LATEST NEWS
 
Ειδήσεις /LifeΔημοσίευση: 07 Απριλίου 2023 08:38

Γιώργος Βουτσίνος: Πέθανε ο αστυνόμος “Βούρβαχης” στη “Λάμψη”

Η είδηση του θανάτου του προκάλεσε θρλίψη. Πώς έγινε ηθοποιός, ο θρυλικός ρόλος του στην "Λάμψη", η φιλία του με τον Νίκο Φώσκολο και οι τελευταίες στιγμές στο νοσοκομείο.

Γιώργος Βουτσίνος

Την τελευταία του πνοή άφησε χθες το πρωί (6/4) στο Σισμανόγλειο ο ηθοποιός Γιώργος Βουτσίνος, ο οποίος ξεχώρισε ως αστυνόμος Βούρβαχης στη θρυλική σειρά του Νίκου Φώσκολου «Λάμψη», που προβαλλόταν για 14 ολόκληρα χρόνια στον ΑΝΤ1. 

Η σύζυγός του Βάντα Καρακατσάνη μίλησε στην Espresso για τις τελευταίες στιγμές του ηθοποιού.

«Εδώ και έναν μήνα είχε εισαχθεί ο Γιώργος με ειλεό στο νοσοκομείο. Είχε κάποιες επιπλοκές και δεν μπορούσε να γίνει καμία εγχείρηση. Ωστόσο οι γιατροί ήταν καθησυχαστικοί και πιστεύαμε πως θα βγει και πάλι νικητής. Ένα μικρόβιο όμως ήταν αυτό που τον κράτησε μέσα» είπε.

Και συνέχισε: «Την Τετάρτη το βράδυ, αφού μιλήσαμε στο τηλέφωνο μου λέει: “Βάντα μου κουράστηκα. Δεν αντέχω άλλο“. Του απάντησα: “Κάνε κουράγιο βρε Γιώργο μου και θα βγεις μέχρι το Σάββατο”. Μου λέει: “Μπα, βλέπω να πηγαίνω στον Νίκο”. Δεν έδωσα σημασία. Το πρωί της Πέμπτης με πήραν τηλέφωνο. Έπαθε ανακοπή μέσα στο νοσοκομείο» σημείωσε η σύζυγός του.

Η καριέρα στην τηλεόραση

O Γιώργος Βουτσίνος ευτύχησε στην καριέρα του να παίξει σε δεκάδες ρόλους, κυρίως σε τηλεοπτικές σειρές του Νίκου Φώσκολου, όπως «Εν τούτω νίκα», «Πορφύρα και αίμα» «Καλημέρα Ζωή» και «Η Λάμψη». Ο ίδιος έχει ωστόσο ευρέως γνωστός ως θρυλικός αστυνόμος Βούρβαχης της «Λάμψης».

Γιώργος Βουτσίνος

Πώς έγινε ηθοποιός

Ο Γιώργος Βούτσινος σε συνέντευξή του είχε μιλήσει για την απόφασή του να γίνει ηθοποιός. «Ο πατέρας μου ήταν καπετάνιος σε όλα τα καράβια του Ωνάση. Όταν πέθανε ο πατέρας μου, ως οικογένεια μείναμε εντελώς ξεκρέμαστοι. Στον δρόμο, που λένε. Έτσι αποφάσισα να μπω στη σχολή του Κουν για να έχω κάτι να κάνω και να βγάζω τα προς το ζην. Μπήκαν και στο Εθνικό Θέατρο. Ωστόσο το Εθνικό δεν άφηνε τους πρωταγωνιστές να παίξουν πουθενά. Είχε ξεκινήσει ο Φώσκολος να κάνει τις πρώτες σειρές στην τηλεόραση. Η Ελένη Ανουσάκη, που ήταν το καλό παιδί για όλους μας, μου έδωσε το τηλέφωνο του Νίκου Φώσκολου, τον πήρα αρκετά τηλέφωνα, ώσπου ο Νίκος μου λέει “έλα”». Και από τότε ξεκίνησαν όλα...

Γιώργος Βουτσίνος

Ποιος είναι ο Γιώργος Βούτσινος

Γεννήθηκε στον Πειραιά στις 16 Αυγούστου 1938 και είναι γνωστός στο ευρύ κοινό από την τηλεόραση. Συγκεκριμένα τον ανέδειξε ο Νίκος Φώσκολος μέσα από τη Λάμψη πρωταγωνιστώντας στις δημοφιλείς σειρές Άγνωστος Πόλεμος (ως Γερμανός Ταγματάρχης Βίντερμάν) και Λάμψη (Αντιστράτηγος ΕΛ.ΑΣ.). Στην προσωπική του ζωή υπήρξε σύζυγος της επίσης ηθοποιού Βάντας Καρακατσάνη.

Κατά τη διάρκεια της συνεργασίας τους στον «Άγνωστο Πόλεμο» οι δύο άνδρες γίνονται πλέον πολύ καλοί φίλοι. Και θα παραμείνουν μέχρι να φύγει από τη ζωή ο Νίκος Φώσκολος. Σχεδόν σε όλη τη δεκαετία του ’70 ο σκηνοθέτης δίνει πολλές φορές ρόλους στον φίλο του Γιώργο Βουτσίνο. «Εν τούτω νίκα», «Πορφύρα και αίμα» είναι κάποιες από τις σειρές που καθιερώνουν τον ηθοποιό στη συνείδηση του κοινού. Στα μέσα εκείνης της δεκαετίας ο Γιώργος ανεβαίνει τα σκαλιά της εκκλησίας με την αγαπημένη του συνάδελφο Βάντα Καρακατσάνη. Μαζί θα κάνουν πολλές επιτυχίες και ως συγγραφικό δίδυμο στα έργα του Φώσκολου «Λάμψη» και «Καλημέρα, ζωή».

Ο Γιώργος Βουτσίνος είναι ίσως και από τους ελάχιστους συνεργάτες στους οποίους ο Φώσκολος έδειχνε τυφλή εμπιστοσύνη στα πάντα. Μετά τον θάνατο του τελευταίου το 2013 ο Γιώργος Βουτσίνος εγκαταλείπει καθετί που έχει σχέση με το θέαμα. Κάθε είδους δημοσιότητα γι’ αυτόν είναι παρελθόν. Σε γνωστούς και φίλους λέει «κατέβασα ρολά», ενώ τελευταία δημόσια εμφάνισή του, αλλά μακριά από τις κάμερες και τα μικρόφωνα, ήταν το 2016 στην κηδεία του Γιώργου Βασιλείου.

Ειδήσεις σήμερα:

Σημεία για rapid test δωρεάν την Παρασκευή

Γρηγόρης Μπιθικώτσης: Ο “σερ” του ελληνικού τραγουδιού

Παναθηναϊκός - Ολυμπιακός: Ο elite διαιτητής που θα διευθύνει το ντέρμπι των “αιωνίων”

Σημαντικότερες ειδήσεις στη κατηγορίαΜητσοτάκης: Οι αποφάσεις για το Μάτι δεν είναι τελεσίδικεςΧθες 18:43 | Ειδήσεις

Ποιος είναι ο στόχος που έχει η κυβέρνηση για τις καθυστερήσεις στην απονομή δικαιοσύνης. Τι είπε ο Πρωθυπουργός για την φονική πυρκαγιά στο Μάτι.

Πρόγραμμα σταθερότητας: Ανάπτυξη στο 2,5% και πρωτογενές πλεόνασμα 2,1% το 2024Χθες 17:34 | Ειδήσεις

Τι περιλαμβάνει για χρέος, πληθωρισμό, ανεργία, επενδύσεις και συντάξεις

Εκρήξεις σε Πειραιά - Καλλιθέα: Οι συλλήψεις και αυτοί που “κρύβονται” από πίσω (βίντεο ντοκουμέντο)Χθες 19:47 | Ειδήσεις

Οι αστυνομικοί συνέλαβαν τέσσερις δράστες και τους κατηγορούν ως δράστες των βομβιστικών επιθέσεων. Πώς σχετίζονται οι δύο εκρήξεις.

Μαρούσι: Συλλήψεις για τη φονική συμπλοκήΧθες 16:27 | Ειδήσεις

Στην σύλληψη τριών ατόμων προχώρησαν οι Αρχές για την φονική συμπλοκή έξω από νυχτερινό μαγαζί στη Λεωφόρο Κηφισίας.

Pοή στη κατηγορία: Ειδήσεις
Κέβιν Σπέισι: Ντοκιμαντέρ για την άνοδο και την πτώση του ηθοποιού23:59Ολυμπιακός: Ηττημένος από τη Barcelona “στην κόψη του ξυραφιού” (εικόνες)23:55“Ο Ιησούς από τη Ναζαρέτ” πίσω από τις κάμερες (εικόνες)23:50ΗΠΑ - Κολούμπια: Τιμωρεί φοιτητές που διαμαρτύρονται υπέρ της Γάζας23:40Ευρωεκλογές 2024: “Να μην αποφασίσουν άλλοι για σένα” (βίντεο)23:32“Έρωτας φυγάς”: κίνδυνοι και συναντήσεις στο επεισόδιο της Μεγάλης Τετάρτης (εικόνες)23:25Κέντρο Ακτινοθεραπευτικής Ογκολογίας ΥΓΕΙΑ: Με σύμμαχο την επιστήμη και την εμπειρία23:16Μεγάλη Εβδομάδα στον ΑΝΤ1 με μεγάλες θρησκευτικές παραγωγές 23:07Euroleague – Παναθηναϊκός: Τον “προσπέρασε” η Μακάμπι Τελ-Αβίβ (εικόνες)22:55Φαράγγι Σαμαριάς: Πότε ανοίγει για τους επισκέπτες22:41“Ψυχοκόρες”: Sneak Preview από το επεισόδιο της Μεγάλης Τετάρτης (βίντεο)22:30Αττική: Εξιχνιάστηκαν κι άλλα χτυπήματα από την “άγουρη συμμορία”22:23Μητρόπολη Νέας Ιωνίας: Προσέφερε και φέτος “Δέματα αγάπης” (εικόνες)22:10Ευρωεκλογές - Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο: Οι έδρες, οι επιτροπές και το νομοθετικό έργο21:56Θεσσαλονίκη – Καταγγελία μητέρας: Νηπιαγωγός… κούρεψε το παιδί μου21:44Πάτρα – Ναρκωτικά σε σχολείο: Προφυλακίστηκαν τρεις κατηγορούμενοι21:40ΙΝΕΜΥ - ΕΣΕΕ: Αυξημένο το κόστος του πασχαλινού τραπεζιού21:30Πάσχα στο ΑΝΤ1+ μαζί με όλη την οικογένεια21:20Τένις - Μαδρίτη: Πρόωρος αποκλεισμός για Στέφανο και Πέτρο Τσιτσιπά 21:11Παράταση για την εξόφληση των φορολογικών υποχρεώσεων που έληγαν σήμερα 20:57
Δεν υπάρχει καταχώρηση
BlogsΔεν υπάρχει περιεχόμενο