LATEST NEWS
 
Ειδήσεις /ΚόσμοςΔημοσίευση: 02 Απριλίου 2023 06:25

Ισημερινός – κατολίσθηση: Ακόμη ανασύρουν σορούς από τα ερείπια

Φόβοι ότι ο αριθμός των θυμάτων θα αυξηθεί περαιτέρω, καθώς υπάρχουν και δεκάδες αγνοούμενοι.

AP - Ισημερινός - κατολίσθηση λάσπης

Τουλάχιστον 27 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους και άλλοι 67 συνεχίζουν να αγνοούνται μετά την κατολίσθηση που έθαψε μέρος συνοικίας της πόλης Αλαουσί, στις Άνδεις, στο νότιο τμήμα του Ισημερινού, κατά νεότερο απολογισμό των θυμάτων που δημοσιοποιήθηκε χθες Σάββατο από τις αρχές.

Γιγάντιο τμήμα ορεινού όγκου αποκολλήθηκε τη νύχτα της περασμένης Κυριακής προς Δευτέρα και καταπλάκωσε συνοικία στην περιφέρεια της πόλης 45.000 κατοίκων στην επαρχία Τσιμποράσο, περίπου 300 χιλιόμετρα νότια από την πρωτεύουσα Κίτο.

Η εισαγγελία του Ισημερινού ανέφερε χθες μέσω Twitter πως έχουν πλέον επιβεβαιωθεί 27 θάνατοι μετά την κατολίσθηση στην Αλαουσί.

Κατά τους πιο πρόσφατους αριθμούς της εθνικής γραμματείας αντιμετώπισης κινδύνων (SNGR), υπάρχουν επίσης 38 τραυματίες, 67 άνθρωποι που εξακολουθούν να αγνοούνται και συνολικά περίπου 850 πληγέντες. 57 κατοικίες καταστράφηκαν ολοσχερώς.

Οι ομάδες έρευνας και διάσωσης συνέχιζαν χθες, «για έκτη συνεχόμενη ημέρα, την αναζήτηση των αγνοουμένων», υπογράμμισε η SNGR.

Ο τομέας όπου βρίσκεται η Αλαουσί είχε τεθεί σε «κίτρινο συναγερμό» από τον Φεβρουάριο, εξαιτίας βροχοπτώσεων.

Λόγω του φονικού σεισμού που έπληξε τη χώρα τον Μάρτιο και των βροχών, των πλημμυρών και των κατολισθήσεων από την αρχή της χρονιάς, η κυβέρνηση κήρυξε κατάσταση έκτακτης ανάγκης σε 14 από τις 24 επαρχίες του Ισημερινού, ώστε να μπορέσουν να αποδεσμευτούν πόροι για να προσφερθεί βοήθεια στους πληγέντες.

Το κύμα κακοκαιρίας από τον Ιανουάριο κατέστρεψε ή προκάλεσε ζημιές σε δρόμους, γέφυρες και άλλες υποδομές.

Πριν καν από την κατολίσθηση της περασμένης Κυριακής, από την αρχή της χρονιάς παρόμοια συμβάντα είχαν στοιχίσει τη ζωή σε 22 ανθρώπους και άφησαν άστεγους άλλους 346. Πάνω από 6.900 σπίτια υπέστησαν ζημιές, 72 καταστράφηκαν ολοσχερώς.

Ειδήσεις σήμερα: 

Ασπρόπυργος: Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις λόγω... πυρομαχικών

Formula 1 - GP Αυστραλίας: Live σε ΑΝΤ1 και ANT1+

Καιρός: βροχές, καταιγίδες και πτώση θερμοκρασίας την Κυριακή

Pοή στη κατηγορία: Ειδήσεις
Αγρίνιο: Στα χέρια της ΕΛ.ΑΣ η σπείρα που είχε ξαφρίσει έξι σπίτια 23:35Ποδαρικό στο 2026 με "τρίποντο" ο Παναθηναϊκός κόντρα στον Πανσερραϊκό23:21Μαρούσι – Προμηθέας Πάτρας: Επιστροφή στις νίκες για τους γηπεδούχους23:07Θήβα: Αυτοκίνητο τυλίχθηκε στις φλόγες22:53Missing Alert για την εξαφάνιση 59χρονου22:39Θεσσαλονίκη: Φωτιά σε διόροφο σπίτι στον Λαγκαδά - Πληροφορίες για εγκλωβισμένο άτομο22:25ΟΦΗ – Αστέρας Τρίπολης: Πήρε όλα τα λεφτά… με καρέ του Νους22:11Ο Άρης έριξε την ΑΕΚ από το "ρετιρέ" 21:57Κακοκαιρία – σχολεία: Σε ποιες περιοχές θα είναι κλειστά τη Δευτέρα21:43Θεσσαλονίκη: "Δώρα ζωής" από 64χρονο που νοσηλευόταν στο Παπανικολάου21:29Κρήτη: Σύλληψη δημοτικού υπαλλήλου για σωρεία αδικημάτων21:15Και με τη... βούλα στη Γκρέμιο ο Τετέ 21:01Ο χάρτης των πληρωμών από e-ΕΦΚΑ, ΔΥΠΑ έως 16 Ιανουαρίου20:47Ant1 Sports: Με νίκες συνέχισαν Ολυμπιακός και Παναθηναϊκός στο μπάσκετ20:33Τι καιρό θα κάνει τη Δευτέρα20:19Διπλό θα είναι τελικά το ραντεβού της Τρίτης με τους αγροτοκτηνοτρόφους στο Μέγαρο Μαξίμου20:05Δήμος Αθηναίων – Κακοκαιρία: Έκτακτα μέτρα για τους ευάλωτους πολίτες19:51Ζορίστηκε, αλλά κατέβαλε το Περιστέρι ο Παναθηναϊκός 19:37Συνελήφθησαν 3 οδηγοί μηχανών που έτρεχαν με μεγάλες ταχύτητες και έκαναν σούζες σε δρόμους της Αττικής19:23Κανονικά θα λειτουργήσουν όλα τα σχολεία σε Κεντρική, Ανατολική Μακεδονία και τη Θράκη19:08
Δεν υπάρχει καταχώρηση
BlogsΔεν υπάρχει περιεχόμενο