LATEST NEWS
 
Ειδήσεις /ΥγείαΔημοσίευση: 01 Απριλίου 2023 08:29

Ράπτη: Δημιουργούμε Κέντρα Ημέρας για παιδιά - έφηβους και άτομα με άνοια (βίντεο)

Τι είπε η Υφυπουργός Υγείας στον ΑΝΤ1 για τα Κέντρα Ημέρας και τις Κινητές Μονάδες που ξεκινούν ήδη να λειτουργούν σε πολλές περιοχές της χώρας.

Ζωή Ράπτη - Στούντιο με Θέα

Καλεσμένη στην εκπομπή «Στούντιο με Θέα» του ΑΝΤ1 ήταν το πρωί του Σαββάτου η Υφυπουργός Υγείας, αρμόδια για την ψυχική υγεία, Ζωή Ράπτη.

Όπως επεσήμανε, «οι δομές ψυχικής υγείας που υπήρχαν στην Ελλάδα χρειάζονταν ενίσχυση. Τα παιδιά μας χρειάζονται στήριξη, η τρίτη ηλικία χρειάζεται στήριξη, έχουμε πολλούς περισσότερους ηλικιωμένους, άρα τα ζητήματα της άνοιας πρέπει να αντιμετωπιστούν καλύτερα».

Η Ζωή Ράπτη τόνισε πως «Καταφέραμε να ιδρύσουμε κοινοτικά κέντρα, μέσα στον αστικό ιστό, για την εξυπηρέτηση πολιτών με άνοια και των φροντιστών τους. Χθες εγκαινιάσαμε ένα κέντρο και μια κινητή μονάδα στην Άρτα»

«Η κινητή μονάδα, με έδρα το Κέντρο Ημέρας που βρίσκεται μέσα στον Δήμο, μπορεί να επισκέπτεται τους ανθρώπους των γύρω περιοχών στα σπίτια τους, κάνοντας διαγνώσεις για όσους έχουν άνοια, αλλά και εκπαιδεύοντας και στηρίζοντας ψυχολογικά τους φροντιστές τους. Η επιστημονική ομάδα αποτελείται από ψυχίατρο, ψυχολόγο και κοινωνικό λειτουργό», σημείωσε η Υφυπουργός Υγείας, προσθέτοντας ότι «πολιτική της Κυβέρνησης είναι η στήριξη των πιο ευάλωτων συμπολιτών μας. Το Ταμείο Ανάκαμψης έδωσε την δυνατότητα να αναπτύξουμε τέτοιες δομές».

Ερωτηθείσα για την έξαρση των κρουσμάτων βίας με δράστες και θύματα ανήλικους, καθώς και των περιστατικών ενδοοικογενειακής βίας, η κ. Ράπτη είπε ότι ως πρώτο βήμα μπορεί κάποιος να καλέσει στην δωρεάν Γραμμή  Ψυχοκοινωνικής Υποστήριξης, στον αριθμό 10306 και εκεί να συνομιλήσει με ψυχολόγο, ο οποίος θα τον κατευθύνει αργότερα για εξ αποστάσεως επαφή ή εκ του σύνεγγυς συνεδρία με ειδικό, πάντοτε δωρεάν».

Προσέθεσε πως «δημιουργούμε κέντρα ημέρας και στην Αττική για την Υποστήριξη Παιδιού και Εφήβου και κέντρα για όλη την οικογένεια στο πλαίσιο ολιστικής αντιμετώπισης. Ένα τέτοιο κέντρο εγκαινιάζεται μετά από το Πάσχα στο Περιστέρι»

Η Υφυπουργός Υγείας, Ζωή Ράπτη, ανακοίνωσε ότι θα είναι υποψήφια βουλευτής με την Νέα Δημοκρατία, στον Βόρειο Τομέα της Β’ Αθηνών.

Ειδήσεις σήμερα:

Χάλκη: Οι κάτοικοι του νησιού δεν πληρώνουν ούτε 1 ευρώ σε ηλεκτρικό ρεύμα! (βίντεο)

Μετρό - Γραμμή 3: Αλλαγές στα δρομολόγια λόγω έργων

Ισημερινός - Κατολίσθηση: Μεγαλώνει η λίστα των νεκρών και των αγνοουμένων

Σημαντικότερες ειδήσεις στη κατηγορίαΤραγωδία στην Ελβετία - Η έκκληση του αδελφού της Αλίκης: Προτεραιότητα των αρχών ήταν οι τραυματίες, όχι οι αγνοούμενοι (βίντεο)Χθες 20:03 | Ειδήσεις

Σοκ και δέος εξακολουθεί να προκαλεί η ασύλληπτη τραγωδία στο Κράν Μοντανά της Ελβετίας, όπου ένα μπαρ λαμπάδιασε με αποτέλεσμα δεκάδες νεκρούς και τραυματίες, κυρίως νέους.

Τάσος Τέλλογλου - Μέτρα πυρασφάλειας: 1 στα 10 κέντρα διασκέδασης δεν τα τηρείΧθες 19:52 | Ειδήσεις

Ο Τάσος Τέλλογλου μίλησε για τα κοινά βασικά ζητήματα πυρασφάλειας στην Ελλάδα και την Ευρώπη τα οποία εξέθεσε και η πρόσφατη τραγωδία στην Ελβετία.

Ολυμπιακός- Παναθηναϊκός: Ερυθρόλευκη νίκη σε ένα ντέρμπι αιωνίων για τους λάτρεις του μπάσκετΧθες 23:11 | Ειδήσεις

Αυτή ήταν η 10η σερί νίκη του Ολυμπιακού επί του «αιώνιου» αντιπάλου του σε επίπεδο Euroleague.

Τραγωδία στην Ελβετία: Βεγγαλικά σε μπουκάλια σαμπάνιας φαίνεται πως προκάλεσαν τη φονική πυρκαγιάΧθες 17:17 | Ειδήσεις

Ο αριθμός των θυμάτων παραμένει περίπου στους 40, με τη διαδικασία επίσημης αναγνώρισης να βρίσκεται σε εξέλιξη.

Pοή στη κατηγορία: Ειδήσεις
Παναθηναϊκός: Ο Μπενίτεθ θέλει τον Τσάβες - Ανοικτό το ενδεχόμενο οψιόν αγοράς23:58Λ.Δ. Κονγκό: Επίθεση από ισλαμιστές αντάρτες - Αναφορές για 15 νεκρούς23:43Ολυμπιακός- Παναθηναϊκός: Ερυθρόλευκη νίκη σε ένα ντέρμπι αιωνίων για τους λάτρεις του μπάσκετ 23:26Υεμένη: Βομβαρδισμοί σε βάσεις αυτονομιστών στη Χαντραμούτ23:12ΗΠΑ - Β. Καρολίνα: Το FBI απέτρεψε επίθεση με σφυριά και μαχαίρια την παραμονή της πρωτοχρονιάς22:58Ζαγόρι: Αυτοκίνητα κόλλησαν στο χιόνι - Χωρίς αντιολισθητικές αλυσίδες τα ΙΧ 22:4410 νεκροί και 597 τραυματίες σε τροχαία στην Αττική τον Δεκέμβριο22:30Παναθηναϊκός: Στην πόρτα της εξόδου ο Τετέ - Έρχεται νωρίτερα ο Παντελίδης22:16Τι καιρό θα κάνει το Σάββατο22:02Νέα βίντεο ντοκουμέντο από την τραγωδία στην Ελβετία - Χωρίς έξοδο διαφυγής το μπαρ21:48Το Κίεβο δίνει εντολή για την απομάκρυνση 3.000 παιδιών και των γονέων τους από τη Ζαπορίζια και το Ντνιπροπετρόφσκ21:34Σύγκρουση τεσσάρων οχημάτων στη Λεωφόρο Κηφισού - Κυκλοφοριακό κομφούζιο προς Πειραιά21:20Πάτρα: Ενήλικος κατηγορείται ότι επιτέθηκε σε 12χρονο21:06ANT1 Sports: Tο 2026 αρχίζει με μονομαχία αιωνίων αντιπάλων στο μπάσκετ20:52Τραγωδία στην Ελβετία - Η έκκληση του αδελφού της Αλίκης: Προτεραιότητα των αρχών ήταν οι τραυματίες, όχι οι αγνοούμενοι (βίντεο)20:38Τάσος Τέλλογλου - Μέτρα πυρασφάλειας: 1 στα 10 κέντρα διασκέδασης δεν τα τηρεί 20:24Ηράκλειο: Τρεις άνδρες μπήκαν σε ποιμνιοστάσιο και θανάτωσαν 40 αρνιά20:10Σήμερα τα φώτα κι οι φωτισμοί, με βροχές νοτιά και σκόνη οι αγιασμοί19:56Missing Alert για την εξαφάνιση ανήλικου19:42Άμστερνταμ- Αεροδρόμιο Σχίπχολ: Αναμένονται εκατοντάδες ακυρώσεις πτήσεων λόγω κακοκαιρίας19:28
Δεν υπάρχει καταχώρηση
BlogsΔεν υπάρχει περιεχόμενο