LATEST NEWS
 
Ειδήσεις /ΟικονομίαΔημοσίευση: 17 Απριλίου 2023 07:20

Σε απεργία 24000 εργαζόμενοι στην Νορβηγία

Η απεργία στη Νορβηγία αφορά τους τομείς των κατασκευών, των μεταφορών, της παραγωγής αγαθών και των ξενοδοχείων.

Νορβηγία

Οι τομείς των κατασκευών, των μεταφορών και των ξενοδοχείων στη Νορβηγία θα επηρεαστούν από απεργιακή κινητοποίηση που ξεκινά σήμερα, μετά την αποτυχία των διαπραγματεύσεων για τη σύναψη νέας συλλογικής σύμβασης ανάμεσα στα δύο κυριότερα συνδικάτα της χώρας και αντιπροσώπων των εργοδοτών, έκαναν γνωστό χθες βράδυ συνδικαλιστικές οργανώσεις.

Η μεγαλύτερη νορβηγική συνομοσπονδία εργατικών συνδικάτων, η LO, ανακοίνωσε πως 22.947 μέλη της ξεκινούν απεργία. Το ίδιο θα πράξουν 1.441 μέλη μικρής συνδικαλιστικής οργάνωσης, της YS.

Η απεργία, συγκριτικά ευρεία στη χώρα των 5,5 εκατομμυρίων κατοίκων, αφορά τους τομείς των κατασκευών, των μεταφορών, της παραγωγής αγαθών και των ξενοδοχείων, πάνω απ’ όλα στην πρωτεύουσα, το Όσλο.

Οι διαπραγματεύσεις ανάμεσα στις δυο συνδικαλιστικές οργανώσεις και τον σύνδεσμο των εργοδοτών NHO διεξάγονταν από την Παρασκευή. Χθες Κυριακή, οι αντιπροσωπείες των LO και YS ανακοίνωσαν πως απορρίπτουν την πρόταση που υπέβαλε μεσολαβητής.

Η επικεφαλής της LO Πέγκι Φόλσβικ χαρακτήρισε «λυπηρό» το γεγονός πως οι εργαζόμενοι «αναγκάζονται να απεργήσουν», τονίζοντας πως «δεν πήραμε αυτή την απόφαση με ελαφρότητα» και προσθέτοντας πως η κινητοποίηση ξεκινά σήμερα.

Η LO επιδιώκει η αγοραστική δύναμη των μελών της να αυξηθεί κατά 5%, σύμφωνα με δημοσιεύματα σε νορβηγικά ΜΜΕ.

Ειδήσεις σήμερα: 

Μέσα Μεταφοράς: Πώς θα κινηθούν τη Δευτέρα του Πάσχα

Γαλλία: Μεγάλη φωτιά στα σύνορα με την Ισπανία

Καιρός: Δευτέρα του Πάσχα με βροχές και καταιγίδες

Pοή στη κατηγορία: Ειδήσεις
“Ψυχοκόρες”: Νέα επεισόδια την Μεγάλη Εβδομάδα (εικόνες)23:59Δολοφονία Λυγγερίδη: Έξι προφυλακίσεις κατηγορουμένων23:50Θηρασία: Βίντεο από κατολίσθηση στο λιμάνι 23:37Βόλεϊ γυναικών: Ο Παναθηναϊκός πρωταθλητής για τρίτη συνεχόμενη χρονιά23:23Καρδίτσα - ΑΕΚ: Νίκη..γοήτρου για τους γηπεδούχους23:11ΠΑΟΚ: Κέρδισε το Μαρούσι κι “έκλεισε” μια θέση στα play off22:59Λαύριο: Συντριβή του υποβιβασμένου Απόλλωνα Πατρών22:47Ο Βόλος έκανε το...καθήκον του απέναντι στον Πανσερραϊκό22:33Ο ΠΑΣ …πήρε μαζί του την Κηφισιά στη Super League 222:21Ο Παναιτωλικός νίκησε τον Ατρόμητο και... γιόρτασε την παραμονή του22:10Αστέρας Τρίπολης - ΟΦΗ: Ισόπαλοι και...άνετοι στην παραμονή τους21:59Φλώρινα: Σύλληψη “εισπράκτορα” τηλεφωνικών απατών21:47Γάζα: Ισραηλινοί όμηροι “εμφανίστηκαν” σε βίντεο21:33Χανιά: Επιχείρηση διάσωσης τουρίστριας στον Μπάλο21:19Καλλιάνος: Θλίψη στην κηδεία του πατέρα του βουλευτή (εικόνες)21:05Ιπποκράτειος Πολιτεία: Λειτουργούσαν παράνομο κέντρο απεξάρτησης (εικόνες)20:52Δολοφονία Λυγγερίδη: Προφυλακίστηκε ο μάνατζερ τράπερ20:38Συμμορία έκλεβε επιβάτες του μετρό και του ΗΣΑΠ20:23Πύργος: Άγρια ληστεία ηλικιωμένου εργάτη σε εκκλησία20:10Τουρκία - ΗΠΑ: Τα σενάρια της αναβολής της επίσκεψης του Ερντογάν στην Ουάσιγνκτον19:56
Δεν υπάρχει καταχώρηση
BlogsΔεν υπάρχει περιεχόμενο