LATEST NEWS
 
Ειδήσεις /LifeΔημοσίευση: 03 Μαΐου 2023 13:39

69η Ανθοκομική Έκθεση Κηφισιάς: Λαμπερά εγκαίνια με πανδαισία χρωμάτων και αρωμάτων (εικόνες)

Οι 8 Ελληνικοί Κήποι δημιούργησαν ένα ονειρικό σκηνικό για τους επισκέπτες και τους επίσημους προσκεκλημένους.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ


Μήνυμα ανάπτυξης της Ανθοκομίας αλλά και χρώματα Ελλάδας στα εγκαίνια της 69ης Ανθοκομικής Έκθεσης Κηφισιάς που πραγματοποιήθηκαν την Παρασκευή 28 Απριλίου 2023, στο καταπράσινο Άλσος Κηφισιάς «Δήμαρχος Δημήτριος Ζωμόπουλος». Οι 8 Ελληνικοί Κήποι σε συνδυασμό με την πανδαισία χρωμάτων και αρωμάτων δημιούργησαν ένα ονειρικό σκηνικό για τους επισκέπτες και τους επίσημους προσκεκλημένους.

Ο Δήμαρχος Κηφισιάς κ. Γιώργος Θωμάκος στην ομιλία του καλωσόρισε όλες και όλους που ήρθαν στον Δήμο μας και την Ανθοκομική μας επισημαίνοντας πως από τη γιορτή της φύσης, η Κηφισιά στέλνει μηνύματα προστασίας του φυσικού και δομημένου περιβάλλοντος, κυκλικής οικονομίας και εξοικονόμησης πόρων. Αναφέρθηκε μάλιστα σε «πράσινες» πολιτικές που εφαρμόζονται στον Δήμο μας:

  • Συλλογή μηνιαίως 25 τόνων βιοαποβλήτων, μέσω του δικτύου των καφέ κάδων και ανταπόδοση στους συμμετέχοντες με λίπασμα
  • Τοποθέτηση 28 νέων συστημάτων υπογείων κάδων με 6 ρεύματα ανακύκλωσης, σε συνεργασία με την Περιφέρεια Αττικής
  • 900 νέοι κάδοι ανακύκλωσης τα τελευταία 3 χρόνια το 1/3 από ιδίους πόρους
  • 16 νέα οχήματα τα περισσότερα από ιδίους πόρους
  • Χρηματοδότηση 2.965.000€ από το Ταμείο Συνοχής για τη διαχείριση του compost και των κλαδιών
  • Ευφυής άρδευση σε 3 χώρους αστικού πρασίνου με ψηφιακές ενδείξεις για την εξοικονόμηση νερού
  • Μεγάλη επένδυση 3.540.000€ για σταδιακή αντικατάσταση αγωγών στην Νέα Ερυθραία και τοποθέτηση έξυπνων υδρομετρητών
  • Συνεχείς δεντροφυτεύσεις, συστηματικοί καθαρισμοί και ειδικές εργολαβίες απομάκρυνσης καύσιμης ύλης από δασικές εκτάσεις και δασύλλια
  • Σύντομα ξεκινά εργολαβία σταδιακής υπογειοποίησης των ρευματοφόρων καλωδίων για την προστασία ανθρώπων και περιβάλλοντος
  • Μικροκίνηση (ηλεκτρικά πατίνια-επισκευή ποδηλατοδρόμων)

O κ. Θωμάκος επανέλαβε επίσης τις πάγιες διεκδικήσεις του Δήμου Κηφισιάς από την Πολιτεία ενώ ευχαρίστησε όλους που εργάστηκαν σκληρά για την Ανθοκομική Έκθεση καθώς επίσης τους εθελοντές, τους χορηγούς, τις Σταθερές Συγκοινωνίες, το ΙΕΚ Αττικής-Κτήμα Συγγρού, το ΙΕΚ Κηφισιάς, το «ΕΛΓΟ Δήμητρα», τους παραγωγούς και όλους τους φορείς που συμμετέχουν στην φετινή έκθεση.

Ο Υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων κ. Σίμος Κεδίκογλου εκπροσωπώντας τον Πρόεδρο της Ελληνικής Κυβέρνησης έκοψε την κορδέλα των εγκαινίων της Έκθεσης. Στην ομιλία του τόνισε ότι ο κλάδος της ανθοκομίας αποτελεί έναν από τους δυναμικότερους κλάδους της φυτικής παραγωγής στη χώρα μας και συνεχάρη τον Δήμαρχο Κηφισιάς, τον Πρόεδρο και το Διοικητικό Συμβούλιο της Ανθοκομικής Έκθεσης για την άψογη διοργάνωση αλλά και τους επαγγελματίες της πρωτογενούς παραγωγής και της εμπορίας ανθοκομικών φυτών για την τόσο δυναμική παρουσία τους. Ο κ. Κεδίκογλου, χαρακτήρισε ιστορική την Ανθοκομική Έκθεση Κηφισιάς επισημαίνοντας ότι το Υπουργείο στέκεται στο πλευρό του Έλληνα αγρότη και της πρωτογενούς παραγωγής με στοχευμένες παρεμβάσεις για την αντιμετώπιση και το μετριασμό των επιπτώσεων από τις επαναλαμβανόμενες κρίσεις των τελευταίων ετών. Μεταξύ άλλων ανέφερε πως με υπουργική απόφαση δεν θα επιβάλλονται πλέον ανταποδοτικά τέλη για όλους τους τύπους πολλαπλασιαστικού υλικού καλλωπιστικών, αρωματικών και φαρμακευτικών φυτών (εκτός των σπόρων προς σπορά) ώστε να ανακουφιστούν οι επιχειρήσεις του κλάδου από τις συνέπειες της ενεργειακής κρίσης.

ΑΝΘΟΚΟΜΙΚΗ ΕΚΘΕΣΗ - ΚΗΦΙΣΙΑ

Ο Πρόεδρος του ΝΠΔΔ Ανθοκομική Έκθεση Κηφισιάς κ. Γιώργος Παπαδόπουλος επεσήμανε: «Νήπια που έγιναν μαθητές, φοιτητές που έγιναν επιστήμονες, ερασιτέχνες κηπουροί που έγιναν επαγγελματίες καθώς και πλήθος άλλων κλάδων ανθρώπων, διαβήκανε τις πύλες της Ανθοκομικής μας Έκθεσης και μέσα από τα εκπαιδευτικά μας προγράμματα, γνώρισαν καλύτερα και αναπτύχθηκαν εντονότερα μέσα τους οι αξίες της οικολογίας, του βιώσιμου περιβάλλοντος και της πράσινης οικονομίας. Συνεχίζουμε και φέτος το όραμά μας, η Έκθεση να αποκτήσει πέραν του εμπορικού και ψυχαγωγικού της χαρακτήρα και την έλξη της θεματικής της ύπαρξης. Έτσι, το ποικιλόμορφο Ελληνικό – Μεσογειακό Τοπίο αποτελεί έμπνευση για εμάς του Θεματικού Πάρκου της 69ης Ανθοκομικής Έκθεσης Κηφισιάς και ευκαιρία προβολής του Ελληνικού Στοιχείου μέσα από την κηποτεχνία».

Χαιρετισμό επίσης απηύθυνε ο Πρόεδρος της ΣΤΑΣΥ κ. Χάρης Δαμάσκος, εκ των χορηγών της Έκθεσης, τονίζοντας μεταξύ άλλων πως το Άλσος Κηφισιάς με εκθέσεις σαν την Ανθοκομική Κηφισιάς εκτός από κέντρο συνάντησης, βόλτας, ψυχαγωγίας γίνεται και κέντρο αναφοράς της επιχειρηματικής ζωής της πόλης.

Την τελετή εγκαινίων ευλόγησε ο Μητροπολίτης Κηφισιάς, Αμαρουσίου, Ωρωπού και Μαραθώνος κ. Κύριλλος, ο οποίος έδωσε και τις ευχές του για τη συνέχιση του ιστορικού θεσμού της Ανθοκομικής Έκθεσης. Η εκδήλωση άνοιξε με τη Φιλαρμονική του Δήμου Κηφισιάς υπό την διεύθυνση του μαέστρου κ. Γεωργίου Χίου και με τους μουσικούς κ.κ. Γρηγορία Δέδε (πιάνο) και Βαγγέλη Λιούτα (βιολί). Την παρουσίαση της εκδήλωσης έκανε η κηποτέχνης κα Μαρίνα Τσιντικίδου.

Εντυπωσιακή η πολύχρωμη βροχή πυροτεχνημάτων η οποία κράτησε αμείωτο το ενδιαφέρον του κοινού. Η Διοίκηση του Δήμου και της Ανθοκομικής χρησιμοποίησαν για δεύτερη χρονιά τα quiet ή low - noise πυροτεχνήματα (αθόρυβα ή πολύ χαμηλής έντασης) που εξασφαλίζουν την ηρεμία και την ασφάλεια των ζώων. Η όμορφη βραδιά έκλεισε με τη ξενάγηση των επισήμων στα 86 καλαίσθητα περίπτερα και στο θεματικό πάρκο με τους 8 Ελληνικούς Κήπους εμπνευσμένους από το ποικιλόμορφο ελληνικό- μεσογειακό τοπίο.

Τα εγκαίνια της Ανθοκομικής Έκθεσης Κηφισιάς τίμησαν με την παρουσία τους επίσης η Υπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων κα Νίκη Κεραμέως, η Υφυπουργός Υγείας κα Ζωή Ράπτη, οι Βουλευτές κ.κ. Γιώργος Κουμουτσάκος (ΝΔ), Θοδωρής Ρουσόπουλος (ΝΔ), Δημήτρης Καιρίδης (ΝΔ) και Ανδρέας Λοβέρδος (ΚΙΝΑΛ-ΠΑΣΟΚ), οι Αντιπεριφερειάρχες κα Λουκία Κεφαλογιάννη και κ. Γιάννης Κεχρής , ο Δήμαρχος Αγίας Παρασκευής κ. Βασίλης Ζορμπάς, ο Πρόεδρος της Ένωσης Δημάρχων Αττικής κ. Παύλος Καμάρας, οι υποψήφιοι βουλευτές: (ΝΔ) κ.κ. Φ. Καρύδας, Φ. Βρύνα, Ά. Αγάτσα, Μ. Βάρσου, Π. Παναγιωτοπούλου, Α. Ζαχαρόπουλος, (ΣΥΡΙΖΑ) κα Αθηνά Λινού, (ΚΙΝΑΛ-ΠΑΣΟΚ) κα Μιλένα Αποστολάκη, (Ελ.Λύση) Μ. Χριστοδουλίδης και Φ. Καμπούρης, (Επικρατείας ΝΔ) Ν. Κορογιαννάκης, η Πρόεδρος του Δ.Σ. Κηφισιάς, Αντιδήμαρχοι, Δημοτικοί Σύμβουλοι, η Γενική Γραμματέας Δήμου Κηφισιάς, Πρόεδροι και εκπρόσωποι φορέων και συλλόγων και πλήθος κόσμου.

H 69η ΑΝΘΟΚΟΜΙΚΗ ΈΚΘΕΣΗ ΚΗΦΙΣΙΑΣ θα διαρκέσει έως τις 14 Μαΐου, στο Άλσος Κηφισιάς. Ώρες λειτουργίας: 10.00 – 22.00. Η είσοδος είναι δωρεάν τις καθημερινές το πρωί (10.00-13:00). Εισιτήριο 1,5 ευρώ, καθημερινές 13.00-22.00 και όλο το Σαββατοκύριακο.

Ειδήσεις σήμερα:

Ίλιον: Πατέρας έβαλε κρυφή κάμερα στο μπάνιο και κατέγραφε γυμνούς την έφηβη κόρη και το γιο του!

Κανελλόπουλος: To κόμμα Κασιδιάρη δεν είχε προοπτική - Είμαι γνήσιος κεντρώος (βίντεο)

Η εικόνα Παναγίας “Άξιον Εστί” έφτασε στην Αθήνα (εικόνες)

Σημαντικότερες ειδήσεις στη κατηγορίαΙράν: Οι εκρήξεις, το Ισραήλ και η επίθεση για αντίποινα (βίντεο)Σήμερα 09:25 | Ειδήσεις

Τι αναφέρουν διεθνή ΜΜΕ για την αεροπορική βάση που μπήκε στο "στόχαστρο". Τα κρατικά ισραηλινά ΜΜΕ υποβαθμίζουν την ισραηλινή επίθεση. Τι λέει η Τεχεράνη.

Κακοκαιρία: Νέο έκτακτο δελτίο ΕΜΥ για ισχυρές καταιγίδες και χαλάζιΣήμερα 12:06 | Ειδήσεις

Που και πότε θα κάνουν αρχικά την εμφάνιση τους τα έντονα δαινόμενα. Αναλυτική πρόγνωση ανά περιοχή.

Μητσοτάκης για Visa Express: Απτή απόδειξη της προσέγγισης Ελλάδας - ΤουρκίαςΣήμερα 12:23 | Ειδήσεις

Μετά την υλοποίηση της Visa Express οι αφίξεις Τούρκων πολιτών στη Λέσβο από το τέλος Μαρτίου έως την Τετάρτη ήταν αυξημένες κατά 868% σε σύγκριση με το 2023

Ερντογάν για επίσκεψη Μητσοτάκη: Στόχος η βελτίωση των ελληνοτουρκικών σχέσεωνΣήμερα 14:52 | Ειδήσεις

Τι δήλωσε ο Τούρκος Πρόεδρος για την επικείμενη επίσκεψη του Έλληνα Πρωθυπουργού στην Άγκυρα.

Pοή στη κατηγορία: Ειδήσεις
Ερντογάν για επίσκεψη Μητσοτάκη: Στόχος η βελτίωση των ελληνοτουρκικών σχέσεων15:02Πλημμύρες στο Ντουμπάι: Περιορισμός των αφίξεων στο αεροδρόμιο 14:49Θεσσαλονίκη: Έκλεψε μπαταρία από... αναπηρικό αμαξίδιο14:35Ισραηλινή επίθεση - Άγκυρα: Κίνδυνος μόνιμης σύγκρουσης μετά τις τελευταίες εξελίξεις14:22Θεσσαλονίκη: Φωτιά σε πολυκατοικία (βίντεο)14:08“Απάτητες παραλίες”: οι 198 περιοχές προστασίας στην Ελλάδα13:57Κιμ Γιονγκ Ουν - “Φιλικός Πατέρας”: Το νέο τραγούδι αφιερωμένο στον Βορειοκορεάτη ηγέτη (βίντεο)13:44Γάζα: Το Κατάρ θα επανεξετάσει τον ρόλο μεσολαβητή για εκεχειρία13:31Ειδική Παροχή Μητρότητας: Οδηγός για νέες δικαιούχους13:18Νίσυρος: Αυξάνεται ο αριθμός των παιδιών που φέρονται να έπεσαν θύματα του αρχαιοφύλακα13:05Φυλακές Κορυδαλλού: Δεκάδες κινητά τηλέφωνα βρέθηκαν στα κελιά (βίντεο)12:51Μητσοτάκης για Visa Express: Απτή απόδειξη της προσέγγισης Ελλάδας - Τουρκίας12:37Κικίλιας για κακοκαιρία: Ο κρατικός μηχανισμός πρέπει να είναι έτοιμος12:24Κακοκαιρία: Νέο έκτακτο δελτίο ΕΜΥ για ισχυρές καταιγίδες και χαλάζι12:10Πρόστιμα σε εταιρείες για πλασματικές εκπτώσεις11:56Μυτιλήνη: Ο Μητσοτάκης επισκέφτηκε την πύλη εισόδου των Τούρκων τουριστών (εικόνες)11:44“MyCoast”: η ψηφιακή εφαρμογή καταγγελιών για τις παραλίες11:30Σάμος: Σεισμός “ταρακούνησε” το νησί11:16Ακάθιστος Ύμνος: Οι Χαιρετισμοί στην Παναγία και η διάσωση της Κωνσταντινούπολης11:04Ευρωεκλογές - ΣΥΡΙΖΑ: Ο Παπανώτας, ο Τσίπρας και η παρουσίαση του ευρωψηφοδελτίου10:51
Δεν υπάρχει καταχώρηση
BlogsΔεν υπάρχει περιεχόμενο