LATEST NEWS
 
Ειδήσεις /ΚόσμοςΔημοσίευση: 21 Απριλίου 2023 13:10

Βρετανία: Παραίτηση Υπουργού μετά από έρευνα για εκφοβισμό

Τι αναφέρει στην ανακοίνωση της παραίτησης του, ο Αντιπρόεδρος της κυβέρνησης και Υπουργός Δικαιοσύνης.

Dominic Raab - Deputy Prime Minister  - Αγγλία

Ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης της Βρετανίας και υπουργός Δικαιοσύνης Ντόμινικ Ράαμπ ανακοίνωσε σήμερα την παραίτησή του, μετά το πόρισμα ανεξάρτητης έρευνας που διεξήχθη έπειτα από καταγγελίες εις βάρος του για εκφοβισμό.

Ο δικηγόρος Άνταμ Τόλι Κ.Σ. ερευνούσε επί μήνες τις καταγγελίες που είχαν γίνει εις βάρος του Ράαμπ από εργαζόμενους σε κυβερνητικές υπηρεσίες, οι οποίοι τον κατηγορούσαν για εκφοβισμό. Την έρευνα είχε ζητήσει ο ίδιος ο πρώην υπουργός τον Νοέμβριο μετά τις οκτώ επίσημες καταγγελίες που είχαν γίνει εις βάρος του από κυβερνητικούς αξιωματούχους στα υπουργεία Εξωτερικών και Δικαιοσύνης, όπως και στο υπουργείο αρμόδιο για το Brexit.

Ο Βρετανός πρωθυπουργός Ρίσι Σούνακ έλαβε το πόρισμα της έρευνας χθες Πέμπτη, αλλά προς το παρόν δεν έχει κάνει κανένα σχόλιο.

Σε επιστολή του προς τον Σούνακ, που αναρτήθηκε στο Twitter, ο Ράαμπ εκτίμησε ότι η έρευνα δημιουργεί ένα επικίνδυνο προηγούμενο.

«Θα ενθαρρύνει τις ψευδείς καταγγελίες εις βάρος υπουργών και θα αποθαρρύνει όσους ηγούνται της αλλαγής εκ μέρους της κυβέρνησής σας και τελικά του βρετανικού λαού», σημείωσε στην επιστολή του.

«Ζήτησα να διεξαχθεί έρευνα και είχα δεσμευθεί ότι θα παραιτηθώ, αν κατέληγε στο συμπέρασμα ότι υπήρξε εκφοβισμός (εκ μέρους μου). Πιστεύω ότι είναι σημαντικό να τηρήσω τον λόγο μου», υπογράμμισε ο Ράαμπ.

Προς το παρόν τα συμπεράσματα της έρευνας δεν έχουν γίνει γνωστά, αν και ο Βρετανός πολιτικός επιμένει ότι θέτει πολύ χαμηλά τον πήχη για τον «εκφοβισμό».

Ο ίδιος αναφέρει ότι η έρευνα κατέληξε στο συμπέρασμα ότι ποτέ δεν έβρισε, φώναξε ή εκφόβισε κάποιον σωματικά στη διάρκεια τεσσεράμισι ετών. Παράλληλα απορρίφθηκαν όλες τις καταγγελίες εις βάρος του, «εκτός από δύο», τις οποίες εξακολουθεί να χαρακτηρίζει «ψευδείς».

Στην επιστολή του ο Ράαμπ υπογραμμίζει ότι «οι υπουργοί θα πρέπει να είναι σε θέση να ασκούν άμεση επίβλεψη στους ανώτερους αξιωματούχους σε περιπτώσεις κρίσιμων διαπραγματεύσεων».

Πρόκειται για τον τρίτο υπουργό που απομακρύνεται από την κυβέρνηση Σούνακ: ο Γκάβιν Γουίλιαμσον, υπουργός άνευ χαρτοφυλακίου, αναγκάστηκε να παραιτηθεί τον Νοέμβριο μετά τις καταγγελίες εις βάρος του για εκφοβισμό. Τον Ιανουάριο ο Βρετανός πρωθυπουργός απέπεμψε τον επικεφαλής του Συντηρητικού Κόμματος Ναντίμ Ζαχάουι αφού παραβίασε τον υπουργικό κώδικα αποκρύπτοντας φορολογικά του στοιχεία.

Ο ίδιος ο Σούνακ ερευνάται από την εποπτική αρχή του κοινοβουλίου, η οποία εξετάζει αν δήλωσε τις μετοχές της συζύγου του σε μια εταιρεία διαχείρισης παιδικών σταθμών, η οποία θα ωφεληθεί από μια νέα κυβερνητική πολιτική.

Ειδήσεις σήμερα:

“Ζήσε αλλιώς” - Ιωάννα Παλιοσπύρου: Η πρώτη συνέντευξη στην εκπομπή του ΑΝΤ1 (βίντεο)

Revenge porn - Κως: Τον βιντεοσκόπησε γυμνό και του ζήτησε 7500 ευρώ για να μη το διαρρεύσει

“Παγιδευμένοι” - Μάρθα Λαμπίρη Φεντόρουφ: Η σχέση με τον Πέτρο Λαγούτη και η δεύτερη σεζόν (βίντεο)

Σημαντικότερες ειδήσεις στη κατηγορίαΤέμπη - Προανακριτική Τριαντόπουλου: Σήμερα η ψηφοφορία για την παραπομπή του (βίντεο)Σήμερα 07:32 | Ειδήσεις

Η πολιτική αντιπαράθεση αναμένεται να κορυφωθεί, με τον δημόσιο διάλογο να είναι ήδη φορτισμένος.

Σπάτα: Ντοκουμέντο από την φονική παράσυρση του 3χρονου (βίντεο)Σήμερα 07:57 | Ειδήσεις

Σοκάρει το αποκλειστικό βίντεο που δείχνει λεπτό προς λεπτό την παράσυρση του 3χρονου αγοριού στα Σπάτα.

Νέα Υόρκη: Φονική πτώση ελικοπτέρου στον ποταμό Χάντσον (εικόνες)Σήμερα 06:33 | Ειδήσεις

Πώς συνέβη το μοιραίο δυστύχημα. Οικογενειακή τραγωδία στον αέρα. Ανάμεσα στα θύματα βρίσκονται και τρία παιδιά.

Τέμπη - Λακαφώσης: Τα μέιλ από τη Γάνδη, ο Παπαδημητρίου και τα έγγραφα (βίντεο)Σήμερα 07:43 | Ειδήσεις

Τι είπε ο Κώστας Λακαφώσης στην εκπομπή "Καλημέρα Ελλάδα" του ΑΝΤ1, σχετικά με το πόρισμα του ΕΟΔΑΣΑΑΜ και το Πανεπιστήμιο της Γάνδης αλλά και τις κατηγορίες συγγενών θυμάτων των Τεμπών.

Pοή στη κατηγορία: Ειδήσεις
Σπάτα: Ντοκουμέντο από την φονική παράσυρση του 3χρονου (βίντεο)08:13Τέμπη - Λακαφώσης: Τα μέιλ από τη Γάνδη, ο Παπαδημητρίου και τα έγγραφα (βίντεο)07:59Τέμπη - Προανακριτική Τριαντόπουλου: Σήμερα η ψηφοφορία για την παραπομπή του (βίντεο)07:46Εορτολόγιο - 11 Απριλίου: Ποιοι γιορτάζουν σήμερα07:32Σημεία για rapid test δωρεάν την Παρασκευή07:19Πατήσια: Φίδι βρέθηκε σε προαύλιο σχολείου07:06Conference League: Μπέτις έτοιμη για τα ημιτελικά, διπλά και προβάδισμα για Φιορεντίνα και Ραπίντ06:52Νέα Υόρκη: Φονική πτώση ελικοπτέρου στον ποταμό Χάντσον (εικόνες)06:38Καιρός: Τοπικές βροχές και άνοδος της θερμοκρασίας την Παρασκευή06:12Europa League: Λιόν και Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ άφησαν ανοιχτούς λογαριασμούς00:12Ιταλία: Πρόστιμο για “μαύρη αγορά” εισιτηρίων στο Κολοσσαίο23:55Ολυμπιακός – Μακάμπι: Νίκησαν και “κλείδωσαν” την πρωτιά οι Πειραιώτες23:42Αυστραλία: Γέννησε το παιδί μιας άλλης γυναίκας από λάθος της κλινικής εξωσωματικής23:28Νάξος: Γλίστρησε κι έκανε βουτιά θανάτου σε γκρεμό23:15Απειλούμενες Χελώνες 100 ετών έγιναν γονείς για πρώτη φορά 23:01Φεστιβάλ Καννών: Ανακοινώθηκαν οι 19 συμμετοχές22:48Ρονάλντο: Σκοράρει… και στον κινηματογράφο22:34Ιταλία: Η Prada εξαγοράζει τον οίκο μόδας Versace22:21Τι είναι ο αυτισμός με απλά λόγια22:07“Πόλεμος” για τις λεωφορειολωρίδες - Τί ζητούν οι οδηγοί ταξί;21:54
Δεν υπάρχει καταχώρηση
BlogsΔεν υπάρχει περιεχόμενο