LATEST NEWS
 
Ειδήσεις /ΠαράξεναΔημοσίευση: 17 Απριλίου 2023 22:41

Ινδία: Αγρότης διέσωσε σπάνιο γερανό και ζητά από τις Αρχές να τον απελευθερώσουν (βίντεο)

Οι αρχές έβαλαν τέλος σε αυτήν την... "ιστορία αγάπης", καθώς αιχμαλώτισαν το πουλί και το έθεσαν σε καραντίνα.

Ινδία - αγρότης - Μοχάμεντ Αρίφ
Ένας Ινδός αγρότης, που έχει γίνει σταρ στις πλατφόρμες κοινωνικής δικτύωσης λόγω του ιδιαίτερου δεσμού του με μια αντιγόνη, ένα είδος γερανού, παρακάλεσε τις υπηρεσίες που ασχολούνται με τα άγρια ζώα να απελευθερώσουν την φτερωτή φίλη του, αφού την αιχμαλώτισαν και την οδήγησαν σε έναν ζωολογικό κήπο.

Ο Μοχάμεντ Αρίφ είχε βρει τραυματισμένη την αντιγόνη και αφού την περιποιήθηκε για έξι εβδομάδες, την άφησε να επιστρέψει στο φυσικό περιβάλλον της. Όμως, αντίθετα απ’ ό,τι θα περίμενε κανείς, το μεγάλο πουλί παρέμεινε κοντά στο σπίτι του, στο Αμέτι του Ουτάρ Πραντές στην Ινδία, και ακολουθούσε τον σωτήρα του στις μετακινήσεις του με το ποδήλατό του.

«Το πουλί έμενε με τους δικούς του κατά τη διάρκεια της ημέρας και επέστρεφε το βράδυ. Καμιά φορά το απόγευμα, όταν πεινούσε, επέστρεφε και περίμενε στην πόρτα μας», είπε ο Αρίφ. Μάλιστα, το πουλί έτρωγε από το χέρι του.

Η αντιγόνη είναι το μεγαλύτερο πτηνό που έχει τη δυνατότητα να πετάει. Μπορεί να φτάσει σε ύψος ακόμη και το 180 εκατοστά.

Βίντεο με το πουλί δίπλα στον προστάτη του μαρτυρούν την ιδιαίτερη σχέση τους. Ο λογαριασμός του Αρίφ στο Instagram έφτασε τους 300.000 ακολούθους μέσα σε λίγες ημέρες.

Όμως στα τέλη Μαρτίου οι αρχές έβαλαν απότομα τέλος σε αυτήν την ιστορία αγάπης: αιχμαλώτισαν το πουλί και το έθεσαν σε καραντίνα, σκοπεύοντας να το απελευθερώσουν αργότερα σε ένα καταφύγιο για άγρια πουλιά.

Η αντιγόνη θεωρείται ευάλωτο είδος και σύμφωνα με το Παγκόσμιο Ταμείο για τη Φύση απομένουν λιγότερα από 20.000 πουλιά στην Ινδία.

Σήμερα, ο εντυπωσιακός γερανός βρίσκεται σε ένα μικρό κλουβί στον ζωολογικό κήπο του Κανπούρ, σε απόσταση τεσσάρων ωρών με το αυτοκίνητο από το σπίτι του Αρίφ, ο οποίος παρακαλεί τις αρχές να απελευθερώσουν τον φίλο του. Την περασμένη εβδομάδα κατάφερε να τον επισκεφθεί και το πουλί δεν έκρυψε τη χαρά του, φτεροκοπώντας και πηδώντας μέσα στο κλουβί του.

«Το πουλί αναγνώρισε αμέσως τη φωνή μου. Στράφηκε προς το μέρος μου, με κοίταξε, πέθαινε από την επιθυμία να με συναντήσει» και «μου φάνηκε απελπισμένο, ίσως να περίμενε ότι θα το έβγαζα από τη φυλακή του», είπε ο Αρίφ.

Περισσότεροι από 3.000 άνθρωποι υπέγραψαν ένα διαδικτυακό αίτημα για την απελευθέρωση του πουλιού.

«Ο γερανός δεν διέπραξε κανένα έγκλημα. Είναι έγκλημα να είναι φίλος με τους ανθρώπους; Γιατί τον τιμωρούν χωρίς λόγο;» αναγράφεται στο κείμενο της αίτησης. Εν αναμονή, ο Αρίφ δηλώνει με σιγουριά: «Μόλις το απελευθερώσουν, θα επιστρέψει σε μένα».

Ειδήσεις σήμερα: 

Ο Αλέξης Γεωργούλης εκτός ΣΥΡΙΖΑ μετά από καταγγελία εις βάρος του

“Κιβωτός του Κόσμου”: Καταγγελίες για εκφοβισμό από φερόμενα θύματα

Ηράκλειο - Ληστεία σε ζαχαροπλαστείο: Ο δράστης ήταν ο σύντροφός της

Σημαντικότερες ειδήσεις στη κατηγορίαΕκρήξεις σε Νέο Κόσμο - Πειραιά: Τα βίντεο - ντοκουμέντα που βοήθησαν στην εξιχνίαση των υποθέσεωνΧθες 17:54 | Ειδήσεις

Βίντεο που βοήθησαν στην εξιχνίαση της υπόθεσης φέρνει στο φως ο ΑΝΤ1. Παράλληλα οι κατηγορούμενοι κρίθηκαν προφυλακιστέοι.

Θεσσαλονίκη: Στην πλατεία Αριστοτέλους για πρώτη φορά η “συνάντηση” πέντε Επιταφίων (βίντεο)Χθες 22:13 | Τοπικά Νέα

Το έθιμο της συνάντησης των πέντε μεγάλων Επιταφίων της πόλης αναβίωσε φέτος με πρωτοβουλία της Ιεράς Μητρόπολης Θεσσαλονίκης

Ηράκλειο: Στη φυλακή ο νονός που βίαζε το βαφτιστήρι τουΧθες 15:09 | Τοπικά Νέα

Ομολόγησε ο άνδρας που συνελήφθη για ασέλγεια κατά του παιδιού που έχει βαπτίσει.

Σταυρός έβγαζε μύρο: Το “θαύμα που είδαν” στο “Δαμοβόλο” (βίντεο)Χθες 16:55 | Ειδήσεις

Για θαύμα μιλούν οι κάτοικοι του ορεινού χωριού, που το βράδυ της Μεγάλης Πέμπτης είδαν το υγρό να τρέχει από τον Εσταυρωμένο.

Pοή στη κατηγορία: Ειδήσεις
ΕΛΑΣ: Τα βεγγαλικά και τα πυροτεχνήματα δεν είναι παιχνίδι (βίντεο)23:59“Ψυχοκόρες”: Τι θα δούμε στα νέα επεισόδια στον ΑΝΤ123:50Κατηγορείται για την δολοφονία της συντρόφου του... που εξαφανίστηκε πριν από 30 χρόνια 23:40Λευκάδα: Αράχνη “μαύρη χήρα” τσίμπησε 35χρονο 23:26Εύβοια - Μεγάλη Παρασκευή: Εντυπωσιακό το “Κάψιμο του Ιούδα” (βίντεο)23:11Πατριάρχης Βαρθολομαίος: Το μήνυμα του για την Ανάσταση22:57Χανιά: Με κατάνυξη η περιφορά του Επιταφίου στο κέντρο της πόλης (βίντεο)22:43Θεσσαλονίκη: Στην πλατεία Αριστοτέλους για πρώτη φορά η “συνάντηση” πέντε Επιταφίων (βίντεο)22:28Κόρινθος: Χειροπέδες σε διαρρήκτες με…υπεραστική δράση22:14Ιερώνυμος: Το αναστάσιμο μήνυμα του Αρχιεπισκόπου21:59Σταυρός έβγαζε μύρο: Το “θαύμα που είδαν” στο “Δαμοβόλο” (βίντεο)21:45Μεγάλη Παρασκευή με τον ύμνο “Αι Γενεαί Πάσαι” από διάφορα σχολεία και χώρες (βίντεο)21:30Τέμπη: Συμπληρωματική μήνυση κατά του Πρωθυπουργού και πολιτικών προσώπων από συγγενείς θυμάτων21:16Νάξος: Η ξεχωριστή περιφορά του Επιταφίου μέσα στη θάλασσα (εικόνες)21:02Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα Ρώμης: Ο Τεντόγλου “πετάει” πάνω από τη Φοντάνα ντι Τρέβι (εικόνες)20:48ΕΦΚΑ - ΔΥΠΑ: Οι πληρωμές έως τις 10 Μαΐου20:34Θεσσαλονίκη: Η περιφορά του πρώτου Επιταφίου από τον Άγιο Μηνά (βίντεο)20:21Εκρήξεις σε Νέο Κόσμο - Πειραιά: Τα βίντεο - ντοκουμέντα που βοήθησαν στην εξιχνίαση των υποθέσεων20:07Πάσχα: Αύξηση στις πληρότητες των νησιών (βίντεο)19:53Πάσχα: Η Αθήνα άδειασε και οι εκδρομείς παραμένουν κολλημένοι στην κίνηση (βίντεο)19:39
Δεν υπάρχει καταχώρηση
BlogsΔεν υπάρχει περιεχόμενο