LATEST NEWS
 
Ειδήσεις /ΚόσμοςΔημοσίευση: 10 Μαΐου 2023 09:55

Πολωνία: Φονική επίθεση σε ορφανοτροφείο

Νεκρή και τραυματίες από επίθεση ενόπλου σε ορφανοτροφείο της Πολωνίας.

Πολωνία - ορφανοτροφείο - επίθεση με μαχαίρι

Μια 16χρονη σκοτώθηκε και 9 άνθρωποι τραυματίστηκαν από την επίθεση άνδρα με μαχαίρι, ο οποίος κατάφερε να εισέλθει σε ορφανοτροφείο στην Πολωνία, ανακοίνωσε η αστυνομία της πόλης Λοτζ στο κεντρικό τμήμα της χώρας.

Η αστυνομία πληροφορήθηκε λίγο μετά τα μεσάνυχτα ώρα Ελλάδος χθες, Τρίτη, ότι ένας 19χρονος μπήκε στο ορφανοτροφείο στο χωριό Τομισλάβιτσε, κοντά στη Λοτζ, και επιτέθηκε στους τροφίμους με αιχμηρό αντικείμενο, διευκρίνισε η εκπρόσωπος της αστυνομίας Ανέτα Σομπιεράι.

"Γνωρίζουμε ότι πιο σοβαρά τραυματίστηκε ένα 16χρονο κορίτσι, που ήταν τρόφιμος του ορφανοτροφείου και το οποίο πέθανε επιτόπου", σημείωσε η εκπρόσωπος της αστυνομίας.

Πέντε άνθρωποι εισήχθησαν στο νοσοκομείο μετά το περιστατικό, αλλά δεν κινδυνεύει η ζωή τους, πρόσθεσε, ενώ άλλοι τέσσερις τραυματίες έλαβαν τις πρώτες βοήθειες επιτόπου.

Ο επιτιθέμενος συνελήφθη στην κατοικία του περίπου μια ώρα μετά το συμβάν και δεν προέβαλε αντίσταση. Ήταν νηφάλιος την ώρα που συνελήφθη, αλλά η αστυνομία τον υποβάλλει σε τεστ για ναρκωτικές ουσίες, συνέχισε.

Το δημόσιο πρακτορείο ειδήσεων PAP μετέδωσε, χωρίς να κατονομάσει τις πηγές του, ότι ο άνδρας που επιτέθηκε ήταν ο πρώην φίλος της 16χρονης που έχασε τη ζωή της. Αυτός μπήκε στο δωμάτιό της από το παράθυρο, σύμφωνα και πάλι με το PAP.

Το Reuters δεν ήταν σε θέση μέχρι στιγμής να επαληθεύσει από ανεξάρτητη πηγή την ταυτότητα του δράστη.

Η εισαγγελία διερευνά όλα τα στοιχεία της τελευταίας περιόδου στη ζωή του θύματος, συμπεριλαμβανομένης της σχέσης του με τον δράστη, δήλωσε η εκπρόσωπος της περιφερειακής εισαγγελίας Γιολάντα Τζίλνικ.

Τα άλλα παιδιά του ορφανοτροφείου λαμβάνουν ψυχολογική υποστήριξη, πρόσθεσε.

Την ώρα της επίθεσης, συνολικά 13 άνθρωποι βρίσκονταν στο ορφανοτροφείο, εκ των οποίων ένας υπάλληλος.

Ειδήσεις σήμερα:

Θάνατος βρέφους στην Άρτα: Σε σοκ οι γονείς του - Συγγενείς απειλούν να λιντσάρουν τον πατέρα

Εκλογές 2023 - Debate: Η “μάχη των αρχηγών” και οι θεματικές ενότητες

Η ιστορία της θανατικής ποινής

Σημαντικότερες ειδήσεις στη κατηγορίαΕκρήξεις σε Νέο Κόσμο - Πειραιά: Τα βίντεο - ντοκουμέντα που βοήθησαν στην εξιχνίαση των υποθέσεωνΣήμερα 17:54 | Ειδήσεις

Βίντεο που βοήθησαν στην εξιχνίαση της υπόθεσης φέρνει στο φως ο ΑΝΤ1. Παράλληλα οι κατηγορούμενοι κρίθηκαν προφυλακιστέοι.

Θεσσαλονίκη: Στην πλατεία Αριστοτέλους για πρώτη φορά η “συνάντηση” πέντε Επιταφίων (βίντεο)Σήμερα 22:13 | Τοπικά Νέα

Το έθιμο της συνάντησης των πέντε μεγάλων Επιταφίων της πόλης αναβίωσε φέτος με πρωτοβουλία της Ιεράς Μητρόπολης Θεσσαλονίκης

Ηράκλειο: Στη φυλακή ο νονός που βίαζε το βαφτιστήρι τουΣήμερα 15:09 | Τοπικά Νέα

Ομολόγησε ο άνδρας που συνελήφθη για ασέλγεια κατά του παιδιού που έχει βαπτίσει.

Σταυρός έβγαζε μύρο: Το “θαύμα που είδαν” στο “Δαμοβόλο” (βίντεο)Σήμερα 16:55 | Ειδήσεις

Για θαύμα μιλούν οι κάτοικοι του ορεινού χωριού, που το βράδυ της Μεγάλης Πέμπτης είδαν το υγρό να τρέχει από τον Εσταυρωμένο.

Pοή στη κατηγορία: Ειδήσεις
Θεσσαλονίκη: Στην πλατεία Αριστοτέλους για πρώτη φορά η “συνάντηση” πέντε Επιταφίων (βίντεο)22:28Κόρινθος: Χειροπέδες σε διαρρήκτες με…υπεραστική δράση22:14Ιερώνυμος: Το αναστάσιμο μήνυμα του Αρχιεπισκόπου21:59Σταυρός έβγαζε μύρο: Το “θαύμα που είδαν” στο “Δαμοβόλο” (βίντεο)21:45Μεγάλη Παρασκευή με τον ύμνο “Αι Γενεαί Πάσαι” από διάφορα σχολεία και χώρες (βίντεο)21:30Τέμπη: Συμπληρωματική μήνυση κατά του Πρωθυπουργού και πολιτικών προσώπων από συγγενείς θυμάτων21:16Νάξος: Η ξεχωριστή περιφορά του Επιταφίου μέσα στη θάλασσα (εικόνες)21:02Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα Ρώμης: Ο Τεντόγλου “πετάει” πάνω από τη Φοντάνα ντι Τρέβι (εικόνες)20:48ΕΦΚΑ - ΔΥΠΑ: Οι πληρωμές έως τις 10 Μαΐου20:34Θεσσαλονίκη: Η περιφορά του πρώτου Επιταφίου από τον Άγιο Μηνά (βίντεο)20:21Εκρήξεις σε Νέο Κόσμο - Πειραιά: Τα βίντεο - ντοκουμέντα που βοήθησαν στην εξιχνίαση των υποθέσεων20:07Πάσχα: Αύξηση στις πληρότητες των νησιών (βίντεο)19:53Πάσχα: Η Αθήνα άδειασε και οι εκδρομείς παραμένουν κολλημένοι στην κίνηση (βίντεο)19:39Πνευμονική εμβολή: όλα όσα πρέπει να γνωρίζετε19:24Σπέτσες: Θαλαμηγός χτύπησε στην προβλήτα λόγω των ισχυρών ανέμων (βίντεο)19:10ΟΟΣΑ – Χατζηδάκης: Οι συναντήσεις του υπουργού Οικονομικών στο Παρίσι18:56Νέες απειλές των Χούθι: Στο στόχαστρο όλα τα πλοία που κατευθύνονται στο Ισραήλ18:43Ρόδος: Θα πούλαγε δεκάδες χιλιάδες πυροτεχνήματα παράνομα18:29Pricefox: Πόσα θα πληρώσεις φέτος για το πασχαλινό τραπέζι18:14Κορωπί: Συνελήφθησαν ανήλικοι με εκατοντάδες κροτίδες18:00
Δεν υπάρχει καταχώρηση
BlogsΔεν υπάρχει περιεχόμενο