LATEST NEWS
 
Ειδήσεις /ΠολιτικήΔημοσίευση: 28 Απριλίου 2023 09:11

Μποτόπουλος: Πως “κομμένο” κόμμα τον Μάιο, μπορεί να “κατέβει” στις εκλογές τον Ιούλιο

Τι είπε ο συνταγματολόγος για τα δύο επίπεδα ελέγχου από τον Άρειο Πάγο, για τα κόμματα και τους συνδυασμούς υποψηφίων για τις εκλογές του Μαΐου.

Καλημέρα Ελλάδα - Κωνσταντίνος Μποτόπουλος

Στον ΑΝΤ1 και στην εκπομπή «Καλημέρα Ελλάδα» μίλησε την Παρασκευή ο συνταγματολόγος, Κωνσταντίνος Μποτόπουλος, αναφορικά με τον έλεγχο του Αρείου Πάγου σε κόμματα και συνδυασμούς υποψηφίων, ώστε να αποκλειστούν όσα και όσοι πρέπει βάσει νόμου και να ανακηρυχθούν εν συνεχεία τα κόμματα και οι υποψήφιοι τους που μπορούν να πάρουν μέρος στις εκλογές.

Όπως είπε ο κ. Μποτόπουλος, «σε πρώτη φάση τα κόμματα κρίνονται βάσει του ονόματος τους, καθώς μεταξύ άλλων δεν επιτρέπεται να κατέβει στις εκλογές ένα κόμμα με όνομα που υπάρχει ήδη, να κατέβει πχ. άλλο ένα κόμμα ως ΝΔ. Αυτός είναι ο λόγος που αποκλείστηκε το κόμμα του κ. Μπογδάνου».

«Κρίνονται πρώτα βάσει ονομάτων και σε δεύτερη φάση βάσει των προσώπων των συνδυασμών», σημείωσε ο συναταμγατολόγος, προσθέτοντας ότι «με την νέα διάταξη νόμου θα κρίνει ο Άρειος Πάγος εάν τα κόμματα υπόκεινται σε κάποιες απαγορεύσεις πχ. αν υπάρχουν καταδικασμένα πρόσωπα στους συνδυασμούς»

«Το κόμμα “Έλληνες” θα κριθεί και βάσει της συμμετοχής του Ηλία Κασιδιάρη, επειδή είναι πρωτοδίκως καταδικασμένος», ανέφερε ο κ. Μποτόπουλος.

Αίσθηση προκάλεσε η διευκρίνιση του συνταγματολόγου ότι «οι δεύτερες εκλογές είναι αυτόνομες και για αυτές θα ξαναγίνει η διαδικασία ελέγχου κομμάτων και συνδυασμών από την αρχή. Οπότε, κόμματα που αποκλείστηκαν μπορούν να αλλάξουν όνομα και να κατέβουν στις εκλογές ή να αλλάξουν συνδυασμούς και να πάρουν κανονικά μέρος στις εκλογές στις 2 Ιουλίου, παρότι θα έχει απαγορευθεί η συμμετοχή τους στις εκλογές στις 21 Μαΐου.

Παρακολουθήστε το σχετικό απόσπασμα από την εκπομπή «Καλημέρα Ελλάδα»:

Ειδήσεις σήμερα:

Ηράκλειο: Έκρηξη “ισοπέδωσε” καφετέρια (βίντεο)

Άλφρεντ Χίτσκοκ: Ο ιστορικός σκηνοθέτης “μετρ του σασπένς”

Ρεάλ Μαδρίτης – Παρτιζάν: Πρωτοφανή επεισόδια στο παρκέ (εικόνες)

Pοή στη κατηγορία: Ειδήσεις
Ανάσταση στον ΑΝΤ1 με Μαρινέλλα και Θεοδωρίδου (βίντεο)17:28Ηράκλειο: Έσπρωξε την πρώην του από τη σκάλα17:13Λιβαδειά: Μυστήριο με 15χρονη που βρέθηκε νεκρή στο μπάνιο του σπιτιού της16:59Κέρκυρα: Μπότης έπεσε στο κεφάλι γυναίκας (βίντεο)16:44“Ψυχοκόρες”: Τι θα δούμε στα νέα επεισόδια στον ΑΝΤ116:31Μήνυμα Μητσοτάκη για το Πάσχα: Οι σκέψεις μας στους αδύναμους και τους ένστολους16:17Γάζα - Le Monde: Διαρρήξεις σε τράπεζες με λεία 66000000 ευρώ16:04Πάσχα: Τα μηνύματα των πολιτικών αρχηγών για την Ανάσταση15:50Καιρός - Πάσχα: Που θα ψηθεί ο οβελίας υπό βροχή15:36Revenge porn: Κατήγγειλε τον σύντροφό της για διακίνηση φωτογραφιών της15:23Ανάσταση: Ο Δήμος που θα γιορτάσει με αθόρυβα πυροτεχνήματα 15:10Λευκάδα: Αιματηρή συμπλοκή με θύμα 23χρονο14:56Θεσσαλονίκη: Νεκρός ο άνδρας που πυροβολήθηκε στη μέση του δρόμου (εικόνες)14:42Ιρλανδία – Γάζα: Κατάληψη φοιτητών για τον πόλεμο (βίντεο)14:29Θεσσαλονίκη: Πυροβόλησαν άνδρα στην μέση του δρόμου 14:16Φλώρινα: Χάκαρε το Facebook του φίλου τους και τους πήρε λεφτά14:08Άρτα: Έδωσε ζωή με τον θάνατό της σε δύο νεφροπαθείς13:55Κτηματολόγιο: Σε ποιες περιοχές θα γίνονται ψηφιακά οι αιτήσεις13:41Άννα Παναγιωτοπούλου: “Έφυγε” από τη ζωή η ηθοποιός13:28Mr Bitcoin: Η ομολογία και η ποινή που αντιμετωπίζει στις ΗΠΑ13:15
Δεν υπάρχει καταχώρηση
BlogsΔεν υπάρχει περιεχόμενο