LATEST NEWS
 
Ειδήσεις /ΥγείαΔημοσίευση: 05 Μαΐου 2023 17:04

Εγκαίνια δύο Κέντρων Ημέρας και Υποστήριξης

Εγκαινιάστηκε το πρώτο Κέντρο Ημέρας Υποστήριξης Παιδιών και Εφήβων στη Μεταμόρφωση και ένα ακόμη Κέντρο Υποστήριξης Εργαζομένων στη Θεσσαλονίκη

Κέντρο Ημέρας Υποστήριξης Παιδιών και Εφήβων  - Μεταμόρφωση - Κέντρο Υποστήριξης Εργαζομένων - Θεσσαλονίκη

Με γρήγορους ρυθμούς συνεχίζονται τα εγκαίνια και η έναρξη λειτουργίας των νέων δομών, που μεταμορφώνουν τον χάρτη της Ψυχικής Υγείας στην πατρίδα μας. Σε αυτή την κατεύθυνση, η Υφυπουργός Υγείας Ζωή Ράπτη εγκαινίασε σήμερα το πρώτο πανελλαδικά Κέντρο Ημέρας Παιδιών και Εφήβων στη Μεταμόρφωση.

Η δομή δημιουργήθηκε κατόπιν διαγωνισμού, από την ΑΜΚΕ Ελληνική Εταιρία Ιατρικής Ψυχολογίας, με στόχο να στηρίξει τις ψυχολογικές ανάγκες των παιδιών και των εφήβων που παρουσιάζουν διάφορες μορφές διαταραχής στη συμπεριφορά, τη μάθηση και τις κοινωνικές δεξιότητες.

Το νέο Κέντρο Ημέρας περιλαμβάνεται στις 106 νέες δομές, που υλοποιούνται από το Υπουργείο Υγείας σε όλη την χώρα με πόρους από το Ταμείο Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας «Ελλάδα 2.0».

Παρέχει δωρεάν υπηρεσίες, στις οποίες περιλαμβάνονται κλινική εκτίμηση και διάγνωση, εργοθεραπεία, λογοθεραπεία, αντιμετώπιση δυσκολιών μάθησης και συμπεριφοράς, οικογενειακές συνεδρίες, συμβουλευτική γονέων και επαγγελματικού προσανατολισμού στους μαθητές, πρόληψη αυτοκτονικότητας σε εφήβους και ενημέρωση της κοινότητας για την καταπολέμηση του στίγματος και των προκαταλήψεων.

Επίσης, η δομή προσφέρει συνεργασία με τις αρμόδιες κοινωνικές υπηρεσίες του οικείου Τομέα Ψυχικής Υγείας Παιδιών και Εφήβων. Στελεχώνεται με διεπιστημονικό προσωπικό που περιλαμβάνει παιδοψυχίατρο, ψυχίατρο, ψυχολόγο, κοινωνικό λειτουργό, ειδικό παιδαγωγό, φυσικοθεραπευτή, εργοθεραπευτή, λογοθεραπευτή και το απαιτούμενο διοικητικό προσωπικό.

Κέντρο Ημέρας Υποστήριξης Παιδιών και Εφήβων  - Μεταμόρφωση - Κέντρο Υποστήριξης Εργαζομένων - Θεσσαλονίκη

Στην τελετή εγκαινίων παρέστησαν ο Αιδεσιμολογιώτατος Πρωτοπρεσβύτερος πατέρας Σωτήριος Αλεβιζάκης, ο υποψήφιος Βουλευτής Ν.Δ. Δημήτρης Καιρίδης, οι Αντιπεριφερειάρχες Αττικής Γιάννης Κεχρής, Λουκία Κεφαλογιάννη και Πολυτίμη Λεονάρδου, ο Δήμαρχος Μεταμόρφωσης Ευστράτιος Σαραούδας, επαγγελματίες Υγείας, οι εργαζόμενοι της δομής και πλήθος κόσμου.

Παράλληλα, χθες εγκαινιάστηκε στη Θεσσαλονίκη το πρώτο Κέντρο Υποστήριξης Εργαζομένων της Βορείου Ελλάδας, «IASIS At Work».

Η δομή δημιουργήθηκε κατόπιν διαγωνισμού από την ΑμΚΕ ΙΑΣΙΣ, με την Υφυπουργό Υγείας Ζωή Ράπτη να συμμετέχει στην τελετή εγκαινίων διαδικτυακά. Το νέο Κέντρο Υποστήριξης Εργαζομένων παρέχει δωρεάν υπηρεσίες σε ατομικό και ομαδικό επίπεδο, που περιλαμβάνουν προαγωγή της ψυχικής υγείας και ευεξίας, αντιμετώπιση της επαγγελματικής εξουθένωσης και του εργασιακού στρες, αντιμετώπιση της εργασιακής ανασφάλειας, του εργασιακού εκφοβισμού και της σεξουαλικής παρενόχλησης, καθώς και επανένταξη στην εργασία. Η Δομή στελεχώνεται με πολυκλαδική ομάδα επαγγελματιών υγείας που περιλαμβάνει ψυχολόγους, κοινωνικούς λειτουργούς, συμβούλους σταδιοδρομίας, ψυχιάτρους και το απαιτούμενο διοικητικό προσωπικό.

Κέντρο Ημέρας Υποστήριξης Παιδιών και Εφήβων  - Μεταμόρφωση - Κέντρο Υποστήριξης Εργαζομένων - Θεσσαλονίκη

Στο πλαίσιο των εγκαινίων η Υφυπουργός Υγείας δήλωσε:

«Οι νέες Μονάδες Ψυχικής Υγείας παρέχουν δωρεάν υπηρεσίες σε όλους τους πολίτες, λαμβάνοντας μέριμνα για τις ευάλωτες ομάδες πληθυσμού, όπως είναι τα παιδιά και οι έφηβοι και οι εργαζόμενοι. Έχουμε ήδη εγκαινιάσει 19 Δομές και συνεχίζουμε. Επίσης, έχουμε ήδη προκηρύξει τους διαγωνισμούς για άλλες 30 Δομές Ψυχικής Υγείας. Η λειτουργία τους εντάσσεται στο Εθνικό Σχέδιο Δράσης για την Ψυχική Υγεία που καταρτίσαμε με ορίζοντα 10ετίας και εγκρίθηκε από την Βουλή. Όπως είπε ο Πρωθυπουργός παρουσιάζοντας το πρόγραμμα Διακυβέρνησης της Ν.Δ. 2023-2027, για την Υγεία, στην επόμενη 4ετία πρόκειται να λειτουργήσουν επιπλέον Δομές Ψυχικής Υγείας, δράσεις και προγράμματα, ενώ παράλληλα, θα ενισχυθούν τα υφιστάμενα, με τη διάθεση περισσότερων πόρων στην Υγεία και στόχο την περαιτέρω ενσωμάτωση των υπηρεσιών Ψυχικής Υγείας στην Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας».

Ειδήσεις σήμερα:

Γιάννης Μαρκόπουλος: Στη Εντατική ο σπουδαίος συνθέτης

Θεσσαλονίκη - Εγκατάλειψη βρέφους σε αυτοκίνητο: Η ποινή στην μητέρα

Σέρρες: Άγριο ξύλο μεταξύ μαθητών σε προαύλιο σχολείου (βίντεο)

Σημαντικότερες ειδήσεις στη κατηγορίαΤραγωδία στο Αιγάλεω - Νεκρή 65χρονη μετά από πυρκαγιά σε διαμέρισμαΣήμερα 22:43 | Ειδήσεις

Εξετάζεται το σενάριο του αναμμένου τσιγάρου.

Ρόδος: Ατύχημα σε λούνα παρκ - Ο 17χρονος στον ΑΝΤ1: Νόμιζα ότι θα πεθάνωΣήμερα 20:02 | Ειδήσεις

Συγκλονίζει η περιγραφή του ενός από τους τέσσερις ανηλίκους, που έπεσαν από παιχνίδι σε λούνα παρκ στη Ρόδο.

Μητσοτάκης στην τηλεδιάσκεψη των Ευρωπαίων: Μόνο η Ουκρανία μπορεί να πάρει αποφάσεις για ζητήματα κυριαρχίας Σήμερα 21:55 | Ειδήσεις

Οι ηγέτες ενημερώθηκαν για τα αποτελέσματα της συνάντησης του Αμερικανού Προέδρου Ντόναλντ Τραμπ με τον Πρόεδρο της Ρωσίας Βλαντιμίρ Πούτιν

Αποφασισμένος για εκεχειρία ο Ζελένσκι – "Ιστορική η απόφαση παροχής εγγυήσεων ασφαλείας"Σήμερα 22:01 | Ειδήσεις

Τι ανέφερε σε ανάρτησή του ο Ουκρανός πρόεδρος μετά το τέλος της τηλεδιάσκεψης της συμμαχίας των "προθύμων"

Pοή στη κατηγορία: Ειδήσεις
Αγία Πετρούπολη: Εκατοντάδες άνθρωποι παρακολούθησαν το περίφημο "Φεστιβάλ των Ονείρων"23:58Συλλήψεις και πρόστιμα για φωτιές στην ύπαιθρο23:43Ρόδος: Ατύχημα σε λούνα παρκ - Ο 17χρονος στον ΑΝΤ1: Νόμιζα ότι θα πεθάνω23:26Επίσημο το "αντίο" στον Μαξίμοβιτς από τον Παναθηναϊκό23:12Επίθεση της Ζαχάροβα στον Μακρόν για τις δηλώσεις περί "συνθηκολόγησης" της Ουκρανίας22:58Τραγωδία στο Αιγάλεω - Νεκρή 65χρονη μετά από πυρκαγιά σε διαμέρισμα22:44Ο Μισεουί έλαμψε στη νίκη - ανατροπή του Άρη επί του Αστέρα Τρίπολης22:29Αποφασισμένος για εκεχειρία ο Ζελένσκι – "Ιστορική η απόφαση παροχής εγγυήσεων ασφαλείας"22:15Μητσοτάκης στην τηλεδιάσκεψη των Ευρωπαίων: Μόνο η Ουκρανία μπορεί να πάρει αποφάσεις για ζητήματα κυριαρχίας 22:00Τουρκία: Νέα πυρκαγιά, εκατοντάδες άνθρωποι απομακρύνονται από επτά χωριά21:44Παναθηναϊκός: Ανακοίνωσε έως το 2028 τον Νταβίντε Καλάμπρια 21:30"Κατέβασε ρολά" ο Ράγια, σκόραρε ο Καλαφιόρι κι η Άρσεναλ νίκησε τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ21:14Σε εξέλιξη η επιστροφή των εκδρομέων του Δεκαπενταύγουστου- Αυξημένη κίνηση στην Αθηνών-Κορίνθου21:00Δηλώσεις Φον ντερ Λάιεν - Ζελένσκι στις Βρυξέλλες: Τα σύνορα δεν αλλάζουν με τη βία, αυτές είναι αποφάσεις της Ουκρανίας20:45Χανιά: Ο ναυαγοσώστης που έσωσε 5 άτομα, στον ΑΝΤ1: Βούτηξα, χωρίς να έχω εξοπλισμό20:30Αυτοψίες για καταγραφή ζημιών από τις πυρκαγιές σε Χίο και Ζάκυνθο20:16Θεσσαλονίκη: Γυναίκα έριξε καυστικό υγρό στο πρόσωπο 38χρονου - Το προμηθεύτηκε από γνωστή της 20:02Στην Ουάσινγκτον με τον Ζελένσκι οι ευρωπαίοι ηγέτες19:46Έφυγε από τη ζωή ο ηθοποιός Τέρενς Σταμπ19:32Σύλληψη 21χρονου για συμμετοχή σε ληστρική επίθεση σε βάρος φιλάθλων στην Αθήνα19:17
Δεν υπάρχει καταχώρηση
BlogsΔεν υπάρχει περιεχόμενο