LATEST NEWS
 
Ειδήσεις /ΚαιρόςΔημοσίευση: 03 Μαΐου 2023 15:51

Καιρός: Βροχές και ισχυρές καταιγίδες την Πέμπτη

Που και πότε θα είναι εντονότερα τα φαινόμενα. Πως θα κινηθεί ο υδράργυρος. Πόσο ισχυροί θα πνέουν οι άνεμοι. Αναλυτική πρόγνωση ανά περιοχή.

Σύμφωνα με το έκτακτο δελτίο της ΕΜΥ, για την Πέμπτη σε όλη τη χώρα προβλέπονται παροδικά αυξημένες νεφώσεις με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες. Τα φαινόμενα μέχρι το απόγευμα στο Ιόνιο (πλην της περιοχής της Κέρκυρας) και τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες στη Στερεά και στην Πελοπόννησο θα είναι κατά τόπους ισχυρά. Οι άνεμοι θα πνέουν ανατολικοί-νοτιοανατολικοί, 3 με 5 και από το μεσημέρι στα νότια πρόσκαιρα έως 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή και θα φτάσει στα δυτικά και τα βόρεια τους 18 με 20 βαθμούς και στις υπόλοιπες περιοχές τους 21 με 23 βαθμούς Κελσίου.

Στην Αττική αναμένονται νεφώσεις, κατά διαστήματα αυξημένες, με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες, κυρίως τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες. Οι άνεμοι θα πνέουν νότιοι-νοτιοανατολικοί, 3 με 4 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 12 έως 21 βαθμούς Κελσίου.

Στην Θεσσαλονίκη αναμένονται νεφώσεις, κατά διαστήματα αυξημένες με τοπικές βροχές και κυρίως τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες με σποραδικές καταιγίδες. Οι άνεμοι θα πνέουν από μεταβλητές διευθύνσεις, 3 με 4 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 12 έως 20 βαθμούς Κελσίου.

Στην Εύβοια αναμένονται νεφώσεις, κατά διαστήματα αυξημένες με τοπικές βροχές και κυρίως τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες με σποραδικές καταιγίδες. Στα βόρεια θα πνέουν άνεμοι από βόρειες διευθύνσεις και στα νότια θα πνέουν άνεμοι από νότιες διευθύνσεις, εντάσεως 3 με 4 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 11 έως 20 βαθμούς Κελσίου.

Στην Μακεδονία και στην Θράκη αναμένονται νεφώσεις, παροδικά αυξημένες με με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες με εξασθένηση τη νύχτα. Τα φαινόμενα έως τις πρώτες πρωινές ώρες στην κεντρική και ανατολική Μακεδονία πιθανώς κατά τόπους να είναι ισχυρά. Θα πνέουν άνεμοι από ανατολικές διευθύνσεις, 3 με 4 και πρόσκαιρα στα ανατολικά έως 5 μποφόρ. Ο υδράργυρος θα δείξει από 10 έως 20 βαθμούς Κελσίου (σημ: στη δυτική Μακεδονία, 2-3 βαθμούς χαμηλότερα).

Στα νησιά του Ιονίου, στην Ήπειρο, στην δυτική Στερεά και στην δυτική Πελοπόννησο αναμένονται νεφώσεις, παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες. Τα φαινόμενα θα είναι κατά τόπους ισχυρά στο Ιόνιο (πλην της περιοχής της Κέρκυρας) έως το απόγευμα και στη δυτική Στερεά και τη δυτική Πελοπόννησο τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες. Οι άνεμοι θα πνέουν ανατολικοί-νοτιοανατολικοί, 3 με 5 μποφόρ, στρεφόμενοι στα βόρεια σε βόρειους-βορειοανατολικούς. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 11 έως 20 βαθμούς Κελσίου (σημ: στο εσωτερικό της Ηπείρου, 2-3 βαθμούς χαμηλότερα).

Στην Θεσσαλία, στην ανατολική Στερεά και στην ανατολική Πελοπόννησο αναμένονται νεφώσεις, παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες. Τα φαινόμενα στην ανατολική Στερεά και την ανατολική Πελοπόννησο τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες θα είναι κατά τόπους ισχυρά. Στα βόρεια θα πνέουν άνεμοι από βόρειες διευθύνσεις, 3 με 4 μποφόρ, ενώ στα νότια θα πνέουν άνεμοι από νότιες διευθύνσεις, πρόσκαιρα τοπικά έως 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 10 έως 21 βαθμούς Κελσίου.

Στις Κυκλάδες και στην Κρήτη αναμένονται νεφώσεις, κατά διαστήματα αυξημένες με τοπικές βροχές και από το μεσημέρι μεμονωμένες καταιγίδες. Θα πνέουν άνεμοι νότιοι-νοτιοανατολικοί, 3 με 5 μποφόρ και από το μεσημέρι τοπικά 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 13 έως 23 βαθμούς Κελσίου.

Στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και στα Δωδεκάνησα αναμένονται νεφώσεις, κατά διαστήματα αυξημένες με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες. Στα βόρεια θα πνέουν άνεμοι νότιοι-νοτιοανατολικοί και στα νότια θα πνέουν άνεμοι ανατολικοί-νοτιοανατολικοί, 4 με 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 13 έως 23 βαθμούς Κελσίου (σημ: στα βόρεια, 2-3 βαθμούς χαμηλότερα).

Ο καιρός την Παρασκευή

Στο νότιο Ιόνιο, στη Στερεά, στη Θεσσαλία, στις Σποράδες, στην Πελοπόννησο και στην ανατολική και νότια νησιωτική χώρα προβλέπονται νεφώσεις, παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες. Τα φαινόμενα σταδιακά θα εξασθενήσουν και θα περιοριστούν στην Κρήτη. Στις υπόλοιπες περιοχές αναμένονται λίγες νεφώσεις, πρόσκαιρα αυξημένες το μεσημέρι - απόγευμα στα ηπειρωτικά, όπου θα σημειωθούν τοπικοί όμβροι και μεμονωμένες καταιγίδες στα ορεινά. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις, 3 με 5 και στα πελάγη τοπικά 6 μποφόρ, ενισχυόμενοι στο Αιγαίο τις βραδινές ώρες. Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή και θα φτάσει στα ηπειρωτικά τους 20 με 22 βαθμούς και στη νησιωτική χώρα 19 με 20 βαθμούς Κελσίου.

Σημαντικότερες ειδήσεις στη κατηγορίαΚακοκαιρία: Μήνυμα 112 σε Θεσσαλία και ΘεσσαλονίκηΣήμερα 16:15 | Ειδήσεις

Που θα χτυπήσουν οι ισχυρές καταιγίδες που θα συνοδεύονται από θυελλώδεις ανέμους και χαλαζοπτώσεις.

Μητσοτάκης για Visa Express: Απτή απόδειξη της προσέγγισης Ελλάδας - ΤουρκίαςΣήμερα 12:23 | Ειδήσεις

Μετά την υλοποίηση της Visa Express οι αφίξεις Τούρκων πολιτών στη Λέσβο από το τέλος Μαρτίου έως την Τετάρτη ήταν αυξημένες κατά 868% σε σύγκριση με το 2023

ΣΥΡΙΖΑ - Ευρωεκλογές: Ο Στέφανος Κασσελάκης παρουσιάζει το ευρωψηφοδέλτιο του κόμματος (βίντεο)Σήμερα 19:52 | Ειδήσεις

Παρών και ο Αλέξης Τσίπρας στην παρουσίαση των υποψηφίων του ΣΥΡΙΖΑ για τις ευρωεκλογές του Ιουνίου

Άγιοι Ανάργυροι: Τι ζητά η μητέρα της Κυριακής από τις Αρχές (βίντεο)Σήμερα 18:55 | Ειδήσεις

Τι ζητά με υπόμνημα η μητέρα της Κυριακής Γρίβα, η οποία δολοφονήθηκε από τον πρώην σύντροφό της. Νωρίτερα ο πατέρας της έκανε μήνυση αλλά ''δεν έγινε τίποτα''.

Pοή στη κατηγορία: Ειδήσεις
Δίκη Τράμπ: Άτομο αυτοπυρπολήθηκε έξω από το δικαστήριο21:07Κλειστός σταθμός του μετρό το Σαββατοκύριακο20:53Ολλανδία - Facebook: Η Αρχή Προστασίας Δεδομένων καλεί την κυβέρνηση να μην το χρησιμοποιεί20:40Ενδοοικογενειακή βία - Θύμα μαρτυρά στον ΑΝΤ1: “Με χτυπούσε με μανία” (βίντεο)20:26Άγιοι Ανάργυροι: Τι ζητά η μητέρα της Κυριακής από τις Αρχές (βίντεο)20:13ΣΥΡΙΖΑ - Ευρωεκλογές: Ο Στέφανος Κασσελάκης παρουσιάζει το ευρωψηφοδέλτιο του κόμματος (βίντεο)19:59Δώρο Πάσχα στον ιδιωτικό τομέα: Πότε καταβάλλεται, πώς το υπολογίζετε19:45Σέρφερ “δάμασε” κύμα-τέρας και έσπασε παγκόσμιο ρεκόρ (βίντεο)19:32Κακοκαιρία - Σάββατο: Ισχυρές καταιγίδες, χιόνια και δυνατοί άνεμοι19:18Δίκη Πισπιρίγκου: Μήνυση Δασκαλάκη εναντίον της αδερφής της 19:04Ιεροσόλυμα - Πατριαρχείο: Ανακοίνωσε τον μέγιστο αριθμό προσκυνητών για την Ανάσταση 18:51ΠΑΣΟΚ: Υπόμνημα στον Άρειο Πάγο για αποκλεισμό των Σπαρτιατών από τις Ευρωεκλογές18:37Σύμη: Τσάντα με εκατομμύρια δολάρια βρέθηκε στη θάλασσα18:23Κασσελάκης για Κυριαζίδη: Ο Μητσοτάκης δεν έχει τη στοιχειώδη ηθική να αποβάλει έναν ομοφοβικό βουλευτή18:10Πρατήρια καυσίμων – Σκρέκας: Συνεχείς οι έλεγχοι για αισχροκέρδεια17:56Μητσοτάκης από Λέσβο: Η πολιτική της προσέγγισης Ελλάδας και Τουρκίας έχει αποτελέσματα17:43Youth League - Ολυμπιακός: Στον τελικό τα “μωρά” των ερυθρόλευκων17:29Anonymous: Χάκαραν τον ισραηλινό στρατό17:16Βαρκελώνη: Σκύλοι θεραπείας φέρνουν χαμόγελο σε ασθενείς της εντατικής (βίντεο)17:02“Παγιδευμένοι” - Νέα επεισόδια: Αγωνία και διλήμματα για τον Δημήτρη και την Άννα (εικόνες)16:49
Δεν υπάρχει καταχώρηση
BlogsΔεν υπάρχει περιεχόμενο