LATEST NEWS
 
Ειδήσεις /ΟικονομίαΔημοσίευση: 01 Απριλίου 2023 07:24

Χάλκη: Οι κάτοικοι δεν πληρώνουν ούτε 1 ευρώ για ηλεκτρικό ρεύμα! (βίντεο)

Οι κάτοικοι της Χάλκης παράγουν τη δική τους ενέργεια και μηδενίζουν τους λογαριασμούς ρεύματος. Τι είπε ο δήμαρχος του νησιού στο "Στούντιο με Θέα".

Ευάγγελος Φραγκάκης - Στούντιο με ΘέαΟι κάτοικοι της Χάλκης, σε συνεργασία με τον Δήμο, καλύπτουν πλήρως τις ενεργειακές τους ανάγκες και μηδενίζουν τον λογαριασμό ρεύματος, ως αποτέλεσμα της λειτουργίας του φωτοβολταϊκού πάρκου του νησιού, που δημιουργήθηκε στο πλαίσιο του προγράμματος GReco Islands.

Η πρωτοβουλία GReco Islands με το υπερσύγχρονο φωτοβολταΐκό πάρκο της Χάλκης, ισχύος 1MW, καλύπτει τις τοπικές ενεργειακές ανάγκες των κατοίκων στην πράξη, δίνοντάς τους τη δυνατότητα να μηδενίσουν τους λογαριασμούς για το ρεύμα που καταναλώνουν, μέσω του «Εικονικού Ενεργειακού Συμψηφισμού (Net-Metering).

Η Χάλκη ήταν το πρώτο νησί που άνοιξε τον δρόμο στα GReco islands, της εθνικής πρωτοβουλίας που στοχεύει στην ολοκληρωμένη πράσινη μετάβαση των μικρών νησιών. Αποτελεί μέρος της προσπάθειας της κυβέρνησης προκειμένου να αντιμετωπιστεί το φαινόμενο της κλιματικής αλλαγής, προάγοντας συγχρόνως τη βιώσιμη ανάπτυξη και την ενδυνάμωση της πράσινης οικονομίας και των τεχνολογιών αιχμής.

Ο δήμαρχος της Χάλκης Άγγελος Φραγκάκης δήλωσε στην εκπομπή "Στούντιο με Θέα"  πως η Χάλκη μπήκε στην εποχή της αειφορίας και μετατράπηκε σε πρότυπο “πράσινης” οικονομίας, ενεργειακής αυτονομίας, ψηφιακών καινοτομιών και πράσινης κινητικότητας. Συγκεκριμένα ανέφερε πως "το 80% των κατοίκων έχουν μπει σε αυτή την ενεργειακή κοινότητα και έχουν μηδενίσει τους λογαριασμούς ρεύματος, ενώ το υπόλοιπο 20% το φοβήθηκε και δεν συμμετείχε. Το 50% του προγράμματος ανήκει στο δήμο Χάλκης ενώ το υπόλοιπο 50% μοιράζεται στις επιχειρήσεις και τις κατοικίες" δήλωσε χαρακτηριστικά ο δήμαρχος. 

Ειδήσεις σήμερα:

Μετρό - Γραμμή 3: Αλλαγές στα δρομολόγια λόγω έργων

Ισημερινός - Κατολίσθηση: Μεγαλώνει η λίστα των νεκρών και των αγνοουμένων

Καιρός: Άνοδος θερμοκρασίας και τοπικές βροχές το Σάββατο


Pοή στη κατηγορία: Ειδήσεις
Ηράκλειο: Συνεχίζονουν για τέταρτη ημέρα τις κινητοποιήσεις οι αγροτοκτηνοτρόφοι08:36Γλυφάδα: Επτά εμπρηστικές ενέργειες σε λύκειο μέσα σε τρεις ημέρες08:22Συνεχίζονται οι αγροτικές κινητοποιήσεις - Κλειστή η Ε.Ο. Αθηνών - Θεσσαλονίκης08:08Αιματηρό επεισόδιο στις φυλακές Αγίου Στεφάνου - Κρατούμενος στο νοσοκομείο07:54Γλυφάδα: Νεκρός 38χρονος μοτοσικλετιστής μετά από σφοδρή σύγκρουση07:40Ο Ελληνικός Ερυθρός Σταυρός τιμά την "Παγκόσμια Ημέρα του Παιδιού"07:26Η πρώτη συστηματική καταγραφή δαγκωμάτων από σκύλους στην Ελλάδα07:12Νωρίτερα οι πληρωμές για συντάξεις, δώρο Χριστουγέννων και επιδόματα – Αναλυτικά οι ημερομηνίες06:58Εξαρθρώθηκε εγκληματική οργάνωση – Εμπλεκόταν σε υποθέσεις εμπρησμού, κλοπής και απόπειρα ανθρωποκτονίας06:43Εορτολόγιο: Ποιοι γιορτάζουν σήμερα 11 Δεκεμβρίου06:28Τι καιρό θα κάνει την Πέμπτη06:14Στον Ολυμπιακό και επίσημα ο Μόντε Μόρις23:59Handelsblatt: Έχει "καλές πιθανότητες" ο Πιερρακάκης να ηγηθεί του Eurogroup23:44Μελόνι: Η διαχείριση των μεταναστευτικών ροών είναι εφικτή23:30Χανιά: 43χρονος τραυματίστηκε από καραμπίνα - Εξετάζεται η εμπλοκή κυνηγού 23:16Λάρισα: Θύμα ληστείας επιχειρηματίας και η σύζυγος του – Κουκουλοφόροι εισέβαλαν στο σπίτι τους τη νύχτα23:02FIBA Europe Cup: Με κυριαρχική εμφάνιση "λύγισε" την Πριέβιντζα ο ΠΑΟΚ 22:48ΕΟΦ: Προειδοποίηση για επικίνδυνο βρεφικό γάλα που κυκλοφορεί μέσω διαδικτύου22:34Basketball Champions League: Πρωτιά και πρόκριση στους "16" για την ΑΕΚ22:20Σοκ στην Αμαλιάδα: 14χρονος “νταής” εκβίαζε 12χρονο συμμαθητή του - Του απέσπασε περισσότερα από 8.000 ευρώ22:06
Δεν υπάρχει καταχώρηση
BlogsΔεν υπάρχει περιεχόμενο