LATEST NEWS
 
Ειδήσεις /ΚόσμοςΔημοσίευση: 15 Απριλίου 2023 10:28 | Ανανέωση: 15 Απριλίου 2023 11:12

“Qatar Gate” - Καϊλή: “Σκέφτηκα να τελειώσω το μαρτύριο της μοναξιάς”

Η πρώτη συνέντευξη της Εύας Καϊλή μετά την αποφυλάκιση με "βραχιολάκι". Ποιες θα είναι οι επόμενες κινήσεις της.

Εύα Καϊλή - απελευθέρωση - Βέλγιο
Η πρώην αντιπρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και κατηγορούμενη για το σκάνδαλο "Qatar Gate", Εύα Καϊλή, μιλά για πρώτη φορά μετά την αποφυλάκισή της από τις βελγικές φυλακές.

Σε συνέντευξή της, στο «Βήμα της Κυριακής», η Εύα Καϊλή μιλά για την κράτησή της στη φυλακή του Βελγίου, τις στιγμές που σκέφτηκε να βάλει τέλος στη ζωή της, αλλά και τις πιθανότητες επιστροφής στην Ελλάδα.

Η κ. Καϊλή αναφέρεται αναλυτικά στα όσα βίωσε αυτούς τους τέσσερις μήνες που ήταν προφυλακισμένη με την κατηγορία της συμμετοχής της στο σκάνδαλο διαφθοράς  "Qatar Gate", που κλόνισε το Ευρωκοινοβούλιο.

«Είναι αλήθεια, μπορώ να το πω, πέρασαν στιγμές που σκέφτηκα να τελειώσω μόνη μου το μαρτύριο της εκκωφαντικής μοναξιάς» αναφέρει η Εύα Καϊλή. «Δείλιασα, δεν το έκανα, η σκέψη της κορούλας μου δε με άφηνε, με στήριζε, μου έδωσε νόημα να σηκωθώ, να πολεμήσω για να αποδείξω ότι είμαι αθώα, για να μην ντρέπεται η κόρη μου για εμένα» προσθέτει.

Η Εύα Καϊλή στη συνέντευξή της στο «Βήμα της Κυριακής» αναφέρθηκε και στην επιθυμία της να γυρίσει πίσω στην Ελλάδα, με το κούτελό της καθαρό. «Δε θα υποκύψω. Αν αποτύχω να πείσω τη βελγική Δικαιοσύνη ότι είμαι αθώα, δε θα επιστρέψω ποτέ στην πατρίδα μου, θα ντρέπομαι να κοιτάξω στα μάτια τους ανθρώπους που έχω συμπορευθεί από μαθήτρια του Λυκείου μαζί τους» τόνισε. «Η ντροπή είναι ένα συναίσθημα που δεν μπορώ να το μεταβολίσω, με συγκλονίζει» πρόσθεσε η 44χρονη πολιτικός, που ήταν η τελευταία εμπλεκόμενη στο σκάνδαλο του "Qatar gate" που είδε την… πόρτα της εξόδου από τις φυλακές με ηλεκτρονική επιτήρηση

Εύα Καϊλή - απελευθέρωση - Βέλγιο

Δημητρακόπουλος: οι επόμενες κινήσεις της Εύας Καϊλή 

«Μεγάλη αγωνία της Εύας Καϊλή είναι τώρα να επιστρέψει αθώα στην πατρίδα της, να ξέρουν οι ψηφοφόροι της ότι δεν τους πρόδωσε και να επανέλθει στον πολιτικό στίβο» δήλωσε στον ΣΚΑΙ ο δικηγόρος της Εύας Καϊλή, Μιχάλης Δημητρακόπουλος.

Όπως τόνισε, τα αδικήματα για τα οποία κατηγορείται αποδομούνται μέρα με τη μέρα, με βασικότερο στοιχείο ότι δεν βρέθηκαν δαχτυλικά της αποτυπώματα στις δεσμίδες χρημάτων που βρέθηκαν σπίτι της. «Η Εύα Καϊλή έχει τεράστια αποθέματα δύναμης από το γεγονός ότι είναι αθώα. Θα δώσει μάχη μέχρι τέλους για να το αποδείξει» είπε.

Στη συνέχεια αναφέρθηκε στις επόμενες κινήσεις της πελάτισσάς του από εδώ και στο εξής. «Σύντομα θα ζητήσουμε να αρθεί ο κατ’ οίκον περιορισμός και να βγει το βραχιολάκι καθώς δεν είναι ύποπτη φυγής ή άλλων αδικημάτων. Επίσης θα ζητήσει να ασκεί τα πολιτικά της καθήκοντα και δικαιώματα στο Ευρωκοινοβουλιο, να συμμετέχει στις συνεδριάσεις και να ψηφίζει κατά συνείδηση» είπε ο κ. Δημητρακόπουλος.

Η ίδια η Καϊλή έστειλε μήνυμα μέσω του δικηγόρου της στην εκπομπή σχετικά με δημοσιεύματα για επαφές με άλλα κόμματα. «Μύθοι, ψέματα και προσβλητικά αυτά που γράφονται ότι μιλούσα με κάποιο άλλο κόμμα, εγώ ήμουν ταγμένη στον χώρο μου» θέλησε να μεταφέρει η 44χρονη πολιτικός.


Ειδήσεις σήμερα:

Χίος - Πρώτη Ανάσταση: O “ιπτάμενος ιερέας” έστειλε το χαρμόσυνο μήνυμα (εικόνες)

Χανιά: Μεθυσμένος οδηγός έπεσε στην πομπή του Επιταφίου!

Χαλκούνια: Εντυπωσιακό θέαμα στο Αγρίνιο (εικόνες)


Σημαντικότερες ειδήσεις στη κατηγορίαΜεγάλη Πέμπτη: Στην Μητρόπολη ο Μητσοτάκης, στην Κέρκυρα ο Κασσελάκης (εικόνες)Χθες 22:15 | Ειδήσεις

Στην Μητρόπολη για την Ακολουθία των Αχράντων Παθών, χοροστατούντος του Αρχιεπισκόπου, βρέθηκε ο Πρωθυπουργός. Πάσχα στην Κέρκυρα θα κάνει ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ.

Μιχαλολιάκος: Έφεση για την αποφυλάκιση θα ασκήσει ο εισαγγελέαςΧθες 18:57 | Ειδήσεις

Θα βασιστεί στην εισαγγελική πρόταση που δεν υιοθετήθηκε από τους δικαστές και έκαναν δεκτή την αποφυλάκιση του Νίκου Μιχαλολιάκου.

Κατάρρευση 44χρονης μπροστά στο παιδί της: Το αγοράκι έκλαιγε και φώναζε “Μαμά!”Χθες 23:11 | Ειδήσεις

Θρήνος στην Κρήτη για την γυναίκα που κατέρρευσε στον δρόμο, μπροστά στο μικρό παιδί της, με το οποίο βγήκαν βόλτα για να του αγοράσει λαμπάδα...

Τροχαίο: Θρήνος για τον Γιάννη - Η “προφητική” μαντινάδα (εικόνες)Χθες 21:52 | Ειδήσεις

Ανείπωτος θρήνος για τον 23χρονο Γιάννη που "έσβησε" στην άσφαλτο την Μεγάλη Πέμπτη. Τι "'έλεγε" η μαντινάδα που είχε αναρτήσει στα social media.

Pοή στη κατηγορία: Ειδήσεις
Άστον Βίλα - Ολυμπιακός: “Με το ένα πόδι” στον τελικό του ECL οι “Πειραιώτες”23:59Euroleague: Ο Παναθηναϊκός νίκησε την Μακάμπι - Στο ΟΑΚΑ κρίνεται η πρόκριση στο Final Four23:47Πού θα βρεις το πιο φθηνό τσουρέκι στην Ελλάδα23:34Άμστερνταμ: Θέση στάθμευσης πωλείται για 495000 ευρώ!23:21Κατάρρευση 44χρονης μπροστά στο παιδί της: Το αγοράκι έκλαιγε και φώναζε “Μαμά!”23:08“5Χ5 Σπέσιαλ”: Πάσχα με Κονιτοπούλου και Τσαμπά (sneak preview)22:54Μεγάλη Πέμπτη: Στην Μητρόπολη ο Μητσοτάκης, στην Κέρκυρα ο Κασσελάκης (εικόνες)22:40“Ο Πρώτος από εμάς”: Νέα επεισόδια με απρόσμενες εξελίξεις (εικόνες)22:27ΕΦΚΑ - ΔΥΠΑ: Οι πληρωμές έως τις 10 Μαΐου22:13Καιρός - Μεγάλη Παρασκευή: Τοπικές βροχές και άνεμοι έως 7 μποφόρ21:59Τροχαίο: Θρήνος για τον Γιάννη - Η “προφητική” μαντινάδα (εικόνες)21:46Euroleague - Ολυμπιακός: Νίκη και τώρα... Βαρκελώνη για την πρόκριση στο Final Four21:32Πάσχα: Πώς θα λειτουργήσουν τα μέσα μαζικής μεταφοράς21:18Αναιμία: αιτίες, συμπτώματα και αντιμετώπιση21:05Formula 1: Grand Prix Μαϊάμι σε ΑΝΤ1+ και ΑΝΤ1 το Πάσχα20:51ΗΠΑ - Πανεπιστήμια: Ο Ερντογάν τάσσεται υπέρ των φοιτητών20:38“Ο Ιησούς από τη Ναζαρέτ” πίσω από τις κάμερες (εικόνες)20:24Bία ανηλίκων: Ανήλικη απείλησε με μαχαίρι 14χρονη, την ξυλοκόπησε και τη λήστεψε20:11ΑΑΔΕ - Τέλη κυκλοφορίας με τον μήνα: Σε λειτουργία στο myCar19:57Τροχαίο - Βούλα: Θανάσιμη παράσυρση πεζής19:44
Δεν υπάρχει καταχώρηση
BlogsΔεν υπάρχει περιεχόμενο