LATEST NEWS
 
Ειδήσεις /ΠολιτισμόςΔημοσίευση: 28 Μαρτίου 2023 09:35

Πόρτα Ανοιχτή: Πασχαλινή Εορταγορά για την στήριξη του έργου της

Ένα τριήμερο πλημμυρισμένο με “Λουλούδια και Χρώματα”, για την υποστήριξη των σκοπών της Εταιρείας Προστασίας Σπαστικών/Πόρτα Ανοιχτή.


 

ΠΑΣΧΑΛΙΝΗ ΕΟΡΤΑΓΟΡΑ - ΠΟΡΤΑ ΑΝΟΙΧΤΗ

Τα παιδιά, το προσωπικό και οι εθελόντριες της Πόρτας Ανοιχτής προσκαλούν φίλους και γείτονες στην Πασχαλινή Εορταγορά που επιστρέφει στο δικό της χώρο, και σας περιμένουν όλους στις 6, 7 & 8 Απριλίου 2023, 10.00-18.00, στην Πόρτα Ανοιχτή (οδός Μ. Γερουλάνου 117, Αργυρούπολη – Στάση Μετρό: Αργυρούπολη).

Όπως πάντα, θα βρείτε Πασχαλινά δώρα, στολίδια και χειροποίητες λαμπάδες, ρούχα (ανδρικά, γυναικεία, παιδικά), αξεσουάρ & κοσμήματα, παιχνίδια, χειροτεχνίες, βιβλία, είδη σπιτιού, γκραβούρες, πορσελάνες, συσκευασμένα τρόφιμα, σπιτικά γλυκά & πολλά άλλα.

ΠΑΣΧΑΛΙΝΗ ΕΟΡΤΑΓΟΡΑ - ΠΟΡΤΑ ΑΝΟΙΧΤΗ

ΠΑΣΧΑΛΙΝΗ ΕΟΡΤΑΓΟΡΑ - ΠΟΡΤΑ ΑΝΟΙΧΤΗ

ΠΑΣΧΑΛΙΝΗ ΕΟΡΤΑΓΟΡΑ - ΠΟΡΤΑ ΑΝΟΙΧΤΗ

Κατά τη διάρκεια της Πασχαλινής Εορταγοράς, στον προαύλιο χώρο της Πόρτας Ανοιχτής, θα πραγματοποιούνται πολλά και διασκεδαστικά παιχνίδια για μικρούς και μεγάλους, και θα ακουστούν τραγούδια από τη Χορωδία της Πόρτας Ανοιχτής.

Πληροφορίες στα τηλέφωνα 210-96 37 124 & 210-96 22 290 και στο opendoor@eps-ath.gr

ΠΑΣΧΑΛΙΝΗ ΕΟΡΤΑΓΟΡΑ - ΠΟΡΤΑ ΑΝΟΙΧΤΗ

ΣΥΝΤΟΜΟ ΙΣΤΟΡΙΚΟ ΤΗΣ ΕΤΑΙΡΕΙΑΣ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΣΠΑΣΤΙΚΩΝ/ΠΟΡΤΑ ΑΝΟΙΧΤΗ

Η Εταιρεία Προστασίας Σπαστικών/Πόρτα Ανοιχτή, ειδικώς αναγνωρισμένο φιλανθρωπικό σωματείο, ιδρύθηκε το 1972 για να προσφέρει μια θέση στον ήλιο στον άνθρωπο με εγκεφαλική παράλυση στην Ελλάδα.

Γιορτάζοντας την επέτειο των 50 χρόνων από την ίδρυση της, η Εταιρεία δεν κλείστηκε ποτέ στον εαυτό της, ούτε απομόνωσε τα άτομα με αναπηρίες. Αντίθετα, αποβλέπει πάντα στην άρση των φραγμών που δημιουργούν η άγνοια και η προκατάληψη και προσπαθεί να χτίζει στέρεες γέφυρες επικοινωνίας. Προσφέρει σεβασμό, υποστήριξη, ενθάρρυνση και ελπίδα στον άνθρωπο με αναπηρία σε κάθε στάδιο της ζωής του, ενώ συγχρόνως βρίσκεται στο πλευρό της οικογένειας, μετεκπαιδεύει στελέχη, ενημερώνει την κοινή γνώμη και ενθαρρύνει την επιστημονική έρευνα, κυρίως γύρω από τα αίτια της εγκεφαλικής παράλυσης και πιθανά μέτρα πρόληψης.

Το κλίμα αυτό χαρακτηρίζει όλο το έργο της, και με το πρωτοποριακό της πνεύμα ανοίγει διαρκώς καινούριους δρόμους και επεκτείνει τον ορίζοντα του ανθρώπου με εγκεφαλική παράλυση.

Πιστεύει πως η παιδεία, η καλλιέργεια και η τέχνη αποτελούν καθοριστικά συστατικά στη ζωή κάθε ανθρώπου, είναι αποφασισμένη να μη δειλιάσει όσο υπάρχει ένα παιδί, ένας νέος ή ένας ενήλικας που χρειάζεται τη βοήθειά της, και δε θα παύσει ποτέ να προσφέρει υπηρεσίες υψηλής ποιότητας, και να αποβλέπει σ’ έναν θαυμαστό, καινούριο κόσμο που θα τον μοιραστούμε όλοι.

Στο Πρότυπο Κέντρο Εκπαίδευσης και Αποκατάστασης «Πόρτα Ανοιχτή» προσφέρεται καθημερινά και δωρεάν ένα ευρύ φάσμα υπηρεσιών και προγραμμάτων για την εκπαίδευση, αποκατάσταση, ψυχαγωγία και κοινωνική ένταξη 240 παιδιών, εφήβων και ενηλίκων με εγκεφαλική παράλυση.

Η Εταιρεία Προστασίας Σπαστικών/Πόρτα Ανοιχτή έχει τιμηθεί δύο φορές από την Ακαδημία Αθηνών για το «πολύπλευρο κοινωνικό και προνοιακό της έργο», καθώς και από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας με το Χρυσό Σταυρό του Τάγματος της Ευποιίας.

Είναι Οργανωτικό Μέλος για την Ελλάδα της Παγκόσμιας Οργάνωσης Εγκεφαλικής Παράλυσης (ICPS) και μέλος του European Association of Service Providers for Persons with Disabilities (EASPD), της Ένωσης «Μαζί για το Παιδί» και του «Δικτύου».

  • Διεύθυνση: Μ. Γερουλάνου 117, 164 52, Αργυρούπολη
  • Τηλέφωνο.: 210 9622290
  • e-mail: opendoor@eps-ath.gr
  • Ιστότοπος: www.eps-ath.gr
Pοή στη κατηγορία: Ειδήσεις
Ένταση στη Λιβαδειά: Αγρότες εισέβαλαν στην Περιφέρεια Βοιωτίας και πολιόρκησαν τον Κώστα Τσιάρα20:29Παραίτηση Τσίπρα: Θέσεις στα χαρακώματα λαμβάνουν βουλευτές και στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ20:15Γερμανία: Ομάδα ατόμων μαχαίρωσε νεο-εκλεγείσα Δήμαρχο20:01Πέτρος Κουσουλός για τον θάνατο 28χρονης: Εξοργιστικά τα όσα έχουν αποκαλυφθεί19:47Άνοιξε η γη στις Φυτείες Αιτωλοακαρνανίας (βίντεο)19:33Πάπας Λέων ΙΔ’: Θα πραγματοποιήσει το πρώτο του αποστολικό ταξίδι - Ποιες χώρες θα επισκεφθεί19:19Γαλλία: Αντιμέτωπη με το ενδεχόμενο μη έγκρισης του κρατικού προϋπολογισμού για το 202619:05Ατομική προπόνηση έκανε σήμερα ο Φουρνιέ εξαιτίας μικροτραυματισμού στην ποδοκνημική18:51Ισπανία: Κατάρρευση κτιρίου στο κέντρο της Μαδρίτης - «Πολλοί αγνοούμενοι»18:37Αττική: Συνελήφθη 52χρονος που οδηγώντας μεθυσμένος προσέκρουσε σε 13 σταθμευμένα ΙΧ18:23Λαύριο: Καταστροφές σε οχήματα προκάλεσε πτώση μπαλκονιού - Στο τσακ γλίτωσαν πεζοί (εικόνες)18:09Ο Γιάννης Αναστασίου επιστρέφει στον Παναιτωλικό17:55Πάνος Ρούτσι: Συνεχίζω τον αγώνα μου, μέχρι να γίνουν δεκτά τα αιτήματά μου17:41Σουηδία: Με το βραβείο Νόμπελ Φυσικής τιμήθηκαν οι Κλαρκ, Ντεβορέ και Μαρτίνις17:27Οι ειδήσεις της ημέρας (βίντεο)17:13Ηράκλειο: Τουρίστες έκαναν βόλτα…με κλεμμένη μηχανή16:59Το Χαμόγελο του Παιδιού: Ανακοίνωση για την 15χρονη που κατήγγειλε τον πατέρα της για ενδοοικογενειακή βία16:45Τρομοκρατική επίθεση 7ης Οκτωβρίου: Η απάντηση του Ισραήλ που άφησε πίσω δεκάδες χιλιάδες νεκρούς και ανείπωτη καταστροφή16:31Παναθηναϊκός: Τέσσερις εβδομάδες εκτός ο Ντέσερς 16:17Βόλος: Σώος ο κτηνοτρόφος που είχε εξαφανιστεί όταν έμαθε ότι τα ζώα του έχουν ευλογιά16:03
Δεν υπάρχει καταχώρηση
BlogsΔεν υπάρχει περιεχόμενο