LATEST NEWS
 
Ειδήσεις /ΠολιτικήΔημοσίευση: 28 Απριλίου 2023 21:34

Μητσοτάκης: Οι πρώτες εκλογές θα δείξουν ποιος θα κυβερνήσει

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης μίλησε στο Οικονομικό Φόρουμ των Δελφών με τον Peter Spiegel. Τι είπε για τις εκλογές, την οικονομία και την Τουρκία.

Κυριάκος Μητσοτάκης - Οικονομικό Φόρουμ των Δελφών

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης μιλώντας στο forum των Δελφών με τον Peter Spiegel αναφέρθηκε στην πορεία της οικονομίας.«Η Ελλάδα έχει κάνει σημαντικά βήματα για μειώσει το χρέος της. Έφερε επενδύσεις , νέες δουλειές και η ανάπτυξη βοήθησε για να στηρίξουμε νοικοκυριά», τόνισε ο πρωθυπουργός.

«Ένας δρόμος υπάρχει. Καινοτομίες και την επόμενη τετραετία να αυξήσουμε τους μισθούς, τον κατώτατο και το μέσο μισθό κατά 25%», σημείωσε ενώ είπε πως επιμένει στη μείωση των φόρων που επιβαρύνουν τη μεσαία τάξη, αλλά με προσοχή, ώστε να μην διακινδυνεύσει η δημοσιονομική πειθαρχία.

Για τις εκλογές είπε ο ίδιος θέλει να συνεχίσει στο δρόμο που έχει χαράξει. Σημείωσε πως ο πληθωρισμός δεν είναι ελληνικό φαινόμενο, ενώ η επιλογή του ΣΥΡΙΖΑ είναι να μοιράζει υποσχέσεις και λεφτά. Ο κ. Μητσοτάκης αναγνώρισε ότι οι πολίτες πιέζονται από το πληθωρισμό και υπογράμμισε πως η κυβέρνηση τους στήριξε, καθώς δημιούργησε δημοσιονομικό χώρο.

Παράλληλα αναφέρθηκε στις επενδύσεις που ήρθαν στη χώρα, στον τουρισμό, στις φαρμοκοβιομηχανίες αλλά και σε άλλες που μπορούν ακόμη να έρθουν.

Για την ψηφιοποίηση του κράτους είπε ότι έχουν γίνει πολλά, αλλά χρειάζεται να γίνουν περισσότερα και να είναι πλήρως ψηφιοποιημένο το δημόσιο το 2027.

Κυριάκος Μητσοτάκης - Οικονομικό Φόρουμ των Δελφών

Αναφερόμενος στη Δικαιοσύνη έθεσε ως στόχο ο χρόνος απονομής να πλησιάσει τον ευρωπαϊκό μέσο όρο, ενώ, μεταξύ άλλων, αναφέρθηκε και στην αξιοποίηση του Ταμείου Ανάκαμψης και τη γρήγορη απορρόφηση των κονδυλίων.

Για τα Τέμπη έκανε λόγο για σοκαριστικό δυστύχημα, για γροθιά στο στομάχι που δεν έπρεπε να συμβεί. «Το θέμα είναι τώρα πώς μαθαίνεις από τα λάθη σου», είπε.

Για τις εκλογές είπε επίσης πως ό,τι υποσχέθηκε το 2019 το έκανε και γι'αυτό νομίζει ότι οι πολίτες θα εμπιστευτούν πάλι τη ΝΔ. «Καθημερινά βλέπω πολίτες. Ο κόσμος θέλει σταθερότητα και περισσότερες μεταρρυθμίσεις αν τους ρωτήσεις. Ο ΣΥΡΙΖΑ δεν έμαθε τίποτα. Είναι στον ίδιο τόνο. Δεν καταλαβαίνει ότι άλλαξε ο κόσμος», ανέφερε.

Κυριάκος Μητσοτάκης - Οικονομικό Φόρουμ των Δελφών

Σημείωσε δε ότι σε μια κυβέρνηση συνεργασίας τα πράγματα είναι μπερδεμένα και έφερε ως παράδειγμα τη Βουλγαρία. «Οι πρώτες εκλογές είναι σημαντικές. Θα δείξουν ποια κυβέρνηση και ποιος πρωθυπουργός θα κυβερνήσει. Το ΠΑΣΟΚ λέει παράξενα πράγματα. Δεν θέλει ούτε Μητσοτάκη, ούτε Τσίπρα αλλά δεν λέει ποιον θέλει για πρωθυπουργό. Δεν νομίζω ότι αυτή τη θέση την ακούσει ο κόσμος», πρόσθεσε.

Ο κ. Μητσοτάκης ρωτήθηκε για τις υποκλοπές και είπε ότι «πήραμε τα μαθήματα και τα αλλάξαμε όλα στην ΕΥΠ». Υπενθύμισε τι έκανε η κυβέρνηση για τα παράνομα λογισμικά και αναγνώρισε ότι έγιναν λάθη και δεν πρέπει να ξαναγίνουν.

«Οι πολίτες με είδαν να κυβερνάω 4 χρόνια, ενώ είχαν δει και τα 4 χρόνια του κ. Τσίπρα. Η λύση είναι στα χέρια τους», ανέφερε, ενώ είπε για τον Αλέξη Τσίπρα ότι δεν θα τον υποτιμούσε ποτέ. «Έχει επιδείξει πολιτική δεξιοτεχνία. Αλλά ως πρωθυπουργός ήταν καταστροφικός. Έχουμε πολλούς πρωταγωνιστές. Ήταν και ο κ. Βαρουφάκης, ο οποίος τώρα προτείνει αυτό το σύστημα «Δήμητρα». Μη ξεχνάμε τι έγινε το 2015. Θα πάμε τη χώρα μπροστά ή πίσω», συνέχισε μεταξύ άλλων.

Κυριάκος Μητσοτάκης - Οικονομικό Φόρουμ των Δελφών

Για την Τουρκία αναφέρθηκε σε αυτούς που μιλάνε για «γαλάζια πατρίδα» και σε μία σειρά από προκλητικές ενέργειες και δηλώσεις. «Πρέπει να πάρει στρατηγική απόφαση. Θέλει να λυθεί το κυπριακό και να αλλάξει τη στάση της με τη Δύση ή θα συνεχίσει μια πολιτική που είναι πιο κοντά με την Κίνα και τη Ρωσία. Έβαψαν στο χάρτη ελληνικά νησιά κόκκινα και αυτό δεν είναι θετικό. Ίσως μετά τις εκλογές επιστρέψουν στην πραγματικότητα. Δεν συζητάμε θέμα συνόρων και εθνικής κυριαρχίας. Ένα θέμα έχουμε μόνο, αυτό των θαλασσίων ζωνών. Τίποτα άλλο. Είμαι ξεκάθαρος», τόνισε.

Ο πρωθυπουργός υπογράμμισε τη στρατηγική μας σχέση με τις ΗΠΑ και σημείωσε ότι στο Κογκρέσο υπάρχει διακομματική συναίνεση για το ρόλο της Ελλάδας στην ανατολική Μεσόγειο.

Ειδήσεις σήμερα:

Δολοφονία Καραϊβάζ - η σύζυγός του στον ΑΝΤ1:Ήμουν πεπεισμένη ότι θα έχει θετική έκβαση (βίντεο)

Ξυλοδαρμός 11χρονου μέσα στο σχολείο: Έχασε τις αισθήσεις του, παραμένει σε νοσοκομείο

Τελικός Κυπέλλου: Το “ναυάγιο” με το Πανθεσσαλικό, η Λάρισα και οι αντιδράσεις

Σημαντικότερες ειδήσεις στη κατηγορίαΚίμπερλι Γκίλφοϊλ: Η Αμερικανίδα πρέσβης στο υπουργείο Υγείας για τον Ψηφιακό Βοηθό ΠολίτηΣήμερα 14:41 | Ειδήσεις

Την Κίμπερλι Γκίλφοϊλ υποδέχθηκε στο υπουργείο για τη συνέντευξη Τύπου ο Άδωνις Γεωργιάδης.

Έκτακτο δελτίο της ΕΜΥ: Ισχυρές βροχές και καταιγίδες από την Τρίτη - Σε ποιες περιοχές θα εκδηλωθούνΣήμερα 12:18 | Ειδήσεις

Οι βροχοπτώσεις εκτός της μεγάλης έντασης θα έχουν και μεγάλη διάρκεια.

Μαρινάκης: Περίπου 1 εκατομμύριο νοικοκυριά θα λάβουν την επιστροφή ενός ενοικίουΣήμερα 13:45 | Ειδήσεις

Αναλυτικά τι ανέφερε κατά την ενημέρωση των πολιτικών συντακτών ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.

Ιθάκη - Αλέξης Τσίπρας για Αχτσιόγλου: Ήταν μια μεγάλη ευκαιρία που χάθηκεΣήμερα 10:55 | Ειδήσεις

«Μου είπε πως δεν της είχε περάσει από το μυαλό η προοπτική να ηγηθεί του ΣΥΡΙΖΑ και ότι ένιωθε ανέτοιμη για ένα τέτοιο βάρος».

Pοή στη κατηγορία: Ειδήσεις
Άτυπη συνάντηση των ηγετών της ΕΕ για την Ουκρανία στην Αγκόλα18:29Ρωσία - Ουσάκοφ: Η αντιπρόταση των Ευρωπαίων δεν λειτουργεί για εμάς 18:15Ευλογιά: Δύο συλλήψεις για παράνομη μετακίνηση αιγοπροβάτων 18:00Missing Alert για την εξαφάνιση 46χρονου17:44Αχαρνές: Συνελήφθησαν 5 ανήλικοι και ένας ενήλικας για διάρρηξη φαρμακείου17:31Paris BC: Οι παίκτες της ομάδας βγήκαν στην Ερμού για σουβλάκια (Εικόνες)17:17Ερντογάν – Πούτιν: Επικοινωνία για την Ουκρανία17:03Κρήτη: Ταμπέλα έπεσε πάνω στο κεφάλι γυναίκας που επέβαινε σε μηχανή16:50Αττική: Βεβαιώθηκαν 387 παραβάσεις σε οδηγούς που είχαν καταναλώσει αλκοόλ16:36ΟΑΣΘ για τη φωτιά στο λεωφορείο: Άμεση η αντίδραση του οδηγού - Απομακρύνθηκαν έγκαιρα οι επιβάτες16:22Οδηγίες της Πολιτικής Προστασίας προς τους πολίτες ενόψει της επιδείνωσης του καιρού16:08Συνεχίζεται η ένταση Μόσχας – Λονδίνου: Ρωσικά πολεμικά πλοία εντοπίστηκαν στην θάλασσα της Μάγχης15:54Κωνσταντοπούλου για "Ιθάκη": Χαίρομαι που ένας προδότης καταγράφει ότι τον δυσκόλεψα στην προδοσία15:40Ο ΑΝΤ1 γιόρτασε την Παγκόσμια Ημέρα Τηλεόρασης με ιστορίες, ανθρώπους και στιγμές που μας ενώνουν μπροστά από τη μικρή οθόνη15:26Ο Μητσοτάκης συμμετείχε στην τηλεδιάσκεψη της ΕΕ για την Ουκρανία 15:12Κίμπερλι Γκίλφοϊλ: Η Αμερικανίδα πρέσβης στο υπουργείο Υγείας για τον Ψηφιακό Βοηθό Πολίτη14:58Πολάκης για "Ιθάκη": Εκοιλοπόνιε το βουνό και λέει πολλά ψέματα...14:44Μαρινάκης: Περίπου 1 εκατομμύριο νοικοκυριά θα λάβουν την επιστροφή ενός ενοικίου 14:30Χατζηδάκης: Με χρήση τεχνητής νοημοσύνης η μείωση της γραφειοκρατίας στο Δημόσιο14:16Κρεμλίνο - Πεσκόφ: Παρακολουθούμε στενά τις αναφορές από τη Γενεύη - Δεν έχουμε λάβει τίποτε επισήμως14:02
Δεν υπάρχει καταχώρηση
BlogsΔεν υπάρχει περιεχόμενο