LATEST NEWS
 
Ειδήσεις /ΟικονομίαΔημοσίευση: 26 Απριλίου 2023 22:46

Κύπρος: Νέα γεώτρηση στο κοίτασμα “Αφροδίτη”

Σε νέα επιβεβαιωτική γεώτρηση στο κοίτασμα Αφροδίτη της κυπριακής ΑΟΖ αναμένεται να προχωρήσει το επόμενο χρονικό διάστημα η εταιρεία Chevron.

Κυπριακή ΑΟΖ

Σε νέα επιβεβαιωτική γεώτρηση στο κοίτασμα Αφροδίτη της κυπριακής ΑΟΖ αναμένεται να προχωρήσει το επόμενο χρονικό διάστημα η εταιρεία Chevron. Μιλώντας στο Τρίτο πρόγραμμα του ραδιοφώνου του ΡΙΚ, ο υπουργός Ενέργειας της Κύπρου Γιώργος Παπαναστασίου είπε ότι για το σκοπό αυτό, άρχισε η μετακίνηση πλωτού γεωτρύπανου προς την κυπριακή ΑΟΖ, ώστε να επιβεβαιώσει τις εκτιμώμενες ποσότητες του κοιτάσματος.

Στο εν λόγω σημείο έχουν προηγηθεί δύο επιβεβαιωτικές γεωτρήσεις. Ο κ. Παπαναστασίου ανέφερε ακόμη ότι για τους στόχους ΚΡΟΝΟΣ και ΖΕΥΣ, οι οποίοι βρίσκονται κοντά σε υποδομές της Αιγύπτου, υπάρχει προγραμματισμός για επιβεβαιωτική γεώτρηση και από την εταιρεία ENI προς το τέλος του χρόνου, ίσως και αρχές του 2024.

Όπως αναφέρει το ΡΙΚ, ο κ. Παπαναστασίου υπογράμμισε παράλληλα ότι το υπουργείο έχει προτείνει τρίτη εναλλακτική λύση για αξιοποίηση του κοιτάσματος Αφροδίτη, είτε με σταθμό υγροποίησης, είτε με πλωτή μονάδα αεριοποίησης, για σκοπούς ασφάλειας της προμήθειας.

Ειδήσεις σήμερα:

Δημοσκόπηση ΑΝΤ1: Η ψαλίδα μεταξύ ΝΔ – ΣΥΡΙΖΑ και το προφίλ των αναποφάσιστων

Κέρκυρα: Βρέφος πέθανε μετά τη γέννα κι ενώ δεν έβρισκαν εναέριο μέσο για τη μεταφορά του

Eurovision 2023: Ο βασιλιάς Κάρολος έκανε τα αποκαλυπτήρια της σκηνής (εικόνες)

Pοή στη κατηγορία: Ειδήσεις
Δίκη Τραμπ: Τον “κάρφωσε” η πρώην εκπρόσωπος Τύπου 21:03Δημοτικές εκλογές - Βρετανία: Δήμαρχος Λονδίνου ο Σαντίκ Καν για τρίτη θητεία 20:49“Ο Πρώτος από εμάς”: Νέα επεισόδια με απρόσμενες εξελίξεις (εικόνες)20:35Άγιο Φως: Έφτασε στην Αθήνα και μεταφέρεται στο μετόχι του Παναγίου Τάφου και σε όλες τις Μητροπόλεις 20:21Θεσσαλονίκη: Αστυνομική δράση για τη βία ανηλίκων20:07Κόντρα Ισπανίας - Αργεντινής μετά την δήλωση “ο Μιλέι παίρνει ναρκωτικά”19:53Σάμος: Καταδίωξη μεταναστών και διακινητή 19:38Αργολίδα - Παραλία Ιρίων: Δελφίνι βγήκε στην παραλία (εικόνες)19:24Ιταλία: Η πόλη που σχεδιάζει “γυμνούς γάμους”19:09Βεγγαλικά - Κροτίδες: Οι επιπτώσεις που έχει η χρήση τους18:55Γρίπη των πτηνών: Φόβοι ότι ο ιός πέρασε στον άνθρωπο18:40Ρωσία: Ο Ζελένσκι μπήκε στη λίστα των καταζητούμενων προσώπων18:26Λονγκ Άιλαντ: Έκτακτη προσγείωση αεροσκάφους σε παραλία (βίντεο)18:11G7: Μείωση στην παραγωγή πλαστικού17:57Βραζιλία: Δεκάδες νεκροί και αγνοούμενοι από τις φονικές πλημμύρες17:42Ανάσταση στον ΑΝΤ1 με Μαρινέλλα και Θεοδωρίδου (βίντεο)17:28Ηράκλειο: Έσπρωξε την πρώην του από τη σκάλα17:13Λιβαδειά: Μυστήριο με 15χρονη που βρέθηκε νεκρή στο μπάνιο του σπιτιού της16:59Κέρκυρα: Μπότης έπεσε στο κεφάλι γυναίκας (βίντεο)16:44“Ψυχοκόρες”: Τι θα δούμε στα νέα επεισόδια στον ΑΝΤ116:31
Δεν υπάρχει καταχώρηση
BlogsΔεν υπάρχει περιεχόμενο