LATEST NEWS
 
Ειδήσεις /Τεχνολογία - ΕπιστήμηΔημοσίευση: 21 Απριλίου 2023 17:43

Παγκόσμια Ημέρα της Γης: Τι αναζήτησαν οι Έλληνες στο Google Search;

Τα trends των Ελλήνων για την Παγκόσμια Ημέρα της Γης. Τι έψαξαν και τι είχαν ψάξει ένα χρόνο πριν.

Περιβάλλον

Κάθε μέρα οι άνθρωποι στρέφονται στη Google για να κάνουν ερωτήσεις, να ανακαλύψουν καινούργια πράγματα ή να μάθουν κάτι που τους ενδιαφέρει. Τους τελευταίους 12 μήνες οι τάσεις στις αναζητήσεις αποκαλύπτουν ότι η Ελλάδα δεν εξαιρείται από την παγκόσμια τάση αναζητήσεων σχετικά με τη βιωσιμότητα.

Τί αναζήτησαν οι Έλληνες στο Google Search;

Αν μελετήσουμε τα θέματα που κυριαρχούν στη μηχανή αναζήτησης της Google, θα δούμε ότι στην Ελλάδα προσπαθήσαμε να μάθουμε περισσότερα γύρω από τη βιωσιμότητα και το περιβάλλον. Χαρακτηριστικά, οι αναζητήσεις σχετικά με την κλιματική αλλαγή (+1050%), τη βιώσιμη πόλη (+154%) και την ανακύκλωση (+123%) αυξήθηκαν σημαντικά κατά το τρέχον έτος (28 Μαρτίου 2022 έως 27 Μαρτίου 2023).

Ημέρα της Γης - Google trends - πίνακες

Παρακάτω μπορείτε να βρείτε τα 10 Trending (πλέον δημοφιλή) θέματα που σχετίζονται με τη βιωσιμότητα - αυτά δηλαδή που κατέγραψαν τη μεγαλύτερη αύξηση σε σχέση με το προηγούμενο έτος:

Ημέρα της Γης - Google trends - πίνακες

Όσον αφορά στα θέματα με τις περισσότερες αναζητήσεις, διακρίνουμε μια πιο πρακτική προσέγγιση σχετικά με το πώς να συμμετέχουμε στην αλλαγή προς ένα πιο βιώσιμο μέλλον: από τον τρόπο που ανακυκλώνουμε μέχρι τον τρόπο που τρώμε, από τις μετακινήσεις μέχρι την ενέργεια, δείτε παρακάτω τα θέματα που κατέγραψαν τις περισσότερες αναζητήσεις στην Ελλάδα σχετικά με τη βιωσιμότητα, για το χρονικό διάστημα από 28 Μαρτίου 2022 έως 27 Μαρτίου 2023.

Ημέρα της Γης - Google trends - πίνακες

Σημεία φιλικά προς το περιβάλλον στους χάρτες Google

Όσον αφορά στα φιλικά προς το περιβάλλον σημεία, το ενδιαφέρον των Ελλήνων στους Χάρτες της Google επικεντρώθηκε στην κινητικότητα, την πεζοπορία και την υπαίθρια δραστηριότητα, στον ρουχισμό και στα τρόφιμα. Συγκεκριμένα, είδαμε να καταγράφεται αύξηση του ενδιαφέροντος για τους σταθμούς φόρτισης ηλεκτρικών οχημάτων κατά σχεδόν 200% σε σχέση με πέρυσι, ενώ ακολουθούν οι περιοχές για πεζοπορία (αύξηση μεγαλύτερη του 100%), τα πάρκα (+45%), τα καταστήματα βιολογικών προϊόντων (αύξηση μεγαλύτερη του 60%), τα καταστήματα με προϊόντα από δεύτερο χέρι (αύξηση σχεδόν 100%) και vintage ρούχων (μεγαλύτερη του 65%) καθώς και τα καταστήματα μεταχειρισμένων ρούχων (αύξηση σχεδόν 50%).

Ημέρα της Γης - Google trends - πίνακες

Η προστασία του περιβάλλοντος αποτελεί πολύ μεγάλο μέρος της δουλειάς που κάνει η Google. Περισσότερες πληροφορίες σχετικά με το πως συμβάλλει η εταιρεία στην αντιμετώπισης της κλιματικής κρίσης θα βρείτε εδώ.

Ειδήσεις σήμερα:

Χαλκηδόνα: Ο μητροκτόνος ταξίδεψε 60 χιλιόμετρα με την σορό στο αυτοκίνητο

Σεισμός στην Εύβοια - Αισθητός και στην Αθήνα

Βόλος: στη φυλακή άνδρας που βρέθηκε για 7η φορά να οδηγεί μεθυσμένος

Pοή στη κατηγορία: Ειδήσεις
Μητσοτάκης στα social media: Η αποχή από τις Ευρωεκλογές δεν είναι απάντηση10:27“Παγιδευμένοι” - Νέα επεισόδια: Ο ασκός του Αιόλου άνοιξε για όλους (εικόνες)10:13Άλφρεντ Χίτσκοκ: Ο ιστορικός σκηνοθέτης “μετρ του σασπένς”10:00Θεσσαλονίκη: Δολώματα πωλούνται 24/7 σε… αυτόματο πωλητή (εικόνες)09:47Πιρς Μπρόσναν: Επιστρέφει ως κατάσκοπος σε θρίλερ09:33Βόλος: Άγνωστοι βεβήλωσαν το Μητροπολιτικό Ναό (εικόνες)09:20Τιμολόγια ρεύματος: Σταθεροποίηση των τιμών αναμένεται τον Μάιο09:06Θεσσαλονίκη: Πυρκαγιά σε νυχτερινό κέντρο στα Λαδάδικα (βίντεο)08:53Δολοφονία Λυγγερίδη: Συνεχίζονται οι απολογίες των συλληφθέντων08:39Υπόθεση Καλλιάνου – Παγώνη: Δεν μπορούν να μπαίνουν σε ΜΕΘ όλοι οι ασθενείς08:25Επιστολική ψήφος: Τελειώνει η προθεσμία συμεμτοχής08:12Κατολισθήσεις Θηρασιάς - Λέκκας στον ΑΝΤ1: Θα ληφθούν μέτρα ασφάλειας (βίντεο)07:58Εορτολόγιο – Κυριακή των Βαΐων 28 Απριλίου: Ποιοι γιορτάζουν σήμερα07:44Λέσβος: Σφοδρή σύγκρουση οχημάτων, πεζή “σφηνώθηκε” σε κάδο07:31Κίνα: Νεκροί και δεκάδες τραυματίες από ανεμοστρόβιλο (εικόνες)07:17Γάζα: Ο Μπλίνκεν επιστρέφει στη Μέση Ανατολή07:03Εξάρχεια: Επεισόδια με τραυματία έναν αστυνομικό06:50Εορταστικό ωράριο: Ποιες ώρες θα λειτουργήσουν λιανική, σούπερ-μάρκετ και Βαρβάκειος06:36Μαρούσι: Νεκρός από πυροβολισμούς έξω από μπαρ06:23Κυριακή των Βαΐων – καιρός: Τοπικές νεφώσεις και άνοδος της θερμοκρασίας06:09
Δεν υπάρχει καταχώρηση
BlogsΔεν υπάρχει περιεχόμενο