LATEST NEWS
 
Ειδήσεις /ΚόσμοςΔημοσίευση: 13 Απριλίου 2023 07:48

“Qatar Gate” - Εύα Καϊλή: Η αποφυλάκιση με “βραχιολάκι” και το παρασκήνιο

Πότε αναμένεται να επιστρέψει στο σπίτι της η Εύα Καϊλή. Δεν θα μείνουν μαζί με τον Φραντσέσκο Τζιόρτζι. Τι δήλωσαν οι δικηγόροι της.

Εύα Καϊλή
Θέμα ωρών είναι η αποφυλάκιση της Εύας Καϊλή, μετά την απόφαση της βελγικής δικαιοσύνης. Έπειτα από τέσσερις και πλέον μήνες στη φυλακή, η Εύα Καϊλή αποφυλακίζεται με περιοριστικούς όρους και τίθεται σε κατ’ οίκον περιορισμό με ηλεκτρονικό «βραχιολάκι» παρακολούθησης.

Η ανακοίνωση της αποφυλάκισης της Εύας Καϊλή έγινε νωρίς χθες το απόγευμα, όμως από το πρωί είχαν αρχίσει να κυκλοφορούν πληροφορίες ότι η απόφαση του προδικαστικού συμβουλίου η οποία μάλιστα θα ήταν θετική για την κα Καϊλή μπορεί να έβγαινε ακόμη και χωρίς να χρειαζόταν να πραγματοποιηθεί η προγραμματισμένη για σήμερα συνεδρίαση των δικαστών.

Η Ελληνίδα ευρωβουλευτής θα αποφυλακιστεί είτε την Παρασκευή είτε τη Δευτέρα εξαρτάται καθαρά από τις γραφειοκρατικές διαδικασίες και όπως δήλωσε ο δικηγόρος της, Μιχάλης Δημητρακόπουλος, ένα μεγάλο ζήτημα για το πόσο γρήγορα θα βγει η κα Καϊλή είναι το πόσο γρήγορα θα βρεθεί βραχιολάκι καθώς φαίνεται ότι υπάρχει έλλειψη στο Βέλγιο.

Εν τω μεταξύ, όπως έγινε γνωστό η Εύα Καϊλή, μετά την αποφυλάκισή, θα μείνει σε ξεχωριστό σπίτι από τον σύντροφό της, όπως είπε ο δικηγόρος της. Ο Μιχάλης Δημητρακόπουλος σημείωσε ότι, έτσι κι αλλιώς θα ήθελε να μείνει σε άλλο σπίτι από τον Φραντσέσκο Τζιόρτζι η Εύα Καϊλή.

Εύα Καϊλή - Φραντσέσκο Τζιόρτζι

Ο Μιχάλης Δημητρακόπουλος σχολιάζοντας την απόφαση της βελγικής δικαιοσύνης ανέφερε: «Η Εύα Καϊλή αποφυλακίζεται με το κεφάλι ψηλά και με αξιοπρέπεια. Δεν ομολόγησε εγκλήματα που δεν έχει διαπράξει, θα παλέψει για την αθωότητά της μέχρι τέλους», επισήμανε ο Έλληνας συνήγορός της.

Από την πλευρά του, ο Βέλγος δικηγόρος της Σβεν Μαρί είπε: «Μπορώ να σας επιβεβαιώσω ότι η κυρία Εύα Καϊλή αφέθηκε ελεύθερη από τον εισαγγελέα Κλεζ και μπορεί να πάει σπίτι της υπό ηλεκτρονική επιτήρηση. Δεν θα σχολιάσω περισσότερο, εκτός από το γεγονός ότι αυτή είναι μια λογική απόφαση που άργησε να ληφθεί».

Σε συνέντευξη που είχε δώσει νωρίτερα ο Σβεν Μαρί, στο Euronews, υπήρξε «καταπέλτης» κατά των βελγικών δικαστικών Αρχών. Όχι μόνο επέμεινε στην αθωότητα της Εύας Καϊλή, αλλά κατηγόρησε ευθέως τους ανακριτές και τον ομοσπονδιακό εισαγγελέα για ακραία προκατάληψη και πλήρη έλλειψη σεβασμού στο τεκμήριο της αθωότητας.

«Η κ. Καϊλή έχει ανακριθεί τις τελευταίες δύο εβδομάδες για περισσότερες από 15 ώρες. Η κ. Καϊλή έχει απαντήσει σε όλες τις ερωτήσεις και σε όλες τις κατηγορίες των ανακριτών. Οπότε, προφανώς υπάρχει ένα πρόβλημα, διότι ούτε ο δικαστής ανακριτής, ούτε ο ομοσπονδιακός εισαγγελέας, ούτε οι ανακριτές θέλουν να ακούσουν τις απαντήσεις της κ. Καϊλή. Εγκλωβισμένοι στην άποψή τους, που είναι στον αέρα, θέλουν να ακούσουν συγκεκριμένες απαντήσεις. Αλλά αυτές δεν είναι οι απαντήσεις που δίνει η κ. Καϊλή», δήλωσε 

O Βέλγος δικηγόρος κατηγορεί εμμέσως τον Ομοσπονδιακό Εισαγγελέα του Βελγίου, ο οποίος πρόκειται να συνταξιοδοτηθεί, ότι χρησιμοποίησε την πρώην Αντιπρόεδρο του Ευρωκοινοβουλίου ως τρόπαιο και ως προειδοποίηση στους άλλους ευρωβουλευτές. «Υποθέσεις όπως της κ. Καϊλή, θεωρούνται ως ένα τρόπαιο ή σύμβολο και επιδεικνύονται όπως το Παγκόσμιο Κύπελλο. Ένας ποδοσφαιριστής υψώνει το Παγκόσμιο Κύπελλο, όταν η κ. Καϊλή εδώ υψώνεται ως ένα σύμβολο για να πουν, ακόμη κι αν έχεις μια υψηλή θέση, θα μείνεις στη φυλακή. Κι αυτό γίνεται, ειδικά για να πουν στους άλλους βουλευτές μην εμπλακείτε σε υπόθεση διαφθοράς, διότι θα μείνετε πολύ καιρό στη φυλακή», ανέφερε.

Ειδήσεις σήμερα: 

Δένδιας: Μετά τις εκλογές ενδεχόμενη συζήτηση με την Τουρκία - Εξελίξεις το 2023 για την ΑΟΖ με Αλβανία

Καιρός – Μεγάλη Πέμπτη: Καλοκαιρία και άνοδος της θερμοκρασίας

Μεγάλη Πέμπτη: Ο Μυστικός Δείπνος και η Σταύρωση

Σημαντικότερες ειδήσεις στη κατηγορίαΟυκρανία – Μητσοτάκης: Πάγια θέση της Ελλάδας το απαραβίαστο των συνόρωνΧθες 16:39 | Ειδήσεις

Ο Πρωθυπουργός, συμμετείχε στις τηλεδιασκέψεις των ηγετών της Ε.Ε. και του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος.

Έγκλημα Χαλάνδρι - 28χρονος: Ήθελα να την εκφοβίσω, αλλά θόλωσαΧθες 19:12 | Ειδήσεις

Προθεσμία για να απολογηθεί την Παρασκευή πήρε ο κατηγορούμενος για την δολοφονία της 47χρονης έξω από το σπίτι της στο Χαλάνδρι.

Εγνατία Οδός – Κουτσούκος: Το 90% των τροχαίων οφείλεται αποκλειστικά στον ανθρώπινο παράγονταΧθες 19:15 | Ειδήσεις

Τι είπε ο διευθύνων σύμβουλος της Εγνατίας Οδού, για το πολύνεκρο δυστύχημα που έγινε την Δευτέρα, λίγο πριν από σταθμό διοδίων.

Νέα Χαλκηδόνα: Εκτροπή πυροσβεστικού οχήματος (εικόνες)Χθες 16:31 | Ειδήσεις

Το Πυροσβεστικό όχημα, εξετράπη της πορείας του και έπεσε σε τοίχο, με αποτέλεσμα να τραυματιστεί ένας από τους 4 πυροσβέστες που έπεσε στο οδόστρωμα.

Pοή στη κατηγορία: Ειδήσεις
ΗΠΑ – Χάρλεμ: Πέντε νεκροί από λεγεωνέλλωση23:59Αφγανιστάν: Τροχαίο με περισσότερους από 70 νεκρούς23:44Αντιμέτωπος με 10 χρόνια φυλάκιση ο Πρίγκιπας της Νορβηγίας23:29Ο Καραλής πήρε την πρώτη του νίκη σε σειρά Diamond League23:13Ιταλία: Λιώνει ραγδαία ο παγετώνας - Αλλάζει μετά από 130 χρόνια ο τρόπος μέτρησης22:58ΝΑΤΟ: Η Σύνοδος Κορυφής του 2026 θα διεξαχθεί στην Άγκυρα22:42Ιστιοφόρο πήρε φωτιά κοντά στην Δήλο22:27Φοιτητική Στέγη: Αναζητούν συγκάτοικο οι φοιτητές, λόγω ακρίβειας ενοικίων22:11Τι καιρό θα κάνει την Τετάρτη21:56Φοροαπαλλαγές για πολύτεκνες οικογένειες στο πακέτο της ΔΕΘ – Στο επίκεντρο το δημογραφικό πρόβλημα21:40ΕΦΚΑ: Πότε καταβάλλονται οι συντάξεις Σεπτεμβρίου21:25Φωτιά στην Κερατέα (βίντεο)21:10Σητεία: Ημιβύθιση φορτηγού πλοίου που είχε πέσει σε ύφαλο20:54Δημογραφικό: Απειλή για το μέλλον της χώρας - 30.000 λιγότερα παιδιά έχουν γεννηθεί στην Ελλάδα20:38Ισχυρή καταιγίδα έπληξε την Αττική20:23Έγκλημα Χαλάνδρι - 28χρονος: Ήθελα να την εκφοβίσω, αλλά θόλωσα20:07ΠΑΟΚ: Οι φίλαθλοι μας να μην πλησιάσουν το γήπεδο της Ριέκα19:52Εγνατία Οδός – Κουτσούκος: Το 90% των τροχαίων οφείλεται αποκλειστικά στον ανθρώπινο παράγοντα19:35Χίος: 33χρονος συνελήφθη για απόπειρα ανθρωποκτονίας κατά της πρώην συντρόφου του19:19Τραγωδία στην Εγνατία - Αυτόπτες μάρτυρες στον ΑΝΤ1: Φώναζαν "σώστε μας"19:04
Δεν υπάρχει καταχώρηση
BlogsΔεν υπάρχει περιεχόμενο