LATEST NEWS
 
Ειδήσεις /Υγεία - ΠεριβάλλονΔημοσίευση: 22 Απριλίου 2023 14:02

Κέντρο Ημέρας Υποστήριξης της Οικογένειας στο Περιστέρι (εικόνες)

Το πρώτο στην Ελλάδα Κέντρο Ημέρας Υποστήριξης της Οικογένειας εγκαινιάστηκε στο Περιστέρι, από την Υφυπουργό Υγείας, Ζωή Ράπτη.

Κέντρο Ημέρας Υποστήριξης της Οικογένειας - Περιστέρι

Το πρώτο στην Ελλάδα Κέντρο Ημέρας Υποστήριξης της Οικογένειας εγκαινίασε η Υφυπουργός Υγείας, Ζωή Ράπτη στο Περιστέρι.

Το νέο Κέντρο Ημέρας δημιουργήθηκε από τον Φορέα «Θάλπος-Ψυχική Υγεία» και εντάσσεται στις 106 κοινοτικές Δομές που υλοποιεί το Υπουργείο Υγείας, στην επικράτεια, κατόπιν διαγωνισμών, με χρηματοδότηση από το Ταμείο Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας Ελλάδα 2.0.

Η νέα δομή προσφέρει δωρεάν υπηρεσίες στους κατοίκους 5 Δήμων (Περιστερίου, Αιγάλεω, Περάματος, Αγίας Βαρβάρας και Χαϊδαρίου) και απευθύνεται σε παιδιά, εφήβους, νεαρούς ενήλικες, γονείς ή φροντιστές που αντιμετωπίζουν ψυχολογικές και ψυχοκοινωνικές δυσκολίες ή διαταραχές. Έμμεσα ωφελούμενοι του Κέντρου Ημέρας είναι επίσης οι επαγγελματίες υγείας και ψυχικής υγείας, οι εκπαιδευτικοί, οι σχολικές μονάδες και άλλοι κοινωνικοί φορείς.

Κέντρο Ημέρας Υποστήριξης της Οικογένειας - Περιστέρι

Οι δωρεάν παρεχόμενες υπηρεσίες του Κέντρου Ημέρας περιλαμβάνουν πρόληψη και ενδυνάμωση, διαγνωστική εκτίμηση και θεραπεία, εξειδικευμένες θεραπευτικές προσεγγίσεις για παιδιά και εφήβους, όπως είναι οι θεραπείες μέσω τεχνών και η παιγνιοθεραπεία, συμβουλευτική, προγράμματα ψυχοκοινωνικής αποκατάστασης και ένταξηςκαι ενδυνάμωση των γονέων. Επιπλέον, παρέχεται διασύνδεση με δημόσιες και δημοτικές υπηρεσίες υγείας και πρόνοιας.

Η νέα Δομή στελεχώνεται με 3 ψυχιάτρους, 2 παιδοψυχολόγους, 3 ψυχολόγους, 1 Κοινωνικό Λειτουργό και το απαραίτητο βοηθητικό και Διοικητικό προσωπικό.

Προκειμένου να ενημερωθούν σχετικά με τις υπηρεσίες του Κέντρου Ημέρας και να προγραμματίσουν ραντεβού, οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επικοινωνούν τηλεφωνικά στο 210 86 68 365 και μέσω email στη διεύθυνση family@thalpos.org.gr.

Κέντρο Ημέρας Υποστήριξης της Οικογένειας - Περιστέρι

Κατά την τέλεση των εγκαινίων, η Υφυπουργός Υγείας Ζωή Ράπτη επεσήμανε:

«Οι οικογένειες και ειδικά τα παιδιά και οι έφηβοι στην διάρκεια της πανδημίας δέχτηκαν σημαντική ψυχική επιβάρυνση. Καταγράφηκε αύξηση του άγχους, της κατάθλιψης, της ενδοοικογενειακής βίας, των συγκρούσεων, της ανασφάλειας, του φόβου για το μέλλον, της εργασιακής αβεβαιότητας και άλλων ψυχικών διαταραχών. Για να βοηθήσουμε τα παιδιά και τους γονείς, δημιουργούμε Κέντρα Ημέρας Ολιστικής Υποστήριξης της Οικογένειας, που προσφέρουν δωρεάν τις υπηρεσίες τους στην κοινότητα.

Συνολικά με πόρους από το Ταμείο Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας «Ελλάδα 2.0» δημιουργούμε, κατόπιν διαγωνισμών, 106 νέες κοινοτικές δομές ψυχικής υγείας για την υποστήριξη του γενικού πληθυσμού, αλλά και των ευάλωτων ομάδων. Όλες οι Δομές προσφέρουν δωρεάν τις υπηρεσίες τους. Έχουν ολοκληρωθεί οι διαγωνισμοί κι έχουν εκδοθεί οι άδειες ίδρυσης για τις 66 εξ αυτών, ενώ παράλληλα προκηρύχθηκαν οι διαγωνισμοί για άλλες 30.

Όλες οι πολιτικές μας αποτυπώνονται στο νέο ολοκληρωμένο Εθνικό Σχέδιο Δράσης για την Ψυχική Υγεία με ορίζοντα δεκαετίας που εγκρίθηκε από την Βουλή και διαθέτει διακριτό άξονα για την υποστήριξη των παιδιών, των εφήβων και της οικογένειας».

Στα εγκαίνια του πρώτου Κέντρου Ημέρας για την υποστήριξη της Οικογένειας παρέστησαν ο Μητροπολίτης Περιστερίου Γρηγόριος, ο Αναπληρωτής Υπουργός Εξωτερικών Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης, η υφυπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων Μαρία Συρεγγέλα, ο Βουλευτής Γιάννης Λοβέρδος, ο Περιφερειάρχης Αττικής Γιώργος Πατούλης, ο Δήμαρχος Περιστερίου Ανδρέας Παχατουρίδης, η υποδιοικήτρια της 2ης ΥΠΕ Μαρία Δίπλα, εργαζόμενοι και πλήθος κόσμου.

Ειδήσεις σήμερα:

Χαλκηδόνα: Ο μητροκτόνος ταξίδεψε 60 χιλιόμετρα με την σορό στο αυτοκίνητο

Σεισμός στην Εύβοια - Αισθητός και στην Αθήνα

Βόλος: στη φυλακή άνδρας που βρέθηκε για 7η φορά να οδηγεί μεθυσμένος

Σημαντικότερες ειδήσεις στη κατηγορίαΚαιρός: τοπικές βροχές και πτώση θερμοκρασίας την ΠέμπτηΧθες 16:23 | Ειδήσεις

Που αναμένονται καταιγίδες. Πόσο ισχυροί θα πνέουν οι άνεμοι. Που θα υπάρχει έντονη σκόνη στην ατμόσφαιρα. Αναλυτική πρόγνωση ανά περιοχή.


 

Μητσοτάκης από Βρυξέλλες: Η κρίση στη Μέση Ανατολή να μην γίνει περιφερειακή σύγκρουσηΧθες 20:14 | Ειδήσεις

Τι δήλωσε ο Πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, προσερχόμενος στο Ευρωπαϊκό Συμβούλιο.

Μέση Ανατολή – Βίντεο ντοκουμέντο: Οδοιπορικό του ΑΝΤ1 στην ΙερουσαλήμΧθες 21:17 | Ειδήσεις


Εκεί όπου κάποτε η ευλάβεια και η κατάνυξη βασίλευαν, σήμερα ρουκέτες και πυροβολισμοί ταράζουν τον ιερό τόπο.

Ισπανία – Ιταλία: Το δικαίωμα στην άμβλωση έφερε διπλωματική αντιπαράθεσηΧθες 21:56 | Ειδήσεις

Οι δηλώσεις της Ισπανίδας υπουργού Ισότητας και η αυστηρή απάντηση από την Τζόρτζια Μελόνι.

Pοή στη κατηγορία: Ειδήσεις
Θεσσαλονίκη: Διασωληνώθηκε 17χρονος ποδηλάτης που παρασύρθηκε από αυτοκίνητο06:50Champions League: Ρεάλ και Μπάγερν στα ημιτελικά06:36Σημεία για rapid test δωρεάν την Πέμπτη06:23Καιρός: τοπικές βροχές και πτώση θερμοκρασίας την Πέμπτη06:09Δικηγόρος έκανε λάθος “κλικ” και “έδωσε” διαζύγιο σε άλλο ζευγάρι23:59Ρέθυμνο: Ένστολοι έσωσαν 6χρονη από πνιγμό23:46Viral ο ψαράς που…βάφτηκε με μελάνι σουπιάς (βίντεο)23:32Τρεις συλλήψεις για παράνομα όπλα σε διαφορετικές περιοχές της Αττικής (εικόνες)23:18Ισπανία – Ιταλία: Το δικαίωμα στην άμβλωση έφερε διπλωματική αντιπαράθεση23:04Άργος - Μυκήνες: Η Ολυμπιακή Φλόγα έγινε δεκτή με ενθουσιασμό (εικόνες)22:51Παναθηναϊκός – Παπαθανάσης: Ξεκινάνε τα χωματουργικά στο νέο γήπεδο22:37Δώρα επικουρικών συντάξεων: Στο Ειδικό Δικαστήριο η υπόθεση της κατάργησης22:25Εποχικές λοιμώξεις: Πρόληψη και αντιμετώπιση22:11Βαρκελώνη – Τσιτσιπάς: Ξεκίνημα…με το δεξί21:57Εξάρθρωση σπείρας που έκανε ριφιφί σε κοσμηματοπωλεία - Τεράστια η λεία τους21:44Εθνική Ελλάδος: Η UEFA ενημέρωσε την ΕΠΟ ότι δεν υπάρχει θετικό δείγμα διεθνούς παίκτη21:30Μέση Ανατολή – Βίντεο ντοκουμέντο: Οδοιπορικό του ΑΝΤ1 στην Ιερουσαλήμ21:17Ταμείο Ανάκαμψης: Η Ελλάδα υπέβαλε το 4ο αίτημα για πληρωμή21:03Τροχαίο: Οδηγοί πιάστηκαν στα χέρια και τις έφαγε… αστυνομικός20:49Κασσελάκης: Η δεξιά καπηλεύεται πατρίδα, θρησκεία, οικογένεια (βίντεο)20:35
Δεν υπάρχει καταχώρηση
BlogsΔεν υπάρχει περιεχόμενο