LATEST NEWS
 
Ειδήσεις /ΟικονομίαΔημοσίευση: 11 Απριλίου 2023 22:08

Δήμος Αθηναίων: “Λουκέτα” στην εστίαση για τραπεζοκαθίσματα

Ποια καταστήματα εστίασης αφορά η απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου Αθηνών.

ΚΛΕΙΣΤΗ ΕΣΤΙΑΣΗ - ΑΘΗΝΑ

Με ομόφωνη απόφαση του το Δημοτικό Συμβούλιο της Αθήνας άναψε το «πράσινο φως» για την άμεση σφράγιση 10 καταστημάτων εστίασης τα οποία, κατά εξακολούθηση εντοπίστηκαν στη διάρκεια των ελέγχων να παραβιάζουν το νόμο που ισχύει για την κατάληψη των κοινόχρηστων χώρων και την ανάπτυξη τραπεζο - καθισμάτων.

Ο Αντιδήμαρχος Δημοτικής Αστυνομίας και Κοινοχρήστων Χώρων Βασίλειος Κορομάντζος εισηγήθηκε το ολιγοήμερο κλείσιμο των καταστημάτων επισημαίνοντας ότι αυτή η δυνατότητα παρέχεται πλέον από το νόμο που προβλέπει ότι σε συνεχιζόμενη αυθαίρετη κατάληψη κοινόχρηστου χώρου, ο Δήμος έχει το δικαίωμα να επιβάλλει το διπλάσιο του προστίμου ή την σφράγιση του καταστήματος από μία έως πέντε ημέρες.

«Το μέτρο αυτό στο εξής θα εφαρμόζεται. Σήμερα επιλέγουμε ως πρώτο μήνυμα και μέχρι να ενημερωθούν όλοι, το κλείσιμο να μην υπερβαίνει τις τρεις ημέρες. Να λάβουν το μήνυμα όσοι εξακολουθούν να παραβιάζουν το νόμο. Θα συνεχίσουμε να επιτηρούμε την αυθαίρετη κατάληψη διότι με αυτόν τον τρόπο προστατεύουμε και τον κοινόχρηστο χώρο, αλλά προστατεύουμε και τους επιχειρηματίες εκείνους που θέλουν να λειτουργούν νόμιμα, από τον αθέμιτο ανταγωνισμό που προκαλεί η αυθαίρετη και υπέρμετρη κατάληψη του κοινόχρηστου χώρου».

Ο κ. Κορομάντζος προανήγγειλε, ότι σε επόμενη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου θα υπάρξουν ανάλογες αποφάσεις.

Υπενθυμίζεται, ότι η «φαρέτρα» του Δήμου Αθηναίων έχει ενισχυθεί σημαντικά κατόπιν της προσαρμογής του άρθρου 51 του νόμου 5027/2023, η οποία επιτρέπει, πλέον, στους δήμους να μην επιβάλλουν απλώς πρόστιμα, αλλά να βάζουν και προσωρινό λουκέτο σε περιπτώσεις καταστημάτων που υπάρχει υποτροπή.

Τα 8 από τα 10 καταστήματα που οδηγούνται σε προσωρινό λουκέτο βρίσκονται στο Κολωνάκι, ένα στην Αποστόλου Παύλου και ένα στο Κουκάκι.

Ειδήσεις σήμερα: 

Champions League: Μάντσεστερ Σίτι και Ίντερ έκαναν άλματα πρόκρισης

Τράμπ: Ο Μπάιντεν δεν θα είναι υποψήφιος στις προεδρικές εκλογές

Καιρός - Μεγάλη Τετάρτη: τοπικές βροχές και άνοδος θερμοκρασίας



Pοή στη κατηγορία: Ειδήσεις
Κέβιν Σπέισι: Ντοκιμαντέρ για την άνοδο και την πτώση του ηθοποιού23:59Ολυμπιακός: Ηττημένος από τη Barcelona “στην κόψη του ξυραφιού” (εικόνες)23:55“Ο Ιησούς από τη Ναζαρέτ” πίσω από τις κάμερες (εικόνες)23:50Μεγάλη Τετάρτη: Το Άγιο Ευχέλαιο για θεραπεία πάσης ασθένειας23:45ΗΠΑ - Κολούμπια: Τιμωρεί φοιτητές που διαμαρτύρονται υπέρ της Γάζας23:40Ευρωεκλογές 2024: “Να μην αποφασίσουν άλλοι για σένα” (βίντεο)23:32“Έρωτας φυγάς”: κίνδυνοι και συναντήσεις στο επεισόδιο της Μεγάλης Τετάρτης (εικόνες)23:25Κέντρο Ακτινοθεραπευτικής Ογκολογίας ΥΓΕΙΑ: Με σύμμαχο την επιστήμη και την εμπειρία23:16Πρωτομαγιά: Απεργία στα ΜΜΕ23:07Μεγάλη Εβδομάδα στον ΑΝΤ1 με μεγάλες θρησκευτικές παραγωγές 23:07Euroleague – Παναθηναϊκός: Τον “προσπέρασε” η Μακάμπι Τελ-Αβίβ (εικόνες)22:55Φαράγγι Σαμαριάς: Πότε ανοίγει για τους επισκέπτες22:41“Ψυχοκόρες”: Sneak Preview από το επεισόδιο της Μεγάλης Τετάρτης (βίντεο)22:30Αττική: Εξιχνιάστηκαν κι άλλα χτυπήματα από την “άγουρη συμμορία”22:23Μητρόπολη Νέας Ιωνίας: Προσέφερε και φέτος “Δέματα αγάπης” (εικόνες)22:10Ευρωεκλογές - Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο: Οι έδρες, οι επιτροπές και το νομοθετικό έργο21:56Θεσσαλονίκη – Καταγγελία μητέρας: Νηπιαγωγός… κούρεψε το παιδί μου21:44Πάτρα – Ναρκωτικά σε σχολείο: Προφυλακίστηκαν τρεις κατηγορούμενοι21:40ΙΝΕΜΥ - ΕΣΕΕ: Αυξημένο το κόστος του πασχαλινού τραπεζιού21:30Πάσχα στο ΑΝΤ1+ μαζί με όλη την οικογένεια21:20
Δεν υπάρχει καταχώρηση
BlogsΔεν υπάρχει περιεχόμενο