LATEST NEWS
 
Ειδήσεις /ΚόσμοςΔημοσίευση: 01 Μαΐου 2023 06:41

Παραγουάη: Ο Πένια νέος πρόεδρος της χώρας

Ο υποψήφιος του κόμματος της δεξιάς εξελέγη πρόεδρος της χώρας. 

Παραγουάη - Σαντιάγο Πένια
Ο Σαντιάγο Πένια, ο υποψήφιος του κυβερνώντος κόμματος Colorado (δεξιά) –στην εξουσία επί σχεδόν οκτώ δεκαετίες στην Παραγουάη–, εξελέγη πρόεδρος της χώρας επικρατώντας του βασικού αντιπάλου του, του κεντροαριστερού Εφραίν Αλέγκρε, σύμφωνα με τα επίσημα αποτελέσματα.

Ο κ. Πένια, οικονομολόγος 44 ετών, άλλοτε υπουργός Οικονομικών (2015-2017) της κυβέρνησης του προέδρου Οράσιο Καρτές (2013-2018), ανακηρύχθηκε νικητής από το εκλογοδικείο (την εθνική εφορευτική επιτροπή), καθώς συγκέντρωνε το 42% και πλέον των ψήφων, έναντι 27,5% του εξηντάρη κ. Αλέγκρε, με το 96% των ψηφοδελτίων να έχει καταμετρηθεί.

Θα διαδεχθεί τον Αύγουστο τον Μάριο Άμπντο Μπενίτες. Η προεδρική θητεία είναι πενταετής.

Παραγουάη - Σαντιάγο Πένια

 Ταϊβάν συγχαίρει τον Σαντιάγο Πένια για τη νίκη του

Η πρεσβεία της Ταϊβάν στην Ασουνσιόν συνεχάρη τον Σαντιάγο Πένια, τον υποψήφιο του κυβερνώντος δεξιού κόμματος Colorado, για τη νίκη του στις προεδρικές εκλογές που διεξήχθησαν χθες στην Παραγουάη.

«Θα συνεχίσουμε (...) αυτή την καρποφόρα σχέση» των «δυο εταίρων για την ευημερία», ανέφερε η πρεσβεία της νήσου μέσω Facebook.

Οι εκλογές στην Παραγουάη παρακολουθούνταν στενά από την Ταϊπέι, ειδικά μετά την αμφισβήτηση της σχέσης με την Ταϊβάν από τον κεντροαριστερό αντιπολιτευόμενο υποψήφιο για την προεδρία Εφραίν Αλέγκρε, που τάχθηκε στο τελικό στάδιο της προεκλογικής εκστρατείας υπέρ της σύναψης σχέσεων με την Κίνα.

Παραγουάη - Σαντιάγο Πένια

Η Παραγουάη συγκαταλέγεται στις μόλις 13 χώρες παγκοσμίως που συνεχίζουν να διατηρούν επίσημες διπλωματικές σχέσεις με την Ταϊβάν, που η Κίνα θεωρεί αποσκιρτήσασα επαρχία της προορισμένη να επανενωθεί με την ηπειρωτική χώρα στο μέλλον, χωρίς να αποκλείει τη χρήση βίας για αυτό. Το Πεκίνο πολλαπλασίασε τα τελευταία χρόνια τις προσπάθειές του να μεταστρέψει τους εναπομείναντες διπλωματικούς συμμάχους της Ταϊπέι.

Τον Μάρτιο άλλη χώρα της Λατινικής Αμερικής, η Ονδούρα, απέκτησε διπλωματικές σχέσεις με την Κίνα, τερματίζοντας αυτές με την Ταϊβάν.

Ειδήσεις σήμερα:

Πρωτομαγιά: Απεργία στα μέσα μεταφοράς

Αρτέμιδα: Φωτιά σε καφετέρια (εικόνες)

Καιρός: Πρωτομαγιά με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες

Σημαντικότερες ειδήσεις στη κατηγορίαΠάσχα - Επιστροφή εκδρομέων: Σε εξέλιξη το “δεύτερο κύμα”Σήμερα 15:00 | Ειδήσεις

Πώς εξελίσσεται η επιστροφή των εκδρομέων του Πάσχα στις εθνικές οδούς της χώρας.

Μέση Ανατολή: Το Ισραήλ “κάθεται” στο τραπέζι διαπραγματεύσεων του ΚαΐρουΣήμερα 17:59 | Ειδήσεις

Αξιωματούχοι των ισραηλινών ένοπλων δυνάμεων μεταβαίνουν στην αιγυπτιακή πρωτεύουσα για να εξετάσουν την πρόταση εκεχειρίας της Χαμάς.

Ουκρανία: Σύλληψη Ρώσων πρακτόρων που σχεδίαζαν τη δολοφονία ΖελένσκιΣήμερα 15:57 | Ειδήσεις

Τι ανακοίνωσε η ουκρανική υπηρεσία ασφαλείας για την αποτροπή ρωσικού σχεδίου δολοφονίας του Βολοντίμιρ Ζελένσκι.

Πούτιν: Ορκίστηκε για πέμπτη φορά πρόεδροςΣήμερα 12:33 | Ειδήσεις

Ο Πούτιν κατήγαγε μια σαρωτική νίκη στις προεδρικές εκλογές του Μαρτίου, δύο και πλέον χρόνια αφότου έστειλε δεκάδες χιλιάδες στρατιώτες στην Ουκρανία.

Pοή στη κατηγορία: Ειδήσεις
Rapid test δωρεάν τη Τετάρτη του Πάσχα σε 152 σημεία18:37ΗΠΑ: Η Στόρμι Ντάνιελς αναμένεται να καταθέσει στη δίκη του Ντόναλντ Τραμπ18:23Μέση Ανατολή: Το Ισραήλ “κάθεται” στο τραπέζι διαπραγματεύσεων του Καΐρου18:09Πέθανε ο Νίκος Τζαντζαράς17:55Βρετανία: Ο πρίγκιπας Χάρι δεν θα συναντηθεί με τον βασιλιά Κάρολο17:41Ελληνικό: Είχε στο σκάφος επωμίδες και όπλο και... παρίστανε τον Λιμενικό17:27Μεταξουργείο: Η καταγγελία για ενδοοικογενειακή βία οδήγησε σε σύλληψη για μαστροπεία17:13Λάρισα - Σοβαρό τροχαίο: Κόρη και πατέρας στο νοσοκομείο16:59Χίος: γυναίκα καταπλακώθηκε από ντεπόζιτο νερού και πέθανε16:45Eurovision 2024: Οι συμμετοχές του Α' ημιτελικού (βίντεο)16:31Missing Alert για την εξαφάνιση 29χρονου16:17Ουκρανία: Σύλληψη Ρώσων πρακτόρων που σχεδίαζαν τη δολοφονία Ζελένσκι16:03Κασσελάκης από Ηγουμενίτσα: Τα δημόσια αγαθά είναι εθνική υπόθεση (εικόνες)15:50Ανδρουλάκης από Σέριφο: Προτεραιότητα η ευημερία των μόνιμων κατοίκων των μικρών νησιών (εικόνες)15:36Πάσχα - Επιστροφή εκδρομέων: Σε εξέλιξη το “δεύτερο κύμα”15:22ΠΑΣΟΚ για Μονή της Χώρας: Πρόκληση με υπογραφή Ερντογάν η μετατροπή της σε τζαμί15:08Θεσσαλονίκη: Καραμπόλα στα διόδια των Μαλγάρων14:54Κασσελάκης: Το πιο αριστερό πράγμα είναι να βελτιώνεις τη ζωή των συνανθρώπων σου14:40Κικίλιας: Προχωρούν τα έργα καθαρισμών σε περιοχές υψηλής επικινδυνότητας14:26Βόλος: Νεκρός ο άνδρας που διέρρηξαν το σπίτι του όσο νοσηλευόταν14:13
Δεν υπάρχει καταχώρηση
BlogsΔεν υπάρχει περιεχόμενο