LATEST NEWS
 
Ειδήσεις /ΠολιτικήΔημοσίευση: 03 Απριλίου 2023 16:14

Συνάντηση Μητσοτάκη με τον ΥΠΕΞ των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων

Συζητήθηκε τόσο η στρατηγική σχέση των δύο χωρών όσο και οι προοπτικές για περαιτέρω ενίσχυση της συνεργασίας στους τομείς των επενδύσεων, της ενέργειας και της αντιμετώπισης της κλιματικής αλλαγής.

Κυριάκος Μητσοτάκης - Abdullah bin Zayed Al Nahyan
O Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης συναντήθηκε σήμερα, στο Μέγαρο Μαξίμου, με τον Υπουργό Εξωτερικών των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων, Σεΐχη Abdullah bin Zayed Al Nahyan, ο οποίος επισκέπτεται την Αθήνα.

Κυριάκος Μητσοτάκης - Abdullah bin Zayed Al Nahyan

Κυριάκος Μητσοτάκης - Abdullah bin Zayed Al Nahyan

Κυριάκος Μητσοτάκης - Abdullah bin Zayed Al Nahyan

Κυριάκος Μητσοτάκης - Abdullah bin Zayed Al Nahyan

Κυριάκος Μητσοτάκης - Abdullah bin Zayed Al Nahyan

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης συζητήθηκε η στρατηγική σχέση των δύο χωρών και οι προοπτικές για περαιτέρω ενίσχυση της συνεργασίας στους τομείς των επενδύσεων, της ενέργειας και της αντιμετώπισης της κλιματικής αλλαγής.

Έγινε επίσης ανταλλαγή απόψεων για τις διεθνείς και περιφερειακές εξελίξεις αμοιβαίου ενδιαφέροντος, συμπεριλαμβανομένων των εξελίξεων στην Ανατολική Μεσόγειο και τη Μέση Ανατολή.

 Νίκος Δένδιας - Abdullah bin Zayed Al Nahyan  
Η περαιτέρω ενίσχυση της στρατηγικής συνεργασίας μεταξύ της Ελλάδας και των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων σε ευρύ φάσμα τομέων, όπως οικονομία, επενδύσεις, ενέργεια, κλιματική αλλαγή, βρέθηκαν στο επίκεντρο της συνάντησης του υπουργού Εξωτερικών Νίκου Δένδια με τον Εμιρατινό ομόλογό του, σεΐχη Αμπντουλάχ μπιν Ζαγιέντ Αλ Ναχιάν.
Νίκος Δένδιας - Abdullah bin Zayed Al Nahyan
  «Είχα σήμερα τη χαρά να δεχθώ την επίσκεψη του υπουργού Εξωτερικών των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων, Σεΐχη Αμπντουλάχ. Ως συνήθως, είχαμε μια ευρεία ανταλλαγή απόψεων για όλα τα θέματα κοινού ενδιαφέροντος. Κατ' αρχάς, για την οικονομική μας συνεργασία, η οποία διευρύνεται όλο και περισσότερο σε καινούριους τομείς. Αλλά, επίσης, προχωρήσαμε σε μια ευρύτερη ανάλυση των θεμάτων που αφορούν την περιοχή μας, τη Μεσόγειο, τον Κόλπο, τη Μέση Ανατολή» δήλωσε ο Νίκος Δένδιας μετά το πέρας της συνάντησης.
  Επίσης, ο υπουργός Εξωτερικών σημείωσε πως είχε την ευκαιρία να ενημερώσει τον Εμιρατινό ομόλογό του για την αποκλιμάκωση της έντασης στις ελληνοτουρκικές σχέσεις. «Και από εκεί και πέρα, να ακούσω τις δικές του σκέψεις για την κατάσταση στον Κόλπο, τις σχέσεις με το Ιράν και τις ευρύτερες προοπτικές ανάπτυξης της οικονομικής μας συνεργασίας, όπως σας είπα προηγουμένως» προσέθεσε.
Νίκος Δένδιας - Abdullah bin Zayed Al Nahyan
  Σημειώνεται πως η σημερινή συνάντηση των δύο υπουργών Εξωτερικών στην Αθήνα διεξήχθη σε συνέχεια των επαφών τους τον περασμένο Δεκέμβριο στο Ντουμπάι και ότι ο Ν. Δένδιας πραγματοποίησε διμερείς επισκέψεις στα ΗΑΕ τον Δεκέμβριο του 2022, τον Ιούνιο του 2022 και τον Ιούνιο του 2021.
Σημαντικότερες ειδήσεις στη κατηγορίαΑργοσαρωνικός: Προβλήματα στα δρομολόγια των πλοίων λόγω ανέμωνΣήμερα 13:05 | Ειδήσεις

Τα δρομολόγια που ακυρώθηκαν λόγω της ενίσχυσης των ανέμων στα πελάγη.

Έξοδος εκδρομέων: Στο “φουλ” οι πληρότητες και τη Μεγάλη ΠαρασκευήΣήμερα 09:18 | Ειδήσεις

Ουρές σχηματίζουν οι Αθηναίοι σε κάθε σημείο διαφυγής του από την πρωτεύουσα.

ΒΟΑΚ - Τροχαίο: Θρήνος για την 26χρονη Μαρίνα που άφησε ορφανό το αγοράκι της (εικόνες)Σήμερα 10:09 | Τοπικά Νέα

"Τελευταίο αντίο" λένε συγγενείς και φίλοι στην συνεπιβάτιδα της μηχανής, που έχασε την ζωή της, σε τροχαίο, στον ΒΟΑΚ. Πως συνέβη η τραγωδία. 

Τροχαίο στην Βούλα: Δύο μηχανές παρέσυραν την γυναίκα - Την εγκατέλειψε ο ένας οδηγόςΣήμερα 07:29 | Ειδήσεις

Αναζητείται ο οδηγός της πρώτης μηχανής που χτύπησε την άτυχη γυναίκα, η οποία υπέκυψε στα τραύματα της, αφού χτυπήθηκε και από δεύτερη μοτοσικλέτα.

Pοή στη κατηγορία: Ειδήσεις
Η Κίνα στέλνει διαστημόπλοιο στη σκοτεινή πλευρά της Σελήνης (εικόνες)13:41Επιτάφιος: “Έργα τέχνης”σε κάθε γωνιά της Ελλάδας (εικόνες)13:27Αργοσαρωνικός: Προβλήματα στα δρομολόγια των πλοίων λόγω ανέμων13:12Ναυσικά Γκράτσιου: “Έφυγε” από τη ζωή η δημοσιογράφος12:59Θεσσαλονίκη: Δέμα με... κροτίδες εισαγωγής παρέλαβε 50χρονη (εικόνες)12:45Μεταναστευτικό: Κι άλλη βάρκα έφτασε στην Κρήτη12:32“Παγιδευμένοι”: Το μακάβριο εύρημα για τον Σταύρο (βίντεο)12:18Πέλλα: Φωτιά σε μαντρί έκαψε ζωντανά δεκάδες πρόβατα12:05Θεσσαλονίκη: Ηλικιωμένος πυροβόλησε σκύλο11:51Βόλος – Καταγγελία: Προσπάθησαν να αρπάξουν το παιδί μου έξω από εμπορικό (βίντεο)11:38Τέμπη: Μήνυση κατά Μητσοτάκη και υπουργών από συγγενείς θυμάτων11:24ΝΒΑ: Οι Μπακς αποκλείστηκαν με τον Αντετοκούνμπο στον...πάγκο11:11Formula 1: Grand Prix Μαϊάμι σε ΑΝΤ1+ και ΑΝΤ1 το Πάσχα10:57“Ο Ιησούς από τη Ναζαρέτ” πίσω από τις κάμερες (εικόνες)10:44Γάζα: Η Χαμάς “βλέπει” με…θετικό βλέμμα την πρόταση εκεχειρίας 10:31ΒΟΑΚ - Τροχαίο: Θρήνος για την 26χρονη Μαρίνα που άφησε ορφανό το αγοράκι της (εικόνες)10:17Μεγάλη Παρασκευή: Κορυφώνεται το Θείο Δράμα10:04Ολυμπιακός: “Αποθέωση” στο αεροδρόμιο για το 4-2 επί της Άστον Βίλα (εικόνες)09:50Έξοδος εκδρομέων: Στο “φουλ” οι πληρότητες και τη Μεγάλη Παρασκευή09:37“5Χ5 Σπέσιαλ”: Πάσχα με Κονιτοπούλου και Τσαμπά (sneak preview)09:23
Δεν υπάρχει καταχώρηση
BlogsΔεν υπάρχει περιεχόμενο