LATEST NEWS
 
Ειδήσεις /ΠολιτισμόςΔημοσίευση: 26 Απριλίου 2023 11:13

Το Κάστρο Ακροκορίνθου φωτίζεται και πάλι

Το έργο ανάδειξης του Κάστρου Ακροκορίνθου προχωρεί μέσω Προγραμματικής Σύμβασης Πολιτισμικής Ανάπτυξης. Τι δήλωσαν Μενδώνη και Νίκας.

Κάστρο Ακροκορίνθου - φωτισμός
Το έργο ανάδειξης του Κάστρου Ακροκορίνθου με νέο φωτισμό, προχωρεί μέσω Προγραμματικής Σύμβασης Πολιτισμικής Ανάπτυξης για την ωρίμανση των αναγκαίων μελετών, η οποία υπεγράφη από την Υπουργό Πολιτισμού και Αθλητισμού Λίνα Μενδώνη και τον Περιφερειάρχη Πελοποννήσου Παναγιώτη Νίκα.

Όπως δήλωσε η Λίνα Μενδώνη, «Στο πλαίσιο της εξαιρετικής και αποδοτικής συνεργασίας μας με την Περιφέρεια Πελοποννήσου, προχωρούμε στις απαραίτητες ενέργειες για τον φωτισμό του Κάστρου Ακροκορίνθου, ο οποίος θα συμπληρώσει το έργο διαμορφώσεων, το οποίο βρίσκεται ήδη σε εξέλιξη. Στόχος αυτής της συνολικής παρέμβασης είναι να προστατέψουμε και να αναδείξουμε αυτό το σημαντικό μνημείο, αλλά παράλληλα, να δημιουργήσουμε τις προϋποθέσεις για την βελτίωση της επισκεψιμότητάς του και την ενίσχυση του τουρισμού στην περιοχή. Ο παλαιότερος φωτισμός του Κάστρου καταστράφηκε από ανθρώπινη, δυστυχώς, παρέμβαση. Όμως μνημεία δεσπόζοντα πρέπει να φωτίζονται –με απόλυτο σεβασμό στην βιοποικιλότητα της περιοχής- καθώς έτσι δημιουργούν ένα ιδιαίτερο πολιτιστικό περιβάλλον και τις βραδινές ώρες. Μετά την Μονεμβασιά ο φωτισμός της οποίας προχωρεί πάλι μέσω Προγραμματικής μας Σύμβασης με την Περιφέρεια Πελοποννήσου, σειρά πήρε το Κάστρο Ακροκορίνθου. Ακολουθούν και άλλα».

Κάστρο Ακροκορίνθου - φωτισμός

Ο Παναγιώτης Νίκας δήλωσε ότι «Μόνο ευχαριστίες μπορώ να εκφράσω στην Υπουργό Πολιτισμού και Αθλητισμού για τα δεκάδες έργα Πολιτισμού που υλοποιούνται στην Περιφέρεια Πελοποννήσου σε επίπεδο υποδομών, αλλά και εκδηλώσεων. Για τον Ακροκόρινθο προχωράνε οι διαδικασίες για να γίνει ένας σωστός φωτισμός, σε συνεργασία με την Ελευθερία Ντεκώ, της οποίας είναι γνωστό το έργο και τα επιτεύγματά της στα μνημεία της Ακρόπολης. Με πρώτη τη Μονεμβάσια, για τον φωτισμό της οποίας έχουμε ήδη υπογράψει την αντίστοιχη προγραμματική σύμβαση, ακολούθησε ο Ακροκόρινθος, όπως θα ακολουθήσουν και άλλες περιοχές».

Η Προγραμματική Σύμβαση για την ανάδειξη και προβολή του Κάστρου Ακροκορίνθου, προϋπολογισμού 240.000 ευρώ η οποία προβλέπει διαμορφώσεις για την πραγματοποίηση εκδηλώσεων, ολοκλήρωση των διαδρομών περιήγησης, αντιμετώπιση προβλημάτων από την πτώση βράχων, παρεμβάσεις στερέωσης, αξιοποίηση χώρων του Κάστρου και δημιουργία ψηφιακής περιήγησης είχε υπογραφεί τον Νοέμβριο 2021 από τη Λίνα Μενδώνη και τον Παναγιώτη Νίκα. Παράλληλα, σε εξέλιξη βρίσκεται το έργο φωτισμού του κάστρου Μονεμβασίας, με προϋπολογισμό περίπου 1.000.000 ευρώ.

Ειδήσεις σήμερα:

Θοδωρής Αγγελόπουλος: Ο διεθνής σκηνοθέτης με τις σημαντικές διακρίσεις

Φρίκη: Ανήλικη γέννησε το παιδί του βιαστή της

Θεσσαλονίκη: Το μήνυμα σε είσοδο πολυκατοικίας που έγινε viral (εικόνες)

Σημαντικότερες ειδήσεις στη κατηγορίαΜητσοτάκης για εμπρηστές: Η ατιμωρησία τελειώνει εδώ (βίντεο)Σήμερα 18:19 | Ειδήσεις

Σε ανάρτηση του, ο Πρωθυπουργός επισημαίνει μεταξύ άλλων, ότι, «Η Πολιτεία δεν θα επιτρέψει σε κανέναν να παίζει με τις ζωές και τις περιουσίες των συμπολιτών μας».

Toυρκικά ΜΜΕ: Η Αγκυρα διπλασιάζει τα στρατεύματα στα ΚατεχόμεναΣήμερα 21:49 | Ειδήσεις

Το πλήθος των δυνάμεων θα μπορούσε να ξεπεράσει και τις 100.000, σύμφωνα με ρεπορτάζ

Λαγουβάρδος στον ΑΝΤ1: Πρέπει να μάθουμε από τα λάθη μας στην αντιμετώπιση των πυρκαγιώνΣήμερα 19:43 | Ειδήσεις

Μιλώντας στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ΑΝΤ1, επεσήμανε ότι και ο Σεπτέμβριος είναι εξαιρετικά επικίνδυνος για τις φωτιές, καθώς η αντιπυρική περίοδος έχει μεγαλώσει.

“Ελευθέριος Βενιζέλος”: Σύλληψη Τούρκου καταζητούμενου για συνεργεία σε ανθρωποκτονίαΣήμερα 16:15 | Ειδήσεις

Σε βάρος του 25χρονου, είχε εκδοθεί ερυθρά αγγελία των Αρχών της Τουρκίας, για τη συμμετοχή του σε ανθρωποκτονία στην Κωνσταντινούπολη.

Pοή στη κατηγορία: Ειδήσεις
Ιταλία: Λιώνει ραγδαία ο παγετώνας - Αλλάζει μετά από 130 χρόνια ο τρόπος μέτρησης23:12Ελλάδα – Λετονία: Εμφατική νίκη στην επιστροφή του Γιάννη Αντετοκούνμπο22:57ΕΦΚΑ: Πότε καταβάλλονται οι συντάξεις Σεπτεμβρίου22:41Όζι Όσμπορν – BBC: Αναβλήθηκε η προβολή ντοκιμαντέρ για τη ζωή του22:24Αντιμέτωποι με βαριά πρόστιμα 350.000 ιδιοκτήτες αυτοκινήτων22:10Toυρκικά ΜΜΕ: Η Αγκυρα διπλασιάζει τα στρατεύματα στα Κατεχόμενα21:57Καβάλα: Σύλληψη χειριστή jet ski για τον τραυματισμό 11χρονου21:43Missing Alert για την εξαφάνιση 13χρονης21:30Νάξος: Παραμένει η περίφραξη στην Πορτάρα21:16Σουηδία: Η ιστορική εκκλησία της Κιρούνα μεταφέρθηκε οδικώς για 5 χιλιόμετρα! (εικόνες)21:01Επίθεση με χλωρίνη: Ελεύθερη με περιοριστικούς όρους η 46χρονη 20:47Κύπελλο Ελλάδας: Οι ομάδες που θα συμμετάσχουν στη League Phase20:32Τηλεφωνική επικοινωνία Μητσοτάκη με τον πρόεδρο της Αιγύπτου, Σίσι20:18Λαγουβάρδος στον ΑΝΤ1: Πρέπει να μάθουμε από τα λάθη μας στην αντιμετώπιση των πυρκαγιών20:03Παλαιστινιακή Αρχή: Το νέο εποικιστικό σχέδιο του Ισραήλ μετατρέπει τη Δυτική Όχθη σε φυλακή19:46Κρήτη: Σεισμός στα Χανιά19:30Φωτιά στη Μεσσηνία19:17ΕΦΚΑ – ΔΥΠΑ: Ο χάρτης πληρωμών έως τις 22 Αυγούστου19:03Μητσοτάκης για εμπρηστές: Η ατιμωρησία τελειώνει εδώ (βίντεο)18:50 Τι καιρό θα κάνει την Πέμπτη18:36
Δεν υπάρχει καταχώρηση
BlogsΔεν υπάρχει περιεχόμενο