LATEST NEWS
 
Ειδήσεις /ΠολιτικήΔημοσίευση: 28 Μαρτίου 2023 11:03 | Ανανέωση: 28 Μαρτίου 2023 11:09

Μητσοτάκης: Εκλογές στις 21 Μαΐου

Πότε θα στηθούν οι δεύτερες κάλπες, αν αυτό χρειαστεί, σύμφωνα με τον Πρωθυπουργό. 

Κάλπες - καταμέτρηση ψήφων

Την Κυριακή 21 Μαΐου 2023 θα γίνουν οι εθνικές εκλογές, όπως ανακοίνωσε, κατά την διάρκεια της εισαγωγικής του τοποθέτησης στη συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου, ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης. Επίσης ανακοίνωσε ότι αν χρειαστούν δεύτερες εκλογές αυτές θα γίνουν το αργότερο μέχρι τις αρχές Ιουλίου.

Ξεκινώντας την ομιλία του στο υπουργικό συμβούλιο, ο πρωθυπουργός αναφέρθηκε στο έργο της κυβέρνησής του, λέγοντας πως κατά τη διάρκεια της θητείας του ψηφίστηκαν 402 νόμοι που καλύπτουν όλο το φάσμα της δημόσιας πολιτικής, όπως η ενίσχυση της αμυντικής ικανότητας της χώρας, οι μειώσεις φόρων, η αύξηση των συντάξεων αλλά και του κατώτερου μισθού που από τα 650 ευρώ έφτασε στα 780 ευρώ. «Και όλα αυτά την ώρα που αντιμετωπίσαμε αλλεπάλληλες κρίσεις» είπε ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

«Η χώρα και οι πολίτες χρειάζονται καθαρούς ορίζοντες και παρά τα αντίθετα σενάρια οι εκλογές θα διεξαχθούν στη λήξη της τετραετίας όπως εξ αρχής είχα δεσμευτεί». Και αφού ανακοίνωσε την 21η Μαΐου ως της ημέρα των εκλογών, σημείωσε: «και αν χρειαστεί δεύτερη αναμέτρηση ώστε να ακυρωθεί η περιπέτεια της απλής αναλογικής αυτή θα πραγματοποιηθεί το αργότερο μέχρι τις αρχές Ιουλίου».

Όπως είπε ο πρωθυπουργός, η ημερομηνία που ανακοινώθηκε συνυπολογίζει και μια σειρά από σοβαρά γεγονότα της κοινωνικής και οικονομικής ζωής όπως οι πανελλαδικές εξετάσεις και η έναρξη της τουριστικής περιόδου.

«Η δικιά μας δουλειά συνεχίζεται. Δεν έλειψαν λάθη αλλά είμαστε εδώ να τα διορθώνουμε. Το σύνθημά μας από εδώ και σε εξής είναι προχωράμε μαζί μπροστά, αλλάζοντας την Ελλάδα πιο ασυμβίβαστα και πιο τολμηρά» είπε ακόμα ο πρωθυπουργός, εξηγώντας πως «όλοι μας πρέπει να θυμίζουμε τα μεγάλα βήματα που έγιναν τα τελευταία χρόνια».


Ειδήσεις σήμερα:

Δολοφονία στα Γλυκά Νερά: νέα διακοπή στη δίκη του πιλότου

Ριτσώνα – καταγγελία: Απόπειρα ομαδικού βιασμού 11χρονης

Καταγγελία - Θεσσαλονίκη: Χτύπησαν μαθήτρια και ανέβασαν βίντεο στο TikTok

Pοή στη κατηγορία: Ειδήσεις
Στίβεν Σπίλμπεργκ: Η ταινία που τον σημάδεψε…23:59Γαλλία-ΟΗΕ: Οι τελωνειακοί δασμοί εμποδίζουν την καταπολέμηση της φτώχειας23:49Κερατσίνι: Διαρρήκτες πιάστηκαν στα πράσα από αστυνομικούς της ομάδας ΔΙΑΣ23:32Ιταλία: Απαγορεύεται η εργασία κάτω από τον ήλιο όταν έχει καύσωνα και για συγκεκριμένες ώρες23:18Τραμπ: Τα επιτόκια πρέπει να μειωθούν στο 1%23:02Ρόδος: Αυτοκίνητο έκανε βουτιά στο βυθό του λιμανιού22:48Υπουργείο Εργασίας: Τα fake news και οι αλήθειες για το νέο νομοσχέδιο22:33Μέγαρα – Πυρκαγιά: Στάλθηκε μήνυμα από το 11222:19Φωτίστε την επιχείρησή σας χωρίς αρχικό κεφάλαιο από την GlobiLED22:03Ιταλία: Κύμα καύσωνα σε 17 πόλεις την Τρίτη21:50Ινδία: Ζωντανά φίδια κατασχέθηκαν από επιβάτη που επέστρεφε από την Ταϊλάνδη21:34Τζούλη: Το απόστημα των ψυχιάτρων στις φυλακές Κορυδαλλού να βγάζουν τρελούς πολλούς κατηγορούμενους θα σπάσει21:20Καρέτσας: Νέα διάκριση για τον 17χρονο διεθνή21:04Φθιώτιδα: Υπό έλεγχο η πυρκαγιά που ξέσπασε το απόγευμα20:50Κασιδιάρης: Εισαγγελική εισήγηση για την αποφυλάκιση του20:37Τι καιρό θα κάνει την Τρίτη20:24Τραμπ: Εξετάζει να διακόψει τη χρηματοδότηση σε νοσοκομεία που παρέχουν θεραπείες για αλλαγές φύλου σε παιδιά και εφήβους20:10Κυρανάκης: Επιστολή σε δημάρχους για την εφαρμογή του ΚΟΚ – Ποιες ενέργειες αναλαμβάνουν δήμοι και περιφέρειες19:52Πρίγκιπας Ουίλιαμ: Τιμά τα 64α γενέθλια της μητέρας του19:33ΗΠΑ: Αντιμέτωπες οι χώρες με υψηλότερους δασμούς μετά την προθεσμία της 9ης Ιουλίου19:15
Δεν υπάρχει καταχώρηση
BlogsΔεν υπάρχει περιεχόμενο