LATEST NEWS
 
Ειδήσεις /ΚόσμοςΔημοσίευση: 25 Μαρτίου 2023 21:12

Πούτιν: η Μόσχα θα αναπτύξει “τακτικά” πυρηνικά όπλα στη Λευκορωσία

Τι ανέφερε ο Ρώσος Πρόεδρος για τη συμφωνία με τη Λευκορωσία.

ΡΩΣΙΑ - ΠΥΡΗΝΙΚΑ - ΠΥΡΑΥΛΟΙ

Ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν δήλωσε σήμερα ότι η Μόσχα έχει συνάψει συμφωνία με τη γειτονική Λευκορωσία για να αναπτύξει "τακτικά" πυρηνικά όπλα στο έδαφος της συμμάχου της, χώρας που βρίσκεται στις πύλες της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

"Δεν υπάρχει τίποτα ασυνήθιστο εδώ: οι Ηνωμένες Πολιτείες το κάνουν αυτό εδώ και δεκαετίες. Αναπτύσσουν εδώ και πολύ καιρό τα τακτικά πυρηνικά τους όπλα στο έδαφος των συμμάχων τους", δήλωσε ο Πούτιν σε συνέντευξη που μεταδόθηκε στη ρωσική τηλεόραση.

"Συμφωνήσαμε να πράξουμε το ίδιο -- χωρίς να παραβιάσουμε τις δεσμεύσεις μας, τονίζω, χωρίς την παραβίαση των διεθνών μας δεσμεύσεων για τη μη διάδοση των πυρηνικών όπλων", πρόσθεσε ο Πούτιν.

Ο πρόεδρος της Λευκορωσίας Αλεξάντερ Λουκασένκο είχε από καιρό θέσει το θέμα της στάθμευσης τακτικών πυρηνικών όπλων στη Λευκορωσία, η οποία συνορεύει με την Πολωνία, δήλωσε ο Πούτιν στην κρατική τηλεόραση.

"Έχουμε ήδη βοηθήσει τους Λευκορώσους συναδέλφους μας και εξοπλίσαμε τα αεροπλάνα τους (...) χωρίς να παραβιάσουμε τις διεθνείς μας δεσμεύσεις για τη μη διάδοση των πυρηνικών όπλων. Δέκα αεροπλάνα είναι έτοιμα να χρησιμοποιήσουν αυτό το είδος όπλου", συνέχισε ο Πούτιν και πρόσθεσε ότι η Μόσχα έχει ήδη μεταφέρει στη Λευκορωσία έναν αριθμό τακτικών πυραυλικών συστημάτων Iskander που μπορούν να χρησιμοποιηθούν για την εκτόξευση πυρηνικών όπλων.

"Από την 3η Απριλίου αρχίζουμε να εκπαιδεύουμε τα πληρώματα. Και την 1η Ιουλίου θα ολοκληρώσουμε την κατασκευή ειδικής αποθήκης για τα τακτικά πυρηνικά όπλα στο έδαφος της Λευκορωσίας", δήλωσε αναφέροντας ότι η Μόσχα δεν θα μεταβιβάσει τον έλεγχο των όπλων στο Μινσκ.

Σύμφωνα με τον Ρώσο πρόεδρο, η απόφαση αυτή υποκινήθηκε από τη βούληση του Λονδίνου να στείλει πυρομαχικά που περιέχουν μη εμπλουτισμένο ουράνιο στην Ουκρανία, όπως ανέφερε πρόσφατα Βρετανίδα αξιωματούχος.

Ο Βλαντίμιρ Πούτιν απείλησε να χρησιμοποιήσει επίσης αυτό το είδος οβίδας, εάν το Κίεβο παραλάβει τέτοιες οβίδες. "Η Ρωσία, φυσικά, έχει ό,τι χρειάζεται για να απαντήσει. Έχουμε, χωρίς υπερβολή, εκατοντάδες χιλιάδες τέτοιες οβίδες. Δεν τις χρησιμοποιούμε επί του παρόντος", τόνισε.

Ειδήσεις σήμερα:

ΗΠΑ: Φονικός ανεμοστρόβιλος στο Μισισιπί (εικόνες)

25η Μαρτίου – Γαύδος: Οι δύο μαθητές έκαναν παρέλαση με τη σημαία (εικόνες)

Αλλαγή ώρας: Γυρνάμε πίσω ή μπροστά τα ρολόγια μας;

Σημαντικότερες ειδήσεις στη κατηγορίαΑγρότες: “Ναι” στον διάλογο με την Κυβέρνηση – “Όχι” σε συλλαλητήριο στην ΑθήναΣήμερα 17:12 | Ειδήσεις

Τα τρακτέρ θα παραμείνουν στους δρόμους περιμένοντας το αποτέλεσμα της συνάντησης με την κυβέρνηση.

Ισχυροί άνεμοι: Απαγορευτικό απόπλου από Πειραιά, Ραφήνα, ΛαύριοΣήμερα 19:32 | Ειδήσεις

Δεν αποκλείονται νέες ματαιώσεις ή τροποποιήσεις δρομολογίων, ανάλογα με την εξέλιξη των καιρικών συνθηκών.

Ροδόπη: Συνεχίζονται οι έρευνες για τον αγνοούμενο αγρότηΣήμερα 17:27 | Ειδήσεις

Οι έρευνες στον ποταμό Λίσσο, διακόπηκαν προσωρινά λόγω του καιρού, αλλά συνεχίζονται με αμείωτη ένταση στη στεριά.

Μητσοτάκης: Η Νέα Δημοκρατία παραμένει η κυρίαρχη πολιτική δύναμη στην πατρίδα μαςΣήμερα 13:41 | Ειδήσεις

Ο πρωθυπουργός παρέστη στην εκδήλωση κοπής της πρωτοχρονιάτικης πίτας των εργαζομένων της Νέας Δημοκρατίας, παρουσία υπουργών, βουλευτών και στελεχών και φίλων του κόμματος.

Pοή στη κατηγορία: Ειδήσεις
Τι καιρό θα κάνει την Κυριακή20:06Ροδόπη: Συνεχίζονται οι έρευνες για τον αγνοούμενο αγρότη19:52Ισχυροί άνεμοι: Απαγορευτικό απόπλου από Πειραιά, Ραφήνα, Λαύριο19:38Έφοδος της ΕΛΑΣ στις φυλακές Κορυδαλλού - Εντοπίσθηκαν μαχαίρι, ναρκωτικά και κινητό τηλέφωνο19:24Φθιώτιδα: Έπεσαν δέντρα στη Λοκρίδα λόγω των ισχυρών ανέμων19:10Οι Γροιλανδοί απαντούν στον Τραμπ: "Δεν θέλουμε να είμαστε Αμερικανοί"18:56Πάνω από 100 κλήσεις έχει δεχθεί η Πυροσβεστική στις Περιφέρειες Πελοποννήσου, Δυτικής και Στερεάς Ελλάδας18:42Προϋπολογισμός 2025 – πρωτογενές πλεόνασμα: Σημαντική υπέρβαση έναντι του στόχου18:28Ολυμπιακός: Χωρίς Ποντένσε και Ροντινέι με Ατρόμητο18:14ΝΒΑ: Ο Αντετοκούνμπο κλείδωσε… τον ΛεΜπρόν και χάρισε την νίκη στα “ελάφια”18:01Τροχαίο στην Κόρινθο: Αυτοκίνητο παρέσυρε πεζό17:47Αγρότες: “Ναι” στον διάλογο με την Κυβέρνηση – “Όχι” σε συλλαλητήριο στην Αθήνα17:33Ζάκυνθος: Συνελήφθη 45χρονος που έβαλε φωτιά σε ασθενοφόρο17:19Καρυστιανού: Το Σύνταγμα της χώρας έχει μετατραπεί σε κουρελόχαρτο17:05Η θάλασσα βγήκε έξω στο Ναύπλιο - Πλημμύρισαν δρόμοι (βίντεο)16:51Ολυμπιακός – Μόρις: Ο σοκαριστικός τραυματισμός λίγο πριν τη λήξη του αγώνα16:37Εκτροπή κυκλοφορίας στην ΕΟ Θεσσαλονίκης - Αθηνών στην Κατερίνη16:24Κυρώσεις ΕΕ κατά της Ρωσίας: Πώς η Αθήνα από ουραγός έγινε πρωταγωνιστής στο πάγωμα περιουσιακών στοιχείων16:10Χατζηδάκης: Συνεχίζουμε στον δρόμο της κοινής λογικής, για να ανεβάσουμε την Ελλάδα ακόμα πιο ψηλά15:58Εσθονία: Τροχαίο για την Εθνική Χάντμπολ της Κύπρου (βίντεο)15:44
Δεν υπάρχει καταχώρηση
BlogsΔεν υπάρχει περιεχόμενο