LATEST NEWS
 
Ειδήσεις /ΠολιτικήΔημοσίευση: 25 Μαρτίου 2023 09:38 | Ανανέωση: 25 Μαρτίου 2023 09:46

Βενιζέλος για πρόταση Ανδρουλάκη: Δεν δήλωσα ενδιαφερόμενος, είπα τα αυτονόητα

Η αντίδραση του Ευάγγελου Βενιζέλου στην πρόταση του προέδρου του ΠΑΣΟΚ – Κινήματος Αλλαγής.

ΒΟΥΛΗ - ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ ΒΕΝΙΖΕΛΟΣ

Τη θέση του σχετικά με την πρόταση που έκανε ο Νίκος Ανδρουλάκης, ξεκαθαρίζει ο Ευάγγελος Βενιζέλος, με σημερινή του δήλωση.

Απαντώντας στα δημοσιεύματα που τον «θέλουν» ως το πολιτικό πρόσωπο που προτείνει ο Νίκος Ανδρουλάκης σε μια κυβέρνηση συνεργασίας, απάντησε στο protothema.gr ότι, πρόθεσή του να επισημάνει τα αυτονόητα και όχι να δηλώσει «ενδιαφερόμενος»

‘Οτι όσα υποστηρίζει αφορούν αυτά που προβλέπονται σε όλα τα συντάγματα της Ευρώπης για τις μονοκομματικές αλλά και τις κυβερνήσεις συνεργασίας και ότι το ζήτημα με τα πρόσωπα εξαρτάται από τους εκλογικούς και κοινοβουλευτικούς συσχετισμούς που θα προκύψουν, δηλαδή από τη βούληση του εκλογικού σώματος. Με τη δήλωσή του ο κ. Βενιζέλος υποστηρίζει συγκεκριμένα:

«Η συζήτηση περί προσώπων που εντάθηκε είναι ουσιαστικά μια συζήτηση για αυτό που είναι συνυφασμένο σε όλη την Ευρώπη με το κοινοβουλευτικό σύστημα διακυβέρνησης: οι κυβερνήσεις συνεργασίας και οι μονοκομματικές / αυτοδύναμες κυβερνήσεις είναι δυο ισοδύναμες θεσμικές εκδοχές, που τις προβλέπουν όλα τα συντάγματα.

Όλα τα άλλα ζητήματα, περιλαμβανομένων των προσώπων, εξαρτώνται από τους εκλογικούς και κοινοβουλευτικούς συσχετισμούς. Τελικά από τη βούληση του εκλογικού σώματος.

Θα βοηθούσε, πιστεύω, τον δημόσιο διάλογο και την κοινή λογική, αν σταματούσαμε να αντιμετωπίζουμε το αυτονόητο ως πρόκληση. Και όποιον επισημαίνει τα αυτονόητα ως «ενδιαφερόμενο»!».

 

Ειδήσεις σήμερα:

NBA: “Σβηστή” νίκη για τους Μπακς, στα πλει οφ το Μέμφις (βίντεο)

Προπονητής Ταε Κβον Ντο - Δικηγόρος θυμάτων: Τον κατήγγειλαν για να προστατέψουν άλλα παιδιά

25η Μαρτίου στην Τήλο: Ο Τάσος από το Μαθράκι δεν θα κάνει μόνος του παρέλαση

Pοή στη κατηγορία: Ειδήσεις
Καιρός: Βροχές και καταιγίδες την Παρασκευή20:04Eurovision: Μαζική διαδήλωση κατά του Ισραήλ στο Μάλμε (εικόνες)19:50Αιγιαλός: Σε εξέλιξη οι δημοπρασίες για παραχώρηση χρήσης του 19:36Θεσσαλονίκη: Ελεύθερος νεαρός που “εξαφάνισε” κουτί φιλανθρωπικών δωρεών19:22Σλοβενία: Προχωρά σε αναγνώριση της Παλαιστίνης19:08Δωρεά οργάνων σε 17 ασθενείς μέσα στο Πάσχα18:54ΝΔ - ΣΥΡΙΖΑ: Κόντρα για το “Θα τους ξεσκίσω” του Κασσελάκη18:40Υπουργείο Προστασίας Πολίτη: Νέο πειθαρχικό δίκαιο στην ΕΛΑΣ18:26Ράμα: η ανάρτηση “στήριξης” στην κυβέρνηση και τα “πυρά” της αντιπολίτευσης18:12Θεσσαλονίκη: Σφοδρή κακοκαιρία με δρόμους – ποτάμια και “χοντρό” χαλάζι17:59Γάζα: “Ναυάγιο” στις διαπραγματεύσεις - Αποχώρησε η Χαμάς17:44Rapid test δωρεάν την Παρασκευή σε 147 σημεία17:31Σακίρα: Οι εισαγγελείς αποσύρουν τη δεύτερη έρευνα για φοροδιαφυγή17:17Δέσποινα Στυλιανοπούλου: Δύσκολες ώρες για την ηθοποιό, νοσηλεύεται σε κλινική17:03Τροχαίο στον Βόλο: Σκοτώθηκε με το σκούτερ του16:49Σκρέκας: Ο πληθωρισμός στα σούπερ-μάρκετ “μηδένισε” σε σχέση με πέρυσι16:35Κασσελάκης από Βόρεια Ήπειρο: Είμαι παιδί της ομογένειας και καταλαβαίνω τη σημασία του ελληνισμού (εικόνες)16:21Βρετανία: Μωρό εκ γενετής κωφό, απέκτησε την ακοή του16:07Κρήτη – καταγγελία: Βιασμός ανήλικης τουρίστριας έξω από μπαρ15:53Ενδοοικογενειακή βία: Κρεμάστηκε από το μπλακόνι για να γλιτώσει από τον σύντροφό της15:40
Δεν υπάρχει καταχώρηση
BlogsΔεν υπάρχει περιεχόμενο