LATEST NEWS
 
Ειδήσεις /ΑθλητικάΔημοσίευση: 24 Μαρτίου 2023 10:00

Euro 2024: Η Εθνική ξεκινά το... ταξίδι κόντρα στο Γιβραλτάρ

Η Ελλάδα αντιμετωπίζει στο Γιβραλτάρ στο Φάρο της Πορτογαλίας, στην πρεμιέρα της στα προκριματικά του Euro 2024. Τα πλάνα του Πογιέτ.

ΠΡΟΠΟΝΗΣΗ - ΕΘΝΙΚΗ ΕΛΛΑΔΟΣ
Από το γήπεδο που γνώρισε τη μοναδική ήττα στη μεγαλειώδη πορεία της στο Euro 2004, στο Αλγκάρβε της Πορτογαλίας, ξεκινά το βράδυ της Παρασκευής (24/3, 21:45) η πορεία της Εθνικής ομάδας στα προκριματικά του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος 2024.

Τότε ήταν η Ρωσία που υποχρέωσε σε (ανώδυνη) ήττα με 2-1 το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα. Αυτή τη φορά όμως «αρκούδα» δεν υπάρχει στο δρόμο της, αντίθετα.

Αντίπαλος της γαλανόλευκης ομάδας θα είναι το Γιβραλτάρ, που χρησιμοποιεί για έδρα αυτό το γήπεδο της Νότιας Πορτογαλίας και μαζί με Ολλανδία, Γαλλία και Ιρλανδία είναι οι αντίπαλοι της Εθνικής στον Β΄ προκριματικό όμιλο. Η παρουσία των δύο ποδοσφαιρικών υπερδυνάμεων καθιστά εξ ορισμού δύσκολο έργο την απευθείας πρόκριση στην τελική φάση (Γερμανία), καθώς προκρίνονται οι δύο πρώτοι κάθε ομίλου.

Οι «Μπλε» ήταν φιναλίστ του τελευταίου Παγκοσμίου Κυπέλλου και νικητές του προηγούμενου (2018). Οι «Οράνιε» ηττήθηκαν στα πέναλτι από τη μετέπειτα παγκόσμια Αργεντινή στα προημιτελικά του Κατάρ, ενώ η Ιρλανδία είναι πάντοτε ένας σκληροτράχηλος και υπολογίσιμος αντίπαλος.

Σε κάθε περίπτωση, ο Γκουστάβο Πογέτ δεν παύει να διαλαλεί σε κάθε ευκαιρία και προς πάσα κατεύθυνση ότι οι παίκτες του οφείλουν να έχουν κατά νου μόνο την πρόκριση από τον όμιλο και να μην επαναπαύονται στη δεύτερη ευκαιρία που δίνουν τα πλέι οφ του Nations League. Ο Ουρουγουανός εκλέκτορας της Εθνικής, που θα κλείσει ένα χρόνο από το ντεμπούτο του στον πάγκο της Εθνικής Ελλάδας, θα επιδιώξει να καταγράψει την έβδομη νίκη του σε έντεκα αγώνες.

ΠΡΟΠΟΝΗΣΗ - ΕΘΝΙΚΗ ΕΛΛΑΔΟΣ

Η επιστροφή του Κώστα Φορτούνη (54 συμμετοχές, 9 γκολ, 9 ασίστ) δύο χρόνια μετά τον σοβαρό τραυματισμό του, δυναμώνει αρκετά την ομάδα στο μεσοεπιθετικό σκέλος.

Αγωνιστικά, ο Ιωαννίδης δεν προπονήθηκε την Πέμπτη και, λογικά, θα μείνει εκτός αποστολής. Ακόμη, ο Κουλιεράκης δεν ολοκλήρωσε το πρόγραμμα, σε αντίθεση με τον Μπουχαλάκη που προπονήθηκε κανονικά.

Ο Πογέτ δεν αποκάλυψε τα σχέδιά του για την αρχική ενδεκάδα, ωστόσο ο Βλαχοδήμος θα είναι κάτω από τα δοκάρια, με τους Μπάλντοκ και Ρότα να διεκδικούν τη θέση του δεξιού μπακ και τους Τσιμίκα (αριστερά), Μαυροπάνο, Χατζηδιάκο (στόπερ) να συνθέτουν την υπόλοιπη άμυνα.

Στη μεσαία γραμμή επικρατέστεροι για να ξεκινήσουν είναι οι Σιώπης, Μάνταλος και Μπακασέτας, χωρίς να αποκλείεται ο Φορτούνης, σέντερ φορ μάλλον θα επιλεγεί ο Παυλίδης από τον Γιακουμάκη, ενώ «παίζονται» οι δύο θέσεις των ακραίων επιθετικών.

ΠΡΟΠΟΝΗΣΗ - ΕΘΝΙΚΗ ΕΛΛΑΔΟΣ

Το παρελθόν με το Γιβραλτάρ

Με το Γιβραλτάρ η Ελλάδα τέθηκε αντιμέτωπη για πρώτη φορά στα προκριματικά του Παγκοσμίου Κυπέλλου 2018. Αξιοσημείωτο είναι πως και τότε η Εθνική είχε κάνει πρεμιέρα στον όμιλο με την ίδια ομάδα, στο ίδιο γήπεδο της πόλης Φάρο.

Η Ελλάδα σημείωσε δύο εύκολες νίκες, επικρατώντας με 4-1 (10΄ Μήτρογλου, 43΄ αυτογκόλ Γουάιζμαν, 44΄ Φορτούνης, 45΄ Τοροσίδης - 26΄ Γουόκερ) εκτός έδρας και με 4-0 (32΄ Τοροσίδης, 61΄, 63΄ Μήτρογλου, 78΄ Γιαννιώτης) στο «Γ. Καραϊσκάκης».

Ο διαιτητής

Ο 31χρονος Νορβηγός Ρόχιτ Σάγκι είχε διαιτητεύσει το Σεπτέμβριο του 2021 την Εθνική Ελπίδων σε φιλικό αγώνα στη Δανία, που είχε λήξει ισόπαλος 1-1.

Τρεις μήνες αργότερα βρέθηκε και στον αγώνα ΠΑΟΚ - Λίνκολν Ρεντ Ιμπς 2-0 για το Conference League. Είναι ο 10ος Νορβηγός που διαιτητεύει την Εθνική Ελλάδας, με τον Ρούνε Πέντερσεν να το έχει κάνει τέσσερις φορές.

Ειδήσεις σήμερα:

Σκρέκας - λογαριασμοί ρεύματος: Η επιδότηση για τον Απρίλιο

Προπονητής Ταε Κβον Ντο - Βιασμοί ανηλίκων: Το βαρύ κατηγορητήριο και οι έρευνες

Φωτιά στη Νέα Σμύρνη: Ένας τραυματίας, απεγκλωβισμοί και καταγγελίες για εμπρησμό (εικόνες)

Pοή στη κατηγορία: Ειδήσεις
Τουρκία – σεισμός: Ισχυρή δόνηση στα βόρεια της χώρας19:05Δραπέτης φυλακών… με έφεση στις απάτες18:52“Ελευθέριος Βενιζέλος”: Τον συνέλαβαν μόλις κατέβηκε από το αεροπλάνο18:38Μητσοτάκης: Η Ελλάδα ασκεί τα κυριαρχικά της δικαιώματα στο Αιγαίο18:25Θεσσαλονίκη: Στο αυτόφωρο εν διαστάσει ζευγάρι αστυνομικών18:11Γαύδος: Το πρωί αντιδήμαρχος και το μεσημέρι υπάλληλος καθαριότητας 17:58Γαλλία: Επίθεση με μαχαίρι σε μαθήτριες Δημοτικού κοντά στο σχολείο τους17:44“Ο πρώτος από εμάς": Sneak preview από το επεισόδιο της Πέμπτης (εικόνες)17:31“Κλείδωσε” η συνάντηση Μητσοτάκη - Ερντογάν17:17Κορονοϊός - Γρίπη: Πόσοι θάνατοι καταγράφηκαν την προηγούμενη εβδομάδα17:04Βαρκελώνη – Ναδάλ: Αποκλεισμός… με το καλημέρα16:50Το “Καλάθι του Πάσχα” και των “Νονών”: Πότε ξεκινούν και τι θα περιέχουν16:37Missing alert για την εξαφάνιση 16χρονης 16:23Αυτοκινητόδρομος Ε65: Πότε παραδίδεται το έργο16:10“Κινούμαι Ηλεκτρικά 2”: Τι πληρώνεται μέχρι την Παρασκευή15:56Επίδομα Μητρότητας Αυτοαπασχολούμενων - Μητσοτάκης: Άλλη μια δέσμευση που τηρήσαμε15:43Μάντσεστερ: Παιδί “κλέβει” περιπολικό και το οδηγεί (βίντεο ντοκουμέντο)15:29Μέση Ανατολή: Ο ΥΠΕΞ του Ιράν στην Κωνσταντινούπολη incognito15:15ΣΥΡΙΖΑ: Εκτός ευρωψηφοδελτίου ο Δημήτρης Παπανώτας15:01Θεσσαλονίκη: Κατηγορούμενος για παρενόχληση σε λεωφορείο καταδικάστηκε14:48
Δεν υπάρχει καταχώρηση
BlogsΔεν υπάρχει περιεχόμενο