LATEST NEWS
 
Ειδήσεις /ΚοινωνίαΔημοσίευση: 28 Μαρτίου 2023 18:10

Μέγαρα: Έκλεβαν καλώδια και εργαλεία από σπίτια και χωράφια (εικόνες)

Πώς δρούσε η σπείρα που είχε καταφέρει να "γδύσει" σπίτια και χωράφια των Μεγάρων από τα καλώδια.

Μέγαρα - κλοπές  - καλώδια

Σπείρα που έκλεβε συστηματικά καλώδια παροχής ρεύματος και διάφορα μεταλλικά αντικείμενα από εξοχικές κατοικίες και αγροκτήματα, στην περιοχή των Μεγάρων, εξαρθρώθηκε από το τοπικό Τμήμα Ασφαλείας.

Ειδικότερα, συνελήφθησαν, χθες το μεσημέρι Δευτέρα 27 Μαρτίου, στα Μέγαρα, ένας 15χρονος και ένας 41χρονος, που είναι συγγενείς, κατηγορούμενοι ως μέλη της εγκληματικής ομάδας, ενώ έχει ταυτοποιηθεί και αναζητείται ένας 17χρονος.

Σε βάρος τους σχηματίστηκε δικογραφία για τα κατά περίπτωση αδικήματα της σύστασης συμμορίας, διακεκριμένων περιπτώσεις κλοπών κατά συναυτουργία και κατ' εξακολούθηση, παραμέλησης εποπτείας ανηλίκου και μη έκδοσης αστυνομικής ταυτότητας.

Σύμφωνα με την ΕΛΑΣ, τρία ή τέσσερα μέλη της σπείρας κινούμενοι με αυτοκίνητο, ιδιοκτησίας συγγενικών τους προσώπων, πήγαιναν στα Μέγαρα, προσποιούμενοι τους πλανόδιους παλιατζήδες.

Με αυτόν τον τρόπο παρατηρούσαν τους υποψήφιους στόχους τους, χωρίς να τραβούν την προσοχή, ενώ εντόπιζαν την λεία που αναζητούσαν, αλλά και έβλεπαν σπίτια που δεν είχαν κόσμο.

Μέγαρα - κλοπές  - καλώδια

Οι κατηγορούμενοι αφαιρούσαν καλώδια παροχής ρεύματος, εξαρτήματα ηλεκτρολογικών εγκαταστάσεων, χάλκινες σωληνώσεις, κάθε είδους μεταλλικά αντικείμενα, εργαλεία, γεωργικά εξαρτήματα, κλιματιστικά και άλλες ηλεκτρικές συσκευές.

Στη συνέχεια, οι φερόμενοι ως δράστες διακινούσαν την λεία τους σε εταιρείες ανακύκλωσης μετάλλων σκραπ και από την πώλησή τους αποκόμιζαν άμεσα παράνομα κέρδη.

Σημειώνεται, ότι στον οικισμό που διέμεναν τα μέλη της συμμορίας χρησιμοποιούσαν συγκεκριμένο χώρο για την καύση των καλωδίων προκειμένου να απομονώσουν το χαλκό που περιείχαν, με σκοπό την διοχέτευσή του σε σκραπατζίδικα, ώστε να αποκομίσουν επιπλέον κέρδη.

Οι κατηγορούμενοι συνελήφθησαν επιβαίνοντες σε αυτοκίνητο που μετέφερε φορτίο μεταλλικών αντικειμένων, να κινούνται με προορισμό εταιρεία σκραπ, έχοντας προηγουμένως βγει από τον οικισμό Βλυχό Μεγάρων. Άμεσα δεσμεύτηκαν και κατασχέθηκαν το φορτίο και το αυτοκίνητο. Παράλληλα, από την έρευνα που διενεργήθηκε στο σπίτι τους κατασχέθηκαν διάφορα εργαλεία, μεταλλικά αντικείμενα και ηλεκτρικές συσκευές.

Από την προανακριτική έρευνα του Τμήματος Ασφαλείας Μεγαρέων εξιχνιάστηκαν 31 περιπτώσεις κλοπών.

Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών.

Ειδήσεις σήμερα:

Καιρός: Χιονοστιβάδα στην Πάρνηθα (βίντεο)

Εκλογές: Οι κρίσιμες ημερομηνίες πριν και μετά την 21η Μαΐου

Ηράκλειο – Πυροβολισμοί: “Γάζωσαν” αυτοκίνητο

Pοή στη κατηγορία: Ειδήσεις
ΟΦΗ – Αστέρας Τρίπολης: Πήρε όλα τα λεφτά… με καρέ του Νους22:11Ο Άρης έριξε την ΑΕΚ από το "ρετιρέ" 21:57Κακοκαιρία – σχολεία: Σε ποιες περιοχές θα είναι κλειστά τη Δευτέρα21:43Θεσσαλονίκη: "Δώρα ζωής" από 64χρονο που νοσηλευόταν στο Παπανικολάου21:29Κρήτη: Σύλληψη δημοτικού υπαλλήλου για σωρεία αδικημάτων21:15Και με τη... βούλα στη Γκρέμιο ο Τετέ 21:01Ο χάρτης των πληρωμών από e-ΕΦΚΑ, ΔΥΠΑ έως 16 Ιανουαρίου20:47Ant1 Sports: Με νίκες συνέχισαν Ολυμπιακός και Παναθηναϊκός στο μπάσκετ20:33Τι καιρό θα κάνει τη Δευτέρα20:19Διπλό θα είναι τελικά το ραντεβού της Τρίτης με τους αγροτοκτηνοτρόφους στο Μέγαρο Μαξίμου20:05Δήμος Αθηναίων – Κακοκαιρία: Έκτακτα μέτρα για τους ευάλωτους πολίτες19:51Ζορίστηκε, αλλά κατέβαλε το Περιστέρι ο Παναθηναϊκός 19:37Συνελήφθησαν 3 οδηγοί μηχανών που έτρεχαν με μεγάλες ταχύτητες και έκαναν σούζες σε δρόμους της Αττικής19:23Κανονικά θα λειτουργήσουν όλα τα σχολεία σε Κεντρική, Ανατολική Μακεδονία και τη Θράκη19:08Λεβαδειακός – Βόλος: Το τρένο… από τη Βοιωτία συνεχίζει χωρία στάση18:53Τροχαίο ατύχημα στο Βόλο - Μοτοσυκλέτα έπεσε στο οδόστρωμα 18:39Στη Θεσσαλονίκη για τον Άρη ο Κώστας Αντετοκούνμπο 18:25Λάρισα: Άφησε την τελευταία του πνοή χορεύοντας στην πίστα18:11Λαμία: Φωτιά σε σπίτι - Στο νοσοκομείο με σοβαρά αναπνευστικά προβλήματα ηλικιωμένος (βίντεο)17:57ΠΑΣΟΚ: Οι ευρωβουλευτές μας καταψήφισαν τα μέτρα της Mercosur17:43
Δεν υπάρχει καταχώρηση
BlogsΔεν υπάρχει περιεχόμενο