότητα στη Θράκη, η Μονή της Χώρας και η διαφωνία για τη Χαμάς (βίντεο)18:32Βραυρώνα: Το βρέφος γεννήθηκε ζωντανό 18:19Ολλανδία: Φιλοπαλαιστίνιοι διαδηλωτές έκαναν κατάληψη σε πανεπιστήμια (βίντεο)18:05Ο βασιλιάς Κάρολος παρέδωσε στρατιωτικό του τίτλο στον πρίγκιπα Γουίλιαμ17:53Μητσοτάκης - Ερντογάν: Οι κοινές δηλώσεις στην Άγκυρα (βίντεο)17:40Δολοφονία Λυγγερίδη: Ο “Ρουμάνος” αφέθηκε ελεύθερος με περιοριστικούς όρους 17:26Γερμανία: “Εν δυνάμει εξτρεμιστικό” το κόμμα AfD με απόφαση δικαστηρίου17:12Σκόπια - Σιλιάνοφσκα: "Έχω το δικαίωμα να λέω Μακεδονία"16:59Λάρισα: Πήγε στην τράπεζα 40000 ευρώ που κλάπηκαν στην... Λιβύη16:45
Δεν υπάρχει καταχώρηση
BlogsΔεν υπάρχει περιεχόμενο