LATEST NEWS
 
Ειδήσεις /LifeΔημοσίευση: 22 Μαρτίου 2023 16:46

Βασιλιάς Καρολος: “Στον αέρα” η επίσκεψη στη Γαλλία λόγω των διαδηλώσεων

Η γαλλική προεδρία ανακοίνωσε ότι το πρόγραμμα του βασιλιά δεν έχει ακόμη οριστικοποιηθεί.

AP - Βασιλιάς Κάρολος - διαδηλωτές - Βρετανία

Οι διαδηλώσεις στη Γαλλία ενδεχομένως να επηρεάσουν τα σχέδια για την προγραμματισμένη επίσημη επίσκεψη του βρετανού βασιλιά Καρόλου την ερχόμενη εβδομάδα, όπως είπε σήμερα μια πηγή των Ανακτόρων του Μπάκιγχαμ. "Παρακολουθούμε στενά την κατάσταση και δεχόμαστε συμβουλές από το υπουργείο Εξωτερικών και τη γαλλική πλευρά", είπε η πηγή. "Πιθανόν να επηρεαστούν θέματα επιμελητείας".

Ο πρόεδρος Εμανουέλ Μακρόν θα αναζητήσει τρόπους ώστε να ηρεμήσει η κατάσταση εν μέσω της αυξανόμενης οργής σε όλη τη Γαλλία για το σχέδιό του για τη μεταρρύθμιση του συνταξιοδοτικού. Χθες Τρίτη πυρπολήθηκαν κάδοι απορριμμάτων και οδοφράγματα σε διαδηλώσεις στο Παρίσι και σε άλλες πόλεις της χώρας κατά την έκτη νύχτα συγκρούσεων διαδηλωτών με την αστυνομία.

Ο βασιλιάς Κάρολος πρόκειται να μεταβεί στη Γαλλία την Κυριακή στο πλαίσιο επίσημης επίσκεψής του -- η πρώτη από τότε που ανήλθε στον βρετανικό θρόνο. Το ταξίδι του περιλαμβάνει επίσκεψη στο μουσείο Ορσέ και δείπνο στο Ανάκτορο των Βερσαλλιών. Περιλαμβάνει ακόμη εκδηλώσεις στην Αψίδα του Θριάμβου προτού αναχωρήσει με τρένο για την πόλη Μπορντό.

Η γαλλική προεδρία ανακοίνωσε ότι το πρόγραμμα του βασιλιά δεν έχει ακόμη οριστικοποιηθεί. Βουλευτές της αντιπολίτευσης έχουν ζητήσει από τον Μακρόν να ματαιώσει την επίσκεψη εξαιτίας των συνεχιζόμενων εντάσεων στη χώρα. Οι καθημερινές διαδηλώσεις μαζί με τις κυλιόμενες απεργίες που έχουν επηρεάσει τον τομέα πετρελαίου της χώρας, τις δημόσιες μεταφορές και την αποκομιδή απορριμμάτων --κυρίως στο Παρίσι-- συνιστούν τη σοβαρότερη απειλή για την εξουσία του κεντρώου προέδρου μετά τις κινητοποιήσεις των "Κίτρινων Γιλέκων" πριν από τέσσερα χρόνια.

"Απίστευτο! Θα έχουμε τον Εμανουέλ Μακρόν, τον μονάρχη, που πρόκειται να υποδεχτεί τον βασιλιά Κάρολο τον Γ' στις Βερσαλλίες", είπε η Σαντρίν Ρουσό, βουλευτής του κόμματος των Οικολόγων. "Φυσικά και θα πρέπει να ματαιώσει την επίσκεψή του. Είναι στ' αλήθεια προτεραιότητα να υποδεχτεί τον Κάρολο Γ' στις Βερσαλλίες;".

Διαδηλωτές έχουν ήδη συγκρουστεί με την αστυνομία στις Βερσαλλίες με αφορμή το σχέδιο νόμου για τη μεταρρύθμιση του συνταξιοδοτικού, που έχει προκαλέσει λαϊκή δυσαρέσκεια, με την αστυνομία να τους εμποδίζει να προχωρήσουν προς το κτίριο αυτό που κατασκευάστηκε τον 17ο αιώνα στη διάρκεια της βασιλείας του Λουδοβίκου ΙΔ' .

Ειδήσεις σήμερα:

Πισπιρίγκου - Δασκαλάκης: νέα δουλειά, νέα ζωή για τον πατέρα των νεκρών κοριτσιών (βίντεο) 

 Προπονητής Τάε Κβον Ντο - Βιασμοί ανηλίκων: βαρύ κατηγορητήριο για τον 44χρονο

“Το Πρωινό” - Πατέρας Καρολάιν: Δειλός ο δολοφόνος, η “μεταφορά ναρκωτικών” τρέλανε την κόρη μου (βίντεο)

Σημαντικότερες ειδήσεις στη κατηγορίαΕυρωεκλογές - Μητσοτάκης: Πρέπει να είμαστε η κυρίαρχη πολιτική δύναμη για να συνεχίσουμε τις μεταρρυθμίσεις (εικόνες)Σήμερα 13:11 | Ειδήσεις

"Εμείς σας μιλάμε για το πώς θέλουμε να αλλάξουμε τη χώρα και το μόνο μέλημα των άλλων είναι πώς θα πέσει ο Μητσοτάκης", είπε μεταξύ άλλων ο Πρωθυπουργός.

Πειραιάς - Κατάρρευση κτηρίου: θρήνος στο “τελευταίο αντίο” για τον αστυνομικό (εικόνες)Σήμερα 17:21 | Ειδήσεις

Σε κλίμα οδύνης συγγενείς και φίλοι αποχαιρέτισν για τελευταία φορά τον αστυνομικό που έασε τη ζωή του όταν τον καταπλάκωσε κτήριο στον Πειραιά.

Καταγγελία - Basket League: Μπασκετμπολίστας ξυλοκόπησε την σύντροφο τουΣήμερα 13:34 | Ειδήσεις

Η γυναίκα κατέθεσε μήνυση για σωματικές βλάβες κατά του συντρόφου της. 

Χιλή: Η στιγμή της διάσωσης ζευγαριού από χιονισμένα βουνά (βίντεο)Τρίτη 16 Απριλίου 2024 17:56 | Ειδήσεις

Τέσσερις μέρες αγωνίας πέρασε το ζευγάρι που είχε χαθεί μέσα στα χιονισμένα βουνά.

Pοή στη κατηγορία: Ειδήσεις
Νέος δικαστικός χάρτης - Δικηγόροι: Πανελλαδική αποχή προετείνει η ολομέλεια των ΔΣΕ18:44Πάτρα: Αυτοκίνητο “καρφώθηκε” σε μάντρα - Νεκρός ο οδηγός18:31Χιλή: Η στιγμή της διάσωσης ζευγαριού από χιονισμένα βουνά (βίντεο)18:18Δανία: Εκκένωση του αεροδρομίου μετά από απειλή για βόμβα18:03Ενδοοικογενειακή βία: Πέντε συλλήψεις στη Δυτική Ελλάδα17:49Πειραιάς - Κατάρρευση κτηρίου: θρήνος στο “τελευταίο αντίο” για τον αστυνομικό (εικόνες)17:34Γάζα: Συνάντηση ΥΠΕΞ Τουρκίας και Αιγύπτου – Νέος κύκλος αίματος στη Δυτική Όχθη17:21Επεισοδιακή καταδίωξη στο κέντρο της Αθήνας17:07AEK: Εγκαινιάστηκε το Μουσείο Ιστορίας της ομάδας (εικόνες)16:53“Παγιδευμένοι” - Νέα επεισόδια: Αγωνία και διλήμματα για τον Δημήτρη και την Άννα (εικόνες)16:38Ριζούπολη: Φωτιά σε διαμέρισμα 16:25Πειραιάς - Κατάρρευση κτηρίου: προφυλακιστέος ο εργολάβος16:11Ιωάννινα: νεκρή γυναίκα σε φωτιά σε καμινάδα15:58Ευρωεκλογές - Ανδρουλάκης: Να αποδοκιμαστεί η κυβέρνηση πού περιφρονεί την αυτοδιοίκηση (εικόνες)15:44Κακοκαιρία - Πήλιο: Επιχείρηση απεγκλωβισμού οικογένειας από την Πυροσβεστική15:30Σαραντάπορο - Βασιλική Πλεξίδα: Φόρος τιμής για τα 7 χρόνια από την πτώση του ελικοπτέρου (εικόνες)15:16Φιντάν: Εάν δεν ιδρυθεί Παλαιστινιακό κράτος η κρίση θα συνεχιστεί15:02“Ανακαινίζω - Νοικιάζω”: εκατοντάδες εγκρίσεις αιτήσεων τις πρώτες ημέρες14:49Απάτη - Σέρρες: παρίσταναν τους λογιστές και απέσπασαν λεία “μαμούθ”14:36Καταγγελία - Basket League: Μπασκετμπολίστας ξυλοκόπησε την σύντροφο του14:22
Δεν υπάρχει καταχώρηση
BlogsΔεν υπάρχει περιεχόμενο