LATEST NEWS
 
Ειδήσεις /ΠολιτικήΔημοσίευση: 13 Μαΐου 2023 09:26 | Ανανέωση: 13 Μαΐου 2023 09:45

Εκλογές: Κεραμέως, Βούτσης, Κωτσαντής για την Ελάχιστη Βάση Εισαγωγής (βίντεο)

Έντονη αντιπαράθεση για την Ελάχιστη Βάση Εισαγωγής, αλλά και τα αποτελέσματα των φοιτητικών εκλογών είχαν οι καλεσμένοι της εκπομπής «Στούντιο με Θέα».

Κεραμέως - Βούτσης - Κωτσαντής - Στούντιο με Θέα

Τα πυρά της προς τον ΣΥΡΙΖΑ και τον Αλέξη Τσίπρα έστεψε η Υπουργός Παιδείας, Νίκη Κεραμέως, από το στούντιο της εκπομπής «Στούντιο με Θέα», με αφορμή την εξαγγελία του για άμεση κατάργηση με ισχύ από φέτος της Ελάχιστης Βάσης Εισαγωγής στα Πανεπιστήμια, εφόσον ο ΣΥΡΙΖΑ ηγηθεί Κυβέρνησης συνεργασίας που θα προκύψει από τις εκλογές της 21ης Μαΐου.

Η κ. Κεραμέως έκανε λόγο για «καθαρά ψηφοθηρικό λόγο» και για «χυδαίο λαϊκισμό», κατηγορώντας τον Πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ ότι «παίζει με την αγωνία των παιδιών που είναι λίγες ημέρες πριν από τις Πανελλαδικές Εξετάσεις», λέγοντας ότι «επί ΣΥΡΙΖΑ μπήκαν στο πανεπιστήμιο με 0,6 ούτε καν με μονάδα. Πως θα κάνει Πράξη Νομοθετικού Περιεχόμενου ο κ. Τσίπρας, αφού αυτή απαιτεί ειδικές συνθήκες από το Σύνταγμα;».

Απαντώντας, ο Νίκος Βούτσης είπε ότι «δεν ήταν σύστημα του ΣΥΡΙΖΑ που έμπαιναν τα παιδιά στα Πανεπιστήμια με 6 και 7. Δεν ήταν πατέντα του Τσίπρα, αλλά το σύστημα με το οποίο για πολλά χρόνια γίνονταν οι εξετάσεις. Η Ελάχιστη Βάση Εισαγωγής έγινε για να οδηγηθούν στα ξένα κολλέγια ή σε δημόσια ΙΕΚ αμφιβόλου και αμφιλεγόμενης προοπτικής, παιδιά γονέων που έχουν λεφτά ή που θα στριμωχτούν οικονομικά, για να πάρουν τα παιδιά ισότιμα πτυχία με των Πανεπιστημίων»

Ο πρώην Πρόεδρος της Βουλής είπε ότι προκρίνει ένα σύστημα με το οποίο «να υπάρχει πράγματι ελεύθερη πρόσβαση στα Πανεπιστήμια, με εξετάσεις στις Σχολές, ώστε να αποφορτιστεί το Λύκειο» και απαντώντας στην Νίκη Κεραμέως είπε ότι «εφόσον από τις εκλογές του Μαΐου προκύψει προοδευτική Κυβέρνηση, μπορεί να προχωρήσει σε ΠΝΠ για καίρια ζητήματα, δεν παραπέμπουμε ούτε στον Ιούλιο ούτε αργότερα».

Ο Θοδωρής Κωτσαντής, επικεφαλής της ΚΝΕ, αναφέρθηκε σε πρωτιά της Πανσπουδαστικής, παράταξης που πρόσκειται στο ΚΚΕ, στις φοιτητικές εκλογές, κάτι που αμφισβήτησε η κ. Κεραμέως, λέγοντας ότι η ΔΑΠ ήταν πρώτη στις εκλογές. Ο κ. Κωνσταντής έστρεψε τα πυρά του τόσο προς την ΝΔ όσο και προς τον ΣΥΡΙΖΑ για την τριτοβάθμια εκπαίδευση και συνολικά για τις πολιτικές τους στην Παιδεία.

Οι τρεις καλεσμένοι της εκπομπής «Στούντιο με Θέα», συμμετέχουν στις εκλογές, ως εξής:

  • Νίκη Κεραμέως, υποψήφια βουλευτής Βόρειου Τομέα Αθηνών με την Νέα Δημοκρατία,
  • Νίκος Βούτσης, Υποψήφιος βουλευτής Α’ Αθηνών με τον ΣΥΡΙΖΑ,
  • Θοδωρής Κωτσανττής, υποψήφιος βουλευτής Επικρατείας με το ΚΚΕ.
Σημαντικότερες ειδήσεις στη κατηγορίαΗ ανακοίνωση της οικογένειας του Γιώργου Παπαδάκη για την ημέρα και την ώρα της κηδείας τουΧθες 17:58 | Ειδήσεις

Την Πέμπτη 8 Ιανουαρίου το τελευταίο «αντίο» στον Γιώργο Παπαδάκη. Η επιθυμία της οικογένειας.

Σέρρες: Ανήλικος δολοφόνησε 17χρονο - Πιθανή η ερωτική αντιζηλία Σήμερα 13:29 | Ειδήσεις

Σοκαρισμένη η τοπική κοινωνία από την δολοφονία του 17χρονου. Τι όπλισε το χέρι του 16χρονου δράστη.

Έκτακτο δελτίο επιδείνωσης καιρού: Ισχυρές βροχές και καταιγίδες έως και την ΠέμπτηΣήμερα 13:02 | Ειδήσεις

Αναλυτικά η πρόγνωση του καιρού για τις επόμενες μέρες.

Κραν Μοντανά: "Κανένας έλεγχος ασφαλείας στο κλαμπ τα τελευταία 5 χρόνια"Σήμερα 13:14 | Ειδήσεις

Το σύνολο των 40 νεκρών και 116 τραυματιών από την πυρκαγιά στο ελβετικό χιονοδρομικό κέντρο Κραν Μοντανά ταυτοποιήθηκαν, όπως ανέφερε σε ανακοίνωση που εξέδωσε την  Δευτέρα η αστυνομία του καντονιού Βαλέ.

Pοή στη κατηγορία: Ειδήσεις
Διάσκεψη Κορυφής της Συμμαχίας των Προθύμων: Δεσμευτική υποστήριξη σε περίπτωση νέας ρωσικής επίθεσης15:51Στο Φανάρι για την εορτή των Θεοφανίων ο Κυριάκος Πιερρακάκης15:37Ολλανδία: Ανεστάλησαν προς το παρόν όλα τα δρομολόγια των τρένων λόγω του χιονιού και του πάγου (βίντεο)15:23Στο πλευρό Δανίας - Γροιλανδίας με κοινό ανακοινωθέν 7 Ευρωπαίοι ηγέτες15:08Ηράκλειο: 74χρονος οδηγούσε μεθυσμένος, τράκαρε και... έφυγε14:53Κραν Μοντανά: "Κανένας έλεγχος ασφαλείας στο κλαμπ τα τελευταία 5 χρόνια"14:38Επίθεση σε γραφεία της Νέας Δημοκρατίας στην Πεύκη14:23Κίμπερλι Γκίλφοϊλ: Ευχές για τα Θεοφάνια από την πρέσβη των ΗΠΑ 14:09Βατικανό: Ολοκληρώθηκε σήμερα το Άγιο Έτος των Καθολικών13:55Σέρρες: Ανήλικος δολοφόνησε 17χρονο - Πιθανή η ερωτική αντιζηλία13:41Ρωσία: Πολική αρκούδα επιτέθηκε σε οικογένεια - Τρεις τραυματίες, ανάμεσά τους ένα παιδί13:27Θεοφάνια – Δούκας: Από τη Δεξαμενή Αθηνών μεταφέρουμε το φως και την ελπίδα σε κάθε γωνιά της πόλης13:13Έκτακτο δελτίο επιδείνωσης καιρού: Ισχυρές βροχές και καταιγίδες έως και την Πέμπτη12:59Θεοφάνια – Τασούλας: Το μήνυμα του Προέδρου της Δημοκρατίας από τον Πειραιά12:45Ηράκλειο: Ανατροπή στην τραγωδία με τον 34χρονο 12:31Φορολογικές δηλώσεις: Τι πρέπει να κάνουν οι έγγαμοι που θέλουν να υποβάλλουν ξεχωριστές12:17Συμβουλές για ομαλή επιστροφή των μαθητών στα σχολεία μετά τις γιορτές12:03Θεσσαλονίκη: 26χρονος εκβίαζε την πρώην σύντροφό του με προσωπικές φωτογραφίες11:49“PinkPanthers”: Σύλληψη 2 μελών της εγκληματικής οργάνωσης στο εξωτερικό (βίντεο)11:35Μητσοτάκης για Θεοφάνια: Με σιγουριά, σχέδιο και προσπάθεια, τα καλύτερα είναι μπροστά μας11:21
Δεν υπάρχει καταχώρηση
BlogsΔεν υπάρχει περιεχόμενο