LATEST NEWS
 
Ειδήσεις /ΠαράξεναΔημοσίευση: 12 Μαΐου 2023 17:05

Έριξε επίτηδες το αεροσκάφος του για να καταγράψει την πτώση και να... κερδίσει views! (βίντεο)

Για παρεμπόδιση ομοσπονδιακής έρευνας κατηγορείται o youtuber. Τι είπε στην απολογία του ο ίδιος. Με τι ποινή είναι αντιμέτωπος.

Τρέβορ Τζέικομπ - πτώση αεροπλάνου
Για παρεμπόδιση ομοσπονδιακής έρευνας κατηγορείται ένας YouTuber από τις ΗΠΑ, ο οποίος έριξε σκόπιμα ένα αεροπλάνο, μόνο και μόνο για να αυξήσει τις προβολές στο κανάλι του.

Ο Τρέβορ Τζέικομπ, 29 ετών, ανήρτησε το βίντεο της συντριβής του αεροπλάνου στο YouTube τον Δεκέμβριο του 2021, αφήνοντας να εννοηθεί ότι επρόκειτο για ατύχημα. Μέχρι σήμερα το συγκεκριμένο βίντεο έχει πάνω από 2,9 εκατομμύρια προβολές.

Τον Νοέμβριο του '21, ο YouTuber έφυγε από ένα αεροδρόμιο της Σάντα Μπάρμπαρα στην Καλιφόρνια. Ήταν ο μοναδικός επιβάτης στο αεροπλάνο. Είχαν τοποθετηθεί κάμερες, ενώ είχε πάρει μαζί του ένα αλεξίπτωτο αλλά και ένα selfie stick.

"Δεν σκόπευε να φτάσει στον προορισμό του, αλλά αντίθετα σχεδίαζε να εκτιναχθεί από το αεροσκάφος του κατά τη διάρκεια της πτήσης και να βιντεοσκοπήσει τόσο τον εαυτό του να πέφτει με αλεξίπτωτο στο έδαφος όσο και το αεροσκάφος", ανέφερε η εισαγγελία των ΗΠΑ.

Κατά την απολογία του υποστήριξε ότι γύρισε το βίντεο στο πλαίσιο μιας συμφωνίας χορηγίας προϊόντων. Σύμφωνα με το BBC, ο Τζέικομπ αντιμετωπίζει ποινή φυλάκισης έως και 20 χρόνια.

Το αεροπλάνο συνετρίβη στο Εθνικό Δάσος Los Padres 35 λεπτά μετά την απογείωση. Πήγε πεζή στο σημείο και ανέκτησε το υλικό.

Ορισμένοι θεατές του YouTube αντιμετώπισαν με σκεπτικισμό τη συντριβή, σημειώνοντας ότι ο Τζέικομπ φορούσε ήδη αλεξίπτωτο και δεν έκανε καμία προσπάθεια να προσγειώσει το αεροπλάνο με ασφάλεια.

Ανέφερε τη συντριβή στο Εθνικό Συμβούλιο Ασφάλειας Μεταφορών, το οποίο δήλωσε ότι ήταν υπεύθυνος για τη διατήρηση των συντριμμιών. Με βάση τη συμφωνία απολογίας, ο Τζέικομπ ισχυρίστηκε αργότερα ότι δεν γνώριζε την τοποθεσία.

Ωστόσο, γνώριζε και επέστρεψε με ελικόπτερο, ασφάλισε και απομάκρυνε τα συντρίμμια, τα οποία αργότερα κατέστρεψε, αναφέρει η δήλωση. Ο Τζέικομπ αναμένεται να κάνει την πρώτη του εμφάνιση στο δικαστήριο τις επόμενες εβδομάδες, ενώ η άδεια πιλότου τού ανακλήθηκε πέρυσι.


Ειδήσεις σήμερα:

Θάνατος βρέφους στην Άρτα: Ο πατέρας αφέθηκε ελεύθερος με όρους

“Το Πρωινό”: Κόντρα Λιάγκα με Αρναούτογλου και Μενεγάκη για Μαραντίνη - Χρηστίδου (βίντεο)

 Καβάλα: Παιδί κλειδώθηκε σε αυτοκίνητο - Έσπασαν τζάμι για να το βγάλουν (εικόνες)

Pοή στη κατηγορία: Ειδήσεις
Όλγα Γεροβασίλη: Η πολιτική δεν ασκείται ούτε με ύβρεις, ούτε με χυδαίους υπαινιγμούς12:00Γιώργος Μαζωνάκης: Παραιτήθηκε ο δικηγόρος του για "λόγους δεοντολογίας και προσωπικής ηθικής"11:46Hellenic Train: Ακινητοποιήθηκε λόγω βλάβης τρένο - Aποζημιώνονται οι επιβάτες11:32Θεσσαλονίκη: Γυναίκα ληστής ακινητοποιούσε τα θύματά της με σπρέι πιπεριού11:18Υπόθεση Halkbank: Ο ατελείωτος τραπεζικός εφιάλτης του Ερντογάν και οι προσπάθειες να μην προχωρήσει η δίκη στις ΗΠΑ11:04Τροχαίο στην Εύβοια: ΙΧ που οδηγούσε 20χρονος βγήκε εκτός δρόμου και κατέληξε σε θάμνους (εικόνες)10:50Βόλος: Ανήλικη κατήγγειλε κακοποίηση από τον πατέρα της - Έσβηνε πάνω της τσιγάρα10:36Συνάντηση Τραμπ-Ζελένσκι: Ο Αμερικανός πρόεδρος καλεί τη Ρωσία και την Ουκρανία να σταματήσουν αμέσως τον πόλεμο10:31Το ChatGPT στα χέρια εκπαιδευτικών και μαθητών10:17Εορτολόγιο: Ποιοι γιορτάζουν σήμερα Σάββατο 17 Οκτωβρίου10:03Σοκ στον Βόλο: Νεκρή 60χρονη – Πνίγηκε από μπανάνα09:49Φθηνότερα από πέρυσι πετρέλαιο θέρμανσης και βενζίνη09:35Ξεκίνησαν οι μελέτες για την επέκταση του Μετρό προς Ελληνικό και Γλυφάδα09:21Ο Ζελένσκι έδειξε στον Τραμπ χάρτες με πιθανούς στόχους εντός της Ρωσίας09:07Super League: Ντέρμπι σε Νέα Φιλαδέλφεια και Χαριλάου08:53Κρήτη: Τουρίστριες εγκλωβίστηκαν σε δύσβατο σημείο στο Μπάλο08:38Τροχαίο στο Μενίδι: Οδηγός καρφώθηκε με το αυτοκίνητό του σε δέντρο08:24Τι καιρό θα κάνει το Σάββατο 08:10Μ. Βρετανία: O πρίγκιπας Άντριου αποποιείται τον βασιλικό τίτλο23:59Κρήτη: Κλέφτες παίρνουν από μετρητά μέχρι ελαιόλαδο στον Σκινιά 23:43
Δεν υπάρχει καταχώρηση
BlogsΔεν υπάρχει περιεχόμενο