LATEST NEWS
 
Ειδήσεις /ΑθλητικάΔημοσίευση: 07 Μαΐου 2023 08:09

Open Madrid: Η Σαμπαλένκα πήρε εκδίκηση… από την Σφιόντεκ

Εντυπωσιακή η Λευκορωσίδα πρωταθλήτρια κατέκτησε τον τρόπαιο υπερισχύοντας στον τελικό της κορυφαίας τενίστριας της WTA.

Σαμπαλένκα

Η επιθυμία γενεθλίων της Αρίνα Σαμπαλένκα έγινε πραγματικότητα καθώς το νο2 του κόσμου κατέκτησε το δεύτερο τίτλο στο Mutua Madrid Open, μετά από μια εντυπωσιακή νίκη με 6-3, 3-6, 6-3 επί της κορυφαίας τενίστριας της WTA, Ίγκα Σφιόντεκ.

Μια μέρα αφότου έκλεισε τα 25 της χρόνια, η Λευκορωσίδα έκανε μία άκρως επιβλητική εμφάνιση και πήρε «εκδίκηση» από την Πολωνή για την ήττα που είχε υποστεί στην Στουτγκάρδη μόλις πριν από 13 ημέρες.

Η σημερινή ήταν η πρώτη φορά που η Σαμπαλένκα κατάφερε να επικρατήσει της Σφιόντεκ σε χωμάτινη επιφάνεια επί συνόλου τεσσάρων συναντήσεών τους, καταφέρνοντας να πάρει τον πέμπτο της τίτλο σε 1000άρι τουρνουά, τρίτο μέσα στο 2023 και συνολικά 13ο στην καριέρα της!

Η «βασίλισσα του χώματος» τις τρεις τελευταίες σεζόν, Ίγκα Σφιάτεκ, μπήκε στον τελικό με ρεκόρ 46-3, από τότε που κέρδισε τον παρθενικό της τίτλο Grand Slam στο Roland Garros το 2020.

Πριν από τον τελικό του Σαββάτου η Σαμπαλένκα μετρούσε μόλις 2 νίκες απέναντι στην 20χρονη αντίπαλό της σε 7 συναντήσεις τους στο κορτ, αμφότερες σε "σκληρή" επιφάνεια και συγκεκριμένα στους τελικούς της WTA, το 2021 και το 2022.

Ωστόσο, η κάτοχος του Australian Open φαινόταν αποφασισμένη ν΄ αλλάξει τα δεδομένα και να πετύχει ένα από τα πιο δύσκολα πράγματα στον χώρο του γυναικείου τένις αυτή την εποχή: να νικήσει δηλαδή την Σφιόντεκ στο χώμα.

Ειδήσεις σήμερα:

Formula 1: Poleman ο Σέρχιο Πέρες στο Μαϊάμι

Καιρός: μπόρες και άνοδος θερμοκρασίας την Κυριακή

Σημεία για rapid test δωρεάν την Κυριακή

Σημαντικότερες ειδήσεις στη κατηγορίαΡάφα: Νεκροί από βομβαρδισμούς - Αναφορές για εκκένωση ενόψει χερσαίας επιχείρησηςΣήμερα 08:04 | Ειδήσεις

Ενώ εντείνονται οι διεθνείς πιέσεις, η Ράφα, που αποτελεί τo "αγκάθι" για Ισραήλ και Χαμάς για την επίτευξη συμφωνίας εκεχειρίας, αποτελεί θέατρο εκκαθαριστικών επιχειρήσεων. 

Μονή της Χώρας: Ως τζαμί λειτουργεί από σήμερα το ιστορικό μοναστήριΣήμερα 07:54 | Ειδήσεις

Πληροφορίες σε τουρκικά ΜΜΕ κάνουν λόγο για συμμετοχή του Ταγίπ Ερντογάν στην εκδήλωση για την έναρξη λειτουργίας της βυζαντινής μονής ως ισλαμικού τεμένους.

ΟΟΣΑ για Ελλάδα: “Έκρηξη” των ξένων επενδύσεωνΣήμερα 08:43 | Ειδήσεις

Τι δείχνουν τα στοιχεία του ΟΟΣΑ για την αλματώδη αύξηση των άμεσων ξένων επενδύσεων την τελευταία τριετία στην Ελλάδα.

Πέθανε ο Σέζαρ Λουίς ΜενότιΣήμερα 07:40 | Ειδήσεις

Έφυγε από την ζωή ένας θρύλος των ποδοσφαιρικών "πάγκων".

Pοή στη κατηγορία: Ειδήσεις
ΟΟΣΑ για Ελλάδα: “Έκρηξη” των ξένων επενδύσεων08:45F1- GP Miami: Ο Norris πήρε την πρώτη νίκη της καριέρας του (βίντεο) 08:32Ράφα: Νεκροί από βομβαρδισμούς - Αναφορές για εκκένωση ενόψει χερσαίας επιχείρησης08:18Μονή της Χώρας: Ως τζαμί λειτουργεί από σήμερα το ιστορικό μοναστήρι08:05 “Ψυχοκόρες” - Sneak preview: Η προειδοποίηση του Τάσου στη Μαρίκα (βίντεο)07:51Πέθανε ο Σέζαρ Λουίς Μενότι07:38Εορτολόγιο - 6 Μαΐου: Ποιοι γιορτάζουν σήμερα, Δευτέρα του Πάσχα07:25Καιρός - Δευτέρα του Πάσχα: τοπικές μπόρες και άνοδος θερμοκρασίας07:11ΗΠΑ: Πτήση για μαχητικό αεροπλάνο που ελέγχεται με τεχνητή νοημοσύνη (βίντεο)23:59Αγίου Πνεύματος: Πότε πέφτει το τριήμερο23:46Πάσχα - Τολό: Το κάψιμο του Ιούδα στην θάλασσα (εικόνες)23:32Γάζα - Χαμάς: Μαραθώνιος διαβουλεύσεων και πιέσεις για εκεχειρία23:19Βόλος: Καρχαριοειδές 3,5 μέτρων “εγκλωβίστηκε” σε αγωγό ομβρίων (εικόνες)23:05Διαφραγματοκήλη: συχνές ερωτήσεις22:51Eurovision 2024: Η Μαρίνα Σάττι εντυπωσίασε στο Τιρκουάζ Χαλί της διοργάνωσης (εικόνες) 22:37Πάσχα - Μενίδι: Αδέσποτη σφαίρα τραυμάτισε άνδρα σε αυλή σπιτιού22:23ΗΠΑ - Euro 2024: Οδηγία για "αυξημένη προσοχή" των Αμερικανών στην Γερμανία22:10Καρδιοχειρουργική 2.0: εξατομικευμένη θεραπεία, νέες τομές και αποδόμηση μύθων21:42Πάσχα - Μητσοτάκης: Η Μαρέβα, το ποδήλατο και η... "χώνεψη" (εικόνες)21:29ΗΠΑ: Ιταλός φοιτητής θύμα αστυνομικής βίας (βίντεο)21:15
Δεν υπάρχει καταχώρηση
BlogsΔεν υπάρχει περιεχόμενο