LATEST NEWS
 
Ειδήσεις /ΚαιρόςΔημοσίευση: 27 Μαρτίου 2023 16:15

Καιρός: Βροχές, καταιγίδες και χιόνια την Τρίτη

Θα χιονίσει ακόμη και στην Αττική. Θεματική βουτιά της θερμοκρασίας. Αναλυτική πρόγνωση ανά περιοχή.

Βροχές και σποραδικές καταιγίδες, χιόνια στα ορεινά της ηπειρωτικής Ελλάδας και της Εύβοιας, τοπικά θυελλώδεις δυτικοί βορειοδυτικοί άνεμοι 8 με 9 μποφόρ και αισθητή πτώση της θερμοκρασίας. Σταδιακή βελτίωση θα παρουσιάσει ο καιρός από τις απογευματινές ώρες στα δυτικά και από το βράδυ στην υπόλοιπη ηπειρωτική χώρα.

Στην Αττική αναμένονται λίγες νεφώσεις που βαθμιαία θα αυξηθούν και θα εκδηλωθούν τοπικές βροχές και κυρίως στα ανατολικά και τα βόρεια μεμονωμένες καταιγίδες. Πρόσκαιρες χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα ορεινά από αργά το απόγευμα. Οι άνεμοι δυτικοί 5 με 7 μποφόρ και από το απόγευμα βόρειοι με την ίδια ένταση. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 7 έως 16 βαθμούς Κελσίου.

Στη Θεσσαλονίκη αναμένονται λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες και από το απόγευμα γενικά αίθριος. Οι άνεμοι βορειοδυτικοί 6 με 8 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 5 έως 13 βαθμούς Κελσίου.

Στη Μακεδονία και τη Θράκη, νεφώσεις με τοπικές βροχές και στην ανατολική Μακεδονία και τη Θράκη σποραδικές καταιγίδες. Χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα ορεινά. Βελτίωση αναμένεται από το απόγευμα και από τα δυτικά. Οι άνεμοι βόρειοι βορειοδυτικοί 5 με 7 και τοπικά στην κεντρική Μακεδονία 8 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 3 έως 13 βαθμούς Κελσίου. Στη δυτική Μακεδονία έως 8 βαθμούς Κελσίου.

Στα νησιά του Ιονίου, την Ήπειρο, τη δυτική Στερεά και τη δυτική Πελοπόννησο, νεφώσεις με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες, χιόνια θα πέσουν στα ηπειρωτικά ορεινά και βελτίωση από το απόγευμα. Οι άνεμοι βορειοδυτικοί 5 με 7 και από το μεσημέρι στο Ιόνιο 8 με 9 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 8 έως 15 βαθμούς Κελσίου. Στο εσωτερικό της Ηπείρου 4 με 5 βαθμούς χαμηλότερη.

Στη Θεσσαλία, την ανατολική Στερεά και την ανατολική Πελοπόννησο, λίγες νεφώσεις κατά τόπους αυξημένες με τοπικές βροχές και μεμονωμένες καταιγίδες. Χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα ορεινά και βαθμιαία στα ημιορεινά της κεντρικής Στερεάς. Βαθμιαία βελτίωση αναμένεται από το βράδυ και από τα βόρεια. Οι άνεμοι δυτικοί βορειοδυτικοί 5 με 7 και από το βράδυ στα βόρεια τοπικά 8 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 7 έως 16 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

Στις Κυκλάδες και την Κρήτη, λίγες νεφώσεις που βαθμιαία θα αυξηθούν και από το μεσημέρι θα εκδηλωθούν τοπικές βροχές και μεμονωμένες καταιγίδες. Οι άνεμοι δυτικοί 6 με 7, βαθμιαία 7 με 8 και από το βράδυ βορειοδυτικοί τοπικά 9 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 10 έως 18 βαθμούς Κελσίου.

Στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα, λίγες νεφώσεις κατά τόπους αυξημένες με τοπικές βροχές και μεμονωμένες καταιγίδες. Οι άνεμοι δυτικοί νοτιοδυτικοί 5 με 6, από το βράδυ βόρειοι βορειοδυτικοί 7 με 8 και τοπικά στα βόρεια 9 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 11 έως 19 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

Στην Εύβοια λίγες νεφώσεις που βαθμιαία θα αυξηθούν και θα εκδηλωθούν τοπικές βροχές και μεμονωμένες καταιγίδες. Τοπικές χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα ορεινά. Οι άνεμοι δυτικοί βορειοδυτικοί 5 με 7 και από το βράδυ τοπικά 8 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 7 έως 15 βαθμούς Κελσίου.

Πρόγνωση καιρού για την Τετάρτη 29 Μαρτίου

Στα νησιά του βορείου και ανατολικού Αιγαίου, τις Κυκλάδες, την Κρήτη και τα Δωδεκάνησα προβλέπονται παροδικά αυξημένες νεφώσεις, με τοπικές βροχές και τις πρώτες πρωινές ώρες στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα πιθανώς μεμονωμένες καταιγίδες, ενώ από το μεσημέρι βαθμιαία ο καιρός θα βελτιωθεί. Λίγες πρόσκαιρες χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα ορεινά της Κρήτης. Στην υπόλοιπη χώρα λίγες παροδικές νεφώσεις.

Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι βορειοδυτικοί 4 με 6 και στο Αιγαίο τοπικά 7 με 8 μποφόρ, με σταδιακή εξασθένηση.

Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή περαιτέρω πτώση στα ανατολικά και θα κυμανθεί σε χαμηλές για την εποχή τιμές. Στα δυτικά θα φτάσει τους 15 με 16 βαθμούς, ενώ στην υπόλοιπη χώρα δεν θα ξεπεράσει τους 13 με 15 βαθμούς Κελσίου. Τις πρωινές και βραδινές ώρες στα κεντρικά και βόρεια ηπειρωτικά θα σημειωθεί κατά τόπους παγετός.

Pοή στη κατηγορία: Ειδήσεις
Ρασοφόρος: Η μητέρα και η κόρη της 55χρονης που χρηματοδότησε τη δημιουργία της εκκλησίας, στο "Πρωινό"12:30Επίσκεψη Γεωργιάδη στο Νοσοκομείο Χίου – Συγκέντρωση διαμαρτυρίας υγειονομικών και πολιτών (βίντεο)12:16Σεισμός 5,2 Ρίχτερ ταρακούνησε την Κύπρο12:02Βουλή: Άρχισε η εφαρμογή του "χρονο-κόφτη" στις ομιλίες της ολομέλειας11:48Master Surgeon: Απόδειξη επαγγελματικής αριστείας11:34Δημήτρης Κόκοτας: Δύο χρόνια στο νοσοκομείο - Αρκετά μακριά το εξιτήριο11:20Ουκρανία: Σε διαθεσιμότητα ο υπουργός Δικαιοσύνης εν μέσω έρευνας για διαφθορά11:06Τετάρτη 12 Νοεμβρίου: Το πρώτο web δελτίο με τις σημαντικότερες ειδήσεις της ημέρας10:52ΑΑΔΕ: Κατάσχεση 1,7 εκατομμυρίων τσιγάρων στο αεροδρόμιο "Ελευθέριος Βενιζέλος"10:38Στις Βρυξέλλες ο Πιερρακάκης για Eurogroup και Ecofin 10:24Δονούσα: Προφυλακίστηκε 63χρονος που κρατούσε αιχμάλωτες 58 γάτες10:10Κριστιάνο Ρονάλντο: 1-2 χρόνια ακόμα για την απόσυρση09:56Ο Nτόναλντ Τραμπ δηλώνει πως έχει "υποχρέωση" να μηνύσει το BBC09:42Ηράκλειο: Νέα άφιξη 28 μεταναστών στον Λέντα του δήμου Γόρτυνας09:28Η Ρωσία κατέστρεψε 22 drones της Ουκρανίας τη νύχτα - Πυρκαγιά σε βιομηχανική ζώνη09:14Θεσσαλονίκη: 17χρονη επιτέθηκε και λήστεψε οδηγό ταξί09:00Κένεθ Φαρίντ - Τρελαμένος ο Σλούκας: Φώναζε "Manimal" (βίντεο)08:45Το υπουργείο Άμυνας της Τουρκίας επιβεβαιώνει ότι και οι 20 επιβαίνοντες στο C-130 που συνετρίβη είναι νεκροί 08:31Αχαΐα: Σκηνές αρχαίας τραγωδίας στο Καραμανδάνειο μετά τον χαμό του 5χρονου08:17Η Ελλάδα στο "βάθρο" των επιφυλακτικών ασθενών - 1 στους 5 έμεινε χωρίς φροντίδα08:03
Δεν υπάρχει καταχώρηση
BlogsΔεν υπάρχει περιεχόμενο