LATEST NEWS
 
Ειδήσεις /ΟικονομίαΔημοσίευση: 05 Μαΐου 2023 09:49 | Ανανέωση: 05 Μαΐου 2023 09:58

Ρεύμα - Φυσικό αέριο - Πετρέλαιο: Ποιο είναι το φθηνότερο για τα νοικοκυριά (παραδείγματα)

Φυσικό αέριο, πετρέλαιο θέρμανσης, ηλεκτρικό ρεύμα. Ποια ήταν η φθηνότερη επιλογή του χειμώνα. 

Μετρητής κατανάλωσης ενέργειας

Σημαντικά φθηνότερο σε σχέση με το πετρέλαιο και την ηλεκτρική ενέργεια παραμένει το φυσικό αέριο, παρά τις ανατιμήσεις της προηγούμενης περιόδου.

Σύμφωνα με τα στοιχεία που παρέθεσε χθες ο γενικός διευθυντής της Φυσικό Αέριο Ελληνική Εταιρεία Ενέργειας Γιάννης Μητρόπουλος, οι οικιακοί πελάτες που χρησιμοποιούν φυσικό αέριο εξασφάλισαν εξοικονόμηση 14% σε σχέση με το πετρέλαιο, ενώ για ένα εστιατόριο η εξοικονόμηση (σε σχέση με το ρεύμα) είναι 46% και για έναν φούρνο που χρησιμοποιεί πετρέλαιο κίνησης, φθάνει στο 17%.

Σωρευτικά την τελευταία δεκαετία η εξοικονόμηση για ένα νοικοκυριό που θερμαίνεται με φυσικό αέριο, σε σχέση με το πετρέλαιο θέρμανσης, είναι 3.500 ευρώ και για μια μέση πολυκατοικία 18.000 ευρώ.

"Το φυσικό αέριο παραμένει η πιο ανταγωνιστική λύση. Στην διεθνή αλλά και στην ελληνική αγορά υπάρχει πολύ φυσικό αέριο, δεν υπάρχει πλέον ρίσκο εφοδιασμού", ανέφερε ο κ. Μητρόπουλος.

Η απώλεια του ανταγωνιστικού πλεονεκτήματος σε σχέση με το πετρέλαιο θέρμανσης πριν λίγους μήνες ήταν πρόσκαιρη, ενώ λίγα ήταν τα νοικοκυριά που επέστρεψαν στο πετρέλαιο.

Αναφερόμενος στα θέματα της αγοράς ενέργειας ο κ. Μητρόπουλος τόνισε ότι 7 στους 10 πελάτες συνολικά στην αγορά πληρώνουν έγκαιρα τους λογαριασμούς τους προκειμένου να έχουν την έκπτωση συνέπειας, καθώς οι καταναλωτές είναι πλέον πολύ ευαισθητοποιημένοι σε θέματα τιμής.

Το υπόλοιπο 30% είτε μπαίνει σε διακανονισμούς και εξοφλεί σταδιακά τις οφειλές του είτε ανήκει στους λεγόμενους "ενεργειακούς τουρίστες" που μετακινούνται από την μια εταιρεία στην άλλη αφήνοντας χρέη και αξιοποιώντας το γεγονός ότι ο προμηθευτής δεν έχει πλέον τη δυνατότητα να δώσει εντολή αποκοπής ενός πελάτη για χρέη , εφόσον αυτός έχει μετακινηθεί σε άλλο πάροχο. Σύμφωνα με τον κ. Μητρόπουλο, εκτιμάται ότι τα χρέη που έχουν συσσωρευθεί από τους "ενεργειακούς τουρίστες" κυμαίνονται στα 300-400 εκατ. Ευρώ. Αρκετές εταιρείες έχουν επιλέξει πολιτική άμεσης (μετά από 2 ανεξόφλητους λογαριασμούς) αποκοπής λόγω χρεών ενώ παράλληλα προχωρά η δημιουργία του λεγόμενου "Ενεργειακού Τειρεσία" μεταξύ των προμηθευτών ώστε να αντιμετωπίζονται οι στρατηγικοί κακοπληρωτές π.χ. με αυξημένες εγγυήσεις για την υπογραφή σύμβασης προμήθειας.

H Φυσικό Αέριο Ελληνική Εταιρεία Ενέργειας παρουσίασε το 2022 αύξηση του κύκλου εργασιών κατά 120% και των καθαρών κερδών κατά 130% ενώ στον τομέα της ηλεκτρικής ενέργειας σημείωσε αύξηση 10% στο μερίδιό της το πρώτο τρίμηνο του 2023 καταλαμβάνοντας την πρώτη θέση στους εναλλακτικούς προμηθευτές (εκτός εταιρειών παραγωγής) με μερίδιο 3,50% στη μέση και χαμηλή τάση.

«Κλείνοντας την περίοδο θέρμανσης και με την στήριξη του μετόχου μας, τη ΔΕΠΑ Εμπορίας, το φυσικό αέριο παρέμεινε η πλέον ανταγωνιστική επιλογή για θέρμανση και επαγγελματική χρήση με διψήφια ποσοστά εξοικονόμησης. Στο Φυσικό Αέριο δουλεύουμε καθημερινά, επενδύοντας σε νέες τεχνολογίες, σε καινοτόμες υπηρεσίες για τους πελάτες, με συνέπεια στην τιμολογιακή μας πολιτική και εκείνοι μας ανταμείβουν με το να παραμένουμε η πρώτη τους επιλογή. Το Φυσικό Αέριο μετασχηματίζεται σε μία εταιρεία υπηρεσιών καινοτομίας προς όφελος της κοινωνίας», τόνισε ο κ. Μητρόπουλος.

Ειδήσεις σήμερα:

Σερβία: 21χρονος πυροβόλησε και σκότωσε περαστικούς μέσα από το αυτοκίνητο του (βίντεο)

“Κάρολος Γ’ - Η στέψη”: Έκτακτη εκπομπή στον ΑΝΤ1

Νέα Υόρκη: Άστεγος στραγγαλίστηκε στο μετρό από συνεπιβάτη του (σκληρές εικόνες)

Σημαντικότερες ειδήσεις στη κατηγορίαΔημοσκόπηση ΑΝΤ1: ο ανασχηματισμός, τα “καυτά” μέτωπα, το Μεταναστευτικό και οι ανατροπέςΧθες 21:21 | Ειδήσεις

Εξαιρετικά ενδιαφέρονται είναι τα ευρήματα της μεγάλης δημοσκόπησης της Marc  για τον ΑΝΤ1.

Εξοπλιστικά - Μητσοτάκης: Τα 25 δις ευρώ, η “ασπίδα του Αχιλλέα” και η στρατηγική συμμαχία με το ΙσραήλΣήμερα 13:19 | Ειδήσεις

Νέα φιλοσοφία στην έγκριση των εξοπλιστικών, έμφαση σε drones και νέες τεχνολογίες, συμμετοχή της ελληνικής αμυντικής βιομηχανίας και νεύμα προς Ισραήλ. Οι ανακοινώσεις του Κυριάκου Μητσοτάκη στην Βουλή για το νέο εξοπλιστικό πρόγραμμα. 

Κακοκαιρία - Μύκονος: Νέο μήνυμα από το 112 για έντονα καιρικά φαινόμενα Σήμερα 11:09 | Ειδήσεις

Προειδοποιητικό μήνυμα από την Πολιτική Προστασία Μυκόνου καθώς σε εξέλιξη βρίσκεται η κακοκαιρία.

Τέμπη: Απορρίφθηκε η μήνυση της Καρυστιανού κατά του εφέτη ανακριτήΣήμερα 16:58 | Ειδήσεις

Με διάταξη της εισαγγελίας πρωτοδικών απορρίπτεται και αρχειοθετείται η μήνυση κατά του εφέτη ανακριτή ο οποίος χειρίζεται την υπόθεση των Τεμπών.

Pοή στη κατηγορία: Ειδήσεις
Βουλή - Εξοπλιστικά: Οι εξαγγελίες Μητσοτάκη, ο θόλος και οι αντιδράσεις των κομμάτων (εικόνες)18:22Γαλλία - Λεπέν: Απειλές κατά της ζωής της δέχεται η δικαστής που της επέβαλε την ποινή 18:06Τέμπη: Απορρίφθηκε η μήνυση συγγενών κατά του εφέτη ανακριτή17:52ΗΠΑ: Ήττα Τραμπ και Μασκ στο Ουισκόνσιν17:38Θεσσαλονίκη: Γιατρός συνελήφθη για "φακελάκι"17:24Τροχαίο Κρήτη: Πένθος για τον 19χρονο στην Ιεράπετρα 17:10Βρετανία: 23 γυναίκες επικοινώνησαν με την αστυνομία μετά την καταδίκη Κινέζου φοιτητή για τον βιασμό 10 γυναικών 16:55Απεργία – Ελεγκτές εναέριας κυκλοφορίας: Ποιες πτήσεις θα εξυπηρετηθούν κατ’ εξαίρεση16:41Τραμπ - Λαγκάρντ: Αρνητικοί για όλο τον κόσμο οι δασμοί που επιβάλλει16:26Τροχαία – Αττική: 35.321 παραβάσεις για τον μήνα Μάρτιο 16:26ΔΕΗ myHome EnterTwo: Σταθερό διζωνικό μπλε τιμολόγιο 24μηνης διάρκειας από τη ΔΕΗ16:12Οι 4 ειδήσεις της ημέρας (βίντεο) 15:59Ακρόπολη - Λάνθιμος: Το ΥΠΠΟ για το "όχι" του ΚΑΣ στα γυρίσματα στον Ιερό Βράχο15:46Τένις: Κατάρρευση αθλήτριας κατά τη διάρκεια αγώνα (βίντεο)15:32Βασίλης Καλογήρου: Στο Ανθρωποκτονιών η δικογραφία για τον θάνατο του 39χρονου15:18Κακοποίηση ζώων - Βόλος: Βίντεο με pet groomer να χτυπά σκύλο προκαλεί θύελλα αντιδράσεων (εικόνες)15:05Λουλούδια από... ψηφοδέλτια! (εικόνες)14:51Τουρκία: Πόλεμος για το μποϊκοτάζ – Αυτεπάγγελτη έρευνα14:38Θεοδωρικάκος: Μειώνουμε φόρους - εισφορές και στηρίζουμε την επιχειρηματικότητα14:24Μεταξουργείο: Εξιχνιάσθηκε απόπειρα δολοφονίας 2 αλλοδαπών - Στην φυλακή ο ηθικός αυτουργός (βίντεο)14:10
Δεν υπάρχει καταχώρηση
BlogsΔεν υπάρχει περιεχόμενο