LATEST NEWS
 
Ειδήσεις /ΟικονομίαΔημοσίευση: 17 Απριλίου 2023 22:14

Μακρόν - Συνταξιοδοτικό: Δέσμη μέτρων για την βελτίωση της ποιότητας ζωής των εργαζομένων

Το διάγγελμα του Γάλλου προέδρου προκάλεσε αρνητικές αντιδράσεις από τα κόμματα της αντιπολίτευσης και τα συνδικάτα.

AP - Γαλλία - διαδηλώσεις - Μακρόν
Ο πρόεδρος της Γαλλίας Εμανουέλ Μακρόν σε διάγγελμα του προς το γαλλικό λαό υποσχέθηκε την υιοθέτηση μίας δέσμης μέτρων στο κοινωνικό, οικονομικό και θεσμικό επίπεδο με στόχο τη βελτίωση της ποιότητας ζωής των εργαζομένων, καθιστώντας ταυτόχρονα σαφές πως η αναμόρφωση του γαλλικού συνταξιοδοτικού συστηματος θα τεθεί σε εφαρμογή εντός των προσεχών μηνών.

Ο Γάλλος πρόεδρος δήλωσε ότι αντιλαμβάνεται πως η πλειονότητα του γαλλικού λαού είναι αντίθετη προς την αναμόρφωση του συνταξιοδοτικού συστήματος, την οποία ωστόσο χαρακτήρισε αναπόφευκτη και επιβεβλημένη. Η λύση δεν είναι ούτε η ακινησία ούτε ο εξτρεμισμός ανέφερε ο Γάλλος πρόεδρος, επισημαίνοντας πως από τα πρόσθετα έσοδα που θα προκύψουν από την αναμόρφωση του συνταξιοδοτικού η Γαλλία θα έχει μεγαλύτερες δυνατότητες ανεξαρτησίας έναντι των αγορών και θα μπορέσει να λάβει μέτρα για την αντιμετώπιση της κλιματικής αλλαγής.

AP - Γαλλία - διαδηλώσεις - Μακρόν

Δήλωσε επίσης ότι αντιλαμβάνεται πως πολλοί Γάλλοι έχουν υποβαθμίσει την ποιότητα της ζωής τους τα τελευταία χρόνια κυρίως λόγω της αύξησης των τιμών και υποσχέθηκε την ένταση των κυβερνητικών προσπαθειών σε τρεις τομείς. Ο πρώτος τομέας αφορά την εργασία και την κατάρτιση των νέων όπου ο Γάλλος πρόεδρος έκανε λόγο για ένα νέο κοινωνικό σύμφωνο. Προς το σκοπό αυτό σκοπεύει να συναντηθεί με τους κοινωνικούς εταίρους, δηλαδή τους εκπροσώπους των εργοδοτών και των εργαζομένων, εφόσον βεβαίως, όπως είπε, αυτοί το επιθυμούν. Στόχος είναι η αύξηση των εισοδημάτων όλων των εργαζομένων, η καλύτερη διανομή του πλούτου και η βελτίωση των συνθηκών εργασίας για όλους τους Γάλλους. Ο δεύτερος τομέας αφορά την Δικαιοσύνη όπου ο Μακρόν υποσχέθηκε αύξηση του έμψυχου δυναμικού της καθώς και καλύτερη αντιμετώπιση της εγκληματικότητας και των απατών. Ο τρίτος τομέας είναι αυτός της υγείας και γενικότερα των κοινωνικών υπηρεσιών όπου ο Γάλλος πρόεδρος τάχθηκε υπέρ της αναβάθμισης τους.

Ο πρόεδρος Μακρόν δήλωσε πως στις 14 Ιουλίου, ημέρα της εθνικής εορτής της Γαλλίας, θα προβεί σε ένα πρώτο απολογισμό σε σχέση με την υλοποίηση των δεσμεύσεων που ανέλαβε σήμερα.

Το διάγγελμα του Γάλλου προέδρου προκάλεσε αρνητικές αντιδράσεις από τα κόμματα της αντιπολίτευσης και τα συνδικάτα.

Από τον χώρο της ακροδεξιάς η Μαρίν Λεπέν δήλωσε ότι ο Mακρόν αγνοεί πόσο υποφέρουν οι Γάλλοι ενώ ο επικεφαλής της αριστερής Συμπαράταξης Ζαν Λυκ Μελανσόν δήλωσε πως ο Γάλλος πρόεδρος βρίσκεται εντελώς εκτός πραγματικότητας.

Ειδήσεις σήμερα: 

Ο Αλέξης Γεωργούλης εκτός ΣΥΡΙΖΑ μετά από καταγγελία εις βάρος του

“Κιβωτός του Κόσμου”: Καταγγελίες για εκφοβισμό από φερόμενα θύματα

Ηράκλειο - Ληστεία σε ζαχαροπλαστείο: Ο δράστης ήταν ο σύντροφός της

Pοή στη κατηγορία: Ειδήσεις
ΟΟΣΑ: Ανθεκτική παραμένει η ελληνική οικονομία 11:45Μιχαλολιάκος: Αποφυλακίζεται ο αρχηγός της Χρυσής Αυγής11:3610201 - ΕΛΑΣ: Σε λειτουργία η γραμμή για την προστασία ανηλίκων11:23Τροχαίο στην Πειραιώς: Μάχη για 5χρονο που παρασύρθηκε μαζί με τα αδέρφια, τη μητέρα και τη γιαγιά του11:09Ρέθυμνο: Ήταν έτοιμοι να πουλήσουν όπλα, σφαίρες, ναρκωτικά και…. χιλιάδες κροτίδες (εικόνες)10:56Ιωάννινα: Ανήλικος στο νοσοκομείο μετά από καβγά10:42Τροχαίο στον ΒΟΑΚ με νεκρή συνεπιβάτη μοτοσικλέτας (εικόνες)10:28Χατζηδάκης - Διασύνδεση ταμειακών με POS: Η συντριπτική πλειοψηφία των επιχειρήσεων συνδέθηκε 10:15Ο νέος Δικαστικός Χάρτης ψηφίστηκε από τη Βουλή10:01Μεγάλη Πέμπτη: Ο Μυστικός Δείπνος και η Σταύρωση09:47Champions League: Η Ντόρτμουντ πήρε προβάδισμα πρόκρισης από την Παρί Σεν Ζερμέν09:34Δολοφονία Λυγγερίδη: Συνελήφθη ακόμη ένα άτομο 09:20Κοζάνη: Αγώνας δρόμου για αντίδοτο σε παιδί που κατανάλωσε φυτοφάρμακο09:07Διασύνδεση ταμειακών με POS: Οι επιχειρήσεις που παίρνουν επιπλέον παράταση08:54Πολ Όστερ: “Έφυγε” από τη ζωή ο Αμερικανός συγγραφέας08:40Greek Mafia: Φωτογραφίες και στοιχεία των εκτελεστών του Σκαφτούρου08:27Εορτολόγιο - Μεγάλη Πέμπτη: Ποιοι γιορτάζουν σήμερα 2 Μαΐου08:27Τραγωδία στην Κρήτη: Γυναίκα έπεσε νεκρή μπροστά στον 7χρονο γιο της08:26Ο καιρός του Πάσχα08:13Rapid test δωρεάν τη Μεγάλη Πέμπτη σε 156 σημεία08:00
Δεν υπάρχει καταχώρηση
BlogsΔεν υπάρχει περιεχόμενο