LATEST NEWS
 
Ειδήσεις /ΚόσμοςΔημοσίευση: 27 Απριλίου 2023 21:29 | Ανανέωση: 27 Απριλίου 2023 21:57

Σουδάν: στην Ελευσίνα το C-130 με τους 39 διασωθέντες (εικόνες)

Στην Ελλάδα βρίσκονται οι 39 διασωθέντες, Έλληνες και ξένοι από το Σουδάν.

ΑΕΡΟΣΚΑΦΟΣ C-130 - ΑΕΡΟΔΡΟΜΙΟ - ΕΛΕΥΣΙΝΑ - ΣΟΥΔΑΝ

Λίγο μετά την 21:00 το βράδυ της Πέμπτης προσγειώθηκε στην Ελευσίνα το C-130 με 39 διασωθέντες από το Σουδάν.

Στο αεροπλάνο βρίσκονταν 39 επιβάτες, εκ των οποίων 20 Έλληνες ομογενείς και οι οικογένειές τους.

Τους διασωθέντες από το Χαρτού, υποδέχτηκαν στο αεροδρόμιο της Ελευσίνας, ο αρχηγός ΓΕΕΘΑ Κωνσταντίνος Φλώρος, ο υφυπουργός Εθνικής Άμυνας Νίκος Χαρδαλιάς, ο αρχηγός της Πολεμικής Αεροπορίας.

ΑΕΡΟΣΚΑΦΟΣ C-130 - ΑΕΡΟΔΡΟΜΙΟ - ΕΛΕΥΣΙΝΑ - ΣΟΥΔΑΝ

ΑΕΡΟΣΚΑΦΟΣ C-130 - ΑΕΡΟΔΡΟΜΙΟ - ΕΛΕΥΣΙΝΑ - ΣΟΥΔΑΝ

Το αεροσκάφος C-130 της ελληνικής Πολεμικής Αεροπορίας είχε απογειωθεί νωρίτερα σήμερα από το Χαρτούμ, στο πλαίσιο επιχείρησης απεγκλωβισμού Ελλήνων πολιτών από το Σουδάν.

Αεροπλάνα της Πολεμικής Αεροπορίας που παραμένουν στην αεροπορική βάση του Ασουάν στη νότια Αίγυπτο είναι σε άμεση ετοιμότητα για να επιχειρήσουν εντός του Σουδάν, όπως ανέφερε ανακοίνωση του ΥΠΕΞ για την επιχείρηση απεγκλωβισμού των 39 ατόμων.

ΑΕΡΟΣΚΑΦΟΣ C-130 - ΑΕΡΟΔΡΟΜΙΟ - ΕΛΕΥΣΙΝΑ - ΣΟΥΔΑΝ

Στο πλευρό των διασωθέντων βρέθηκε και ο Πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης.

O Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, συναντήθηκε στο αεροδρόμιο της Ελευσίνας, επιστρέφοντας από την περιοδεία του σε Καβάλα-Ξάνθη, με στελέχη της Πολεμικής Αεροπορίας και των Ειδικών Δυνάμεων που έλαβαν μέρος στην επιχείρηση απεγκλωβισμού από το Σουδάν και τους συνεχάρη για την επιτυχή εκπλήρωση της αποστολής τους.

Ο Πρωθυπουργός συνομίλησε επίσης με ανθρώπους που απεγκλωβίστηκαν και τους ευχήθηκε να τελειώσει γρήγορα η σύρραξη ώστε να μπορούν να επιστρέψουν με ασφάλεια στις εστίες τους.

ΑΕΡΟΣΚΑΦΟΣ C-130 - ΑΕΡΟΔΡΟΜΙΟ - ΕΛΕΥΣΙΝΑ - ΣΟΥΔΑΝ

ΑΕΡΟΣΚΑΦΟΣ C-130 - ΑΕΡΟΔΡΟΜΙΟ - ΕΛΕΥΣΙΝΑ - ΣΟΥΔΑΝ

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης έκανε την ακόλουθη δήλωση:

"Ολοκληρώθηκε πριν από λίγο, με την ασφαλή επιστροφή του C-130 από το Χαρτούμ, η επιχείρηση διάσωσης των Ελλήνων συμπολιτών μας οι οποίοι εγκλωβίστηκαν στον εμφύλιο πόλεμο στο Σουδάν.

Θέλω να συγχαρώ το Υπουργείο Εθνικής Άμυνας, αλλά και την ηγεσία των Ενόπλων Δυνάμεων, για την άρτια οργάνωση αυτής της σύνθετης αποστολής. Πάντα σε συνδυασμό και με άλλες φίλες χώρες καταφέραμε και επιστρέψαμε πίσω στην πατρίδα όσους συμπολίτες μας ήθελαν να φύγουν από την εμπόλεμη ζώνη, καθώς και έξι -αν δεν κάνω λάθος- τετράποδους φίλους μας οι οποίοι και αυτοί επέστρεψαν μαζί με την οικογένειά τους.

ΑΕΡΟΣΚΑΦΟΣ C-130 - ΑΕΡΟΔΡΟΜΙΟ - ΕΛΕΥΣΙΝΑ - ΣΟΥΔΑΝ

Η Ελληνική Πολιτεία οφείλει ανά πάσα στιγμή να φροντίζει για την ασφάλεια των Ελλήνων πολιτών, ασχέτως το πού αυτοί βρίσκονται. Και εύχομαι αυτή η μεγάλη περιπέτεια στο Σουδάν να τελειώσει σύντομα, ώστε οι άνθρωποι να μπορούν να επιστρέψουν με ασφάλεια στις εστίες τους.

Οι Ένοπλές μας Δυνάμεις, για ακόμη μία φορά, μάς έβγαλαν ασπροπρόσωπους και φρόντισαν για την επιτυχή ολοκλήρωση αυτής της σύνθετης επιχείρησης".

ΑΕΡΟΣΚΑΦΟΣ C-130 - ΑΕΡΟΔΡΟΜΙΟ - ΕΛΕΥΣΙΝΑ - ΣΟΥΔΑΝ

ΑΕΡΟΣΚΑΦΟΣ C-130 - ΑΕΡΟΔΡΟΜΙΟ - ΕΛΕΥΣΙΝΑ - ΣΟΥΔΑΝ

Ειδήσεις σήμερα:

Πέθανε ο Νίκος Τσαρούχας

Χαλκιδική: Ξενοδόχος κατέγραφε με κρυφές κάμερες ζευγάρια

Μιχαηλίδου: Επίθεση “Ρουβίκωνα” στο πολιτικό της γραφείο (εικόνες)

Σημαντικότερες ειδήσεις στη κατηγορίαΕκρήξεις σε Νέο Κόσμο - Πειραιά: Τα βίντεο - ντοκουμέντα που βοήθησαν στην εξιχνίαση των υποθέσεωνΧθες 17:54 | Ειδήσεις

Βίντεο που βοήθησαν στην εξιχνίαση της υπόθεσης φέρνει στο φως ο ΑΝΤ1. Παράλληλα οι κατηγορούμενοι κρίθηκαν προφυλακιστέοι.

Θεσσαλονίκη: Στην πλατεία Αριστοτέλους για πρώτη φορά η “συνάντηση” πέντε Επιταφίων (βίντεο)Χθες 22:13 | Τοπικά Νέα

Το έθιμο της συνάντησης των πέντε μεγάλων Επιταφίων της πόλης αναβίωσε φέτος με πρωτοβουλία της Ιεράς Μητρόπολης Θεσσαλονίκης

Ηράκλειο: Στη φυλακή ο νονός που βίαζε το βαφτιστήρι τουΧθες 15:09 | Τοπικά Νέα

Ομολόγησε ο άνδρας που συνελήφθη για ασέλγεια κατά του παιδιού που έχει βαπτίσει.

Σταυρός έβγαζε μύρο: Το “θαύμα που είδαν” στο “Δαμοβόλο” (βίντεο)Χθες 16:55 | Ειδήσεις

Για θαύμα μιλούν οι κάτοικοι του ορεινού χωριού, που το βράδυ της Μεγάλης Πέμπτης είδαν το υγρό να τρέχει από τον Εσταυρωμένο.

Pοή στη κατηγορία: Ειδήσεις
ΕΛΑΣ: Τα βεγγαλικά και τα πυροτεχνήματα δεν είναι παιχνίδι (βίντεο)23:59“Ψυχοκόρες”: Τι θα δούμε στα νέα επεισόδια στον ΑΝΤ123:50Κατηγορείται για την δολοφονία της συντρόφου του... που εξαφανίστηκε πριν από 30 χρόνια 23:40Λευκάδα: Αράχνη “μαύρη χήρα” τσίμπησε 35χρονο 23:26Εύβοια - Μεγάλη Παρασκευή: Εντυπωσιακό το “Κάψιμο του Ιούδα” (βίντεο)23:11Πατριάρχης Βαρθολομαίος: Το μήνυμα του για την Ανάσταση22:57Χανιά: Με κατάνυξη η περιφορά του Επιταφίου στο κέντρο της πόλης (βίντεο)22:43Θεσσαλονίκη: Στην πλατεία Αριστοτέλους για πρώτη φορά η “συνάντηση” πέντε Επιταφίων (βίντεο)22:28Κόρινθος: Χειροπέδες σε διαρρήκτες με…υπεραστική δράση22:14Ιερώνυμος: Το αναστάσιμο μήνυμα του Αρχιεπισκόπου21:59Σταυρός έβγαζε μύρο: Το “θαύμα που είδαν” στο “Δαμοβόλο” (βίντεο)21:45Μεγάλη Παρασκευή με τον ύμνο “Αι Γενεαί Πάσαι” από διάφορα σχολεία και χώρες (βίντεο)21:30Τέμπη: Συμπληρωματική μήνυση κατά του Πρωθυπουργού και πολιτικών προσώπων από συγγενείς θυμάτων21:16Νάξος: Η ξεχωριστή περιφορά του Επιταφίου μέσα στη θάλασσα (εικόνες)21:02Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα Ρώμης: Ο Τεντόγλου “πετάει” πάνω από τη Φοντάνα ντι Τρέβι (εικόνες)20:48ΕΦΚΑ - ΔΥΠΑ: Οι πληρωμές έως τις 10 Μαΐου20:34Θεσσαλονίκη: Η περιφορά του πρώτου Επιταφίου από τον Άγιο Μηνά (βίντεο)20:21Εκρήξεις σε Νέο Κόσμο - Πειραιά: Τα βίντεο - ντοκουμέντα που βοήθησαν στην εξιχνίαση των υποθέσεων20:07Πάσχα: Αύξηση στις πληρότητες των νησιών (βίντεο)19:53Πάσχα: Η Αθήνα άδειασε και οι εκδρομείς παραμένουν κολλημένοι στην κίνηση (βίντεο)19:39
Δεν υπάρχει καταχώρηση
BlogsΔεν υπάρχει περιεχόμενο