LATEST NEWS
 
Ειδήσεις /ΚόσμοςΔημοσίευση: 25 Μαρτίου 2023 11:31

ΥΠΕΞ Τουρκίας: Αναληθής η έκθεση Στέιτ Ντιπάρτμεντ για Τουρκία

Η αντίδραση της Τουρκίας στην έκθεση του Στέιτ Ντιπάρτμεντ για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα στην Τουρκία.

ΗΠΑ - ΣΤΕΙΤ ΝΤΙΠΑΡΤΜΕΝΤ

«Αναληθή» χαρακτηρίζει το υπουργείο Εξωτερικών της Τουρκίας την έκθεση του Στέιτ Ντιπάρτμεντ για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα στην Τουρκία.

Όπως μεταδίδει η ανταποκρίτρια του ΑΝΤ1 στην Τουρκία, Άννα Ανδρέου, στην ανακοίνωση του τουρκικού ΥΠΕΞ γίνεται λόγος για πολιτικά κίνητρα και «έλλειψη αντικειμενικότητας στην έκθεση», η οποία όπως αναφέρεται, «δεν μπορεί να ληφθεί σοβαρά υπόψη». Αναφορά γίνεται και στο ότι οι ΗΠΑ «κλείνουν τα μάτια στις δραστηριότητες των τρομοκρατικών οργανώσεων PKK/PYD/YPG και FETO».

Η ανακοίνωση του τουρκικού ΥΠΕΞ

«Στην Έκθεση Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων του 2022 του Υπουργείου Εξωτερικών των ΗΠΑ, όπως και τα προηγούμενα χρόνια, υπάρχουν  αναληθή στοιχεία για τη χώρα μας, αβάσιμοι ισχυρισμοί και προκατειλημμένα σχόλια. Τα καταδικάζουμε και τα απορρίπτουμε εντελώς.

Για την ασφάλεια της χώρας μας και της περιοχής μας, ο αγώνας μας κατά των τρομοκρατικών οργανώσεων, ιδιαίτερα των PKK/PYD/YPG, FETO, DEAS και DHKP-C, συνεχίζεται με αποφασιστικότητα στο πλαίσιο του διεθνούς δικαίου και του σεβασμού των ανθρωπίνων δικαιωμάτων. Κι όμως, δεν δεχόμαστε ότι αυτός ο δίκαιος αγώνας μας διαστρεβλώνεται και αποτυπώνεται στην έκθεση.

Λυπούμαστε που η έκθεση περιλαμβάνει μόνο ένα μέρος των τρομοκρατικών επιθέσεων που πραγματοποίησε το PKK στη χώρα μας το 2022 και τις παραβιάσεις των ανθρωπίνων δικαιωμάτων που διαπράχθηκαν από την οργάνωση σε ασύγκριτη κλίμακα. Ενώ οι παραβιάσεις των ανθρωπίνων δικαιωμάτων που διαπράττονται από τις λεγόμενες «Συριακές Δημοκρατικές Δυνάμεις» στη Συρία περιλαμβάνονται στην ενότητα Συρία της έκθεσης, είναι αστείο το γεγονός ότι δεν αναφέρεται ότι αυτή η δομή βρίσκεται υπό τον έλεγχο του PKK/PYD/ τρομοκρατική οργάνωση YPG.

Εφιστούμε την προσοχή του κοινού ότι αυτή η έκθεση έχει εκπονηθεί από μια χώρα που κλείνει τα μάτια στις δραστηριότητες των τρομοκρατικών οργανώσεων PKK/PYD/YPG και FETO και μάλιστα εγκαθιδρύει μια «συνεργασία» και αμφισβητούμε τη νομιμότητα και την αξιοπιστία.

 Τονίζουμε για άλλη μια φορά ότι αυτή η έκθεση, η οποία διαμορφώνεται ξεκάθαρα από πολιτικά κίνητρα και στερείται παντελώς αντικειμενικότητας, δεν μπορεί να ληφθεί σοβαρά υπόψη.Καλούμε τις ΗΠΑ να επικεντρωθούν στο δικό τους ιστορικό για τα ανθρώπινα δικαιώματα.

Η Τουρκία θα συνεχίσει αποφασιστικά τις προσπάθειές της να προστατεύσει και να αναπτύξει τα δικαιώματα των πολιτών της και των εκατομμυρίων ανθρώπων που φιλοξενεί, χωρίς να αποδώσει τα εύσημα σε αυτές τις αβάσιμες και μεροληπτικές κατηγορίες».

 

Ειδήσεις σήμερα:

25η Μαρτίου: Ευχές Τσαβούσογλου σε Δένδια για την Εθνική Επέτειο

25η Μαρτίου -Τσίπρας: Δικαιούμαστε καλύτερη πατρίδα και μπορούμε να την αποκτήσουμε

Θεσσαλονίκη: Μπακαλιάρος ετών 113 έγινε θέμα και στο BBC

Σημαντικότερες ειδήσεις στη κατηγορίαΚακοκαιρία: Μεγάλες καταστροφές στην Καστοριά - Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης πολλές κοινότητεςΣήμερα 18:48 | Ειδήσεις

Οι κάτοικοι δήλωσαν ότι είχαν να δουν τέτοια βροχή 25 χρόνια και περιμένουν η βροχή να σταματήσει εντελώς για να εκτιμηθεί το μέγεθος της ζημιάς των καταστροφών.

Κίμπερλι Γκίλφοϊλ για την συνάντηση με την Λ. Μενδώνη: Ανυπομονώ να εμβαθύνω τις πολιτιστικές μας ανταλλαγέςΣήμερα 21:24 | Ειδήσεις

Η Υπουργός Πολιτισμού Λίνα Μενδώνη υποδέχθηκε σήμερα την Πρέσβη των Ηνωμένων Πολιτειών στην Ελλάδα, Κίμπερλι Γκίλφοϊλ στο Υπουργείο Πολιτισμού.

Βορίζια: Άγριο επεισόδιο στις φυλακές μεταξύ μελών της οικογένειας ΚαργάκηΣήμερα 22:35 | Ειδήσεις

Το επεισόδιο χαρακτηρίστηκε σοβαρό και ενδεχομένως, αποτέλεσε έναν από τους καταλύτες για την ευρείας κλίμακας αναδιάταξη.

Σφυροκόπημα της κακοκαιρίας στην Κέρκυρα: Δραματικοί απεγκλωβισμοί - Ζημιές και σε σπίτιαΣήμερα 21:07 | Ειδήσεις

Οι κάτοικοι της περιοχής αγωνιούν για το αν θα συνεχιστούν τα φαινόμενα το βράδυ.

Pοή στη κατηγορία: Ειδήσεις
Λαμία: Δικυκλιστής έπεσε πάνω σε αυτοκίνητο για να μην πατήσει πεζή - Πήρε φωτιά η μηχανή (βίντεο)23:46Ολυμπιακός: Άφησε πίσω του την ήττα από την Αρμάνι και "έτρεξε" την Παρί23:38Βόνιτσα - Κακοκαιρία: Μαθητές αναγκάστηκαν να επιστρέψουν σπίτι τους με Πυροσβεστικό όχημα23:26Κατέληξε η γυναίκα που παρασύρθηκε σε τροχαίο στο Παγκράτι23:12Μεσολόγγι: 15χρονος ξυλοκοπήθηκε από δύο ανήλικους – Χειροπέδες και στους γονείς τους22:58Βορίζια: Άγριο επεισόδιο στις φυλακές μεταξύ μελών της οικογένειας Καργάκη22:43Όρμπαν: "Κρίσιμες" οι επόμενες δύο ή τρεις εβδομάδες για το ειρηνευτικό σχέδιο των ΗΠΑ - Η συνάντηση κορυφής της Βουδαπέστης πλησιάζει22:28Έδεσσα: Η ανακοίνωση των διασωστών του ΕΚΑΒ για το ζευγάρι που δηλητηριάστηκε από μανιτάρια22:14Κίμπερλι Γκίλφοϊλ για την συνάντηση με την Λ. Μενδώνη: Ανυπομονώ να εμβαθύνω τις πολιτιστικές μας ανταλλαγές 22:00Τι καιρό θα κάνει το Σάββατο21:46Σφυροκόπημα της κακοκαιρίας στην Κέρκυρα: Δραματικοί απεγκλωβισμοί - Ζημιές και σε σπίτια21:32ΕΕ: Αύριο συνάντηση ηγετών για την κατάσταση στην Ουκρανία21:18Τραγωδία στη Σαλαμίνα: Νεκρός ηλικιωμένος που έπεσε με το ΙΧ του στη θάλασσα21:04Παναθηναϊκός: Ο Ματίας Λεσόρ στην Πορτογαλία για αρθροσκόπηση20:50Κακοκαιρία: Μεγάλες καταστροφές στην Καστοριά - Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης πολλές κοινότητες20:36Ρωσία: Στα χέρια του Πούτιν το ειρηνευτικό σχέδιο με την Ουκρανία20:22Αττική: Συνελήφθησαν δύο οδηγοί ταξί που επέδειξαν πλαστές άδειες οδήγησης20:08Tae Kwon Do: Πρωταθλητής Ευρώπης ο Αριστείδης Ψαρρός, "αργυρές" οι Ασημάκη και Κλακάλα19:54Θεοδωρικάκος: Με τη νέα Ανεξάρτητη Αρχή ενισχύουμε ουσιαστικά την προστασία του καταναλωτή19:40Σαντορίνη: Συνελήφθη 48χρονος που πουλούσε "πειρατικά" συνδρομητικά κανάλια19:26
Δεν υπάρχει καταχώρηση
BlogsΔεν υπάρχει περιεχόμενο