LATEST NEWS
 
Ειδήσεις /Τεχνολογία - ΕπιστήμηΔημοσίευση: 28 Μαρτίου 2023 23:13

Δράκος Κόμοντο: Γεννητούρια σε ζωολογικό κήπο (βίντεο)

Πέντε Δράκοι του Κόμοντο γεννήθηκαν σε ζωολογικό κήπο της Φουενχιρόλα

AP - Ινδονησία - Δράκος του Κομόντο

Πέντε Δράκοι του Κόμοντο γεννήθηκαν στον ζωολογικό κήπο της Φουενχιρόλα, στην πρώτη επιτυχημένη προσπάθεια αναπαραγωγής της μεγαλύτερης σαύρας στον κόσμο – είδος που απειλείται με εξαφάνιση – εδώ και μια δεκαετία στην Ισπανία.

«Πρόκειται για ένα σπουδαίο επίτευγμα για όλους μας» είπε σήμερα στο πρακτορείο Reuters η Μιλάγκρος Ρομπλέδο, επικεφαλής του τμήματος Ερπετολογίας στον ζωολογικό κήπο της Φουενχιρόλα, η οποία αυτοαποκαλείται «μητέρα» των Δράκων του Κόμοντο.

Η 13χρονη Όρα γέννησε δώδεκα αυγά τον περασμένο Αύγουστο. Πέντε από αυτά επιλέχθηκαν και εκκολάφθηκαν σε θερμοκοιτίδα ύστερα από επτά μήνες.

«Ήταν ένα σπουδαίο επίτευγμα, κουραστικό και χρονοβόρο, το οποίο όμως μας έδωσε μεγάλη ικανοποίηση», είπε η Ρομπλέδο, υποστηρίζοντας ότι το μέλλον του απειλούμενου είδους προοιωνίζεται ελπιδοφόρο.

Το κάθε σαρκοβόρο ερπετό, που ζυγίζει σήμερα λιγότερο από ένα λεμόνι, αναμένεται να φθάσει σε βάρος τα 70 κιλά και σε μήκος τα τρία μέτρα.

Οι γονείς των νεογνών ζευγάρωσαν στις 24 Ιουνίου, ανήμερα της γιορτής του Αγίου Ιωάννη στην Ισπανία, και ο πρώτος Δράκος του Κόμοντο που εκκολάφθηκε «βαφτίστηκε» Χουανίτο.

Στην άγρια φύση, οι νεογέννητοι Δράκοι του Κόμοντο αποφεύγουν τις μετακινήσεις στο έδαφος, προτιμώντας τις κορυφές των δέντρων και είναι ανεξάρτητοι από πολύ μικρή ηλικία. Σε συνθήκες αιχμαλωσίας, όμως, φιλοξενούνται απομονωμένοι ώστε οι κτηνίατροι να παρακολουθούν την ανάπτυξή τους, προτού μεταφερθούν στο καταφύγιο όπου βρίσκονται τα μεγαλύτερα ερπετά και παρουσιαστούν στο κοινό.

Το 2021 ο Δράκος του Κομόντο εντάχθηκε στην «Κόκκινη Λίστα» της Διεθνούς Ένωσης για την Προστασία της Φύσης, αφού εκτιμάται πως μόλις 1.500 ερπετά του συγκεκριμένου είδους υπάρχουν σήμερα στον πλανήτη.

Ειδήσεις σήμερα:

Ηράκλειο - βιασμός ανήλικου από λυράρη: “Λυτρώθηκα” λέει ο 15χρονος

Επανομή: Σπίτι τυλίχθηκε στις φλόγες - Κινδύνευσε οικογένεια (βίντεο)

Ισημερινός: Νεκροί και αγνοούμενοι από κατολίσθηση λάσπης (εικόνες)

Pοή στη κατηγορία: Ειδήσεις
Amber Alert για 11χρονο07:57OHE: “Όχι” των ΗΠΑ στην πλήρη ένταξη της Παλαιστίνης07:44Εορτολόγιο - 19 Απριλίου: Ποιοι γιορτάζουν σήμερα (Ακάθιστος Ύμνος)07:30Μέση Ανατολή - Πετρέλαιο: Μεγάλη αύξηση στις διεθνείς τιμές φέρνει η νέα ένταση07:17Σημεία για rapid test δωρεάν την Παρασκευή07:03ECL - Ολυμπιακός: Αποθέωση στο αεροδρόμιο για την πρόκριση στα ημιτελικά (βίντεο)06:50Σταδίου: Τροχαίο με σοβαρά τραυματισμένο οδηγό06:37Επίθεση Ισραήλ στο Ιράν: Αεροπορική βάση στο “στόχαστρο”06:23Καιρός - Παρασκευή: Βροχές, καταιγίδες και πτώση θερμοκρασίας06:09Φενερμπαχτσέ – Ολυμπιακός: Πασάς… στην Πόλη ο “Θρύλος”!00:52“Ψυχοκόρες” στον ΑΝΤ1 τέσσερις φορές την εβδομάδα: Τι θα δούμε στα νέα επεισόδια (εικόνες)00:23ECL: Ήττα και αποκλεισμός για τον ΠΑΟΚ23:59Μπριζίτ Μακρόν: Η ζωή της μεταφέρεται στη μικρή οθόνη23:47Βία ανηλίκων: Ξυλοδαρμός ανηλίκου…για το TikTok (βίντεο)23:35Πάτρα: Γκαραζόπορτα πλάκωσε γυναίκα23:22ΑΠΘ - SeaCare: Φοιτητική Ομάδα διακρίθηκε σε Παγκόσμιο Διαγωνισμό Καινοτομίας23:08Ενδοοικογενειακή βία - Βία ανηλίκων: Οι αστυνομικές δράσεις το πρώτο 15μερο του Απριλίου (βίντεο)22:55Τσίπρας: Στη Μέση Ανατολή, η Ευρώπη δεν είναι με τη σωστή πλευρά της Ιστορίας22:41Ιρλανδία: Συγγενείς των θυμάτων της φονικότερης φωτιάς δικαιώθηκαν μετά από 43 χρόνια22:28Διασύνδεση POS με ταμειακές - Χατζηδάκης: Καμία παράταση22:01
Δεν υπάρχει καταχώρηση
BlogsΔεν υπάρχει περιεχόμενο