LATEST NEWS
 
Ειδήσεις /ΚόσμοςΔημοσίευση: 17 Απριλίου 2023 20:41

ΗΠΑ: 16χρονος πήγε σε λάθος σπίτι για να πάρει τα αδέλφια του και τον πυροβόλησε ο ιδιοκτήτης

Ο Ραλφ Γιαρλ μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο σοβαρά τραυματισμένος. Εκατοντάδες διαδηλωτές συγκεντρώθηκαν έξω από το σπίτι όπου πυροβολήθηκε ο 16χρονος

ΗΠΑ - Μισούρι - Ραλφ Γιαρλ  - πυροβολισμός

Ένας Αφροαμερικανός έφηβος από το Μισούρι πυροβολήθηκε και τραυματίστηκε σοβαρά από τον ιδιοκτήτη ενός σπιτιού, όταν του χτύπησε την πόρτα για να παραλάβει τα αδέλφια του, χωρίς να αντιληφθεί ότι είχε πάει σε λάθος διεύθυνση.

Ο Ραλφ Γιαρλ, 16 ετών, αναρρώνει στο νοσοκομείο όπου μεταφέρθηκε με τραύματα στο κεφάλι και το χέρι. Το περιστατικό σημειώθηκε την περασμένη Πέμπτη, γύρω στις 10 το βράδυ, σύμφωνα με την αστυνομία και τους δικηγόρους της οικογένειάς του.

Εκατοντάδες διαδηλωτές συγκεντρώθηκαν την Κυριακή έξω από το σπίτι όπου πυροβολήθηκε ο 16χρονος, φωνάζοντας το σύνθημα «Οι ζωές των μαύρων μετρούν». Στο Μισούρι η πολιτειακή νομοθεσία επιτρέπει στους ιδιοκτήτες να χρησιμοποιούν βία για να υπερασπίζονται τον εαυτό τους απέναντι σε «ύποπτους» εισβολείς.

Οι γονείς του εφήβου του είχαν ζητήσει να παραλάβει τα δίδυμα αδέλφια του από ένα σπίτι στο Κάνσας Σίτι. Ο Ραλφ έκανε λάθος και αντί να πάει στην 115th Terrace πήγε σε μια άλλη κατοικία, στην 115th Street.

Ο ιδιοκτήτης του σπιτιού, τα στοιχεία του οποίου δεν δόθηκαν στη δημοσιότητα, τέθηκε υπό κράτηση για 24 ώρες και στη συνέχεια αφέθηκε ελεύθερος, μέχρι να μπορέσει να δώσει κατάθεση ο Γιαρλ και να συλλεχθούν στοιχεία από τη σήμανση, όπως είπε η αρχηγός της αστυνομίας του Κάνσας Σίτι, Στέισι Γκρέιβς.

Οι δικηγόροι της οικογένειας Γιαρλ ανέφεραν σε ανακοίνωσή τους ότι το αγόρι πυροβολήθηκε από έναν λευκό άνδρα και ζήτησαν από τους εισαγγελείς της κομητείας Κλέι και τις υπηρεσίες επιβολής του νόμου να αναλάβουν δράση για «να ταυτοποιήσουν, να συλλάβουν και να ασκήσουν δίωξη (…) στον άνδρα που ευθύνεται για αυτόν τον φρικτό και αδικαιολόγητο πυροβολισμό».

‘Όταν ρωτήθηκε αν ο πυροβολισμός μπορεί να είχε ρατσιστικό κίνητρο, η Γκρέιβς απάντησε ότι οι πληροφορίες που διαθέτει δεν το επιβεβαιώνουν, αν και η ίδια αντιλαμβάνεται τα «φυλετικά χαρακτηριστικά» της υπόθεσης.

Σύμφωνα με την πολιτειακή νομοθεσία, ένα άτομο δεν επιτρέπεται να χρησιμοποιήσει θανατηφόρα βία παρά μόνο εάν έχει λόγο να πιστεύει ότι είναι αναγκαία ώστε να προστατεύσει τον εαυτό του ή κάποιο άλλο άτομο που απειλείται με θάνατο, σοβαρό τραυματισμό ή βίαιο κακούργημα.

Ειδήσεις σήμερα: 

Ο Αλέξης Γεωργούλης εκτός ΣΥΡΙΖΑ μετά από καταγγελία εις βάρος του

Τρίκαλα: Κριάρι τραυμάτισε γυναίκα – νοσηλεύεται σε σοβαρή κατάσταση

Δολοφονία στους Αμπελόκηπους: Εικόνες από τον τόπο του εγκλήματος

Σημαντικότερες ειδήσεις στη κατηγορίαΙσραήλ: Απομάκρυνση Παλαιστινίων από την Ράφα - Εμπλοκή στις διαβουλεύσεις για εκεχειρίαΣήμερα 09:04 | Ειδήσεις

Τι αναφέρει επισήμως το Ισραήλ για την μετακίνηση Παλαιστινίων από την ανατολική Ράφα και τις αναφορές για επικείμενη "χερσαία επέμβαση". Πιέσεις σε οικογένειες ομήρων και έλλειψη τροφίμων.

Θήβα - Θάνατος μωρού: Θρήνος και αναπάντητα ερωτήματαΣήμερα 08:54 | Ειδήσεις

Ανείπωτη τραγωδία ανήμερα το Πάσχα για μια οικογένεια που "έχασε" ξαφνικά το αγγελούδι της. 

Καλαμάτα: Πατέρας και κόρη τραυματίστηκαν από ναυτική φωτοβολίδαΣήμερα 10:51 | Τοπικά Νέα

Παραλίγο διπλή τραγωδία από ναυτική φωτοβολίδα, που έπεσε σε αυλή σπιτιού, ανήμερα το Πάσχα.

Φθιώτιδα: Πόρτα σχολείου έπεσε και καταπλάκωσε παιδί (βίντεο)Σήμερα 09:16 | Τοπικά Νέα

Ένα απίστευτο περιστατικό συνέβη ανήμερα το Πάσχα σε χωριό της Φθιώτιδας. Ποια είναι η κατάσταση της υγείας του 6χρονου παιδιού

Pοή στη κατηγορία: Ειδήσεις
Καλαμάτα: Πατέρας και κόρη τραυματίστηκαν από ναυτική φωτοβολίδα 11:15Αυτοκίνητο παρέσυρε 8χρονο - Ο οδηγός εγκατέλειψε τραυματισμένο το παιδί11:01Ενδοοικογενειακή βία: Χτύπησε την σύζυγο και δύο κόρες του, μετά την Ανάσταση10:47Άγιος Γεώργιος: Η ιστορία του και τα έθιμα ανά την Ελλάδα 10:34Καρκίνος πνεύμονα: αντιμετώπιση με Θωρακοσκοπική Χειρουργική VATS10:20Άγιος Γεώργιος: Ο βίος, τα μαρτύρια και τα θαύματά του10:06Πλημμύρες στη Βραζιλία: Μεγαλώνει η λίστα των νεκρών - Πάνω από 100 οι αγνοούμενοι09:53Ισραήλ: Απομάκρυνση Παλαιστινίων από την Ράφα - Εμπλοκή στις διαβουλεύσεις για εκεχειρία09:39Φθιώτιδα: Πόρτα σχολείου έπεσε και καταπλάκωσε παιδί (βίντεο)09:26Ελληνική οικονομία: “Καλά νέα” από την Ευρώπη για ανάπτυξη και πληθωρισμό09:12Θήβα - Θάνατος μωρού: Θρήνος και αναπάντητα ερωτήματα08:59ΟΟΣΑ για Ελλάδα: “Έκρηξη” των ξένων επενδύσεων08:45F1- GP Miami: Ο Norris πήρε την πρώτη νίκη της καριέρας του (βίντεο) 08:32Ράφα: Νεκροί από ισραηλινούς βομβαρδισμούς08:18Μονή της Χώρας: Ως τζαμί λειτουργεί από σήμερα το ιστορικό μοναστήρι08:05 “Ψυχοκόρες” - Sneak preview: Η προειδοποίηση του Τάσου στη Μαρίκα (βίντεο)07:51Πέθανε ο Σέζαρ Λουίς Μενότι07:38Εορτολόγιο - 6 Μαΐου: Ποιοι γιορτάζουν σήμερα, Δευτέρα του Πάσχα07:25Καιρός - Δευτέρα του Πάσχα: τοπικές μπόρες και άνοδος θερμοκρασίας07:11ΗΠΑ: Πτήση για μαχητικό αεροπλάνο που ελέγχεται με τεχνητή νοημοσύνη (βίντεο)00:00
Δεν υπάρχει καταχώρηση
BlogsΔεν υπάρχει περιεχόμενο