LATEST NEWS
 
Ειδήσεις /ΠολιτικήΔημοσίευση: 04 Μαΐου 2023 13:05 | Ανανέωση: 04 Μαΐου 2023 13:26

Εκλογές - Debate: Συνάντηση των δημοσιογράφων για τις λεπτομέρειες της τηλεμαχίας

Τι δήλωσαν οι δημοσιογράφοι κατά την άφιξή τους στο Ραδιομεγαρο της ΕΡΤ. 

Debate - ΕΡΤ - ντιμπέιτ
Στο Ραδιομέγαρο της ΕΡΤ πραγματοποιούν συνάντηση οι δημοσιογράφοι που θα συμμετάσχουν στο debate των πολιτικών αρχηγών, ώστε να ρυθμιστούν οι λεπτομέρειες για τη διεξαγωγή του.

Την τηλεμαχία θα συντονίσει ο δημοσιογράφος του κρατικού καναλιού Γιώργος Κουβαράς και θα συμμετάσχουν έξι δημοσιογράφοι που εκπροσωπούν τους ιδιωτικούς τηλεοπτικούς σταθμούς.

Συγκεκριμένα, όπως έγινε γνωστό από την δημόσια τηλεόραση, τον ΑΝΤ1 θα εκπροσωπήσει ο Γιώργος Παπαδάκης, τον Alpha ο Αντώνης Σρόιτερ, το Mega η Ράνια Τζίμα, το Open ο Παναγιώτης Στάθης, τον ΣΚΑΪ η Σία Κοσιώνη και το Star η Μάρα Ζαχαρέα.

Η τηλεοπτική αναμέτρηση μεταξύ των πολιτικών αρχηγών όλων των κοινοβουλευτικών κομμάτων θα διεξαχθεί στις 10 Μαΐου, στις 21:00 το βράδυ, στις εγκαταστάσεις της ΕΡΤ. 

ρώτη φορά debate. Υπάρχουν νεότεροι συνάδελφοι που είναι καλύτεροι από εμένα. Το μόνο που θα πω είναι να απαντήσουν στις ερωτήσεις οι πολιτικοί αρχηγοί και να μη γίνουν παράλληλοι μονόλογοι. Είναι τιμητικό που θα πάω στο debate. Ήθελα να το ζήσω και αυτό. Θα έπρεπε να γίνονται για να επωφελείται ο τηλεθεατής και όχι ο πολιτικός ή ο δημοσιογράφος που συμμετέχει. Θα έπρεπε να υπάρχει απαίτηση δική μας και να απαντούν στις ερωτήσεις μας και όχι παράλληλοι μονόλογοι” δήλωσε ο Γιώργος Παπαδάκης.

"Εμείς είμαστε εδώ για να κάνουμε ερωτήσεις και τίποτα άλλο. Οι πολιτικοί αρχηγοί θα έχουν την ευκαιρία στο τέλος της διαδικασίας να τοποθετηθούν για ό,τι θέλουν" δήλωσε ο Αντώνης Σρόιτερ.

Από τη μεριά της, η Μάρα Ζαχαρέα δήλωσε "δυστυχώς ούτε αυτή τη φορά οργανώθηκε η συζήτηση με τέτοιο τρόπο ώστε να έχει πραγματικό ενδιαφέρον για τον τηλεθεατή - αυτή είναι τουλάχιστον η δική μου οπτική - αλλά θα κάνουμε ό,τι καλύτερο μπορούμε μέσα στο πλαίσιο που έχει τεθεί".

"Η μορφή που θα έχει το ντιμπέιτ είναι αποφασισμένη δυστυχώς όχι από τους δημοσιογράφους. Έιλικρινά θεωρώ βαρετό να ξανακάνουμε αυτή τη συζήτηση. Ωστόσο πάντα τα debate έχουν το ενδιαφέρον τους λόγω της ατμόσφαιράς τους και τη συνάντηση των πολιτικών αρχηγών. Θα προσπαθήσουμε να το κάνουμε όσο καλύτερα μπορούμε", είπε από τη μεριά της η Σία Κοσιώνη.

"Πιστεύω με τις follow up ερωτήσεις που προβλέπονται και με τον τρόπο που θα λειτουργήσουμε εμείς μεταξύ μας θα το κάνουμε όσο πιο ενδιαφέρον γίνεται", είπε από την πλευρά του ο Γιώργος Κουβαράς.

Οι πέντε θεματικές ενότητες που έχουν συμφωνηθεί είναι:

  1. Οικονομία – Ανάπτυξη – Απασχόληση,
  2. Εξωτερική πολιτική – Αμυνα
  3. Κράτος – Θεσμοί – Διαφάνεια
  4. Υγεία – Παιδεία – Κοινωνικό κράτος
  5. Περιβάλλον – Ενέργεια
Σημαντικότερες ειδήσεις στη κατηγορίαΠαγκρήτιο συλλαλητήριο αγροτοκτηνοτρόφων τη Δευτέρα - Στο επίκεντρο λιμάνια και αεροδρόμιαΧθες 19:24 | Ειδήσεις

Στο συλλαλητήριο αναμένεται να συμμετάσχουν αγροτοκτηνοτρόφοι από τις Περιφερειακές Ενότητες Ηρακλείου, Ρεθύμνου και Λασιθίου.

Ζάκυνθος - Συγκλονίζει ο πατέρας του 2χρονου: Τον αφήσαμε για μισό λεπτόΧθες 20:13 | Ειδήσεις

Σοκαρισμένη παραμένει η Ζάκυνθος από την τραγωδία με το ηλικίας μόλις δύο ετων αγοράκι που έχασε τη ζωή του από επίθεση πιτ μπουλ που φρόντιζε η οικογένειά του.

Επίθεση με μολότοφ στο ΑΤ ΚυψέληςΧθες 20:10 | Ειδήσεις

Περισσότερες πληροφορίες αναμένονται με την εξέλιξη της έρευνας.

Ελίζαμπεθ Πίπκο στον ΑΝΤ1: Οι ΗΠΑ συνεχίζουν τις προσπάθειες για να τερματιστεί ο πόλεμος ανάμεσα σε Ρωσία - ΟυκρανίαΧθες 21:06 | Ειδήσεις

Η Ελίζαμπεθ Πίπκο για τις προσπάθειες εκεχειρίας ανάμεσα σε Ρωσία - Ουκρανία.

Pοή στη κατηγορία: Ειδήσεις
Παγκρήτιο συλλαλητήριο αγροτοκτηνοτρόφων τη Δευτέρα - Στο επίκεντρο λιμάνια και αεροδρόμια23:59Ελληνικός Ερυθρός Σταυρός: Διοργανώνει μεγάλη εκδήλωση για την Παγκόσμια Ημέρα Εθελοντισμού στην Πλατεία Συντάγματος23:50Απολαυστική ΑΕΚ κόντρα στον Ατρόμητο: Ολοκλήρωσε τον πρώτο γύρο της Super League23:40Μητσοτάκης: Αύριο η συζήτηση με τον Νίκο Χατζηνικολάου στο συνέδριο «Υγεία πάνω απ' όλα»23:26Οι αγρότες έκλεισαν την Ολυμπία Οδό στην Κάτω Αχαΐα (βίντεο)23:12Τηλεφωνική επικοινωνία Μελόνι - Ζελένσκι: Η Ιταλία θα αποστείλει έκτακτο υλικό στην Ουκρανία22:58Αθήνα: Τριπλάσια αυτοκίνητα από όσα αντέχουν οι δρόμοι - Η καθημερινή ασφυξία που κατέγραψε ο Τάσος Τέλλογλου22:44Πήρε το ντέρμπι ο ΠΑΟΚ, "φωνάζει" ο Άρης22:30Τι καιρό θα κάνει τη Δευτέρα22:16ΑΕΛ - Παναθηναϊκός: Τα απανωτά λάθη που οδήγησαν στην... ισοφάριση22:02Τροχαίο δυστύχημα στην Εύβοια: Αυτοκίνητο έπεσε από γέφυρα - Νεκρός ο οδηγός21:48ANT1 Sports: Ο νέος παγκόσμιος πρωταθλητής της Formula 121:34Συναγερμός στο Ίλιον: Τηλεφώνημα για πυροβολισμούς21:20Ελίζαμπεθ Πίπκο στον ΑΝΤ1: Οι ΗΠΑ συνεχίζουν τις προσπάθειες για να τερματιστεί ο πόλεμος ανάμεσα σε Ρωσία - Ουκρανία21:12Τουρκικά ΜΜΕ: Επίθεση στους Έλληνες αγρότες για το χάος στα σύνορα20:58Ζάκυνθος - Συγκλονίζει ο πατέρας του 2χρονου: Τον αφήσαμε για μισό λεπτό20:44Επιχείρηση διάσωσης άνδρα στο φαράγγι Αμπά στα Αστερούσια20:30Επίθεση με μολότοφ στο ΑΤ Κυψέλης20:16Ινδία: 23 νεκροί από φωτιά σε νυχτερινό κέντρο20:02Ρωσία: Κρατικές πηγές αναφέρουν ότι ρωσικές δυνάμεις κατέλαβαν χωριό στο Χάρκοβο19:48
Δεν υπάρχει καταχώρηση
BlogsΔεν υπάρχει περιεχόμενο