LATEST NEWS
 
Ειδήσεις /Υγεία - ΠεριβάλλονΔημοσίευση: 06 Απριλίου 2023 10:46

Παγκόσμια Ημέρα Υγείας - ΕΕΣ: Ενημερωτική δράση στο Σύνταγμα

Η συμμετοχή του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού για την Παγκόσμια Ημέρα Υγείας.

Ε.Ε.Σ. - Πλατεία Συντάγματος -Παγκόσμια Ημέρα Υγείας

Ο Ελληνικός Ερυθρός Σταυρός συμμετέχει στον εορτασμό της Παγκόσμιας Ημέρας Υγείας (7/4) διοργανώνοντας μεγάλη δράση Προαγωγής Υγείας την Παρασκευή 7 Απριλίου 2023 και ώρες 10-2 μ.μ., στην Πλατεία Συντάγματος.

Η Κινητή Ομάδα Υγείας, στελεχωμένη από έμπειρο νοσηλευτικό προσωπικό, ιατρό και εθελοντές του Τομέα Υγείας του Ε.Ε.Σ, θα βρίσκεται την Παρασκευή το πρωί, από τις 10 έως τις 2 μ.μ., σε κεντρικό σημείο της Πλατείας Συντάγματος, πλησίον της εισόδου του Μετρό, προκειμένου να ενημερώσει και να ευαισθητοποιήσει το κοινό για την αξία της υιοθέτησης υγειών προτύπων συμπεριφοράς για μια καλύτερη ποιότητα ζωής. Πιο συγκεκριμένα, κατά τη διάρκεια της δράσης θα πραγματοποιούνται μετρήσεις σακχάρου και αναλυτική ενημέρωση για υγιεινή διατροφή που προφυλάσσει και θωρακίζει τον οργανισμό από διαφόρων ειδών ασθένειες.

Ε.Ε.Σ. - Πλατεία Συντάγματος -Παγκόσμια Ημέρα Υγείας

Επίσης, θα γίνει ενημέρωση στον κόσμο για την σπουδαιότητα της στοματικής υγείας, με τη συμμετοχή οδοντιάτρου. Παράλληλα, θα πραγματοποιηθεί επίδειξη Πρώτων Βοηθειών, με χρήση προπλάσματος,  προκειμένου οι πολίτες να έχουν την ευκαιρία να γνωρίσουν από κοντά τις Πρώτες Βοήθειες και να δοκιμασθούν σε αυτές, καθώς και διανομή ενημερωτικού υλικού του Τομέα Υγείας του Ε.Ε.Σ.

Ε.Ε.Σ. - Πλατεία Συντάγματος -Παγκόσμια Ημέρα Υγείας

Υπενθυμίζεται ότι η Παγκόσμια Ημέρα Υγείας εορτάζεται από το 1950 για να μας υπενθυμίζει πως το αγαθό της Δημόσιας Υγείας είναι το σημαντικότερο όλων και αποτελεί βασική προτεραιότητα η προάσπιση και η συνεχής αναβάθμισή του. Το φετινό θέμα είναι: «Χτίζοντας έναν πιο δίκαιο και πιο υγιή κόσμο».

Ε.Ε.Σ. - Πλατεία Συντάγματος -Παγκόσμια Ημέρα Υγείας

Ειδήσεις σήμερα:

Αποκλειστικό ΑΝΤ1: κλείνει το κέντρο φιλοξενίας πολιτικών προσφύγων στο Λαύριο (βίντεο)

Φονική φωτιά στο Μάτι: Σε νέα δίκη οι 21 κατηγορούμενοι

Γυναίκα βρήκε στο πεζοδρόμιο 17000 ευρώ και τα παρέδωσε!

Σημαντικότερες ειδήσεις στη κατηγορίαΜεγάλη Πέμπτη: Στην Μητρόπολη ο Μητσοτάκης, στην Κέρκυρα ο Κασσελάκης (εικόνες)Χθες 22:15 | Ειδήσεις

Στην Μητρόπολη για την Ακολουθία των Αχράντων Παθών, χοροστατούντος του Αρχιεπισκόπου, βρέθηκε ο Πρωθυπουργός. Πάσχα στην Κέρκυρα θα κάνει ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ.

Μιχαλολιάκος: Έφεση για την αποφυλάκιση θα ασκήσει ο εισαγγελέαςΧθες 18:57 | Ειδήσεις

Θα βασιστεί στην εισαγγελική πρόταση που δεν υιοθετήθηκε από τους δικαστές και έκαναν δεκτή την αποφυλάκιση του Νίκου Μιχαλολιάκου.

Κατάρρευση 44χρονης μπροστά στο παιδί της: Το αγοράκι έκλαιγε και φώναζε “Μαμά!”Χθες 23:11 | Ειδήσεις

Θρήνος στην Κρήτη για την γυναίκα που κατέρρευσε στον δρόμο, μπροστά στο μικρό παιδί της, με το οποίο βγήκαν βόλτα για να του αγοράσει λαμπάδα...

Τροχαίο: Θρήνος για τον Γιάννη - Η “προφητική” μαντινάδα (εικόνες)Χθες 21:52 | Ειδήσεις

Ανείπωτος θρήνος για τον 23χρονο Γιάννη που "έσβησε" στην άσφαλτο την Μεγάλη Πέμπτη. Τι "'έλεγε" η μαντινάδα που είχε αναρτήσει στα social media.

Pοή στη κατηγορία: Ειδήσεις
Άστον Βίλα - Ολυμπιακός: “Με το ένα πόδι” στον τελικό του ECL οι “Πειραιώτες”23:59Euroleague: Ο Παναθηναϊκός νίκησε την Μακάμπι - Στο ΟΑΚΑ κρίνεται η πρόκριση στο Final Four23:47Πού θα βρεις το πιο φθηνό τσουρέκι στην Ελλάδα23:34Άμστερνταμ: Θέση στάθμευσης πωλείται για 495000 ευρώ!23:21Κατάρρευση 44χρονης μπροστά στο παιδί της: Το αγοράκι έκλαιγε και φώναζε “Μαμά!”23:08“5Χ5 Σπέσιαλ”: Πάσχα με Κονιτοπούλου και Τσαμπά (sneak preview)22:54Μεγάλη Πέμπτη: Στην Μητρόπολη ο Μητσοτάκης, στην Κέρκυρα ο Κασσελάκης (εικόνες)22:40“Ο Πρώτος από εμάς”: Νέα επεισόδια με απρόσμενες εξελίξεις (εικόνες)22:27ΕΦΚΑ - ΔΥΠΑ: Οι πληρωμές έως τις 10 Μαΐου22:13Καιρός - Μεγάλη Παρασκευή: Τοπικές βροχές και άνεμοι έως 7 μποφόρ21:59Τροχαίο: Θρήνος για τον Γιάννη - Η “προφητική” μαντινάδα (εικόνες)21:46Euroleague - Ολυμπιακός: Νίκη και τώρα... Βαρκελώνη για την πρόκριση στο Final Four21:32Πάσχα: Πώς θα λειτουργήσουν τα μέσα μαζικής μεταφοράς21:18Αναιμία: αιτίες, συμπτώματα και αντιμετώπιση21:05Formula 1: Grand Prix Μαϊάμι σε ΑΝΤ1+ και ΑΝΤ1 το Πάσχα20:51ΗΠΑ - Πανεπιστήμια: Ο Ερντογάν τάσσεται υπέρ των φοιτητών20:38“Ο Ιησούς από τη Ναζαρέτ” πίσω από τις κάμερες (εικόνες)20:24Bία ανηλίκων: Ανήλικη απείλησε με μαχαίρι 14χρονη, την ξυλοκόπησε και τη λήστεψε20:11ΑΑΔΕ - Τέλη κυκλοφορίας με τον μήνα: Σε λειτουργία στο myCar19:57Τροχαίο - Βούλα: Θανάσιμη παράσυρση πεζής19:44
Δεν υπάρχει καταχώρηση
BlogsΔεν υπάρχει περιεχόμενο