LATEST NEWS
 
Ειδήσεις /ΠολιτισμόςΔημοσίευση: 13 Μαΐου 2023 18:55

Πέθανε η Μαίρη Αλεξοπούλου

Θλίψη σκόρπισε η είδηση θανάτου της Μαίρης Αλεξοπούλου, της τραγουδίστριας που εγκατέλειψε την καριέρα της και αφοσιώθηκε στον Θεό, μετατρέποντας το σπίτι της σε ησυχαστήριο.

Μαίρη Αλεξοπούλου - μοναχή - τραγουδίστρια

Θλίψη σκόρπισε η ειδηση θανάτου της Μαίρης Αλεξοπούλου, δημοφιλούς τραγουδίστριας, που έφησε τα εγκώσμια και έγινε μοναχή, μετά τον θάνατο της 18χρονης κόρης της σε τροχαίο δυστύχημα. 

Η δυσάρεστη είδηση έγινε γνωστή μέσα από τη σελίδα "Φίλοι Ιεράς Μονής Ζωοδόχου Πηγής Πύλης Βοιωτίας".

Αναλυτικά η ανάρτηση:

" ΕΚΟΙΜΗΘΗ Η ΓΕΡΟΝΤΙΣΣΑ ΘΕΟΝΥΜΦΗ ΑΛΕΞΟΠΟΥΛΟΥ "
~ Μέσα στην Αναστάσιμον Αίγλη, πέταξε για τον Παράδεισο η Γερόντισσα ΘΕΟΝΥΜΦΗ ΑΛΕΞΟΠΟΥΛΟΥ , Κτητόρισσα και Καθηγουμένη του Ιερού Ησυχαστηρίου Κοιμήσεως της Θεοτόκου Κορωπίου Αττικής , βυθίζοντας στην θλίψη τα εκατοντάδες πνευματικά της παιδιά και την μικρά αδελφότητα που προσφάτως δημιουργήθηκε πλησίον της.
Η Μακαριστή Γερόντισσα , υπήρξε φωτεινό παράδειγμα μετανοίας και εν Χριστώ μεταστροφής , μιμούμενη τις μεγάλες οσιακές μορφές εγκατέλειψε μία κατά κόσμον επιτυχημένη ζωή , αφού τις δεκαετίες 60-70 μεσουράνησε στο Ελληνικό πεντάγραμμο, στο Σινεμά, και στο θέατρο , ενώ εφερε πολλά βραβεία στην Ελλάδα απο καλλιστεία και μουσικά φεστιβάλ ανα τον κόσμο.
Υπήρξε σύζυγος του Μεγάλου Έλληνα Βιομηχάνου Δημητρίου Ναθαναήλ με τον οποίο δημιούργησε την οικία η οποία μετά τον πρόωρο θάνατο της κόρης της Κωνσταντίνας , μετατράπηκε σε Γυναικείο Ησυχαστήριο, το οποίο ανοίκει στην Ι.Μητρόπολη Μεσογαίας και Λαυρεωτικής.
Η κατά κόσμον Μαίρη Αλεξοπούλου Γεννήθηκε στο Περιστέρι το 1942 απο εύπορη οικογένεια .
Απόφοιτη Δραματικής και μουσικής σχολής , ξεχώρισε παιδιόθεν για την κλίση της προς την μουσική.
Συνεργάστηκε με μεγάλους καλλιτέχνες της Εποχής τόσο στην Ελλάδα , όσο και στο Εξωτερικό.
Νυμφεύθηκε τον Βιομήχανο Δημήτριο Ναθαναήλ.
Υπήρξε μητέρα δύο παιδιών.
Το 1984 η κόρη της Κωνσταντίνα σε ηλικία 18 ετών χάνει την ζωή της σε τροχαίο δυστύχημα στο Κορωπί.
Τοτε υπήρξε η απαρχή της δικής της μεταστροφής .
Σταδιακά μετατρέπει την Επαύλη της στο Κορωπί σε Γυναικείο Ησυχαστήριο.
Το 1987 κείρεται Μεγαλόσχημη απο τον π.Άγγελο Αναστασίου στην Ι.Μ.Θεογεννήτορος Αυλώνος , λαμβάνοντας το όνομα ΘΕΟΝΥΜΦΗ .
Το Μαίρη Αλεξοπούλου μπαίνει στο χρονοντούλαπο της Ιστορίας και αρχίζει τον αγώνα της πνευματικής ασκήσεως .
Ελεεί αδιάκριτα σε όσους κατέφθαναν στην έπαυλη της και ζητούσαν την βοήθεια της , χαρίζει ότι έχει και δεν έχει με μόνο κριτήριο τα Ευαγγελικά λόγια που ως
" ύδωρ ζών " ακούγονται στα αυτιά της.
Το 1992 δέχεται μία ομάδα δοκίμων απο την Ομόδοξο Ρουμανία, τις οποίες ανατρέφει, θάλπει , σπουδάζει και προάγει στο μοναχικό σχήμα.
Το 1993 ο Μακαριστός Μητροπολίτης Μεσογαίας Κυρός ΑΓΑΘΟΝΙΚΟΣ αναγνωρίζει επισήμως το Ησυχαστήριο και
την 6η Αυγούστου την Ενθρονίζει ως Πρώτη Καθηγουμένη του.
Το 2022 η Ι.Μητρόπολη εγκαθιδρύει νέα γυναικεία Αδελφότητα πλησίον της.
Τη 13 Μαΐου 2023 η Γερόντισσα Θεονύμφη πορεύθηκε στην Αιωνιότητα ώστε να συναντήσει τον Ποθεινό Νυμφίο που τόσο λάτρεψε .
Η Ζωή της θα αποτελεί πάντοτε παράδειγμα που θα ελέγχει και θα εμπνέει τις συνειδήσεις μας.
ΘΕΟΝΥΜΦΗΣ ΜΟΝΑΧΗΣ ΑΙΩΝΙΑ ΜΝΗΜΗ !"

Ο Σπύρος Μπιμπίλας μέσα από μία ανάρτησή του στο Facebook αποχαιρέτισε με τη σειρά του την αείμνηστη, Μαίρη Αλεξοπούλου, αναδημοσιεύοντας την είδηση και γράφοντας ένα λιτό "Καλό ταξίδι".

Δείτε παρακάτω την ανάρτηση του Σπύρου Μπιμπίλα:

Ειδήσεις σήμερα:

Πάτρα: Ξύλο για μία θέση πάρκινγκ - Στο νοσοκομείο 70χρονος

Θάνατος βρέφους στην Άρτα: Αγκαλιασμένοι στην κηδεία οι γονείς του - Κατέρρευσε ο πατέρας (εικόνες)

Σεισμός στην Ζάκυνθο




Pοή στη κατηγορία: Ειδήσεις
Αργεντινή: Μαζικές διαδηλώσεις κατά της λιτότητας και υπέρ της αύξησης των πόρων των Πανεπιστημίων (εικόνες)09:30Ηράκλειο: Ήπιε, δεν βρήκε ταξί και πήρε τηλέφωνο την Άμεση Δράση!09:16Σεπόλια: Εμπρησμός σε ΑΤΜ και ζημιές σε σούπερ-μάρκετ (εικόνες)09:02ΗΠΑ - Ουκρανία: Εγκρίθηκε από το Κογκρέσο το πακέτο Μπάιντεν 08:49Ιράν: Απαγόρευσε ξανά στις γυναίκες την είσοδο σε γήπεδο ποδοσφαίρου08:35“The 2Night Show” – Βαλαβάνη: Δεν θέλω να κάνω τα ίδια “λάθη” με τη νέα μου σχέση08:22Αφρικανική σκόνη: Πότε υποχωρεί το φαινόμενο - Επιπτώσεις στην υγεία και οδηγίες προστασίας (εικόνες)08:09Δολοφονία Λυγγερίδη – Καπερνάρος: Περιμένω πιέσεις για να κλείσουν στόματα…07:55“The 2Night Show” – Χρήστος Άρχος: Τα παιδικά όνειρα, οι σπουδές ψυχολογίας και οι προβλέψεις της χρονιάς (βίντεο)07:42Rapid test δωρεάν την Τετάρτη σε 177 σημεία07:28Ρωσία: Από έλεγχο θα περνούν τα βιβλία για “απαγορευμένες πληροφορίες”07:15ΗΠΑ: Συντριβή αεροσκάφους στην Αλάσκα07:01Εορτολόγιο - 23 Απριλίου: Ποιοι γιορτάζουν σήμερα 06:48Γκιουλέρ για Στάινμαγερ: Ο άνθρωπος κόβει ντονέρ…06:34ΑΕΚ - Παναθηναϊκός: Μπλόκο της Αστυνομίας στη συγκέντρωση οπαδών06:21Καιρός - Τετάρτη: Σκόνη, λασποβροχές και άνεμοι έως 8 μποφόρ06:07Γενοκτονία Αρμενίων: η κτηνωδία που δεν παραδέχθηκε ποτέ η Τουρκία06:01Βέλγιο: “Μεθυσμένος” οδηγός αθωώθηκε επειδή... “το σώμα του παράγει αλκοόλ”23:59Youth League - Ολυμπιακός: Η επιστροφή των πρωταθλητών, τα ρεκόρ και οι αλλαγές στον θεσμό (εικόνες)23:48Τροχαίο: Σκοτώθηκε οδηγός αυτοκινήτου που έπεσε σε φανάρι23:39
Δεν υπάρχει καταχώρηση
BlogsΔεν υπάρχει περιεχόμενο