LATEST NEWS
 
Ειδήσεις /ΠολιτικήΔημοσίευση: 31 Μαρτίου 2023 21:01 | Ανανέωση: 31 Μαρτίου 2023 21:15

Τσίπρας: Θα γίνει πράξη η προοδευτική Κυβέρνηση που έχει ανάγκη ο τόπος

«Διεκδικούμε την ψήφο του λαού για να αλλάξουμε τη χώρα. Να ξαναφέρουμε τη δικαιοσύνη στον τόπο», υπογράμμισε μεταξύ άλλων.

Τσίπρας - Καλαμάτα

Ως «πρώτο βήμα που θα φέρει την πολιτική αλλαγή και τη δικαιοσύνη» χαρακτήρισε τη σημερινή του ομιλία στην Καλαμάτα ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Αλέξης Τσίπρας, στέλνοντας «το μήνυμα της αποφασιστικότητας και της ελπίδας, το μήνυμα ότι η προοδευτική κυβέρνηση, που έχει ανάγκη ο τόπος θα γίνει πράξη σε λίγες εβδομάδες από σήμερα».

«Με καθαρό μέτωπο. Καθαρό πολιτικό μητρώο. Καθαρές προτάσεις. Καθαρά χέρια. Διεκδικούμε την ψήφο του λαού για να αλλάξουμε τη χώρα. Να ξαναφέρουμε τη δικαιοσύνη στον τόπο», είπε, ξεκινώντας την ομιλία του, εκφράζοντας την πεποίθησή του ότι ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ θα «το πετύχει».

«Είμαστε πιο έτοιμοι, πιο ώριμοι, πιο έμπειροι, αλλά και πιο αποφασισμένοι από ποτέ γι' αυτό», δήλωσε ο Αλ. Τσίπρας, τονίζοντας πως «η αλλαγή είναι ο καθένας από μας», «ο εργαζόμενος, ο άνεργος, ο νέος, ο μικρομεσαίος, ο αγρότης, ο συνταξιούχος, που διεκδικεί ένα καλύτερο αύριο».

«Σε αυτή τη κρίσιμη, όμως, εκλογική μάχη προσερχόμαστε όλοι με το βάρος του πένθους και της οργής. Όταν νέοι άνθρωποι παίρνουν το τρένο και αντί να καταλήξουν στην αγκαλιά των δικών τους καταλήγουν στο θάνατο, τότε έρχεται η ώρα να πούμε όλοι να πούμε μια φράση, ανεξάρτητα από το τι πιστεύουμε, ποιο κόμμα ψηφίσαμε, ποιες ιδέες μας συγκινούν: Ως εδώ! Δεν πάει άλλο!», υπογράμμισε, προσθέτοντας ότι «όλες οι ασχήμιες του κράτους που διαφημίστηκε ως επιτελικό συναντήθηκαν στην κοιλάδα των Τεμπών με δραματικές συνέπειες».

«Η διάλυση του δημόσιου τομέα και κάθε δομής προστασίας των ανθρώπων. Η εμμονή στις θολές συμφωνίες για την κερδοσκοπία των μεγάλων συμφερόντων. Ο κομματισμός, ο χρηματισμός, το ρουσφέτι, το βόλεμα. Η αδιαφορία τελικά όχι μόνο για την καθημερινότητα των απλών ανθρώπων, αλλά και για την ίδια τη ζωή», είπε χαρακτηριστικά, ενώ ξεκαθάρισε πως «δεν είναι η ανείπωτη αυτή τραγωδία θέμα για προεκλογική εκμετάλλευση».

Διαφθορά, αναξιοκρατία, οικογενειοκρατία

Αφού έκανε αναφορά στην πανδημία και στους χιλιάδες νεκρούς, στις υποκλοπές και στις «υποθέσεις διαφθοράς» πρόσθεσε: «Αυτή είναι η Ελλάδα του κ. Μητσοτάκη. Η Ελλάδα της ακρίβειας, της διαφθοράς, της αναξιοκρατίας, της οικογενειοκρατίας, η Ελλάδα της θεσμικής καταρράκωσης, η Ελλάδα της αδικίας. Και αυτή η Ελλάδα δε μας αξίζει. Ότι και να είμαστε, ότι και να πιστεύουμε. Αριστεροί, κεντρώοι ή δεξιοί. Διαφήμισαν επιτελικό κράτος και έχτισαν ένα ανίκανο, αναποτελεσματικό, οικογενειακό, κομματικό, κράτος-ΑΕ. Λειτουργούν σαν ιδιοκτήτες της χώρας». Έκαναν κανονικότητα την οικογενειοκρατία και το ρουσφέτι. Υπονόμευσαν το κύρος και την ανεξαρτησία της Δικαιοσύνης με τον πιο προκλητικό τρόπο.

Οι αυτοδυναμίες χρεοκόπησαν την χώρα

Κλείνοντας την ομιλία του αναφέρθηκε και στις συνεργασίες της επομένης των εκλογών: «Αυτό είναι σε γενικές γραμμές το εθνικό μας σχέδιο. Και έχει ως όρο, προϋπόθεση, προαπαιτούμενο, την καθαρή νίκη του ΣΥΡΙΖΑ. Μόνο η νίκη του ΣΥΡΙΖΑ εξασφαλίζει την απαλλαγή από το καθεστώς Μητσοτάκη. Μόνο η νίκη του ΣΥΡΙΖΑ ανοίγει το δρόμο για την πολιτική αλλαγή. Μόνο η νίκη του ΣΥΡΙΖΑ επιβάλλει, την επόμενη ημέρα των εκλογών, ατζέντα συνεργασίας στις προοδευτικές δυνάμεις. Ο κύριος Μητσοτάκης έχει ως εκλογικό του στόχο την αυτοδυναμία. Την ταυτίζει μάλιστα με τη σταθερότητα. Εμείς πιστεύουμε ότι η σταθερότητα απαιτεί δημοκρατικές συναινέσεις και κυβερνήσεις της πιο πλατιάς λαϊκής στήριξης. Και όχι τον αυταρχισμό, την αλαζονεία και το ανεξέλεγκτο της αυτοδυναμίας. Καλό είναι να μη ξεχνάμε ότι με αυτοδυναμίες χρεοκόπησε η χώρα».

Η φωτογραφία είναι από το tharrosnews.gr

Οικονόμου: Η Ελλάδα του 2023 δεν έχει καμία σχέση με την Ελλάδα του 2015-2019

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Γιάννης Οικονόμου, σχολιάζοντας την ομιλία του Προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ, ανέφερε τα εξής: Η Ελλάδα του 2023 δεν έχει καμία σχέση με την Ελλάδα του 2015-2019. Έμεινε όρθια στις κρίσεις. Μείωσε 50 φόρους, αύξησε κατά 20% τον κατώτατο μισθό, έχει διπλάσιους ρυθμούς ανάπτυξης από τη υπόλοιπη Ευρώπη, η ισχυρή φωνή της ακούγεται από το Κογκρέσο μέχρι το Ισραήλ και από τις Βρυξέλλες μέχρι τον Αραβικό κόσμο. Τα σύνορα μας είναι απροσπέλαστα και η γεωστρατηγική μας θέση ενισχυμένη. Στη παιδεία, στην υγεία, στην ασφάλεια υπηρετούν περισσότερα στελέχη από ότι στο παρελθόν. Αυτά και πολλά αλλά οι πολίτες τα γνωρίζουν από προσωπική εμπειρία. Όπως γνωρίζουν ότι υπάρχει και κάτι που δεν άλλαξε και δεν θα αλλάξει. Ο κ. Τσίπρας, με τα ψέματα και τις εμμονές του. Με τις εύκολες υποσχέσεις που θα χρηματοδοτήσει από τα λεφτόδεντρα των νέων φόρων, για τους οποίους μια πρόγευση μας έδωσε ο κ. Δραγασάκης. Και με τις φαντασιώσεις για μια δήθεν προοδευτική κυβέρνηση συνεργασίας, που ούτε να την περιγράψει δεν τολμά. Είτε γιατί ούτε ο ίδιος δεν πιστεύει ότι θα σχηματιστεί ποτέ, είτε γιατί η περιγραφή της θα αποκάλυπτε την ανακύκλωση φθαρμένων και μοιραίων για την πατρίδα προσώπων και πολιτικών.

Ειδήσεις σήμερα:

Πέραμα - Μητέρα 6χρονης: είδα το παιδί ξαπλωμένο και τον 43χρονο να το χαϊδεύει σεξουαλικά (βίντεο)

Πιστόριους – αίτημα αποφυλάκισης: Η απόφαση του δικαστηρίου

Πισπιρίγκου - Κούγιας: ο αναισθησιολόγος φταίει για την τετραπληγία της Τζωρτζίνας 


Σημαντικότερες ειδήσεις στη κατηγορίαΕθνικό Πρόγραμμα “Προλαμβάνω” - Μητσοτάκης: η πρόληψη σώζει ζωές (εικόνες)Χθες 20:27 | Ειδήσεις

"Όταν θα λάβετε το επόμενο sms μην το αμελήσετε", είπε μεταξύ άλλων ο Κυριάκος Μητσοτάκης στην εκδήλωση του εθνικού προγράμματος "Προλαμβάνω".

Φωτιές – Κικίλιας στον ΑΝΤ1: Έρχεται δύσκολο καλοκαίρι, θα “λειάνουμε τις επιπτώσεις του” (βίντεο)Χθες 19:43 | Ειδήσεις

Τι ανέφερε ο Υπουργός Πολιτικής Προστασίας για την κατακόρυφη, όπως είπε, αύξηση του πυροσβεστικού εξοπλισμού της χώρας για τη φετινή χρονιά.

Λευτέρης Πετρούνιας: Πρωταθλητής Ευρώπης για 7η φοράΧθες 21:19 | Ειδήσεις

Απόψε στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα ενόργανης γυμναστικής ο «χρυσός» Έλληνας Ολυμπιονίκης κατάφερε να κάνει ό,τι κανένας άλλος γυμναστής στα 69 χρόνια ιστορία του θεσμού.

Κυπριακό: Αιχμές Σαμαρά κατά των χειρισμών του Υπουργείου Εξωτερικών (εικόνες)Χθες 20:32 | Ειδήσεις

Ο πρώην πρωθυπουργός μίλησε για "επαγγελματίες κατευναστές" και εγκάλεσε ευθέως την κυβέρνηση ότι υποβαθμίζει την 50ή επέτειο της εισβολής.

Pοή στη κατηγορία: Ειδήσεις
Γκάρι Κασπάροφ - Ρωσία: Ένταλμα για σύλληψη του σκακιστή23:59Μπαρτσελόνα - Ολυμπιακός: ήττα στο “game 2” για τους ερυθρόλευκους23:48Κασσελάκης: “Πυρά” στην κυβέρνηση από Χίο και Σάμο (εικόνες)23:38Οχάιο: Άνδρας πέθανε ενώ ήταν υπό κράτηση - “Δεν μπορώ να αναπνεύσω” φώναζε (βίντεο) 23:25Πάτρα: Συλλήψεις για επιθέσεις σε αστυνομικούς και φθορές σε λεωφορεία23:11Ανδρουλάκης από Πρέβεζα: Η ΝΔ πάντα έχει πρώτη προτεραιότητα την κάλπη (εικόνες)22:59Σάββατο του Λαζάρου - Καιρός: τοπικές μπόρες και βοριάδες22:45 Η γηραιότερη ασθενής στην Ελλάδα υποβλήθηκε σε καρδιολογική επέμβαση22:31Ερντογάν: Ο Νετανιάχου είναι ο χασάπης της Γάζας22:18Γιάννης Καλλιάνος: Αυτοί είναι οι 23 λόγοι για τους οποίους φταίνε για τον θάνατο του πατέρα μου 22:04Δολοφονία Λυγγερίδη: ο νέος γύρος των ερευνών και οι καταθέσεις (βίντεο)21:50Λευτέρης Πετρούνιας: Πρωταθλητής Ευρώπης για 7η φορά21:37BCL: Το Περιστέρι πάλεψε αλλά δεν τα κατάφερε21:23Βασιλιάς Κάρολος: επιστροφή στα δημόσια καθήκοντά του ενώ συνεχίζει τη θεραπεία για τον καρκίνο21:12Κυπριακό: Αιχμές Σαμαρά κατά των χειρισμών του Υπουργείου Εξωτερικών (εικόνες)20:59Ολυμπιακή φλόγα: Ο ΑΝΤ1 στο γαλλικό πλοίο “Μπελέμ” που θα την μεταφέρει (βίντεο) 20:46Εθνικό Πρόγραμμα “Προλαμβάνω” - Μητσοτάκης: η πρόληψη σώζει ζωές (εικόνες)20:33Άρειος Πάγος: Απόλυση 5 δικαστών λόγω καθυστέρησης στην έκδοση αποφάσεων20:19Φωτιές – Κικίλιας στον ΑΝΤ1: Έρχεται δύσκολο καλοκαίρι, θα “λειάνουμε τις επιπτώσεις του” (βίντεο)20:05Σπαρτιάτες - Κασιδιάρης: Πότε θα γίνει η δίκη για την εξαπάτηση εκλογέων19:52
Δεν υπάρχει καταχώρηση
BlogsΔεν υπάρχει περιεχόμενο