LATEST NEWS
 
Ειδήσεις /ΟικονομίαΔημοσίευση: 30 Μαρτίου 2023 20:39

Πλακιωτάκης για Ηγουμενίτσα: Κατατίθεται η σύμβαση παραχώρησης του λιμανιού

Διατάξεις του υπουργείου Ναυτιλίας στο νομοσχέδιο για τη στήριξη των θυμάτων των Τεμπών.

Ηγουμενίτσα - λιμάνι

Την απρόσκοπτη παροχή νερού στα νησιά που αντιμετωπίζουν πρόβλημα επάρκειας υδροδότησης, εξασφαλίζει ρύθμιση του υπουργείου Ναυτιλίας, την οποία εισηγήθηκε στην Ολομέλεια ο αρμόδιος υπουργός, Γιάννης Πλακιωτάκης, σύμφωνα με την οποία διευθετούνται οι προσωρινές άδειες λειτουργίας των μονάδων αφαλάτωσης και παρέχεται η απαραίτητη παράταση για την έκδοση της μόνιμης άδειας.

Επίσης, στο νομοσχέδιο για την στήριξη των θυμάτων των Τεμπών, εισάγεται ρύθμιση με την οποία εναρμονίζεται η εθνική νομοθεσία με τη διεθνή σύμβαση για το έρμα των πλοίων ως προς την γλώσσα, σύνταξη του σχεδίου διαχείρισης έρματος στα πλοία υπό ελληνική σημαία. Με άλλη διάταξη, δίδεται η δυνατότητα συμπερίληψης στο ισχύον θεσμικό πλαίσιο για τις περιπτώσεις των πλωτών τερματικών σταθμών φυσικού αερίου και για την παραγωγή ηλεκτρικής ενέργειας. Ενόψει δε, της επικείμενης έναρξης της θερινής περιόδου δίδεται η απαραίτητη παράταση για την προσαρμογή του καθεστώτος ασφάλισης των ναυτικών σε πλοία αναψυχής που είναι υπήκοοι τρίτης χώρας.

Με άλλη διάταξη, όπως είπε ο υπουργός Ναυτιλίας, βελτιώνεται ο τρόπος δήλωσης και αλλαγής του τόπου συμφερόντων των στελεχών του Λιμενικού Σώματος, ώστε να είναι πιο ευέλικτος και πιο δίκαιος. Επίσης, ο κ. Πλακιωτάκης τόνισε ότι επιλύονται ζητήματα νομιμοποίησης έργων και παράνομων προσχώσεων «χωρίς αυτό να σημαίνει και αποχαρακτηρισμό από την ζώνη λιμένα» και πρόσθεσε ότι στη συνέχεια περιερχόμενοι στην κυριότητα του Δημοσίου μπορεί να αποδοθεί στις τοπικές κοινωνίες, ώστε να προχωρήσει με ακόμα μεγαλύτερη ταχύτητα η αξιοποίηση των συγκεκριμένων τμημάτων. Όπως είπε ο κ. Πλακιωτάκης, «πιστοί πάντα στις δεσμεύσεις μας ως προς τις τοπικές κοινωνίες για χώρους που δεν εξυπηρετούν λιμενικές δραστηριότητες, να αποδοθούν στις τοπικές κοινωνίες», εξειδίκευσε την αναφορά του και στο λιμάνι της Ηγουμενίτσας, όπου πρόσφατα έγινε μεταβίβαση του πλειοψηφικού πακέτου στο νέο επενδυτή και αναμένεται να κατατεθεί στη Βουλή η κύρωση της σύμβασης παραχώρησης.

Τέλος, ρυθμίζεται και αναγνωρίζεται μία πάγια ναυτική πρακτική που ισχύει στην Ελλάδα, αλλά και σε όλα τα λιμάνια του εξωτερικού, με την δημιουργία ενός ειδικού διανεμητικού λογαριασμού στη λογική υπηρεσίας.

Ειδήσεις σήμερα:

Συμβούλιο Ασφαλείας Τουρκίας – Ελληνοτουρκικά: Επωφελής η συνέχιση θετικού κλίματος

Ραγκούσης: Εξώδικο και πολιτική κόντρα για το σπίτι στην Πάρο

Κερκίνη: Νεκρά ψάρια στη λίμνη (βίντεο)

Pοή στη κατηγορία: Ειδήσεις
Champions League: Ο Ολυμπιακός κοίταξε στα μάτια τη «βασίλισσα» Ρεάλ Μαδρίτης 23:59ΗΠΑ: Νεκρoί οι άντρες της Εθνοφρουράς που δέχθηκαν πυροβολισμούς κοντά στον Λευκό Οίκο23:46Κάγια Κάλας: Ο ρωσικός στρατός θα πρέπει να περιοριστεί για να τερματιστεί ο πόλεμος23:37Τουρκία - Γκιουλέρ: "Λαμβάνουμε όλα τα απαραίτητα μέτρα έναντι μονομερών ενεργειών της Ελλάδας"23:23Ρωσία - Πεσκόφ για τερματισμό πολέμου: Πιθανότατα δεν υπάρχει τίποτα πιο σημαντικό23:09Προσωρινές κυκλοφοριακές ρυθμίσεις σε κεντρικούς οδικούς άξονες της Αθήνας αύριο και μεθαύριο22:55ΗΠΑ: Πυροβολισμοί κοντά στον Λευκό Οίκο - Δύο μέλη της Εθνοφρουράς τραυματίστηκαν22:41«Μπλακ άουτ» του Ολυμπιακού στο Βελιγράδι 22:27Λειψυδρία: Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης Πάτμος και Λέρος 22:13Κακοκαιρία: Μήνυμα 112 σε Κέρκυρα και Αιτωλοακαρνανία21:59Τραγωδία στη Ρόδο: Ο πατέρας του 19χρονου στον ΑΝΤ1 - Θα ψάξουμε τα πάντα21:45Κέρκυρα - Κακοκαιρία Adel: Μια έγκυος απεγκλωβίστηκε στην περιοχή Ποταμός21:31Παρτιζάν: Ο Ζέλικο Ομπράντοβιτς ανακοινώνοντας και επίσημα την αποχώρησή του από τον πάγκο της ομάδας21:17Τι καιρό θα κάνει την Πέμπτη21:03Παναγιώτης Στάθης στον ΑΝΤ1: Ούτε ένα ευρώ δεν επέστρεψαν οι αγρότες που εμπλέκονται στο σκάνδαλο ΟΠΕΚΕΠΕ20:49Φλώρινα: Σοβαρό τροχαίο στο Πλατύ Πρεσπών - Απεγκλωβίστηκαν δύο άνδρες χωρίς αισθήσεις20:35Ant1 Sports: Ο Ολυμπιακός υποδέχεται απόψε τη βασίλισσα της Ευρώπης στο κατάμεστο "Καραϊσκάκης"20:21Πραξικόπημα στη Γουινέα–Μπισσάου εν μέσω προεδρικών εκλογών - Συνελήφθη ο πρόεδρος και ο αρχηγός του γενικού επιτελείου20:07Τριήμερο πένθος στις Ένοπλες Δυνάμεις μετά τον θάνατο του 19χρονου στρατιώτη σε πεδίο βολής στη Ρόδο19:57Τέλλογλου - Αγροτικές επιδοτήσεις: "Εφιάλτης" το κόστος παραγωγής 19:47
Δεν υπάρχει καταχώρηση
BlogsΔεν υπάρχει περιεχόμενο