LATEST NEWS
 
Ειδήσεις /ΚόσμοςΔημοσίευση: 07 Μαΐου 2023 20:14 | Ανανέωση: 07 Μαΐου 2023 20:50

Τουρκία - Ιμάμογλου: “Γκρίζοι Λύκοι” πέταξαν πέτρες σε προεκλογική του συγκέντρωση

Επεισόδιο προκάλεσαν οι Τούρκοι εθνικιστές σε ομιλία του Εκρέμ Ιμάμογλου. Η ανάρτηση του δημάρχου Κωνσταντινούπολης.

AP - Εκρέμ Ιμάμογλου - διαδήλωση - Κωνσταντινούπολη - Τουρκία

Επίθεση με πέτρες εξαπέλυσαν οι "Γρίζοι Λύκοι" σε ομιλία του Εκρέμ Ιμάμογλου στην Τουρκία.

Πιο συγκεκριμένα, ομάδα των "Γκρίζων Λύκων", και του ισλαμιστικού κόμματος Huda-Par, όπως αναφέρει το Haber, άρχισαν να πετούν πέτρες κατά του συγκεντρωμένου πλήθους και του Εκρέμ Ιμάμογλου, σε προγραμματισμένη προεκλογική συγκέντρωση του, στην πόλη Ερζερούμ της Ανατολικής Τουρκίας.

Ο δήμαρχος της Κψνσταντινούπολης, διέκοψε την ομιλία του τελικά αφού αρχικά έκανε λόγο για προβοκάτσια και επιχείρησε να κατευνάσει το συγκεντρωμένο πλήθος για να αποφευχθούν τα χειρότερα. Τα επεισόδια συνεχίστηκαν με αποτέλεσμα να φυγαδευτεί από τους άνδρες της ασφάλειάς του και να απομακρυνθεί από τη συγκέντρωση.

Τουλάχιστον 12 τραυματίες αναφέρουν τοπικά μέσα ενημέρωσης και ο Εκρέμ Ιμάμογλου, αφού φυγαδεύτηκε μετέβη αεροπορικώς στην Κωνσταντινούπολη.

Νωρίτερα, σε ανάρτησή του στο Twitter, είχε καταγγείλει τον δήμαρχο της Ερζερούμ, Μεχμέτ Σεκμέν, για απόπειρα να παρεμποδίσει τη συγκέντρωση αφού τοποθέτησε αστικά λεωφορεία στην πλατεία όπου επρόκειτο να διεξαχθεί η προεκλογική συγκέντρωση.

Στην ανάρτησή του ο Ιμάμογλου έγραψε χαρακτηριστικά: "Βρίσκεται σε εξέλιξη προσπάθεια να αποτραπεί η συνάντησή μας με συμπολίτες μου στην Ερζερούμ στις 18:00. Δήμαρχε θα κουβαλάς αυτή την ντροπή για όλη σου τη ζωή. Περιμένω στις 18:00 όλους τους πολίτες της Ερζερούμ στην πλατεία Χαβούζμπασι της πόλης. Εμπρός Ερζερούμ!".

Αναφέροντας ότι οι πέτρες εκτοξεύονταν από παντού μετά την έναρξη της ομιλίας, ο Ιμάμογλου κατήγγειλε ότι η αστυνομία δεν επενέβη. "Πρόκειται για οδηγία. Το όνομά της δεν μπορεί να είναι κάτι άλλο. Είναι μια εντολή 'μην επέμβετε'. Υπάρχει ένα TOMA εκεί. Πετάνε πέτρες στα κεφάλια των ανθρώπων και εμείς μπήκαμε στο λεωφορείο. Μας πετάνε πέτρες. Μπορείτε να δείτε το μέγεθος των πετρών. Με αυτή την παρέμβαση, σταμάτησα την ομιλία μου στο 5ο λεπτό. 10-15 άνθρωποι τραυματίστηκαν μπροστά στα μάτια μου", σημείωσε, αναφέρει η ανταποκρίτρια του ΑΝΤ1 στην Τουρκία, Άννα Ανδρέου.

Κιλιτσντάρογλου: Γνωρίζουμε αυτούς που το έκαναν και αυτούς που τους να το κάνουν

Ο υποψήφιος για την προεδρία της αντιπολίτευσης, Κεμάλ Κιλιτσντάρογλου, δήλωσε από την Αττάλεια: "Μια χούφτα άνθρωποι το έκαναν. Γνωρίζουμε αυτούς που το έκαναν, γνωρίζουμε αυτούς που τους έβαλαν να το κάνουν. Όσοι κάθονται στην καρέκλα εδώ και καιρό αναδύεται βρωμιά πλέον και δεν μπορούν να σηκωθούν. Αυτό σημαίνει ότι το έκαναν οι αποκάτω του", είπε, προσθέτοντας ακόμη πιο σκληρά: «Οδηγούν τα πράγματα σε ένταση. Θέλουν να διχάσουν την κοινωνία στρέψουν τον έναν εναντίον του άλλου. Ο καθένας από εμάς θα είναι προσεκτικός απέναντι στις προβοκάτσιες. Κανείς δεν πρέπει να είναι μόνος του σε αυτή τη χώρα. Ο καθένας από εμάς θα πρέπει να είναι ψύχραιμος. Έχουν αρχίσει να ελπίζουν σε βοήθεια από τρομοκρατική οργάνωση. Δεν έχουμε καμία πρόθεση να πολεμήσουμε. Λέει ότι αν νικήσουμε, θα συνεργαστούμε με τρομοκρατικές οργανώσεις. Εσείς είστε αυτοί που συνεργάζεστε. Εσείς είστε αυτοί που κάνουν όλα τα κόλπα. Εμείς βάζουμε τη σημαία μας πάνω από ο,τιδήποτε άλλο στην πατρίδα μας".

Απάντηση από τον υπουργό Βιομηχανίας

Ο υπουργός Βιομηχανίας και Τεχνολογίας, Μουσταφά Βαράνκ, έκανε δήλωση σχετικά με τις επιθέσεις με πέτρες που δέχθηκε ο δήμαρχος της Κωνσταντινούπολης κατά τη διάρκεια της συγκέντρωσής του στο Ερζουρούμ.
Αναφέροντας ότι δεν πρόκειται για θέμα μη επέμβασης της αστυνομίας, δήλωσε: "Η αστυνομία μας δεν επιτρέπει ποτέ τη βία. Το καθήκον της είναι να αποτρέπει τη βία ούτως ή άλλως. Δεν είναι σωστό να γίνονται τέτοια σχόλια από μια εικόνα. Η βία δεν είναι ποτέ αποδεκτή στην πολιτική".


Ειδήσεις σήμερα:

Εβίτα Περόν: Ποια ήταν η γυναίκα που λατρεύτηκε ως “Aγία” στην Αργεντινή

ΕΦΚΑ: Οι επτά νέες ηλεκτρονικές υπηρεσίες

Καλαμάτα: ανήλικοι έπεσαν θύματα ξυλοδαρμού από συνομήλικούς τους (εικόνες)

Pοή στη κατηγορία: Ειδήσεις
Ζαχάροβα: Οι χώρες της Βαλτικής έχουν απομακρυνθεί από τη Μόσχα12:24Βόλος: Διαρρήκτες μπήκαν σε σπίτι άνδρα που νοσηλεύεται12:10Χανιά: Ακρωτηριάστηκε ο 14χρονος που έσκασε στο χέρι του κροτίδα11:57Γερμανία: Χιλιάδες συσκέψεις του Στρατού διέρρευσαν λόγω “κενού ασφαλείας”11:43NBA: Έφυγε από τη ζωή ο Ντάριους Μόρις11:29Λήμνος: “Εκρηκτική” Ανάσταση στο Ανδρώνι (βίντεο)11:16Formula 1 - GP Μαϊάμι: Ο Φερστάπεν στην pole position11:02Πλημμύρες στη Βραζιλία: 70000 άνθρωποι αναγκάστηκαν να φύγουν από τα σπίτια τους10:49Χανιά: 14χρονος τραυματίστηκε με κροτίδα10:35Μανχάταν: Φάρσες για τοποθετήσεις βομβών σε συναγωγές 10:21Μέσα Μαζικής Μεταφοράς: Πώς θα κινηθούν την Κυριακή του Πάσχα10:07Δημοτικές Εκλογές - Μεξικό: Νεκροί σε επίθεση εναντίον υποψηφίου 09:54Φενερμπαχτσέ - Euroleague: Η ποινή για τα επεισόδια με τη Μονακό09:40ΕΦΚΑ - ΔΥΠΑ: Οι πληρωμές έως τις 10 Μαΐου09:26Φωτιά στην Αγία Παρασκευή: Νεκρή ηλικιωμένη στο διαμέρισμά της09:13Χίος: Ο Ρουκετοπόλεμος στο Βροντάδο εντυπωσίασε και φέτος (βίντεο) 08:59Αυστραλία: Νεκρός 16χρονος ριζοσπαστικοποιημένος 08:46La Liga: Η Ρεάλ Μαδρίτης πρωταθλήτρια Ισπανίας08:32Σακελλαροπούλου: Το αναστάσιμο φως να γίνει οδηγός για έναν κόσμο χωρίς πολέμους08:19Αγία Παρασκευή: Φωτιά σε διαμέρισμα08:05
Δεν υπάρχει καταχώρηση
BlogsΔεν υπάρχει περιεχόμενο