LATEST NEWS
 
Ειδήσεις /ΑθλητικάΔημοσίευση: 25 Απριλίου 2023 21:40

Πολωνία: Αεροπορική εταιρεία απαγόρευσε την επιβίβαση σε Ρωσίδα τενίστρια

Η ανακοίνωση της εταιρείας LOT. Στη συνέχεια  η Βιτάλια Ντιατσένκο είχε την ίδια αντιμετώπιση από τη γερμανική αεροπορική εταιρεία Lufthansa.

Βιτάλια Ντιατσένκο

Οι Πολωνικές Αερογραμμές LOT δεν επέτρεψαν την επιβίβαση Ρωσίδας τενίστριας σε πτήση, όπως επιβεβαίωσε η εταιρεία, απόφαση που προκάλεσε την οργισμένη αντίδραση της αθλήτριας στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Συγκεκριμένα, η Βιτάλια Ντιατσένκο γνωστοποίησε το περιστατικό στην πτήση της LOT στο Κάιρο, με τη γερμανική αεροπορική εταιρεία Lufthansa να αρνείται επίσης να της εκδώσει εισιτήριο.

«Κοιμήθηκα στο αεροδρόμιο, μου φέρθηκαν σαν να είμαι πολίτης τρίτης κατηγορίας (λόγω της εθνικότητάς μου), ξόδεψα μερικές χιλιάδες ευρώ», έγραψε η Ντιατσένκο, η οποία ανέφερε ότι προσπαθούσε να ταξιδέψει σε ένα τουρνουά στην Κορσική μέσω Βαρσοβίας και Νίκαιας.

Σε μια ανακοίνωση που εστάλη μέσω email, η LOT επιβεβαίωσε ότι δεν επέτρεψε στην 32χρονη να επιβιβαστεί, επικαλούμενη περιορισμούς που εισήγαγε το υπουργείο Εσωτερικών της Πολωνίας κατά τη διάρκεια της πανδημίας COVID-19 και παρέμειναν σε ισχύ το 2022 μετά την εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία.

«Οι διατάξεις του κανονισμού εισάγουν περιορισμούς σε ορισμένα συνοριακά σημεία διέλευσης, συμπεριλαμβανομένων των διελεύσεων αεροδρομίων, σε σχέση με πολίτες της Ρωσικής Ομοσπονδίας που ταξιδεύουν εκτός Σένγκεν», ανέφερε η LOT.

Η Ευρωπαϊκή Ένωση απαγόρευσε όλες τις πτήσεις από τη Ρωσία και συμφώνησε να περιορίσει την έκδοση βίζας για ελεύθερα ταξίδια στη ζώνη Σένγκεν. Τον Σεπτέμβριο, η Φινλανδία ενώθηκε με τα κράτη της Βαλτικής και την Πολωνία κλείνοντας τα σύνορά της στους Ρώσους τουρίστες.

Η Ντιατσένκο, η οποία κατατάσσεται στην 250η θέση στην παγκόσμια κατάταξη, είπε ότι στη συνέχεια προσπάθησε να αγοράσει ένα εισιτήριο από τη Lufthansa, με την εταιρεία να της εξηγεί ότι μπορούσε να εισέλθει στη ζώνη Σένγκεν μόνο μέσω Ισπανίας, που της είχε εκδώσει τη βίζα.

Σε αντίθεση με πολλά άλλα αθλήματα, το τένις δεν εισήγαγε γενική απαγόρευση σε παίκτες από τη Ρωσία και τη σύμμαχό της Λευκορωσία μετά την εισβολή στην Ουκρανία.

Το Wimbledon είχε απαγορεύσει τη συμμετοχή αθλητών/τριών από τις δύο χώρες πέρυσι μετά την εισβολή, αλλά ξεκαθάρισε τον Μάρτιο ότι θα τους δεχόταν πλέον ως ουδέτερους αθλητές.

Ρώσοι και Λευκορώσοι συμμετείχαν σε τουρνουά και σε γκραν σλαμ ως ουδέτεροι αθλητές.

Ειδήσεις σήμερα:

Φιλτισάκου: Αυτοκίνητο χτύπησε την πρωταθλήτρια του βάδην ενώ έκανε προπόνηση

Ακρόπολη: Απόπειρα βιασμού κατήγγειλε 33χρονη

Χαλκιδική: Άγρια επίθεση σε 16χρονο - Τον χτύπησαν και τον έδεσαν σε δέντρο

Σημαντικότερες ειδήσεις στη κατηγορίαΔολοφονία Λυγγερίδη: Απόπειρα αυτοκτονίας από βασικό κατηγορούμενο της υπόθεσηςΣήμερα 19:25 | Ειδήσεις

Με ποιον τρόπο προσπάθησε να βάλει τέλος στην ζωή του ο κατηγορούμενος. Ποια είναι η κατάσταση της υγείας του.

Δολοφονία Λυγγερίδη: Βίντεο - ντοκουμέντο μετά την επίθεση στον αστυνομικόΣήμερα 19:06 | Ειδήσεις

Στο νέο υλικό που εξασφάλισε ο ΑΝΤ1 φαίνεται ο αρχηγός, μέσα στο γήπεδο να δίνει το σύνθημα ώστε να βγουν οι οργανωμένοι έξω και να μοιραστούν τα πολεμοφόδια.

Μητσοτάκης στις “Ημέρες Καριέρας”: Η ανεργία μειώνεται και οι μισθοί αυξάνονται (εικόνες)Σήμερα 13:31 | Ειδήσεις

Αναλυτικά η τοποθέτηση του πρωθυπουργού στην ανοιχτή εκδήλωση της Δημόσιας Υπηρεσίας Απασχόλησης στον Πειραιά.

Πάτρα: Διακίνηση ναρκωτικών σε σχολείο με...τιμοκατάλογο στον τοίχο (εικόνες)Σήμερα 17:18 | Τοπικά Νέα

Με απίστευτο θράσος η δράση των ανήλικων διακινητών ναρκωτικών, που είχαν ως ορμητήριο σχολικό συγκρότημα.

Pοή στη κατηγορία: Ειδήσεις
Τουρκία - ΗΠΑ: Τα σενάρια της αναβολής της επίσκεψης του Ερντογάν στην Ουάσιγνκτον19:56“Παγιδευμένοι” - Νέα επεισόδια: Ο ασκός του Αιόλου άνοιξε για όλους (εικόνες)19:43Δολοφονία Λυγγερίδη: Απόπειρα αυτοκτονίας από βασικό κατηγορούμενο της υπόθεσης19:30Δολοφονία Λυγγερίδη: Βίντεο - ντοκουμέντο μετά την επίθεση στον αστυνομικό19:16Κυριακή των Βαΐων – καιρός: Τοπικές νεφώσεις και άνοδος της θερμοκρασίας19:02Κασσελάκης: Συναντήθηκε με πολίτες στην Χίο18:48Γάζα - Αμερικανικά Πανεπιστήμια: Δεκάδες προσαγωγές διαδηλωτών στη Βοστώνη18:35Σερβία: ΝΑΤΟϊκη βόμβα εξουδετερώθηκε μετά από 25 χρόνια18:22Ανδρουλάκης: Ο Μητσοτάκης έδωσε στην Ελλάδα πανευρωπαϊκό πρωτάθλημα ακρίβειας18:08ΕΛΑΣ: Εξαρθρώθηκε σπείρα που έκλεβε ΙΧ και σπίτια στην Αττική (εικόνες)17:55Πάτρα: Διακίνηση ναρκωτικών σε σχολείο με...τιμοκατάλογο στον τοίχο (εικόνες)17:41Θεσσαλονίκη: 42χρονος διέθετε αναβολικά χάπια και φιαλίδια από το κατάστημά του17:28Κάρολος – Καμίλα: Η φωτογραφία για την επέτειο του γάμου τους17:14Έφυγε από την ζωή ο Τάκης Χατζόπουλος17:01Δολοφονία Λυγγερίδη: Στη φυλακή ακόμα δύο κατηγορούμενοι16:47Σάββατο του Λαζάρου: Η γιορτή και τα έθιμα16:34Φωτιά στην περιφερειακή Αιγάλεω16:20Κιλκίς: Έκρυβαν στα μπουφάν πλαστά έγγραφα (εικόνες)16:08Γάζα: Πέθανε το μωρό που γεννήθηκε με καισαρική από τη νεκρή μητέρα του15:54Μαδρίτη - Σάκκαρη: Με “κεκτημένη ταχύτητα”, προκρίθηκε στις «16»15:40
Δεν υπάρχει καταχώρηση
BlogsΔεν υπάρχει περιεχόμενο